Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x09 - 52 Pick Up

2010. január 16. 15:30 - hex.kelly

Atlantában leszállt az éj, diccsóban illegetik magukat a népek. Egy szőke csaj picsog egy másiknak, hogy hülyén érzi magát, meg inkább kéne menni haza. A másik nyomja a neizéljmár-igyál-dumát, mikor megpillant valakit, és szól, hogy namostaztán kapás van. Valami csávó lép oda hozzájuk, a hazamenős csaj fülébe súg valamit, mire a csaj azt mondja, inni kéne valamit.

Na, nem sokáig lehetett részeg, mert a mosolya már Quantico-ban a kivetítőn van, Jordan mesél róla a csapatnak: Vanessa Holden 25 éves, a húgával ment lazulni, egy fiatal fehér pasas felcsípte, éjjel 1 körül mentek a lány lakására, majd megkötözte, felvágta a hasát, négy óra múlva meg elvágta a torkát. (Atyaég!) És egy évvel ezelőtt két prosti is meghalt motelszobákban, az összes gyilkosságban az a közös, hogy a helyszínen takarítóeszközöket találtak, ugyanazokat, és mindhárom esetben az áldozat kezein voltak a takarítás nyomai. Tehát a gyilkos feltakaríttat az áldozatokkal. Főcím és idézet Emily-től: Abban a percben, mikor az emberek szerelembe esnek, hazuggá válnak. - The minute people fall in love, they become liars. Harlan Ellison

Csapat a gépen tanakodik az elkövetőről. Rossi szerint prostit a lúzerek ölnek, szép nőt felszedni viszont már teljesítmény, az egy év alatt hogyan vált az Év Lúzeréből Don Juan? Reid elkezdi mondani, hogy a Byron-féle Don Juan-ábrázolásban mennyire érdekes az, ami Hotch-ot egyáltalán nem érdekli. Valaminek tehát kellett történnie, ami miatt áldozattípust váltott a gyilkos, ezért két profilra lesz szükség: egy a prostik gyilkosáról, egy meg Vanessa-éról. Reid térképes feladatot kap (döbbenetes fordulat), Prentiss és Rossi a prostikkal, Hotch, Jordan és Morgan Vanessa-val foglalkozik. Atlantában Harding nyomozónő fogadja a csapatot, Jordan kérdésére elmondja, hogy a prostik ügyeiben nincs DNS-minta a gyilkostól, sem ujjlenyomatok. Tanúk, azok vannak, sokan látták a diccsóban, rajz is készült.

A tanúk leírásai egészen ellentmondásosak, ezért a rajz eléggé elnagyolt. Akkor Vanessa húgával, Ashley-vel kell beszélni. A nyomozónő azt mondja, hogy tegnap még lehetett volna, de ma már nem, mert a család meggondolta magát, és megtagadták az együttműködést. Jordan hívja Garcia-t, nézzen utána a Holden család sarának. De nincs nekik, befolyásos család, sok pénzzel, és tegnap óta sok rosszindulatú pletyka kering a neten, hogy a család végre megkapta, amit érdemelt, meg hogy Ashley ölette meg a nővérét, ilyenek. Morgan, Hotch és Jordan érkezik Holden-mamához, aki egyúttal el is köszönne tőlük, ám Jordan közelebb lép hozzá, és elmeséli, hogy elveszítette a nővérét egy balesetben, és az ő anyja is elutasította a közreműködést, pedig attól még a nővére meghalt. Vanessa gyilkosa egy szörnyeteg, és a BAU el tudja kapni, de csak Ashley segítségével. Holden mama beadja a derekát. Morgan kérdi Hotch-tól, hogy ő tudta-e ezt Jordanről. De Hotch nem tudta, és szerinte Jordan sem, mert az aktája szerint Jordan bizony egyke. Hotch és Morgan Ashley-t kérdezi ki. A gyilkos úgy volt öltözve, mint egy rocksztár (én a film elején konkrétan azt hittem, hogy Bono az), a viselkedése pedig provokatív volt, egyszerre udvarolt és ugratta őket. És a szemei különböző színűek voltak. Morgan azt mondja, hogy ezek szerint a pasas azt akarta, hogy felfigyeljenek rá. Ashley értetlenül néz rá: hát végül is, mindenki azért megy diccsóba, neeeem?

Holdenéktől távozva Hotch lekapja a tíz körméről Jordant a hazudás miatt, aki azt mondja, nem fog többet előfordulni, Hotch szerint bizony nem. És készítsen elő egy sajtóközleményt, de ne adja ki, mostantól mindent Hotch ellenőriz. (És mellé úgy néz, hogy mindjárt sírok.) Rossi hívja Hotch-ot, aki indul a kocsihoz, Jordan odamegy Morgan-hez, kérdi, mennyire akasztotta ki a főnököt. Morgan szerint egy sima 1-10-es skálán 6, de ez a Hotch-skálán 11. Reid elmondja a többieknek, mire ment a térképekkel: a prostikat a legszegényebb negyedhez közeli prostibarát motelekben ölte meg, Vanessa Holden viszont a leggazdagabb környéken élt, szóval a gyilkos nem csak az áldozat-típust változtatta meg, hanem a társadalmi ranglétrán is felfelé ment, nem is keveset. A prostik újságban hirdették magukat, tehát nem az utcán kellet felszednie a gyilkosnak őket. Azért az önigazolást kereső gyilkostól hosszú út vezet a diszkókirály gyilkosig. Kivéve, ha az egy évet arra fordította, hogy megváltozzon. Új stílus, öltözködés, viselkedés. Megtanulni, hogyan tegye magát érdekessé, és megtalálja, ki az, akinek el tudja adni magát, ez is egyfajta profilozás. Na de hogyan tanulja meg? Valami tanfolyamon, például olyanon, amit a prosti-hirdetéses újságban talál.

Egy diszkóban egy Gallusz Niki-hajú lány billegeti magát és mosolyogva mondja a gyilkosnak, hogy bejön a stílusa. Ő Becky Williams, akinek az erkélyén másnap Prentiss kihajol, odalent a járdán egy egyértelműen bordó tócsát áll körbe Morgan, Rossi és Reid. Ez a lány nem lett kibelezve, és a lakásban ott vannak a tisztítószerek, de a lány kezein nincs nyoma használatnak. De ennek meg így nincs értelme, mert a gyilkosnak ez a védjegye, mert ettől érzi elégedettnek magát. Így viszont lehet, hogy új áldozatot fog keresni. A csajozós tanfolyamra kell koncentrálni, hogy legalább összeálljon a lehetséges gyanúsítottak köre. Reid-nek remek ötlete támad, az őrsön Garcia távsegítségével demonstrál: a gyilkos az első diccsóban kalapot és színes kontaktlencsét viselt, a másodikban napszemüveget. De ezzel lehet, hogy nem felhívni akarta magára a figyelmet, inkább elterelni azt valami másról, az arca egy részéről, ami alapján azonosítható lehet. Ez a homloka bal oldala. Anyajegy, vagy sebhely lehet ott neki. Jordan a kamerák előtt mondja, hogy egy homlokán-sebhelyes férfit keresnek, aki menő diccsókban bukkan fel, megnyerő és különlegesnek látszik, fehér, 25-30 közötti. Egy mexikói-étteremben egy pincérlány felpillant a tv-re, meglátja a fantomképet, és elejti a tálcáját. Prentiss jelenti Hotch-nak, hogy a 20 csajfelszedős tanfolyamból csak egy olyan van, amin a tréner azt tanítja, hogy űrcowboy-nak kell öltözni, ez pedig a Vipera maga, WOW! Hotch, Prentiss és Morgan belép a terembe, ahol kb. húsz kocka, nyuszi és lúzer issza Vipera teátrális szavait vadászatról, ragadozásról, dzsungelről. Az előadás után kérik Viperát, hogy adja át a tanítványai névsorát, de nemet mond, mert ő a tudomány mellé diszkréciót is ad a pénzért, ami elég sok, és ezért futja belőle hiénaszerű ügyvédre is. Közben Prentiss-t próbálja elcsábítani, nem sok sikerrel, mert ő viszont csak azt akarja, hogy mondja meg, hol volt tegnap este. Viperát nagyon irritálja a potens Morgan, mert beszól neki (biztos megunta az életét), hogy „Milyen gyakran kell a jelvényedet megvillantanod egy numeráért, kopaszkám?”. Egyébként meg az Aqua-ban volt, és ezt halomnyi, adóból leírható italszámlával tudja bizonyítani.

Távozás közben Prentiss burkoltan hangot ad hányingerének. Garcia nem hisz a fülének, mikor Hotch elpletyizi neki, hogy mit mondott Prentiss-nek a Vipera. Aki egyébként Paul Thomas, és beletelik pár órába, míg Garcia megszerzi az összes tanítvány adatait. (Hogy is?!) Garcia nem érti ezt a vipera-dolgot, tényleg van élő nő, aki ennek bedől? Hotch szerint Garcia az üdítő kivétel, aki nem. Rossi kíséri a pincérnőt Hotch-hoz, Melissa Fosternek hívják, felismerte a fantomképet, sőt, ő csinálta neki a sebet a homlokára. Egy éve prostiként dolgozott, és újságban hirdetett, mert az biztonságosabb, mint az utcán strichelni. Motelbe hívta a gyilkos, aki teljesen magán kívül volt, nem tudta megnyugtatni. Azt mondogatta neki, hogy ő egy senki, csak egy szolga. Sok ilyen kuncsaft van, egyik felük ki akarja kötözni a prostit, a másik meg ki akarja kötöztetni magát. De ez nem akarta. Késsel fenyegette, de ő védekezett, ekkor került a seb a férfi homlokára, és a szúrás Melissa hasába. Kórházba nem ment, de két hétig küzdött az életéért, és amikor végre talpra állt, felhagyott a prostitúcióval, szóval neki végül is megmentette az életét a gyilkos. Profil kész, csapat elő is adja a helyieknek: 25-30 közötti fehér alfahím, takarítós szakmában vagy ahhoz valahogy köthetően, mindenképpen lenézve, de vágyik arra, hogy kitűnjön a tömegből, ezért végezte el Vipera kurzusát. Lehet, hogy iskolázatlan, de nem hülye. Reid elmondja, hogy Vipera egyik jellegzetes csajozós technikája a húzd meg-ereszd meg, amikor két nőhöz megy oda, az egyiknek bókol egyet, majd azonnal be is szól neki, és eztán a másikkal kezd flörtölni. Reid Jordan-hez fordul, megdicséri a fülbevalóját, Jordan mosolyogva megköszöni, majd Reid folytatja: a nagymamám is szereti a bizsukat. Mindenki nevet (Jordan is), értjük a technikát, de Reid egy úriember, ezért elnézést kér Jordan-től. A gyilkos egyébként a vipera által is preferált diccsókba jár, ezért mindet szemmel kell tartani. Eligazítás vége, ma este mindenki csörögni megy. Vagyis...Reid nem igazán érez kedvet a dologhoz, mondja is Morgan-nek, akinek viszont igenis kell egy SZÁRNYSEGÉD. Rossi és Hotch szerint az áldozattípus-váltást még mindig nem fejtettük meg, ehhez talán Vipera profilozására van szükség. Reid szerint ez annak a csapattagnak sikerülhet leginkább, akire Vipera már rá is mozdult. Mind a négy pasi Prentiss-re vigyorog. Emily Prentiss különleges ügynök szerint Ezdemekkoraszívás.

Az öltözőben aztán Hotch látogatja meg, Prentiss kérdi, mi a gubanc Jordan-nel, mert érez némi feszültséget. Hotch elmondja a hazudásos balhét, és hogy mindaddig büntiben lesz, amíg nem bizonyít. Emily szerint akkor fog bizonyítani, ha lehetőséget kap. Hotch visszakérdez, hogy talán van valami ötlete? Este Reid tucc-tucc aláfestéssel profilt hadar három csinibabának egy klubban, de egyik sem kér szórólapot. Odamegy Morgan-hez, aki kérdi, hogy halad, hát nem jól, az egyik lány szerint épp Reid-re illik a profil (Hahhahaha!) És Morgan? Nos, ő már szétosztotta a szórólapokat. És négyen meg akarták adni a telefonszámukat. De Potencia szívesen tart egy kis gyorstalpalót Shyguy-nak: a dolog kulcsa az, hogy beszélgetés közben a férfi irányítson. Olyan téma kell, amiben otthonosan mozogsz - mondja. - miről szeretsz beszélni?- Statisztikáról. - Nem. Higgy nekem. Nem. - Akkor bűvészkedés. - Na, az tökéletes. Gyorsan odacipeli a bárpulthoz, az egyik pincérlányt odaszólítja, és lelép. Reid fog egy szórólapot, és varázstollal mutogatja el neki a sebhelyet, és kéri ,hogy ha látja a pasast, hívja föl. De a lány akkor is szívesen hívná, ha nem látja, hát, Reid azt mondja, az is jó, és távozik. A lány utána szól, hogy és a telefonszám? Hát, az ott van a hajpántod mögött. Morgan vállon veregeti, a lány olvadozva bámul utánuk.

Emily abban a diccsóban nyomul, ahol Vipera csoportterápiát tart, Vipera meglátja, és demonstrációba fog. Odamegy hozzá, örül a viszontlátásnak, Prentiss azt mondja, az egész rendőrség a törzshelyeit járja végig, neki jutott ez a hely. Prentiss bemutatja egymásnak Todd ügynököt és Viperát, Isten Ajándékát A Női Nemnek. Az őrsön Rossi és Hotch a másodlagos kiváltó okról tanakodik, talán azzal van összefüggésben, hogy a gyilkos sosem a saját otthonába viszi az áldozatokat. Mert ott talán valami/valaki olyasmi van, ami/aki a nyomorúságos életével szembesíti. A diccsóban közben Vipera valami 15 másodperces szemkontaktus-kísérletet végez Jordan-nel, akire nincs nagy hatással, Prentiss viszont nem akarja kipróbálni, inkább provokálja Viperát, aki bedől, és fényezni kezdi magát, de a lányok leiskolázzák.

Vipera megsértődik, és méhkirálynőnek nevezi őket, és elmagyarázza, hogy az ilyen alfanőstények azok, akiket kiszemeltet a tanítványokkal. Ez lehet egy lány a múltból, aki visszautasította, aki megcsalta, ilyesmi. Az első gyakorlati feladat ezt a nőt újra becserkészni. A lányok elrohannak, hívják Hotch-ot és Rossi-t, elmondják, amit megtudtak. Hotch újra beszélni akar a Holden családdal. Rossi-val mennek, és kérdezik, van-e olyan fiú, aki haragudhatott Vanessa-ra. Akinek van köze takarításhoz, tisztításhoz. Holden mamának beugrik, hogy tizeniksz évvel ezelőtt az egyik alkalmazottjuk fura kisfia rá volt kattanva a lányra. Amikor rajtakapta, hogy vetkőzteti a lányt, elverte a fiút és kirúgta az anyját. Nevet nem tud mondani, de Ashley tudja, hogy Bobby volt a neve, és Vanessa szerint perverz volt. A közvetítő, amelyik küldte a nőt, Fultonban volt.

Reid pincérnője zárórát hirdet, a pultnál meglátja a gyilkost, ahogy egy szöszit fűz. Fog egy pohár italt, és a pultra önti, a lány ruhájára folyik.

A pasas vinné el a lányt, de a pincércsaj azt mondja, hogy a raktárban van valami, amivel ki lehet venni a foltot a ruhából. A lány vele megy a raktárba, ott kéri, hogy maradjon ott. Visszamegy a pultba, de a gyilkos sehol, előveszi Reid névjegyét, és kimegy a klub elé, hogy telefonáljon, de kap egy nagy sallert, juuuj. Majd ugyanott jön Reid és Morgan, és a lány eltűnéséről beszélnek. Reid próbálja visszahívni Austin-t, a mobilja a bokor alól kerül elő. Garcia közben elkezd 25-30 közötti Roberteket és Bobby-kat keresni Vipera tanítványai között, és összevetni azokat a Fulton megyében alkalmazott házvezetőnők neveivel. Van egy találat, Robert C Parker, meg is van a címe. Kommandósokat a helyszínre, futás most! Jó is lesz, ha sietnek, mert Bobby már a padlót súroltatja Austin-nal, és kés van a kezében, mikor beront a csapat, Morgan ráugrik Bobby-ra, Reid pedig leszedi Austin szájáról a ragasztószalagot, és átkarolva kíséri ki a házból. Hotch és Rossi tovább megy a házban, az egyik szobában megtalálják Bobby anyját, aki díalízis-gépre van kapcsolva, és a fiát hiányolja. A gép 10 hónapja lett beállítva, ez volt tehát az a másodlagos kiváltó ok, amit Rossi hiányolt. Övé a záróidézet is: A tisztaság sokkal fontosabbá válik, mikor a kegyesség már valószínűtlen. - Cleanliness becomes more important when godliness is unlikely. P.J. O’Rourke

Jordan kopog be Hotch-hoz, aki azt mondja, neki volt igaza, amikor azt mondta, hogy Vanessa ismerhette a gyilkosát. És hogy újra élvezi a bizalmát. Reid pedig telefonon beszél Autsin-nal, örül, hogy jól van. A lány kérdi, hogy kinyitotta-e már a levelet, amint az imént kellett megkapnia. Reid csak les, nyitja a borítékot, kiveszi belőle a névjegyet, amit a klubban adott neki, a hátulján rúzsos puszinyom, Reid zavartan pislog.

Azt hiszem, ez egy csodaszép barátság kezdete lehet.

Címkék: gyilkos elmék
71 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserfes csermely 2010.01.16. 17:15:53

Ez egy tök jó rész, itt kedveltem meg Emilyt.

LoVeLA 2010.01.16. 17:50:41

Köszi szépen:)
Nekem Reid "barátnőjéről" mindig a Dexter-es HP. szerepe ugrik be:P

cserfes csermely 2010.01.16. 18:30:08

Szerintem nagyon jól játszott a Dexterben, utáltam amikor hp volt és sajnáltam amikor az apjával volt:d

LoVeLA 2010.01.16. 18:53:32

Szerintem is jól játszott. Én is sajnáltam a végén.

LuluDarling 2010.01.16. 19:23:49

Jaaaaj, hátttez valami csúúúcs volt!!! Nagyon köszi!!! Nagyon szeretem ezt a részt! Főleg hát ahogy Reid bűvészkedik, ott nekem végem van! Mondjuk bírom amikor MGG is ugyanezt a trükköt megcsinálja abban CM-es extrás vidiben...tündér, de tényleg!!! Egyszer megnézném élőben!!! :-)
Emily pedig annyira kis tündér volt benne, mondjuk őt nagyon szeretem egyébként is.

ebilafan 2010.01.16. 20:25:00

Látom már, hogy ennek az lesz a vége, hogy ki leszünk moderálva a túl sok Reid-központú kommentért. XD Na jó, csak vicc, a lényeg: tetszett ez az epizód, a HV nemkülönben, de főleg ez a mondat: "Reid elkezdi mondani, hogy a Byron-féle Don Juan-ábrázolásban mennyire érdekes az, ami Hotch-ot egyáltalán nem érdekli."

Ahogy Hotch tud nézni bárkire, aki megszegi az általa normálisnak vélt (és betartandó)szabályok bármelyikét, az elképesztő. Mindig az az avi jut eszembe róla, ami az LJ-n forog, ahol a Hotch-féle "death-glower"-t hasonlítják össze a Reid-féle "kitten-glower"-el. :D

Bennem a fangirl mindig ellejt egy fátyoltáncot, amikor MGG bűvészkedéssel kapcs. tudása is szerepet játszik egy-egy epizódban. :)

A részhez pedig: döbbenetes, nem, hogy egy az aktív cselekvő (ld. itt az anya, amint megveri a fiút annak perverzitásáért, ahelyett, hogy simán csak kirúgná a mamájával együtt az állásából)szempontjából jelentéktelen, tehát feledhető tett vezet a passzív, elszenvedő oldalon olyan töréshez, ami később sorozatgyilkossá teszi a gyereket. Értem, hogy az anya miért reagálta túl a dolgot, én is felkapnám a vizet, ha bárki a gyerekemet molesztálná, mégis az az érzésem, hogy nem volt joga más gyerekét akármiért is megütni. Arról nem is szólva, hogy hova vezetett a dolog. :(

LuluDarling 2010.01.16. 22:24:44

Jól van, akkor nem csak én érzek emígyen a bűvészkedéssel kapcsolatban! :) Ésssiggen...ahogy Hotch tud nézni, és ahogyan Reid...igen erős a kontraszt kettejük között! De ezért szeretjük őket!
Ebilafan, ugye jól gondolom, hogy mi már ismerjük egymást valahonnan? *szemöldökét emelgeti*

hex.kelly 2010.01.16. 22:32:47

Nem lesztek kimoderálva, azon egyszerű okoknál fogva, hogy A: itt nyugodtam lehet épeszű rajongóként olvadozni, B: a kommentről az e-mail a kimoderálós linkkel a melóhelyemre megy, ahol ugyebár most nem vagyok, tehát technikailag sem lehetséges.

@ebilafan: Az a helyzet, hogy ez a hv is valami majd' 5 oldal volt eredetileg, de sokat kellett húzni belőle. Az eredeti verzióból megosztok Veled egy részletet:

"Morgan vállon veregeti, a lány olvadozva bámul utánuk. (Ebilafan pedig elsírja magát.)"

Az az igazság, hogy a (szerintem) legviccesebb részeket rendszerint kénytelen vagyok kihúzni, mert a történet is sok, így a kommentárok nagy része a Delete-gomb áldozatává válik. Ez van.

ebilafan 2010.01.16. 22:49:45

@hex.kelly: Ez most nagyon kellett. XD Imádlak, kösz! Persze jobb, hogy nem maradt benne, nekem a múltkori rész is elég volt, hogy beleírtál egy picit. :D

Kár, hogy a terjedelmi korlátok miatt mi csak kurtított változatot kapunk, de így is nagyszerű, hogy hozzájuthatunk a heti két adag betevő Gyilkos elmék hogyvoltunkhoz.
Főleg azt köszönöm, hogy rendületlenül haladsz, pedig a real life gyakran közbeszól, tudom.

ebilafan 2010.01.16. 22:55:28

@LuluDarling: Létezik olyan, hogy vissza-emelgetni-szemöldököt valaki felé? Ha nem, és gyanítom, hogy nem, akkor csak szimplán kacsintás, és szia!!
Egyébként a Masterpiece-hogyvoltnál már észrevettelek, áradoztam is egy sort, az első reakciómat és örömömet a felbukkanásoddal kapcsolatban ott leled.
Ettől függetlenül megint szia, és üdvözöllek az MGG-klubban. :D

Lehet bennünk valami közös, ha két, egymástól egyébként ennyire különböző (azt leszámítva, hogy színészek)ember iránt támadt fel érdeklődésünk, egymástól függetlenül. Tehát ezt már annak idején is megállapítottam. :)

Innen megen' ON (XD)

hex.kelly 2010.01.16. 23:04:33

@ebilafan: Sokszor fogom ám a fejem, mert tudom, hogy így is hosszú, de sajnos valahogy olyan az epizódok szerkezete, hogy egy-másfél perces jelentek vannak, és 10 esetből egyszer hagyható ki az említése anélkül, hogy lyuk támadna a történetben. Azért is teszem bele az megengedett max. 10 képet, hogy ha hosszú is, ne legyen olyan ijesztően sok az olvasnivaló, mert az a cél, hogy olvassák az emberek, hogy kedvet csináljunk a sorozathoz. Fogalmam sincs, hányan olvassák, és hányan lapoznak el mondván: ez hosszú. Igyekszem nagyon, azátn úgy sikerül, ahogy. De épp néztem, hogy a 4x08-hoz 51 komment érkezett, mondjuk én is írtam rendesen, de a többi epizódhoz ritkán érkezik 20 feletti, tehát talán jók vagyunk.

ebilafan 2010.01.17. 00:04:23

@hex.kelly: Mivel az olvasottságnak ez esetben valóban a kommentek száma lehet a legjobb mérőfoka, szerintem is legalább a középmezőnyben (vagy annál is feljebb) vagyunk ezen a téren. Régebben a House hv szokott ennyi kommentet gerjeszteni, csak Candy manapság már nem írja olyan rendszerességgel, mint régebben. Azt is olvasom, de egyébként csak ezt a kettőt.

zeugma 2010.01.17. 02:03:36

Bűvész-Reid rulz! :-)

hex.kelly 2010.01.17. 10:08:34

@ebilafan: Candy és Sixx a HV-példaképem :-)

@zeugma: És amikor a pincércsaj megkérdezte, hogy hogyan csinálta a trükköt a tollal, Reid képes volt azt mondani, hogy ez bizalmas információ :-DDD

LoVeLA 2010.01.17. 10:28:40

@hex.kelly: Szerintem nem tudnál olyan hosszút írni, hogy ne olvassuk el:D De így külön öröm, hogy ennyi képet raksz bele:-)

LuluDarling 2010.01.17. 20:10:11

@LoVeLA: Én be is vallom őszintén, elmentegetem a képeket...bővítgetnem kell a magángyűjteményemet. :-) Remélem nem haragszol érte hex.kelly...*körmét rágja*

hex.kelly 2010.01.17. 20:32:27

@LuluDarling: Nem haragszom. Kéred esetleg a Screencap-es oldalt, ahol az első 4 évad epizódjai kockákra vannak szedve?

zeugma 2010.01.17. 22:24:29

@hex.kelly: Ha ő esetleg nem is, én biztosan! :-)

LoVeLA 2010.01.17. 22:25:57

@hex.kelly: ooh kérlek oszt meg velem is ezt az infóóót :-) (cicaashrekbőlnézősikon)

hex.kelly 2010.01.17. 22:51:16

@zeugma: @LoVeLA: twitteren megírtam LoVeLa-nak (nevem hexkelly, meglepő módon)

hex.kelly 2010.01.17. 22:53:38

Csak azt kérem, hogy ne nézzétek előre az epizódokat, mert akkor nem lesz meglepi a hogyvolt, jó?

LoVeLA 2010.01.17. 23:13:23

@hex.kelly: De ha már láttuk, akkor nem számít csalásnak ugye? :-)

zeugma 2010.01.18. 00:07:08

@hex.kelly: ööö... és ha én ott nem (sem) vagyok fenn?
Emilem az, mint a nickem, és még hozzá kukac_lajt_pötty_hu. Ha esetleg ráérnél elküldeni... lécciléccilécciii! :-)))

ebilafan 2010.01.18. 02:40:51

Látom, van érdeklődés a screencapekkel kapcsolatban, én egy livejournales oldalt szoktam nézegetni, bár a tulaj kimondottan Reid-centrikus picspameket is készít - de feltételezem, hogy ez nem baj nálatok sem. XD

gabbiano-reale.livejournal.com/

LoVeLA 2010.01.18. 09:36:09

@zeugma: Nem baj, ha nem vagy regisztrálva. Elég ha elmész a kezdőlapra, és ott a keresőbe beírod, hogy hexkelly, és akkor kiadja a twittjeit, és akkor megtalálod:)

Johnny336 2010.01.18. 12:08:22

Hehe, typo az újsághirdetésben :D

hex.kelly 2010.01.18. 12:46:43

@Johnny336: A fölösleges i betűre gondolsz?

piszy 2010.01.18. 14:38:23

@Johnny336: Az a fölösleges i-betű nekem is egyből szemet szúrt. A megadott telefonszám vajon illik arra a körzetre? Ez mindig érdekelt.
@hex.kelly:
Amúgy köszi a hogyvoltot, élvezetes volt. "Sajnos" másfél hétre elutaztunk nyaralni, és semmi internetkapcsolat nem volt a környéken, ezért már alig vártam, hogy hazaérjünk és újra olvashassak.
A CM-hogyvoltok mostanában a legnépszerűbb posztok a hv-n, legalábbis a kommentek száma alapján, pláne úgy, hogy nem szoktunk index-címoldalra kikerülni. Szóval gratula.
Ja, és karácsonyra megkaptam az első 3 évadot az angol amazonról (a férjem ennél nagyobb ajándékot nem is adhatott volna). Már alig várom, hogy elkezdjem, de egyelőre még be kell fejeznem a miért éppen alaszka utolsó évadát és a sex and the city elsőjét.
Ja, és Jézuska megvette nekem a CM-könyvet is, amit a nyaralás első napján kiolvastam. Hasonlított a Dexter-könyvekhez és a fordítás néhol gyenge minőségéhez képest kifejezetten olvasatja magát.

hex.kelly 2010.01.18. 14:55:59

@piszy: Jó, hogy itt vagy, már kezdtelek hiányolni. Le is barnultál? Tündér férjed van, becsüld meg! Én most MGG tweet-jeit lesem, már elkezdte csepegtetni az infókat az epizódról, amit ő rendez. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, mert ő alapvetően horrorfilmeket szeret csinálni, amit én annyira nem kedvelek (lévén igencsak beszari valék), de nagyon várom már.

piszy 2010.01.18. 15:04:27

@hex.kelly: Igen, annyira lebarnultam, hogy reggel a kollégáim azzal fogadtak, hogy így nem lehet januárban más dolgozó emberek közé menni és inkább menjek haza. Persze a bosszantásukra fehér nadrágot és fehér felsőt vettem fel és a kék szemeimet világoskék szemceruzával kihúztam, szinte világítok az éjszakában.
Lécci avassál be, hogy melyik epizódnál tartanak a cbs-en? Egyszerűen nem bírom magam rávenni, hogy megnézzem az új epizódokat a neten, inkább megvárom az axn-t. MGG rendezett már epizódot, vagy ez lesz az első?
Ja, és szerintem nyúljon 5 oldalasra a hv, kommentekkel, fotókkal és egyéb finomságokkal... :)

hex.kelly 2010.01.18. 15:19:18

@piszy:

SPOILERVESZÉLY!

Múlt szerdán ment odakint adásba az 5x12, Reid már bot nélkül közlekedett benne. Maga a történet elég fura élmény volt, mert én frászt kapok a porcelánbabáktól.

MGG saját maga úgy nyilatkozott korábban, hogy valamikor januárban fog epizódot rendezni, ez eddig még nem történt meg, twitteren tegnap azt írta, hogy azért nem ment a Gloden Globe-ra, mert a rendezésre készül. Így vagy ezen a héten forgatják, vagy a jövő héten azt a részt, amit ő rendez. Mást nem árult még el róla, csak azt, hogy AWESOME lesz, ami egyébként látszólag a szavajárása. Tekintve, hogy aug, 16-án kezdték forgatni az ötödik évadot, és az első epizód szept. 23-án került adásba, kb. 5 hetet kell majd várni rá. Mármint, hogy bemutassák, és a neten meg lehessen nézni.

piszy 2010.01.18. 15:42:15

@hex.kelly: Köszi a sok infót, azon az 5 héten kiakadtam. 5 hét alatt megvágják, összerakják? Döbbenet.

hex.kelly 2010.01.18. 17:17:52

@piszy: sokallod vagy kevesled? :-)

LuluDarling 2010.01.18. 20:40:22

@hex.kelly: Jaaaaaj, annak nagyon-nagyon örülnék!!! *leborul a nagyságod előtt* XD Köszönöm!

ebilafan 2010.01.18. 21:33:25

@LoVeLA: Nagyon szívesen, kár, hogy bandwidth problémák miatt jópár korai picspam már nem látható nála. A kedvencem a Reid/Purple scarf sorozat. :)

ebilafan 2010.01.18. 21:37:42

@hex.kelly: Én is őt lesem ugyanazon a csatornán, és igen, néha tényleg olyanok a tweetjei, mint egy túlságosan izgatott kiskutyáé (lenne). Nem baj, nekem bejön az izgágaság, talán pont azért, mert én túlságosan lassú víz vagyok. :)

Még nem néztem meg az 5*12-őt, pedig éppen a negyedik teljes-sorozat maratonomat tartom. Egyébként mindig megnézem előre a köv. részt, már a nálad következőt, pusztán azért, mert a HV engem mindig rávesz, hogy CM-et nézzek. Úgyhogy a blog (ebből a szempontból)többé-kevésbé elérte célját. (Még akkor is, ha én nem vagyok új nézőXD)

hex.kelly 2010.01.19. 00:05:50

Na, Skacok, a Startlap szótár olyan meglepő dolgot írt egy random zőccségnévre, hogy vinnyogva írtam bele a 4x10 hogyvoltjába. Ha csak tizedannyit fogtok nevetni rajta, mint én, már megérte.

@LuluDarling: megnézed twitteren?

piszy 2010.01.19. 08:32:43

@hex.kelly: Az 5 hetet keveslem, kábé 2-3 hónapra becsültem, amíg tökéletesen elkészül egy rész.

hex.kelly 2010.01.19. 08:46:13

@piszy: Egy MGG-nyilatkozatból tudom, hogy 6-7 nap alatt forgatnak le egy epizódot, napi 10-14 órákon át. A 2-3 hónap a mozifilmeknél van, de itt, ahol már vannak kész díszletek, meg összeszokott a stáb, ráadásul évadonként 20-25 epizódot rendel meg a TV-csatorna, feszített a tempó. Augusztus közepén kezdenek, hogy szept. végén adásba kerüljön az évad első epizódja, valahogy karácsony körül van egy pár hetes (2-3) szünet, majd újévtől tavasz közepéig folytatják. Onnan nyári szünet megint aug. közepéig. Olyankor szoktak a színészek mozifilmet forgatni.

Johnny336 2010.01.19. 10:52:25

@hex.kelly: illetve a másik "fulfill my fantasTy" című hirdetés, az aprók között a második.

Johnny336 2010.01.19. 10:54:40

@piszy: az 1-800-xxx ingyenes szám, mint nálunk a 0680. Ha a szolgáltatónál kérik, akkor elvileg külföldről is elérhető, 00-1-808-xxx hívásával - természetesen a tengerentúlig te fizeted, csak az ottani helyi tarifa értéket állja a számelőfizetője.
Az 555 baromság.

piszy 2010.01.19. 11:05:17

@Johnny336: Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy te ezt honnan tudod. :)

Johnny336 2010.01.19. 11:53:18

@piszy: maradjon az én titkom :P

hex.kelly 2010.01.19. 13:29:55

@piszy: Micsoda kérdés? nyilvánvalóan a zinternetten olvasta :-DDD

LuluDarling 2010.01.19. 17:01:08

@hex.kelly: Hajjjajjj, hogy talállak meg Twitteren? *technikai antitalentum jelentkezik!*

LuluDarling 2010.01.19. 17:03:21

@hex.kelly: Hát ettől a porcelánbabás résztől nekem is állt a nem létező szőr a hátamon...minden bajom volt.
Már naon kivi vagyok erre a rendezésre, mondjuk így Mattie fiúból kinézve, hááát...kössük fel a fehérneműt! :-D Tényleg baromi kíváncsi vagyok! Szerintem elvont lesz kicsit, mondjuk ez a sorozat egyébként is kicsit az, de ő biztos rátesz majd egynehány lapáttal...legalábbis én így képzelem...

hex.kelly 2010.01.20. 08:33:35

@LuluDarling: fööööölmééééész oda, beírod a keresőbe, hogy hexkelly, és kattintgatsz. (aztán, gondolom, majd regisztrálsz, és lélegzet-visszafojtva olvasod a Gublernation nevű felhasználó tweet-jeit, és nézed az egyik frissen felrakott képét, amin monoklija van)

hex.kelly 2010.01.20. 08:37:04

@LuluDarling: Hát, ha abból indulok ki, hogy Jason Alexander milyen epizódot rendezett (4x20 azt hiszem), akkor azt hiszem, hátonhidegfutkosós lesz.

LuluDarling 2010.01.20. 17:40:27

@hex.kelly: Jelentem, regizve vagyok én már, és legalább 3 hónapja követem a Drágát, meg is nézem most eme képet amit mondasz, mert mára még nem volt meg a kirendelt boldogság-hormon adagom...:-)
Apropó, bocsi nem olvastam nagyon vissza, de ezt a cikket láttátok már a rendezéséről?: criminalmindsroundtable.blogspot.com/2010/01/criminal-minds-tv-guide-sweeps-preview.html
Ha volt már, akkor bocsi!

LuluDarling 2010.01.20. 17:42:16

@hex.kelly: Hát monnyuk, ha őt látom benne, akkor mindig hátonhidegfutkosós...csak pozitív értelemben...:-) Értem ám, hogy mire gondolsz. Eszméletlen kíváncsi vagyok már!!!

hex.kelly 2010.01.20. 22:24:59

@LuluDarling: Nem! És nagyon köszi. Akkor tehát a céldátum március 3. A cikk alapján eddig Gubler hozza a papírformát.

bnemeth 2010.01.21. 10:00:49

Sziasztok! Ha már így spoilereztek, a porcelánbabás rész valóban nagyon hátborzongató volt, de ami igazán megrázó volt, és napokig nem tudtuk folytatni, az a 9. rész volt. Le a kalappal, anélkül, hogy csöpögős lett volna, nagyon megfogott. Csak aztán a következő, mikor mégis visszamegy dolgozni, azt nem értettem. Hogy lehet valaki ennyire rabja a munkájának?

hex.kelly 2010.01.21. 13:17:26

@bnemeth: szerintem úgy, hogy az nem munka, hanem hivatás. Abban a következőben (a vége felé talán?) van egy jelent: Rossi és Hotch a temetőben. Rossi kérdezi, hogy megmondta-e már Haley-nek. Mire Hotch azt mondja: Ezt nem kell mondanom, ő tudja.
Szerintem ez valahogy úgy lehet, hogy beszippantja őket a munka. Látják a rengeteg borzalmat éveken át, és nem képesek azt mondani, hogy oké, én mától nem akarok semmit tenni a vérengző őrültek ellen.

bnemeth 2010.01.21. 14:07:49

hex.kelly: Na igen, meg azt is mondja, hogy a fia tudja, hogy ő mindig elkapja a rosszfiúkat. Arra is kíváncsi lennék, Morgan hogy élte meg, hogy Hotch visszevette tőle a főnökséget. Nagyon rendi volt tőle, hogy még mindig segít neki azzal, hogy a papírmunkát elvégzi helyette. Nagyon összetartó csapat. Mintha kicsit túl sok kezdene lenni a magánélet ebben az évadban.

Galádriel 2010.01.21. 15:10:16

@bnemeth: Ezt a szálat el kellett varrni rendesen, hülyén vette volna ki magát, ha még nem pörög a 100. után két részt. Az ötödik évad első 11 része vitte ezt a vonalat, szemmel láthatóan mostmár "lejárt". Az első eset volt, hogy ennyi részen keresztül "gördült" egy storyline. Gondolom most visszatérnek az évad utolsó/új évad első duplarészekre. Vagy nem.

LuluDarling 2010.01.21. 17:13:52

@hex.kelly: Húúúúúú, ne végre én tudtam valami újat hozni!!! Egyébként felvettelek a twitteren!

Llew 2010.02.22. 13:32:48

@hex.kelly: nekem kissé hosszúak a hogyvoltjaid még így is, ettől függetlenül olvasom őket, mikor aktuálissá válnak az RTL-es vetítéssel. Javaslatom egy kis tömörítés, több vicces, vagy nem vicces kommentár/kiszólás, és kettővel több kép.

LoVeLA 2010.02.22. 15:04:00

@Llew: Szerintem tökéletesek a hogyvoltok. Ha hosszúnak érzed, akkor nem kell olvasni.
Ezt jobban nem lehet tömöríteni, mert akkor aki csak itt olvassa és nem nézi, nem biztos, hogy értené is. Én anno úgy "szerettem" bele a C.M-be, hogy a HV-at kezdtem olvasni, mégis miközben olvastam, szinte láttam magam előtt a részt.
Már ne haragudj, de rajtad kívül még senki nem kifogásolta a hosszúságot. Képet meg úgy tudom, hogy max. 10-et szabad berakni.

Llew 2010.02.22. 15:54:14

@LoVeLA: Reagálás előtt nem ártana értelmezni az olvasottakat. A milyenséggel semmi bajom. A terjedelem kapcsán nyilvánítottam véleményt és javaslatot tettem, egyáltalán nem támadó hangnemben szóval kár keménykedni. Főleg, hogy nem is neked szól. Az "akkor nem kell olvasni" dumát pedig tessék a mi ez a szar típusú kommentelőknek tartogatni

Az, hogy még senki nem kifogásolta a hosszt, nem jelent semmit, tekintve, hogy a kommentelők zömét a visszatérők Gubler fanok (nem sértésnek szánom) alkotják.

A képeket illetően meg nem jól tudod. Valóban van egy ajánlott korlát (a szövegnél is), de az nincs kőbe vésve, és ha már kelly a szöveg terjedelmét időnként alaposan megtoldja (kelly ne vedd fel, nem az), akkor szerintem jobb volna legalább a nagyon hosszú (>=20) bekezdéseket megbontani 1-1 képpel.

hex.kelly 2010.02.22. 18:53:41

Nocsak, nocsak...

@LoVeLA: Látom, türelmetlenül belépegettél, hogy hol a hétfői poszt. Hát, nem rajtam múlik, hogy nem jelent meg :-((( Köszönöm.

@Llew: A terjedelemmel mindig bajban vagyok, de tervezem, hogy kísérleti jelleggel valamelyik epizódot haiku-ba formázom :-)))) Komolyra fordítva a szót és megköszönve az építő szándékú kritikát: én azt a 10-et bizony kőbe vésettnek ekintettem mindig is, ezért nyúlok olykor a három-négy kép összegyógyításának eszközéhez. A posztok hosszúak, szerintem is, van, amikor sikerül összébb húzni, van, amikor nem. Kihagyhatnék olykor ezt-azt, de ebben sorozatban nincsenek olyan mellékszálak, amire azt írhatnám: X és Y kibeszélik Z-t, unalmas szarkeverés, ugorgyunk. Ilyen nincs. A töltelékek nagy része Morgan és Garcia 15 másodpercnyi telefonos flörtje, de sokszor ez az az üdítő változatosság, ami oldja a kemény feszültséget. Nyavalyogtam már itt is, és máshol is (főleg a Gubler-fan-oknak) erről a kínról nem egyszer, és minden hétvégém azzal telik, hogy megírom a kettőt és mérgelődve húzok a szövegen, mert a nyers változat állati jó meg vicces, de kénytelen vagyok a kiszólásokon spórolni, hogy a történet érthető legyen. A 10 képnél meg azért nem teszek bele többet, mert ha már a Hogyvót-puska 0.1 szerinti terjedelmet nem tudom tartani, legalább a képek számát tudjam.
Azért persze köszi az észrevételt, meg azt is, hogy bővebben kifejtetted, átgondolom.

hex.kelly 2010.02.22. 18:55:21

@Llew: De ha már így összefutottunk: nem tudod, miért nem élesedtek a mai posztok?

barnslig 2010.02.22. 20:26:07

és miért nincs holnapra más berakva, mint az enyém? és az miért nem fog élesedni holnap reggelig? és miért kell összebaszni iksz ember munkáját, csak mert a főméltóságos úr megérdemelt pihenését tölti? nagy kérdések ezek, hex.kelly :)

barnslig 2010.02.22. 20:27:26

és hova tűnt a kommentem?
nincs több kérdésem..

hex.kelly 2010.02.22. 20:57:00

@barnslig: Nem ette meg a blogmotor, ott van az...
Nem sajnálom a szabit tőle, ráadásul úgy ment el, hogy szólt mindenkinek, mit és hogyan kell csinálni, szóval nem az ő sara. A gond ott van, hogy azok, akiket megkért a helyettesítésre, valamiért nem csinálják. Nyilván oka van, mert dolog van ezer, meg hányóshasmenős vírus, ilyenek, csakhát megfagyott a blog.

Szerintem azért nincs fent másé, mert a legtöbben előző este pakolják fel a cuccot, de látva, hogy a maiak is bent ragadtak, szerintem el se kezdik feltölteni. Én is kész vagyok már a péntekivel is, de nem raktam fel, csak a mait, gondoltam, majd ráér még, csüt környékén már jön vissza Sixx.

barnslig 2010.02.22. 21:13:19

@hex.kelly, félreértesz, tényleg úgy gondolom, hogy miért ne mehetne el sixx, kurva jól csinálta.
csak hiába dolog van ezer, betegség is van, most nem számolom össze hány ember dolgozik a posztokkal, akiknek a munkája jelenleg le van szarva azok által, akiken múlik a dolog. és az nem sixx.
mindegy, nem célom se palotaforradalom, se a borsóhányás, csak kár.

hex.kelly 2010.02.22. 21:49:35

@barnslig: Ja, igen, akkor egy véleményen vagyunk :-)
Hát igen, teper itt mindenki, hogy időre kész legyen minden, aztán csak szaporodik a sok elmúlt idejű Vázlat :-(
És igen, kár....

Llew 2010.02.23. 10:42:56

@hex.kelly: nem kell megfogadni őket, te vagy a szerző úgy csinálod, ahogy tetszik. szerintem amíg a terjedelmet nem léped túl 2-3 szorsan, addig sixx nem fog szólni. Nem hinném, hogy lenne ideje/kedve mindent elolvasni. A plusz képeket azért javasoltam, mert egy nagy bekezdés - legalábbis nekem - időnként elriasztó, míg ha ketté szeded egy képpel, akkor szívesebben áll neki az ember olvasni.

a helyettesítéssel kicsit tele a hócipőm, fel is karcoltam a falra.

hex.kelly 2010.02.23. 10:48:49

@Llew: "szerintem amíg a terjedelmet nem léped túl 2-3 szorsan, addig sixx nem fog szólni"

Na, akkor majd teszek egy próbát.

A helyettesítés nem nevezhető helyettesítésnek, az előbb néztem, hogy van élesítve és időzítve, enyhén szólva ötletszerűnek tűnik. De legalább már éles...
süti beállítások módosítása