Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 3x03 – Nyeregben

2010. január 19. 13:00 - Llew

Kis srácok kempingeznek az erdőben, mikor egyikük egy oszlásnak indult hullára bukkan. Cam már sötétben vizsgálja a lyukas homlokú, krémes orrú, és összekötözött kezű holttestet. A megtaláló gyerekből használható információ helyett csak a hányás jött ki, aminek a szaga jobban zavarja Brennant, mint az bomló tetemé. Utóbbi ráadásul még túl húsos neki, így azt feltételezi, Cam csak próbálja őket egy ügyre állítani Booth-szal. Azonban a levágott lábfejek szakmailag is indokolják a jelenlétét. Ahhoz képest, hogy a környéket ellepték a helyszínelők, meg nagy reflektorokat égetnek, Booth csak ekkor veszi észre a holttest mellől induló vérnyomokat, amik az avarba rejtett lábfejekhez vezetnek.

Az áldozat négy napja halhatott meg, a homloksérülés pedig valamilyen pengétől származik. A jelek szerint a csonkítás és a kéz összekötözés a halál beállta után történt. Hodgins érkezik az ügyhöz kicsit sem kapcsolódó hírrel, hogy Angelát hipnotizálni fogják, hogy eszébe jusson a férje neve, mert a Birimbau gúnynév nem kimondottan egy forró nyom. A betoppanó Booth szerint azonban az ilyesmiből sok minden kiderülhet, mire Brennan megjegyzi, hogy az a braziloknál kis furulyát jelent, majd nem érti a többiek min mosolyognak. Az ujjlenyomat alapján az áldozat Ed Milner, Marylandből. A fehér trutyi az orráról lovaknak készült napozókrém, a gyomrában pedig kukorica, zab és melasz van. Ez sem kimondottan hétköznapi, de az igazán bizarr az, hogy a fogai és az álkapcsa zabla használatának jeleit mutatják. Erről és az Ed névről Hodginsnak beugrik egy mondóka, ami Mr. Edre, a beszélő lóra utal, és amit Brennanen kívül mindenki ismer.

Ed messzire poroszkált, mert Virginia helyett, ahol megtalálták, Floridában kellett volna lennie. Booth lóversenyt és rodeót emlegetve tapogatózik a felségnél, de semmi. A férje mintapolgár volt. Bones a neten kutatva, hülye lovas viccek mellett arra az információra bukkant, hogy a legjobb telivérek patáit – melyek az erejüket szimbolizálják – a testüktől külön temetik el. Az áldozat valamit nagyon leplezni akart, mert a neje szerint céges nyaraláson volt, a főnöke szerint meg szabadságon a családdal. Angela barátnője hiányában Cammel osztja meg aggodalmait a hipnotizálásról. Egy vándorcirkusz bűvészinasának tapasztalatával kétkedve áll a dolog előtt, de főnöke meggyőzi, hogy a dolog működik. Őt egy vegasi showban hipnotizálták, aminek következtében a kávé, mint kulcsszó elhangzásakor még napokig kotkodált. És a jelek szerint, még most is működik.

Bones és Booth a számlák alapján eljutnak egy fogadóba, ahol Milner megszállt, és ahol a tulaj Mr. Edként utal rá. Nem véletlenül, a szálló ugyanis elég speciális vendégkörrel rendelkezik. Lefedetlen piaci rést találtak a lovas fantáziájukat kiélni vágyók személyében, akik nem lehetnek kevesen, ha egy ilyen vállalkozást alapoztak rájuk. A fétis nem merül ki abban, hogy a hálószobában valaki lovagló csizmában ostorral csapkodja a kuncsaftot, a vendégek egyik fele ugyanis lóként felszerelve szaladgál, és vályúból eszik, míg a másik felük lovagló szerkóban feszít. Ezen a helyen a lovagló póz egészen új jelentést kapott. Booth elég kényelmetlenül is érzi magát, de Bones tudományos szemszögből nézi a dolgot, és magát nem zavartatva bekiabálja a tömegbe, hogy azt keresik, aki utoljára meglovagolta Mr. Edet.

Booth poénkodó és lekezelő kérdéseire a nő – hivatalosan Anne Marie Ostenbach, itt Annie Oakley, mint a vadnyugati hősnő – elmondja, hogy a neten találtak egymásra, és hat hónapja találkoztak először. Szerinte az itteni társaságból senki nem ölte volna meg Edet, inkább a nejét kéne megkérdezni, aki megjelent egyik este, és másnapra a férfi eltűnt. Az autóban Booth azon mereng, hogy reagálhatott a feleség, míg Bones végigvezet minket a fétis ókorig visszanyúló történelmén. Kihallgatják Mrs. Milnert, aki egy akcentusos férfi névtelen hívása alapján jött rá férje titkára. Megdöbbentette, de nem annyira, hogy megölje. Csak el akart válni, és a fétisre utaló láblevágás is más gyilkost sejtet. Irány vissza a farmra.

Zack a koponyát gyurmázza össze, hogy levehesse a gyilkos fegyver alakját, közben Hodgins az áldozat szexuális szokásairól folytatott elmélkedése kapcsán megjegyzi, hogy ő gyerekkorában sokszor játszotta azt, hogy egy ló, csak annak nem volt szexuális töltete. Majd a dinnyefajták szezonjáról érdeklődik, de ez még barátjának is hirtelen témaváltásnak tűnik. Az eszköz tesztelése kapcsán azonban érthető lesz, és egy közös kísérlet gondolatától fellelkesülve Hodgins közli, hogy sárgadinnye. Booth a fogadóban továbbra is döbbenten és zavartan figyeli a vendégeket, Bones meg azzal cukkolja, hogy akár FBI alkalmazottak is lehetnek köztük. Majd bevallja, hogy ugyan ez a lovas dolog neki is sok, de maga a szerepjáték nincs ellenére. Megtalálják az akcentusos lovat, Thort – Calvin Johnsont –, aki beismeri, hogy azért hívta fel Ed nejét, hogy megint Annie legyen a lovasa.

A beszélgetés során Bones blöfföl párat, és mikor Booth rákérdez ezekre, azt válaszolja, hogy ez is csak szerepjáték. Ja, csak szokás szerint rossz kifejezést használ és az ő verziója (lardass and good cop), meg az eredeti (hardass and bad cop) egy szójátékot ad (én nem próbálom meg visszaadni, de a szikron fordítók se nagyon erőlködtek vele). Angela tiszta ideg a hipnózis miatt, na meg azért is, mert eszébe jutott, hogy kell lenni egy esküvői képnek, de nem találja, mert valami könyvbe rakta. Hodgins megnyugtatja, hogy ugyan teljesen dilis, de pont ettől önmaga, és ő is így szereti. A gyilkos eszköz egy patatisztító kés, amit Zack – Hodgins precíz javaslatait figyelmen kívül hagyva, – csak simán beleböki a sárgadinnyébe, ráadásul utóbbit is rosszul nevezi meg. Ennyit a nagyszabású és vicces kísérletről.

Hodgins tájékoztatja Camet – egyúttal szemléltetésként megkötözi –, hogy az áldozat kezén talált bálázó zsinór egyedi gyártmány, majd mikor a nő javasolja, hogy Booth szerezzen parancsot a vevőkre, fürtöske elszalad intézkedni, főnök néni meg ott marad összekötözött kézzel. Brennan megzavarja Angela relaxálását, amit azért csinál, mert túl ideges volt és nem működött a hipnózis. Aztán meg azt kezdi bizonygatni barátnőjének, hogy még tudat alatt sem szeretné fenntartani ezt a misztikus képet a férjéről. A bálamadzag nyomok a fogadó tulajdonosához vezetnek, akiről kiderül, hogy Anne Marie exférje. Patatisztító kése is volt, de pár napja ellopták. Egyik ügyfele, a civilben hentes Tom Mularz a lóhús fogyasztást népszerűsítő szórólapokat osztogatott. A férfit kidobta, a papírokat meg a kocsijába tette, ahonnan a késsel együtt eltűntek, mikor feltörték. Ez aznap volt, mikor Ed Milner eltűnt.

Hodgins bizonyítékot talált arra, hogy a lábfejeket a patatisztító késsel távolították el, de Zack elrontja az örömét, mert erre máshonnan, de ő is rájött. Bonesék felkeresik a lóhúsos embert, és antropológusnőnkről kiderül, hogy a hullaszagnál, a hányásén kívül a hentesüzletét is rosszabbul bírja. Éppen ezért gondolkodik rajta, hogy vegetáriánus lesz. Tom Mularz az FBI jelvényt meglátva menekülőre fogja, de hiába. Bones elfogás közben azzal fenyegeti a fickót, hogy herén rúgja, mire Booth kijelenti, hogy a zsarudumán még dolgozniuk kell. A hentes azért menekült, mert dezertőr. Ráadásul a többi lovashoz képest se százas, mert szerinte, ha szexuálisan becsülik a lovakat, akkor a húsuk elfogyasztása egyenesen az Úrvacsora része. Ha lehetne, Booth már ezért a kijelentésért is helyben lelőné, a gyilkosság idejére azonban van alibije.

Angela hipnotizálása nem a várt eredményekkel zárul, mert nemhogy a férjét nem látja, de még fehér angolszász protestáns (WASP) helyett is csak egy darazsat (wasp). Brennan arra utaló nyomokat talál a koponyán, hogy az áldozat szemeit a patatisztító késsel vájták ki. Ez és a lábfejek szakszerű eltávolítása arra utal, hogy a tettes nem egy finnyás gyomrú illető, Annie Oakley pedig történetesen orvos, de rajta kívül van még pár a lovasklubban. Kicsit megszorongatják a nőt, mire bevallja, hogy azért tette, mert ő elhagyta Mr. Edért a férjét és Thort, a rakoncátlan csődör meg visszament volna a nejéhez.

Angelának a darázs kapcsán beugrott egy könyv, amit Fidzsin olvasott, és amiben megtalálta az esküvői képet. A férj arca ugyan nem látszik rajta, de a hátulján ott van a keresztneve, arról meg beugrott a maradék. Grayson Barasa. Ez alapján a nyomozó már megtalálhatja, és akkor elválhat, hogy hozzá mehessen Hodginshoz. Bones és Booth a Royalban vacsoráznak, és a vegetáriánus életmódról folytatott beszélgetés hamar a lovas perverzióhoz ér.

Boothból erre előtör a romantikus énje és – mélyen Bones szemébe nézve – előadja, hogy szerinte mindenki az igazi kapcsolatot keresi, és míg egyesek feladják, mert nem hiszik, hogy rálelhetnek – Zacket mutatják a laborban –, addig mások – Cam randira készül – újra és újra próbálkoznak. Néhányuknak, pedig összejön – Angelát és Hodgins látjuk együtt –, kialakul a szikra, és szerelmeskedés közben eggyé válnak. A lényeg azonban a próbálkozás, ami által közelebb kerülhetnek a célhoz, és ehhez képest lóként és lovasként szerepet játszani, csak ócska szex.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hex.kelly 2010.01.19. 15:09:22

Szuper a hogyvolt, tegnap fél füllel és szemmel néztem, és nem értettem, miért védte annyira a lovardásember a műlovarnőt, de most már vili, hát az exneje.
Az a beszélgetés a végén nagyon jó volt, Bones kicsit talán le is volt nyűgözve, hogy micsoda romantikus dolgokat beszél Booth.

hegyilany 2010.01.19. 15:29:10

Booth annyira béna dumát nyomott a végén Bones-nak. Szerintem nem le volt ő nyűgözve, hanem nem hitt a fülének.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.01.19. 15:38:44

Nagyon szeretem ezt a részt. Booth monológja meg a végén nagyon szép. Klassz hogyvolt.
lardass and good cop = hájfej és jó zsaru
hardass and bad cop = seggfej és rossz zsaru

Llew 2010.01.19. 16:03:19

@Orso-borso: de a szinkronban nem ez volt pedig direkt ezért átkapcsoltam az NCIS-ről annál a résznél.
A javaslatok egyébként jók. Valami hasonlóban gondolkodtam én is, de egyrészt a kövérségre utalást nem tudtam értelmezni egyikükre sem (a lardassnek angolban nincs valami mögöttes tartalma?), másrészt ez sem adja vissza az egybetűs eltérést. Végső soron meg fáradt voltam ezen agyalni:) így maradt a nem fordítom verzió.

nautilus64 2010.01.19. 16:39:20

jó volt a hogyvolt! hát én fetrengtem a röhögéstől ettől a lovas fétistől, nem hiszem el, hogy az emberek miktől tudnak izgalomba jönni... ráadásul reklám alatt átkapcsoltam az NCIS-re, erre ott is mennek lovagolni, persze igazi lovakon... :D

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.01.19. 17:15:26

@Llew: Hát a szinkront nem figyeltem ilyen szempontból. Nem is emlékeztem erre a szövegrészre, uh. nem tudom mit mondtak benne. Lardassről ennyit találtam: www.urbandictionary.com/define.php?term=lardass

sarasvati 2010.01.19. 17:48:17

hogy néz ki hadzsinsz?:)
jó rész volt, tetszett.
booth a végén tényleg jó volt.

A nick már létezik 2010.01.19. 17:56:25

Mit mondanak neked a következők:

- vesszőhasználat
- összetett szavak
- kötőjelhasználat
- helyesírás
- magyar nyelvtan
- stílus (mondjuk hogy azonbannal magyarul nem kezdünk mondatot)
?

Merthogy nagyjából ezeket kéne tanulnod.
Ez az írás ugyanis jelen formájában egy kalap sz*r. A sztárambíció - híres indexes újságíró leszek, a haveroknak lehet majd dicsekedni - nem elég, tanulni is kéne.

(És ez független attól, hogy hülyeségeket is írsz, már legalábbis a filmet illetően. Legközelebb figyelj jobban.)

Thresher 2010.01.19. 20:06:08

Az utolsó előtti képen lévő csajt hol láthattam már korábban?

Thresher 2010.01.19. 20:10:14

@A nick már létezik:

-A merthogy külön van.
-A kötőjelhasználat, vesszőhasználat és a sztárambíció szintén.
-"És" nem áll a mondtat elején.

Ennyit erről, szimplán szánalmas vagy. Most menj aludni.

hex.kelly 2010.01.19. 20:15:20

Llew, szeretnélek megkérni valamire.

Tedd meg kérlek, hogy az egyik értesítő e-mail-ben kattintasz egyet a megfelelő linkre.

Köszi.

hex.kelly 2010.01.19. 20:19:46

@Thresher: Christina Cox. Az imdb szerint játszott a 24-ben, a Dexter-ben, a Csillagkapu Atlantisz-ban, és egy sor további menő sorozatban. És főszereplő volt a Blood ties - ban, ami talán vámpír akták-ként ment/megy az AXN-en.

Thresher 2010.01.19. 20:26:50

@hex.kelly: Jaja, az Atlantisz lesz az. Kösz.

Duerre 2010.01.19. 20:26:57

A nyomozási szál elég bizarr. A kapcsolati szálakhoz nem tudok hozzászólni, mert nem nézem a sorozatot. A hogyvolt élvezetes.
Külön köszönet az első képért, ami fogadott, mikor megnyitottam az oldalt így vacsora után nem sokkal :)

Thresher 2010.01.19. 20:29:36

@hex.kelly: Vazz, most nézem, hogy merted kihagyni a House-t? :D Ő volt a dominája annak a srácnak, akinek végül leszedték az állát...

hex.kelly 2010.01.19. 20:34:25

@Thresher: Azért írtam, hogy egy sor további menő sorozatban. A frissebbeket írtam, mert az imdb-s listán az van felül.
Én inkább azért izgulok, mert És-sel kezdtem egy mondatot...

Egyébként az említett epizód nagyon emlékezetes, de nem a domina miatt. Vlahányszor a pénztárnál látom kirakva a TicTac-ot, mindig a rothadó állkapocs jut eszembe.

Thresher 2010.01.19. 20:43:03

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Megéri, szerintem szimplán kurva jó. Vannak benne aranyos pillanatok, (Felrobbant kocsiban ott maradnak a kezek a kormányon) plusz nem'tom hogy ki hogy van vele, de szérintem még humoros is.

Meg hát ugye a Deschanel nővérek egyike játszik benne. Láv.

Llew 2010.01.20. 09:46:55

@A nick már létezik:
Mondhatnám, hogy direkt volt, és azért csináltam, hogy te - aki mind a negyven akárhány hozzászólásodat hasonló stílusban és témakörben írtad, az adott blogtól függetlenül -, és időnként megjelenő, hasonlóan tartalmas kommenteket író hittársaid kitombolhassák magukat.

Az igazság azonban az, hogy magam is tudom, hogy a helyesírásom finoman szólva kifogásolható, de ez van. Ezt tudom nyújtani. Nem kötelező olvasni. Kommentelni meg még annyira sem. Azért újat is sikerült írnod, mert a stílust eddig még nem nagyon kritizálták. Azt a pontot meglátva attól tartottam, hogy az izzadtságszagú vicceskedést, mint a blogon a stílus kritizálás kapcsán rendszeresen megjelenő alap érvet fogod felhozni, de tévedtem. Azonban Jaj, bocs. Szóval. Megígérem, hogy esténként olvasgatni fogom a helyesírási szabályzatot.

Egyébként ezzel az indexezéssel csúnyán mellé lőttél. Ez egy magán blog, ahol a bloggazda (egy valóban index közeli blogger, de nem újságíró, ezt ki szokta emelni) belegyezésével, több hozzá hasonlóan sorozatbolond egyén, amúgy hobbi jelleggel írogat még hogyvoltokat. Biztos van egy ilyesmi helyesírás témakörben is, talán ott te is szóhoz juthatnál értő közönség előtt, és nem kéne fáradtságos munkával netszerte hirdetned az igét.

Ami témába vágó kommentedből leginkább rosszul érint, az a végén írt, a sorozatot (nem filmet, az más kategória; a különbséget talán úgy tudom szemlélteni, mint egy sima mondat és egy nagyon sok tagmondatból álló összetett mondat között) illető hülyeség. Mit nem figyeltem?

Tartok tőle, hogy feleslegesen koptattam a billentyűzetet a válasszal és kérdésemre nem kapok választ, de egy próbát megért.

@hex.kelly: szerintem, amire gondolsz, azt csak sixx teheti meg. Még nem próbáltam, de úgy tudom nekünk nem működik, mert nem vagyunk adminok.

@Duerre: azért remélem utána nem kellett billentyűzetet, meg monitort takarítani.:) Ha máskor is olvasol akkor tartsd szem előtt, hogy a hogyvolt mindig az áldozat képével kezdődik.

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: ha ezt a hogyvoltokon felbuzdulva teszed, azt külön elismerésnek veszem

~Moi~ 2010.01.20. 13:45:37

"Állj vagy herén rúglak!" :DDD
^^

Duerre 2010.01.20. 15:49:04

@Llew: Nem, nem kellett :) Csak pont ez volt a legutolsó felrakott hogyvolt, és akarva-akaratlan az a kép fogadott. Gondoltam akkor már elolvasom, ki ez a kukacos ember, és nem bántam meg, tetszett, a stílus is :D
süti beállítások módosítása