Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x09 - I Will Rise Up

2010. január 15. 13:34 - Hoppancs

Visszatérünk a robbantás előtti percekhez, mikor Luke megérkezett a fészekbe. Odakint Bill megadja Lorenának az érzelmi kegyelemdöfést, közölve az egykori szeretővel, hogy lehet ugyan örökéletű, számára halott. A megsemmisült nő eltűnik, Bill pedig a robbanást hallva visszasiet az épületbe, ahol határozottan véget ért a buli, maradt a nyögés, sírás, fogcsikorgatás. Sookie megúszta egy kis ijedtséggel, mert a bátor Eric rávettette magát és megvédte, óh. Bill elkapja az egyik rémülten menekülő „napterroristát”, és kezelésbe is veszi a nyakát eszelős tekintettel. Sookie kikecmereg a valószínűleg komoly súlyt képviselő Eric alól, és megkönnyebbülve látja, hogy Jason is megvan. Menne dolgára, de Eric előadja a nagyhalált, arra hivatkozva, hogy nem tudja magát meggyógyítani az ezüstgolyók miatt. A lányt kéri, hogy szívja ki őket, mielőtt még késő lenne. Sookie nem szívesen, de megteszi, Eric meg haldoklóhoz képest feltűnően nagy élvezettel vigyorog.

Bill megkegyelmez a kis terroristának, Jason pedig Luke maradványait szólongatja. Isabel jelenti Godric-nak a veszteséget, ami három vámpír (köztük Stan) és két ember. Bill magyarázatot követel a kéjes tekintetű Eric és az ő mellkasát szopogató Sookie láttán, majd felvilágosítja a lányt, hogy teljesen szükségtelen volt az „életmentés”, a golyók maguktól is kilökődtek volna. Hiába, huncut gyerek ez az Eric. Az egész arra ment ki, hogy Sookie igyon a véréből, és így kapcsolat jöjjön köztük létre. Mostantól Eric mindig tudja majd, merre jár a lány és hogy érzi magát. Bill nem örül. Sookie sem. Eric igen. Isabel távozásra kéri a megmaradtakat, a megbeszélést majd a hotelben folytatják. Sookie hülyének érzi magát, amiért Eric így megszívatta (szó szerint), de Bill megértő. Arra viszont kénytelen figyelmeztetni a lányt, hogy valószínűleg a jövőben szexuális vonzalmat fog érezni Eric iránt. Hurrá.

Hoyt és Jessica a történteket emésztgetik, majd a fiú, hogy meggyőzze barátnőjét szerelméről, közli vele, hogy szeretné bemutatni az anyjának. Persze a veszélyekre is figyelmezteti, de Jessica ennek ellenére nagyon boldog. Sajnos lassan felkel a Nap, így eljön a búcsú ideje, de Hoyt még marad egy kicsit, hogy altatódalt énekeljen kedvesének. Ó, de bájos! Maryann továbbra is úgy tesz, mintha normális lenne, hogy a fiatalok rendszeresen úgy kiütik magukat, hogy semmire sem emlékeznek, még akkor is, ha utána gyanús sérülésekkel ébrednek. Tara nem ért vele egyet, szerinte szükség van némi kontrollra. Maryann úgy véli, talán csak a tudat egy magasabb szintjére jutottak el, mikor ki voltak ütve, és az ókori vallásokra hivatkozik, mikor a népek így próbáltak egyesülni isteneikkel. Ő már csak tudja.

Sookie nem tud aludni, ezért átmegy Jason szobájába, ahol végre rendesen megbeszélik a dolgokat. A fiú bevallja, hogy azért tudták behálózni a napgyülisek, mert azt hitte, ott végre önmagáért szeretik, és mert így elmenekülhetett a valóság elől. Szóba kerül a nagyi is, akiről Jason nem akar beszélni, de Sookie meggyőzi, hogy nem szabad megfeledkezniük róla, és ha már csak ők maradtak ketten a családból, össze kell tartaniuk. A nagy békülés közben meglátják a tévében Steve és Sarah vitáját a vámpírjogi harcos Flanagannel. A mostmár leginkább egy komikus párosra hasonlító házasok azt állítják, Godric önként ajánlotta fel magát nekik, amit Miss Flanagan kételkedve fogad.

A zaklatott Arlene nem pihenhet egy percet sem, amikor nem a Merlotte vendégei zaklatják, a gyerekek hívják telefonon. Közben meg be van tojva a Daphne-val történtek miatt, amit Lafayette-nek panaszol el. Terry nem akar vele beszélni, de a nő pityergését látva bevallja, hogy ő sem emlékszik, mit csináltak ők ketten azon a bizonyos éjszakán. Erre megnyugszanak. Lafayette viszont dühbe jön, mikor észreveszi Tara sérüléseit, amiket egyértelműen Eggs-nek tulajdonít. Szolid kis dulakodás kerekedik a két férfi közt, majd Taráék lelépnek. Hoyt a mamájával folytat értelmetlen társalgást. Az öreglány eddig is minden nőjét utálta, hát még a vérszívót hogy fogja! Hoyt-nak kezd elege lenni az állandó érzelmi zsarolásból, és közli, vagy kedves lesz a mama Jessicával, vagy ő elhúz otthonról. A néni mindezt torzan sírásra görbülő szájjal nyugtázza.

Sookie Eric mellett fekszik az ágyban, és szerelmesen cseverésznek a vámpírrá válás előnyeiről és hátrányairól, illetve Sookie természetéről. Elég egyértelmű, hogy ez egy álom, pláne, mikor Lorena is megjelenik, hogy Sookie lelkiismereteként ossza az észt. Sookie bizonygatja, hogy szereti Billt, közben mégis Eric karjaiban vonaglik. A helyzet egyre forrósodik, majd Sookie felébred, és riadt tekintettel bújik Billhez. Maryann megjelenik a rendőrségen, ahol Samet - és mellesleg a fél várost - fogva tartják, és igyekszik rávenni Budot, hogy engedje el Samet. Mivel szép szóval nem megy, zombivá változtatja a seriffet, és vinné is Samet, ha ő közben nem repült volna el léggyé változva. Maryann igen pipa, de a többi rabot azért kiengedi.

Létrejött a nagy találkozás Jessica és Hoyt mamája közt, de a lány hiába igyekszik nagyon, nem tudja megnyerni a savanyú tekintetű asszonyt. Utóbbi egyre kényesebb témákat feszeget, majd Jessica fejéhez vágja, hogy nem tud gyereket szülni a fiának, amitől a lány nagyon kiborul, és Hoyt társaságában otthagyja a boszorkányt. Maryann, Tara és Eggs éppen szabályok nélkül kártyázgatnak, mikor megérkezik Lafayette és Tara anyja, akik a lányért jöttek. Maryann hamar zombi üzemmódba állítja Tarát, aki nekitámad anyjának, de végül Lafayette felkapja az őrjöngő lányt és elrohannak vele. Maryann szerint rövidesen vissza fognak térni, nem kell utánuk menni.

Flanagan kérdőre vonja az érintetteket, hogy is volt ez az egész vámpír-napgyüli összecsapás, Godric pedig bevallja, hogy ő ajánlotta fel magát, mert valakit előbb-utóbb úgyis elvittek volna. Minden felelősséget vállal, és az sem zavarja, hogy kirúgják. Sookie próbálja védeni a seriffet, azzal érvelve, hogy mennyi életet megmentett, de ez nem érdekli Flanagant, továbbra is beszólogat Godric-nak. Eric neki is menne, de térítője leállítja. Maryann megjelenik a Merlotte-ban, és felszólítja az ott lévőket, hogy hozzák elé Samet. Az áldozatjelölt közben Andy-nél keres menedéket.

Godric bocsánatot kér mindenért, és a tetőre szólítja Eric-et, akinek Bill még behúz egyet, mielőtt vele mehetne. Sookie követni szeretné őket, mert úgy érzi, ott kell lennie. Bill nem repes az örömtől, de megérti. Mostmár biztos, hogy Godric meg akar halni, mert már elege van a vámpírlétből, és az egészet értelmetlennek tartja. Eric hiába sír és könyörög vikingül, az ex-seriff hajthatatlan. Azt sem hagyja, hogy teremtménye vele maradjon, így Sookie-ra hárul a feladat, hogy elbúcsúzzon az idős vámpírtól. Godric már tényleg megunta az életét, úgyhogy miután kapott egy kis lelki útravalót Sookie-tól, boldogan ég el a kelő napon.

Címkék: true blood
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ottlikgéza 2010.01.15. 16:49:59

Eric egyre jobb. A hogyvolt meg nagyon szórakoztató, köszi!

ottlikgéza 2010.01.15. 16:55:10

"Jason pedig Luke maradványait szólongatja" hahaha

naughtyL 2010.01.15. 17:19:21

Szia Hoppancs:) Jó lett a HV!
annyí minden van, hogy olyan részletesen nem lehet leírní. Nah meg az álom jelenet. Ahhh kéész. Áldom a jó eget, hogy van kábel és van HBO, ami tényleg nem TV:D
amúgy kurvajó képeket raktál be!! Főleg az első:D

Sam féle történetszál kicsit uncsi, de aztán belelendül.
süti beállítások módosítása