Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 3x17 - Egy óra

2010. január 21. 09:03 - Hoppancs

Bicajos kisfiú szórja a napi postát, egy fekete autó pedig diszkréten követi, benne napszemüveges fazonok. Az idilli képet kettétöri egy másik kocsi, amint bevágódik a srác és kísérete közé. A belőle kipattanó fickók nem viccelnek, gépfegyverrel ártalmatlanná teszik a jármű utasait, majd felkapják a gyereket és elhajtanak. Ez bizony emberrablás, akárhogy is nézzük. Úgy tűnik, Don ebből most kimarad, ő ugyanis terápián van, egyelőre még nem tárul fel az e mögött rejlő ok, de reméljük, hogy megéri kivárni. A kevésbé szerencsések már a helyszínen mérik fel a szitut, ami egy halott és egy sérült testőr, valamint a kiscsávó hűlt helye.

Fontos információ, hogy a kis Jo apja Che Lobo Santiago, a nagyhatalmú lemezcég tulajdonos, ezért hordta ki az újságokat testőri felügyelettel. Mondjuk sokra nem ment vele. A papának van pár zavaros ügye, többek között a korábban is említett mexicali bandával, szóval nem az a jóságos télapó típus. Hamarosan megcsörren a megboldogult testőr mobilja, Colby pedig már riasztja is Megant, hogy próbálja meg bemérni a hívást. A robotszerű bűnözőhang tulajdonosa természetesen a apával akar beszélni, majd rövid, lényegre törő követeléssel áll elő:3,2 misi a marokba, vagy a kis Jónak annyi. Don eközben kollégáiról kénytelen beszélni a terapeutának, akik viszont ők keresik eredménytelenül. Arra már rájöttek, hogy az elkövető egy Webline nevű szolgáltatást használt, amit úgy lehet lenyomozni, ha kiderítik, milyen szervereken ment keresztül a hívás.

Amita és Charlie a fiatal párok jellemző közös tevékenységét űzik. Charlie a táblára firkál bonyolult képleteket, Amita a laptopot bűvöli. Közben becsúszik némi finom kis flört, ami nem fejlődik tovább, mert Megan keresi Amitát a VoIP hívások ügyében. A lánynak tizenöt percen belül a központba kell érnie, hogy segítsen a következő beszélgetésnél, Charlie pedig elkíséri, mert több okos fej többet tud. Colby és David nem tud megbirkózni a rosszarcú Che Loboval, aki szeretné őket elzavarni a birtokáról. Megant kérik meg, hogy beszéljen vele, hátha akkor majd együttműködik. Jól gondolják, a nő Che lelkére hatva meggyőzi őt arról, hogy talán jobb lenne, ha nem akadályozná a nyomozást az egyetlen fia ügyében.

Amita még nem ért oda, de az agyára már nagy szükség volna, így már az autóban el kell kezdenie a melót. Don Meganről beszél a pszichiáternek, meg arról, hogy miben különböznek ők ketten egymástól. Szerinte főleg abban, hogy a nő szeret belelátni a bűnözők fejébe, még ő kevésbé. Szó esik még arról, hogyan igyekszik Don szabadulni a munkahelyi stressztől, még mindig nem tudjuk, merre tart ez a dolog. Közben Colby már bebocsátást nyert a Santiago lakba, ahol a lehetséges okokról faggatja Che Lobót. A pasasnak gyakorlatilag kizárólag ellenségei vannak, így igen hosszú a potenciális elkövetők listája. Robothang ismét telefonál, közli, hogy a zsét egy telefonfülkéhez kell vinni 30 percen belül, vagy nagy baj lesz. Az apa tör-zúz, hátha attól javul a helyzet.

Amita kideríti, hogy a hívás egy nyilvános könyvtárból jött, ami fura. Don szépeket mond a dokinak Davidről, aki épphogy lekésett a keresett egyénről, a könyvtáros néni viszont tudott személyleírást adni. Juhé! Az FBI-osok kicsit utánanéztek a két testőrnek is, akik igen kemény arcok, mindketten súlyosan büntetett előéletű bandatagok. Ráadásul egyikük, Orojos pont egy héttel az események előtt töltötte le a mobiljára az elkövető által is használt webes szolgáltatást, így erősen gyanús, hogy van némi köze ez ügyhöz. Irány a kórház, ahol David majd elbeszélget vele. Colby továbbra is a Santiago rezidencián tevékenykedik, pontosabban a vendégházban, ahol a halott testőr lakott. Talál is pár érdekes iratot, amik Che Lobo pénzügyeivel kapcsolatosak, és egyáltalán nem az alkalmazottak kezébe valók.

Orojos tagadja, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, de miután David kicsit ráijeszt, elkezd dalolni. Elmondása szerint két fickó kereste meg őket a tervvel, akik viszont a jelek szerint mégsem kívánták négyfelé osztani a bevételt, és inkább megpróbáltak megszabadulni a testőröktől. Colby és Che a nagy zsák pénzzel már a kijelölt helyre tartanak, Charlie pedig – senki ne kérdezze, hogyan – kiszámolja, hogy az egy emberrabló által megszerezni kívánt összeg 1, 65 millió dolcsi volt, ami megegyezik a Stone Landron Records kezdő tőkebefektetésével. Ebből az FBI arra következtet, hogy valaki vissza akarja szerezni a befektetett pénzét. Colby azt javasolja Che Lobónak, hogy sürgősen találja ki, ki lehet az. Eközben Don Colby háborús élményeiről elmélkedik.

Che elmondja, hogy ő és egy Nacio Duque nevű férfi sok évvel ezelőtt kiraboltak egy drograktárat, de Nacio túl sokat akart, ezért lebukott, és lehúzott hat és fél évet a sitten. Che közben megalapította a lemezcégét, majd mikor Nacio kiszabadult, követelőzni kezdett, mire Che elzavarta és megfenyegette. Két év után azonban úgy tűnik, Nacio szeretne bosszút állni. Ez így is van, a következő hívás során a fickó már nem is tagad. Colby szalad a pénzzel, az Olvera Street-re, ahová az emberrabló irányította, közben Charlie valamit megint nagyon számol. Colby odaér a megfelelő fülkéhez, de Nacio nem örül, hogy az ügynököt küldték, ráadásul Lizt is észrevette. Amita folyamatosan követi a hívást, ami egy nyilvános wi-fi pontról jön. Charlie szerint valami bonyolultabb logikai rendszer van Nacio tettei mögött.

A terapeuta Charlie-ra tereli a szót, aki már teljes erőbedobással dolgozik a megfejtésen. Nacio valamiért össze-vissza futtatja szegény Colby-t, aki végül egy szökőkút mellett köt ki, amibe az utasítás szerint bele kell dobnia a pénzes táskát. Ez arra szolgált, hogy tönkremenjen a GPS követő, úgyhogy Colby már veheti is ki a zsákot, és szaladhat a következő kijelölt pontra. Don végre kiböki, hogy sokat szenved attól, hogy Charlie árnyékában kell élnie, de ezt még nem mondta el neki. Az öcsi eközben rájött, hogy az emberrabló egy logikai labirintust épít, aminek ha minden jól megy, ő ki is tudja számolni, hogy hol van a vége. Nacio már Davidet is észrevette, Charlie pedig azt javasolja, Sinclair ne kövesse tovább Colby-t, mert ő már tudja, hogy Nacio vissza fogja őt irányítani a Disney Hall-hoz.

A doki szerint Don azért veszi igénybe a zseni öcsike szolgáltatásait, mert így végre ő lehet az irányító. Don erre felcsattan. Colby a Disney Hall színpadán találkozik a kettesszámú emberrablóval, aki Jót is magával hozta. A fickó épp a pénzt vizsgálja, mikor valaki hátba lövi. Charlie szerint ez az utolsó akadály, Nacio pedig meg akar győződni róla, hogy Colby egyedül van. (Persze nincs, ezt tudjuk.) Nacio rá és a gyerekre céloz, az ügynököt pedig felszólítja, hogy távozzanak, méghozzá gyanús mozdulatok nélkül. Charlie , kitalálta, mit gondolhatott Duque a legbiztosabb kijáratnak, és ismét igaza van, így az FBI csapat el is kapja. Huh, ez nehéz menet volt. Don, akit a dilidoki meggyőzött arról, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy nem elég fontos a szerepe a csapatában, végül visszatér a munkahelyére, hogy a jövőben könnyebb lélekkel eredhessen a bűn nyomába.

Címkék: gyilkos számok
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása