Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x23 - A szabadság ára 2/1

2010. február 02. 10:00 - Freevo

A fináléhoz képest csöppet visszaugrottunk az időben, amikor még Májkül él és virul, sőt, öltönyben feszít egy tengerparton Sucréval és Linckel. Hoztak neki egy papot, aki sebtiben összeadja Sárával, aztán mennek is bulizni salsazenére, vadidegenekkel. Az ifjú pár boldog házasélete a harmadik percét sem éri meg, amikor felbukkannak a zsaruk, és letartóztatják az arát. Paul Kellerman általános felmentése sajnos nem vonatkozott Mama Scofield lepuffantására, ezért Sárának bűnhődnie kell. 

Ugrunk egy apartmanra, ahol Kellerman ügyvédje magyarázza a fiúknak, hogy Sára 25 évtől életfogytiglani büntetésre készülhet. A nő eközben fogda helyett egyből rendes börtönbe kerül helyhiány miatt, ami az írók gyenge kifogása arra, hogy újrahasznosítsák a Fox River-díszleteket. A helyi Bellick egy kopasz, tuskó fekete nő, a helyi T-Bag meg egy rövidhajú, szemüveges, irritáló hangú virtigli leszbikus. A helyi Gretchen meg... Gretchen! Ide csukták le a kedvenc bérgyilkosnőnket is!

Először azonban a börtönőrök lépnek akcióba, így megtudjuk, milyen a feminin redneck póva. Be vannak pöccenve Tancredi kisasszonyra, aki kiengedte Scofieldékat a börtönből, ami egy csomó alkalmazott állásába került. Sara hupilila arcberendezéssel távozik a börtönőrséggel való találkozóról, egyenesen a leszbikus T-Baghez, aki védelmet kínál neki. 

A valódi T-Bag is le van csukva, méghozzá egy helyre Krantz tábornokkal. Meglátják az újságban, hogy Sarát lecsukták, és Krantz úgy dönt, arra fordítja inkább a perköltségre félretett pénzét, hogy 100.000 dolláros vérdíjat ajánljon a dokinő fejére. És kihez kerül a megbízás? Hát persze, Gretchenhez. Az első közös ebédnél már Sara közelébe is férkőzik, mert a lány majdnem leül egy idegbeteg Susan Boyle mellé. 

Sara fulladozni kezd a kajától, azt gondolja, hogy megmérgezték. A tahoid kopasznéger őrnő nem akarja kiengedni a gyengélkedőre, mert a bunkósága gátolja a gondolkodásban. Sara segítségére siet leszbi T-Bag, de durva, rá még az őrnő is hallgat. A gyenguszon a doktor azt mondja Sarának, hogy a szülés után fél órája lesz látni a gyerekét, aztán várja a börtön. Ezen a drámán most nem meditálunk sokat, tudjuk, hogy nem így lesz.

Az ügyvéd felhívja Michaelt, és elújságolja, hogy Sarát meg akarták mérgezni a börtönben, amire hősünk annyira szúrós tekintettel válaszol, hogy mindjárt felgyullad a telefon. Meglátogatja Palpatine császárt a miami férfibörtönben, aki tetteti az ártatlant, még a saját badass reputációját is sikerül romba döntenie néhány oda nem illő humoros beszólással.

Májkül elveszti a józan eszét: elmegy a nőbörtönbe, és asztalt csapkodva követelik, hogy helyezzék át Sarát egy biztonságosabb intézménybe. Gratulálok, Miska, te vagy a második szereplő, akinek öt percen belül sikerült szánalmassá tennie magát. Folyik is megint a vér az agyadból, de persze megint nem veszed észre, úgy kell szólni, mert a filmekben sose veszik észre a szereplők, hogy dől a patakvér az orrukból.

Alexander Mahone-ra ugrunk, akit épp meghallgat egy FBI-bizottság, hogy visszahelyezzék-e az állományba. A kedves kopasznéger ügynöknő az egyedüli, aki kiáll mellette, a bizottság vezetője meg pont olyan tenyérbemászó képet vág, mint azelőtt, hogy Bruce Willis feltolta volna az agyába az orrát Az utolsó cserkészben, most is megérdemelné a szarjankója. Felajánlja Mahone-nak, hogy visszaadja a jelvényét, ha segít megakadályozni, hogy Scofield kiszabadítsa Tancredi kisasszonyt a börtönből. Merthogy nyilvánvalóan erre készül, ők se hülyék.

Valóban így van, Sucre, Linc és Michael már ki is agyalnak valamiféle tervet. Misi eltereli az FBI-ügynök figyelmét, aki őket követi éjjel-nappal, a fiúk meg addig leparkolnak a börtön mellett, mint akiknek lerobbant a kocsijuk, és megmérik, mi merre hány méter, beleértve a falak meg a kerítések meg a kamerák helyzetét. Közben Sára pont az udvaron tartózkodik, össze is találkozik a tekintetük. Gretchen egyből rátámad, hogy mit keres itt Lincoln, szerencsére azonban leszbi T-Bag már bevédte a dokinőt.

Mahone megjelenik Scofieldék apartmanjában, és elújságolja, hogy egy egész FBI-részleg figyeli őket. Mesél arról is, hogy felkínálták neki a régi állását, de úgy tűnik, úgy döntött, hogy inkább segít a srácoknak. Hát, ez így elsőre túl szépen hangzik ahhoz, hogy Prison Break legyen. A segítségével kidolgozzák a szöktetési tervet: kihasználnak egy vakfoltot a börtön udvarán, amit nem rögzítenek a kamerák. Sarának egy levélben szólnak róla.

Sara véglegesen csatlakozik a leszbikus családhoz, hogy állandó védelem alatt álljon. Ehhez a vállába kell billogoztatnia a kígyójelet, amit a fináléban láttunk, megy is a sikoltozás. Másnap kézhez kapja Michael levelét, amiből kiorigamizza a megfejtést, hogy holnap készüljön a szökésre. Gretchen ezalatt némi csajszex ígéretével a tahoid börtönőrnő bizalmába férkőzik, és megkéri, hogy túrják fel leszbi T-Bag celláját. Találnak is benne egy pár gramm drogot, amiről persze leszbi T-Bag semmit se tud, de nincs mit tenni, büntetés jár érte.

Az FBI-ügynök, Wheatley, aki a fiúkra van állítva, behatol az apartmanba, és megtalálja a börtönről készített fotókat. Fenyegetőzik, hogy ez már elegendő bizonyíték, hogy a betörés kísérletével vádolja meg Scofieldékat. Michael kivágja magát, hogy csak szívességet tesz az államnak, hogy megkeresi a börtön gyenge pontjait, hátha cserébe enyhítenek Sara büntetésén.

Ettől teljesen függetlenül tényleg enyhítenek Sara büntetésén, és most már fogadhat látogatókat, legalábbis felügyelettel. Michael rohan hozzá, és virágnyelven megbeszélik, hogy a nő értette a levélben a rejtett üzenetet, és ott lesz a megbeszélt találkozási ponton. Kifelé menet azonban meglepetés várja Miskát, egy csapat munkás dolgozik annál a kameránál, ami alatt megtalálták a vakfoltot. Wheatley ügynök szemfüles volt, az apartmanban látott fotók alapján kitalálta, hogy ez a gyenge pontja a börtönnek, és rögtön intézkedett is.

Scofieldnak új tervet kell kieszelnie, és ehhez előveszi Sucre elmebeteg ötletét, hogy beejtőernyőznek a börtönbe. Ehhez T-Bag segítségére lesz szükségük valamiért, úgyhogy Lincoln megy, és beszél vele. T-Bag hajlandó az alkura, ha holnap estig megkaphatja azt a dugipénzt, amit Krantz Sara fejére tűzött ki.

Mahone egy elhagyatott úton találkozik Wheatley ügynökkel, TUDTAM, baszki, hogy az FBI-nak dolgozol mégis. Az ügynök megköszöni neki, hogy felhívta a figyelmét a vakfoltra. Persze azért szeretni kell Alexet, látjuk ám, hogy tépelődik, amikor Wheatley arra kéri, hogy továbbra is súgjon be nekik, amíg Scofieldékat a rácsok mögé nem juttatják.

Sara a börtön udvarán sétál, amikor Gretchen megint ráront. A kezében az origamis levelet szorongatja. Tudja, hogy Michael ki akarja szöktetni, és vele akar tartani, ellenkező esetben teljesíti Krantz tábornok kérését, és kivégzi őt. Folytatása következik.

Címkék: a szökés
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2010.02.02. 16:25:10

Immádom ezt a részt!!! :)
^^ na meg a folytatás...*.*
:)

GJ1 2010.02.02. 19:09:15

hm, érdekes Freevo pontozása, nekem baromira nem jött be a 4X22es rész, ez viszont igen

az időtényező valóban pocsék, amint visszaszámoltam, túl kevés nap alatt történt túl sok minden

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2010.02.02. 20:43:53

A fináléra a sok szapulás ellenére azért adtam sok pontot, mert a karakterek történetét nagyon jól lezárták, kerek lett az egész. Rengeteg hibája van, de ez az egész évadra elmondható, és ami a finálétól elvárható, azt tökéletesen teljesítette.
Én viszont nem szeretem nagyon ezt az extra filmet, szerintem kicsit erőltetett, és arculcsapja a sorozat első, tökéletes évadját azzal, hogy ugyanazt elmeséli rosszabbul. A kivitelezése mindazonáltal elég jó, a második felére biztosan több pontot is adok. :)

hallgato_k 2010.02.08. 10:25:13

ízlések és pofonok ;-)
Nekem nagyon bejött a 4X22es rész is és az extra is,még akkor is,hogy tényleg a Fox River reinkarnációja volt. :-D

GJ1: hát igen, az idővonallal tényleg melléfogtak rengetegszer. Májkül is öregedet kb 3 évet a sorozat szerint. és nem a sok stressztől. vagy kitudja. :-D

Már csak 1nap és jön az utolsó szökéshogyvolt. Nagyon várom, de azért szomorú is vagyok, hogy vége lesz -hogyvolt tekintetében is- ennek a korszaknak. :-(
Freevo adj bele apait-anyait! ;-)
süti beállítások módosítása