Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x01 - Férjek és feleségek 2/1.

2010. február 03. 10:26 - Hoppancs

Nem kellett a zsepiknek sokáig szárazon árválkodniuk a fiókban, hisz’ alig két hónap szünet után visszatért képernyőinkre a Grace klinika, melynek ötödik szezonja az előző évad záró képével indul. Meredith áll a gyertyák között, közben filozofál. Eheti témájaként a tündérmesék és rémálmok valóra válási esélyeit választotta, amit a szokásos színvonalon elemez. Hirtelen váltás, és már a kórházban vagyunk, ahol a Főnök és Yang dermedten bámul egy esetet. Bizony, van is mit nézni rajta, ugyanis maga Derek fekszik a műtőasztalon, és láthatóan exitálni készül. Meredith beront, visítozik, Cristina a történteket ismerteti ( Shep, kocsi, pózna, BUMM) , majd Bailey hamarosan feladja az élesztgetést és szépen kimondja, amit ilyenkor szokás. Mindenki szomorú, Meredith magán kívül van, drámainak szánt dallamok szólnak. Vér, halál, sírás, fogcsikorgatás, majd hopp, Meredith Pamela Ewing-i magasságokba emelkedve felriad, majd szalad is vissza dolgozni. Kár, pedig ütős kezdés lett volna.

Mindenkit lázban tart a kórházak friss rangsorának megjelenése, Bailey a számítógép előtt ülve várja, hogy felkerüljön az eredmény. A többiek mögötte állnak, és folyamatosan idegesítik, hátha akkor gyorsabban megy a dolog. Pillanatokon belül fény derül a sokkoló tényre, miszerint a Grace klinika csupán a tizenkettedik. Ha ez nem lenne elég, átminősítették őket elsőszámú traumaközpontból másodikká. Ekkora szégyent már nem lehet elviselni, megértenénk, ha mindenki otthagyná ezt a kócerájt és elmenne a hegyekbe kecskét tenyészteni. A mi hős doktoraink azonban maradnak, sőt, George már készen állna a gyakornoki vizsga megismétlésére is, de most nem mer a Főnökhöz szólni, mert az kissé ideges a visszaesés miatt. Mindezt Lexie-vel tárgyalja meg, aki igen megértő, és még nagyokat is sóhajt a szép és okos Georgie láttán, majd mikor utóbbi távozik, elrebeg egy „imádlak”-ot is. No comment.

Meredith és Cristina elbeszél egymás mellett, előbbi a boldog befejezéstől való félelmén, utóbbi a kórházat (ezáltal őt is) ért hatalmas szégyenen agyal. Kicsit azért hallják egymást is, de ennél érdekesebb, hogy Lexie meg Meredith-t hallja, amint az megemlíti, hogy lefeküdt Georgie-val. Hát ez van, Lexie, a nagy tesó megelőzött. Rose nem köszön Dereknek, amit Sloan meg is magyaráz pszichológiailag. Szerinte nem elég, hogy Shep „kedvesen” szakított a nővérkével, meg kell tennie „profi módon” is, ha rendesen le akarja zárni a kapcsolatot. Hahn szeretne beszélni a Főnökkel arról, miben kéne fejlődnie, de Richard most egyedül lenne inkább. Hahn azonban erőlteti a dolgot, így jól meg is kapja: „Nem fogok magával foglalkozni, mikor ilyen csúnya az idő, és a sürgősségi mégsincs tele vérben tocsogó sérültekkel! Hát nem érti, hogy mekkora lelki válságban vagyok?”

Főnök balra el, majd Torres érkezik, ami kínos egymásra pillantást, majd két ellenkező irányba távozást eredményez. Hiába csupán másodikként kapja a Seattle Grace a traumás eseteket, Bailey és csapata rendületlenül várja, hogy befusson valaki leszakadt végtagokkal. Már épp feladnák, mikor egy kacsázó, törött szélvédőjű autó bukkan elő, amiből három szép ruhába öltözött, ám elég véres hölgy száll ki. Ők nem haldokolnak, a limuzin sofőrje viszont annál inkább, mivel korábban átrepült a szélvédőn, és artériás vérzése van. Bailey döbbent, mert a Főnök lenyúlja tőle az esetet, a többiek meg a három asszonyt vizsgálják, akik egy bálba indultak volna, de a baleset megakadályozta őket. Egyikük nagyon zavart, nem is tudja, mi történt.

Hahn és Torres ismét összefut, ezúttal beszélgetnek is, semmitmondóan, kellemetlenül. Meredith csodálja véres báliruhás nőket, mert mind boldogan élnek a férjeikkel, és még életet is mentenek, ha úgy hozza a sors. Cristina nincs ettől meghatva, ő csak magát isteníti. A sofőr sajnos eltávozik, mire Derek és Meredith odaér, de legalább eldöntötték, hogy összeköltöznek. Az is valami. Bailey tudomást szerez három sérült férfiról, akik lehet, hogy pont a bálozó asszonyok férjei. Elvileg a Mercy Westbe vinnék őket, de talán a feleségek kérésére a Grace-ben is kiköthetnek. Bailey és Cristina meggyőzi a nőket arról, hogy ők ragaszkodnak a férjekhez, és lám, a kórház már fogott is három újabb fincsi traumás esetet. Be is futnak mind ramaty állapotban, egyiken egy tollal hajtottak végre gégemetszést, amin mindenki nagyon csodálkozik. (Ezek nem néznek filmeket?) Van egy kis kavarodás, hogy ki kinek a párja, de végül mindegyik asszony megleli a hozzá tartozó urat.

Kiderül, hogy aki a tollas akciót végrehajtotta, egy eltávozáson lévő katona, aki egyben sebész is. Mivel maga is megsérült, Cristinát osztják be mellé, hogy lássa el. Betty-t, az amnéziás nőt Izzie vizsgálja, és nagyon türelmesnek kell lennie, mert szegény félpercenként elfelejti, hogy mi van, és mindig újra el kell mondani neki, hogy épp a CT-ben fekszik. Rövid időre Alex is benéz, Izzie kérdezi, hogy van, ő mondja jól, majd a szőkeség Denny-t emlegeti, és hogy még mindig hiányzik, pedig már milyen régen likvidálta. Eközben a Főnök hisztérikus hangulatban szeretné megmenteni az egyik férfit, aki Hahn és Shep szerint reménytelen. Richardnak azonban agyára ment a rossz minősítés, és nem tágít.

Anna, az asszony, akinek az egyik sérült a férje, egy másik meg a szeretője, Meredith-nek mesél a magánéletéről, főleg arról, mi vitte rá, hogy félrelépjen barátnője, Sarabeth párjával. Meredith közben saját jövőjén tűnődik. A Főnök talán mégsem annyira őrült, mivel úgy tűnik, van esélye a menthetetlennek hitt pasasnak. Műtét közben Hahn Derek tanítási módszerét figyelné meg, de a férfit kizökkenti Rose csípős megjegyzése, és amint lehet, menekül a helyszínről. Még jó, hogy ott van Torres betege, akihez átmehet. Az említett páciens Anna felszarvazott ura, Phil, aki súlyos gerincsérülése miatt nem fog többé járni. Legalábbis Derek szerint. Előkerül azonban Hunt, az életmentő katona, és egy kockázatos eljárást javasol, ami egyszer már működött. Derek pipa, amiért az ő területére tolakodtak, és elzavarja a kollégát. Torresnek meg furcsán könnyes a szeme.

Sarabeth férje, Michael két komoly operáció előtt áll, de a biztosításuk éjfélkor lejár. A nő erre nem tud mit mondani, ő ehhez hülye. Hunt saját sebét tűzi össze érzéstelenítés nélkül, mert ő ekkora király. Cristina helyette is áúzik, közben láthatóan le van nyűgözve, elvégre nem mindennap találkozik az ember G. I. Joe-val személyesen. Yang-et Torres váltja, aki Phil ügyében akar beszélni Hunttal. Meredith Anna esetéből kiindulva már előre aggódik, hogy negyven év múlva tönkremegy a kapcsolata Derekkel, erről jobb, ha több szót nem is ejtünk. Izzie gyengéd hangon emlegeti Alex-et, ebből még lesz valami. Vincent műtérje alatt Hahn összefoglalja, mit tudott meg aznap a jó tanár ismérveiről, majd a Főnök tanácsára Cristina véleményét is meghallgatja. Ez nem nagyon tetszik neki, de nincs ideje leharapni Yang fejét, a beteg ugyanis remek időzítéssel összeomlik.

Sarabeth felhívta a bankot biztosítás-ügyben, és azt mondták neki, a hitelkártyák le vannak tiltva. Nem érti, de Michael most nem világosíthatja fel, mert egy cső áll ki a nyakából, és viszik a műtőbe. Szegény asszony Alextől kér segítséget, közben Anna a háttérből figyel. Sloan bunkó George-dzsal, Lexie próbálja védeni, de ő is kap a fejére. Sloan aztán megenyhül egy kicsit, és Lexie George iránti érzéseivel kezd poénkodni. Cristina nem boldogul a rábízott feladattal, így Hahn ismét a földbe döngöli, közben Sloan a műtőben is folytatja George alázását. Ez egy ilyen nap. Közben az ő betegük is fibrillál, itt az ideje egy kis muzsikának. Betty továbbra sem ért semmit, barátnői pátyolgatják.

Derek és Sloan közepesen rossz híreket hoz. Michael és Phil még él, de egyik néma, másik (elkerülve az idétlen rímet) mozgássérült. Anna Sarabeth-et ölelgeti, Betty meg már a saját műtétjére készülhet. Az ő férje is megvan még, Yang fogja felügyelni, hogy kihúzza-e reggelig. Derek próbál beszélni Rose nővérrel, de a lány nem túl együttműködő. Torres a Főnököt győzködi arról, hogy Hunt fagyasztós ötlete beválhat Phil esetében, de Derek hülye, és nem akarja elhinni. Meredith jövőjének rémképeivel üldözi szerencsétlen Cristinát, aki nem bírja tovább cérnával, hisz’ neki is vannak problémái, ráadásul ezer éve hallgatja ugyanazt. Hosszú beszédet intéz barátnőjéhez, aminek végén még el is esik, majd egy leszakadt jégcsap átszúrja a hasát. Sebaj, majd elolvad.

Címkék: grace klinika
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eperlekvár 2010.02.03. 10:56:08

Meredith egyre csúnyább és öregebb, a többiek meg mintha híztak volna :) Izzy haja egyáltalán nem tetszik...

az előző évadot meg tudtam nézni dvd-n angolul, azért úgy jobban esett :D

Ez az évadom is megvan csak az ósdi lejátszom nem játsza le... (esetleg kell vkinek...?)

Johnny336 2010.02.03. 12:12:32

"hogy még mindig hiányzik, pedig már milyen régen likvidálta"

Ezen itt befostam :D
A lényeget tökéletesen megfogtad. Nekünk cancel volt a sorozat, mert megcsömörlöttem a sok picsogástól, de a hv-t elolvasom mindig, jókat lehet röhögni, hogy még mindig ugyanaz a szirupos nyáltenger a sorozat :D

csendilla 2010.02.03. 15:23:21

az azért nem volt rossz, amikor Karev a memóriazavaros nőnek a CT-ben azt válaszolta, hogy egy űrhajón van :)

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.03. 15:52:50

@csendilla: Jaja, néha még akad egy-két jó poén. Elvétve...

~Moi~ 2010.02.03. 18:38:36

az elején persze bevettem...-.-'
süti beállítások módosítása