Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x22 - Szabadon

2010. január 26. 13:00 - Freevo

Sárával és Miskával nyitunk, akik a hetente egyszer esedékes nyálperceket ülik, és a közös, idilli jövőjüket tervezgetik. Hál'istennek hamarosan kapcsoljuk az izgalmasabb helyszínt, Mahone és Lincoln kelepcéjét. Be vannak csukva egy szobába, amíg Mama Scofieldék ellenőrzik, hogy a Scyllával minden rendben van-e. A szerkezetnek azonban robbannia kellene, de miért is lenne olyan egyszerű a hőseink élete, hogy ez egy csapásra összejöjjön. 

Christina kirángatja a szobából Alexet, hogy nézze meg, miért nem sikerül megnyitniuk a Scyllán lévő adatokat. Mahone idegeskedik, Mama Scofield meg fenyegetőzik, aminek az lesz a vége, hogy hősünk kézzel működésbe hozza a robbanószerkezetet, lekaratézza az ellent, aztán elrohan. Lesegíti az épület földszintjére Lincolnt, ahova időközben odaér Michael és Sara is, és együtt megszöknek. Mama Scofield a tűzijáték ellenére életben maradt, nahát, hihetetlen, hogy ezek a Szökés-írók még ilyenkor is tudnak meglepetésekkel szolgálni.

Palpatine császár majdnem főbe lövi T-Baget, amiért kiengedte a karmai közül Sarát. Ekkor megcsörren a dokinő ottfelejtett telefonja. Sucre az, Michaeléket keresi, mire Teddy beadja neki, hogy egy oldalon állnak, és ő is Misiék nyomában van. Megbeszélnek egy találkozót, ám Sucre kissé bizonytalan a félkezűvel kapcsolatban, és inkább elrabolják T-Baget.

Don Self állapota válságos, vér került az agyába (ja hogy eddig nem volt! Az mindjárt más), meg lehet, hogy szívrohamot is kapott, szóval egyáltalán nincs magánál. A szabadságfokainak száma már Stephen Hawkingéval vetekszik, egyedül az ujját mozgatja, de azt eltökélten.

Michaeléknek végre nincs a nyomában sem Mama Scofield, sem Krantz, egy kicsit megpihennek, aztán máris kéne további tervek után nézni, mert a kezükben a Scyllával nem sokáig fognak nyugton maradni. Úgy döntenek, megsemmisítik a szerkentyűt (emlékeztetnék mindenkit, Mahone feleségét még mindig cégesemberek figyelik), csakhogy ekkor megcsörren Michael telefonja. A vonal másik végén, ezazapám, Paul Kellerman van, megyek is pezsgőt bontani. 

Michael nem bízik Kellermanben, pedig legutoljára még ő tisztázta Lincolnc és Sara nevét, akkor úgy tűnt, a saját élete árán. Pault az az anticéges csoport szabadította ki a rabomobilból, amelyet Michael apja alapított. Azóta nekik dolgozik, ám egész eddig ült kényelmesen a seggén, hogy Scofieldék megszerezzék helyette a Scyllát. Micsoda szerencse, hogy éppenpont ma érkezik egy ENSZ-nagykövet a városba, akinek csak oda kell adniuk az adathordozót. Mindeközben Dörmögő/Golyó C-Note (köszi az infókat az előző hogyvolt kommentjeiben!) és Sucre vallatni kezdi T-Baget, miután megszerezték tőle Scofield számát Kellermannek. 

Sarának el kell mennie a kórházba, hogy Lincoln számára orvosi felszereléseket lopjon. Ugyanoda mennek, ahol Don Selfet is kezelik, ami elég kellemetlen, mert amíg Sára összeszedi a cuccokat, Mahone-t felismeri az egyik ügynök, és rabosítja (már megint!). Ez most nem olyan nagy probléma, mert majd Kellerman elintézi, hogy kiszabaduljon, annál inkább gondot okoz, hogy megjelenik Krantz bohócképű embere. Sikerült bemérniük Lincoln telefonját, úgyhogy most szépen elfurikázza a csapatot a tábornokhoz.

Palpatine újabb zsarolási alapot szerzett magának, foglyul ejtette Lincoln csaját, Sofiát, akivel valami nagyon rossz fog történni, ha nem kerül elő gyorsan a Scylla. Ekkor lép közbe Dörmögő és Sucre, akiknek T-Bag végül elárulta, hogy hol található Krantz. A tábornokot lefegyverzik, így kénytelen megadni magát és elengedni Sofiát. Scofield vívódik picit, de végül nem lövi le, pedig ennyire szűk még sose volt a tekintete. Krantzet lekötözik, majd elsietnek, mert felbukkan a rendőrség. Sucre valami idióta ötlettől vezérelve megpróbál a zsaruk útjába állni, úgyhogy őt lecsukják.

Mahone-t a Selfet is vegzáló két ügynök hallgatja ki. Alex elmondja, hogy a Cég ültette fel Lincolnt az indiai politikus meggyilkolásával, és beszél a Scylláról is. Sucrét mellé viszik be, de egyikük sem hajlandó feladni a kopasztesókat.

Mama Scofield is hasonló módszerrel, Linc telefonjának a bemérésével ered a fiúk nyomába. Michaelt kivéve mindnyájan meglépnek a helyiségből, mire megjelenik Christina. Misi elrejtőzött, így az asszony gyanútlanul kézbe kapja a Scyllát, és már indulna is klifelé. Ekkora a fia rászegezi a pisztolyát, szóváltás következik, de Miska fegyvere nem sül el, mert az írók azt szeretnék, ha a hirtelen hátulról előkerülő Sara intézné el a Muttert. Christina holtan összeesik, de egy golyót még a fia vállába ereszt.

Scofield nem adja fel, így, átlyukasztva megy Kellermanhez. Bő tíz percet elkúrunk az epizódból arra, hogy Michael húzza mindenkinek az idegeit, mert nem bízik Paulban, de úgyis tudjuk, mi lesz a vége. A Scylla átkerül egy mackós afrikai ENSZ-képviselőhöz, aki elintézi, hogy mindenkit felmentsenek minden vád alól. Még mindig nehéz elhinni, hogy sikerült a fiúknak, ezért magasztos zenére montázs következik. Előbb letartóztatják Palpatine császárt, majd a törvényszékiek takarják le Christina Rose holttestét.

Eltelik egy csomó időt, amit a város felgyorsított látképe szimbolizál, és ugrunk ahhoz a részhez, ahol a Vidám Fijjug túlestek a meghallgatások nagy részén, Michael és Lincoln épek és egészségesek, és épp aláírják a szabadulási papírjaikat. Mindenki hozzátartozója jól van. A szereplők hosszasan ölelkeznek, aztán Kellerman megkérdezi, hogy mi leszen T-Bag sorsa, mert ő azt állítja, hogy segített nekik. Teddy odakint vár, és a kopasztesók mennek oda hozzá a jó hírrel: szerencséje van. Megszavazták, hogy kaphat egy rágót, amíg a börtönbe ér. 

Fuck yeah keretes szerkezet, megint Michael és Sara csöpögős pillanatai következnek, ezúttal egy tengerparti sétával egzaltálják a nézőket. Ismét a közös, boldog jövő a téma, egészen addig, amíg el nem ered Michael orra vére. Elsápadva szerelmet vallanak, de Sara a könnyeivel küszködik.

Négy évvel később: Alex Mahone egy születésnapi üdvözlőlapot ad postára az exfeleségének. A rettenetes, rövidhajú fekete FBI-os nővel van most együtt, aki hitt neki a Céggel kapcsolatban. Lincoln annál jobban járt, még mindig a csodaszép Sofiával van. Sucrénak édes picilánya van. Mindhárman elutazni készülnek valahova. Don Self egy kerekesszékben éli az életét, és egy nővérnek kell bejárkálnia hozzá, hogy letörölje a szája sarkából a nyálat. Ő nem utazik sehova. Dörmögő a UPS-nél dolgozik biztonsági őrként, és boldog.

Paul Kellermanből kongresszusi képviselő lett, és a geciemberek üldözésével szerzett magának elévülhetetlen érdemeket. Megjelenik előtte egykori társának, Danny Hale-nek az özvegye, és szemen köpi őt. Emlékezzünk, Daniel annak idején lelkiismeret-furdalásból eldöntötte, hogy kitálal és leleplezi az összeesküvést, ám az akkor még szintén geciember Kellerman főbelőtte. Krantz tábornok egy villamosszékben ül, mindig készen a halálra, pontosabban reszketve a félelemtől. T-Bag visszatért a Fox Riverbe, ahol zsebénél fogva húzza a csicskáját, és halálosan megfenyeget egy rabot, akinél meglát egy GATE-es könyvet. 

Sara a négyéves Michael fiával és néhány szál virággal sétál egy spanyolajkú város piacán. A vállán egy forradás kígyózik. Hozzá jöttek látogatóba a fiúk, Alex, Sucre és Lincoln. Jöttek az idősebb Michaelhez, aki egy szirten nyugszik a tenger mellett. Férj, apa, testvér, nagybácsi és barát; élt harmincegy évet. 

Függöny. Legközelebb a másfél órás Prison Break Nőkkel című darabbal büntetünk.

Címkék: a szökés
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallgato_k 2010.01.28. 09:27:05

Nagy rész volt! Telistele volt csavarral. A vége meg igazán sokkolóra sikeredett.szerintem még sokáig fel fog büfögni a rajongóknak... :-D

hallgato_k 2010.01.28. 09:30:36

Nagy rész volt! Telistele izgalommal és jobbnáljobb csavarral.
A régi szereplők visszahozása is jó volt, csak azt sajnálom,h nem hamarabb hozták vissza őket.
A vége az meg igazán sokkolóra sikeredett. Sok rajongónak még sokáig fel fog büfögni ez a végkifejlet.
Jó volt a hogyvolt, már nagyon várom a következőt! ;-)

hallgato_k 2010.01.28. 09:31:44

bocsi, azt hittem az első nem ment el, de akkor mégis
süti beállítások módosítása