Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 3x16 - Versenyzők

2010. január 15. 11:01 - Hoppancs

Egy boksz edzés-szerűség közepébe csöppenünk, melynek keretében az egyik fél holtan esik össze, a másik pedig kétségbeesetten néz. A következő kép egy kevésbé fájdalmas küzdelem helyszínére vezet minket, egészen pontosan Charlie otthonába, ahol ő és Amita pókerpartit vívnak. A lány már szívesebben „játszana” valami mást, de Charlie még gyakorolni szeretne, hisz közeledik a texasi verseny, és ő megígérte Larry-nek, hogy megvédi a címét. Végül Amita csak meggyőzi barátját, hogy lazítsanak egy cseppet, de a csóknál tovább nem jutnak, mert a kaját a futár helyett a vártnál hamarabb hazaérkező Alan szállítja házhoz, akinek zavarát Amita oldja fel, megkérve az öreget, hogy vacsorázzon velük.

Eközben David a szerencsétlen „baleset” helyszínére érkezik, és hamar kiderül, hogy a gyanúsított az ő régi ismerőse, Ben Ellis. Azt is megtudjuk, hogy a nyitójelenetben látott sport az úgynevezett „összetett harcművészet”, aminek éppen egy selejtező mérkőzésére edzettek, amikor bekövetkezett a tragédia. Ben pechje az, hogy hat hónappal korábban már megtörtént vele ugyanez, akkor egy Lopez nevű edzőtársát sikerült halálba verekednie. Larson nyomozó közli Daviddel, hogy az áldozatokat valószínűleg bedrogozták, de ezügyben még folyik a szakértői vizsgálat. Ben az ártatlanságát bizonygatja Davidnek, kettejük között érezhető a feszültség. Larson közben közli, hogy már csak azért is szeretnék őt kihallgatni az ügyben, mert állítólag az edzés előtt megfenyegette Pete Munsont.

Az Eppes-lakba visszatérve már nyoma sincs a romantikának, Alan, Charlie és Amita Donnal kiegészülve kártyáznak. Ideje, hogy ennek is vége szakadjon, úgyhogy be is fut David, aki ismerteti Charlie-val a megoldandó rejtélyt. Átad neki néhány listát, amik a két esetben érintett személyek (nézők, edzők…stb.) nevét tartalmazzák, Charlie pedig már tudja is, milyen számítást fog használni a lehetséges gyanúsítottak körének leszűkítéséhez. Larson kihallgatja Bent, aki elmondása szerint csak képletesen értette, hogy megöli Munsont. Egyelőre elmehet, de Los Angeles-ben kell maradnia. A régi haver láthatóan dühös Davidre, és nem hatja meg a segítsége. Itt valami titok lappang.

Claudia kiderítette, hogy Pete Munsont egy méreg ölte meg, ami szívleállást okoz, és igen nehéz kimutatni. Feltehetőleg szájon át „vette be”, de az öltözőbeli palackokon nem találták nyomát a cuccnak. David elmeséli, hogy Bennel és egy másik sráccal hárman jóbarátok voltak, de eltávolodtak egymástól. A legmesszebbre a harmadik haver, Earl távozott, ő ugyanis meghalt. Amita és Charlie a listákat vizsgálják, rá is jönnek, hogy a gyilkosságnak a bokszolók rangsora lehetett az indítéka, és ez sajnos ismét Ben ellen szól, mivel a két másik fickó kiesésével ő jutott előbbre. Belép Novich professzor, Charlie jövendő póker ellenfele és elkezdi hergelni a fiút, aki elárulja, hogy kidolgozott a partira egy remek edzőprogramot, ami segíti a felkészülését. Miután diszkréten ellőttek pár gyilkos pillantást egymás irányába, a professzor fura arcrángások kíséretében távozik. Charlie fortyog, Amita meg gyerekesnek tartja az egészet.

David ismét rossz hírt hall, mivel mostmár tuti, hogy Ben korábbi ellenfelével is ugyanaz a méreg végzett, mint Munsonnal, és ha ez még nem lenne elég, a Ben szekrényében talált táskán is megtalálták az anyag nyomait. Gyorsan kinyomozzák a sportoló hollétét, David pedig nem akarja megvárni az erősítést, maga megy fel pajtásáért a hotelszobába. Épp a jogait sorolná, mikor az lazán felrúgja, és seperc alatt elmenekül az ablakon át. David csúnyán elcseszte. A jópofa Novich professzor rovarírtást szervezett Charlie irodájába, így szegény pár napig be sem teheti oda a lábát. Ciki, mert bent van a laptop az értékes pókerprogrammal. Ravasz ez az öreg prof! (Bár én nem vagyok olyan okos, mint Charlie, de talán megpróbálnám kihozatni a laptopot a rovarírtókkal…)

Megan kételkedik Ben bűnösségében, David pedig elmeséli, hogy annak idején miért töltött a barátja két évet javítóban. Ben és Earl elmentek együtt egy gyorsétterembe, ahol Ben szóváltásba keveredett valakivel, majd odáig fajult a helyzet, hogy Earl-t lelőtték. Charlie a nappalijában tart órát diákjainak, amit édesapja meglepve tapasztal, majd azt javasolja a fiúnak, hogy vágjon vissza Novich-nak. Charlie közben hirtelen rájön, hogyan lehet azonosítani Ben hívásait annak ellenére, hogy már nem használja a telefonját. Kidolgoz egy programot, amivel rövidesen meg is lelik a szökevényt. Ben egy darabig hisztizik, és akár le is lövetné magát Daviddel, de aztán csak belátja, hogy jobb, ha a zsarukkal tart, és legalább megpróbálja tisztázni magát. Egyelőre ebben nem túl sikeres, a rendőrök vonakodnak elhinni, hogy soha nem is látta azt a táskát, amin a méregnyomokat találták. Ráadásul folytatódik a cseszegetés közte és David között, utóbbi kezd már kiborulni.

Alan jó tanáccsal látja el Charlie-t a pókerrel kapcsolatban. Ennek lényege, hogy az állandó számítgatások helyett (vagy legalábbis mellett) oda kéne figyelnie az ellenfélre, és megtalálni a gyenge pontját. David megkéri Claudiát hogy vizsgálja meg a táskát, hátha nincs is rajta Ben DNS-e. Megbeszélik, hogy nehéz a múltat magunk mögött hagyni, és egy félreérthető puszi is elcuppan. Charlie Megan segítségét kéri, hogy leleplezhesse Novic öntudatlan mozdulatait, A nő azt javasolja, hogy olyankor figyelje a professzort, amikor feszült. Claudia elkészült a teszttel, és Ben DNS-ét nem találta a táskán, azaz ideje egyéb lehetséges tetteseket is számba venni. Az is felvetődik, hogy talán Larry Alstont, az egyik fejest akarja valaki bemocskolni azzal, hogy aláássa a sportág tisztaságát. Larry nem akar együttműködni, de a házkutatás gondolatára megváltoztatja a véleményét.

A börtönből puffogva távozó Bent David szólítja meg, majd újabb vita kerekedik az egykori barátok között, melynek során kiderül, hogy Ben igencsak nehezményezte David hozzáállását a történtekhez, ami abban nyilvánult meg, hogy mindig őt hibáztatta és nem érdekelte, hogy mi volt valójában. Az igazság pedig az, hogy Earl kezdte azt a bizonyos verekedést, mert rászálltak a csajára. Ben azt is elárulja a megilletődött Davidnek, hogy a rangsor ide, vagy oda, végül Larry Alston dönt arról, hogy ki száll a ringbe. Az új infót már szállítják is Charlie-nak, aki épp Novich reakcióját figyeli a kellemetlen tényre, hogy eltűnt az irodája. A kellemetlenségért Alan és építőbrigádja tehető felelőssé, akik az éjjel befalazták azt. Charlie elégedettséggel nyugtázza, hogy Novich idegességében az orrához szokott nyúlkálni.

Charlie az új adat birtokában kideríti, hogy az elmúlt években mindig úgy manipulálták a meccseket, hogy a Ken Bainsworth nevű játékos legyen a nyerő. Újabb adalék, hogy a jelenlegi bajnok, Alva legközelebb közvetített meccse csak akkor lesz jövedelmező, ha Bainsworth lesz a kihívó. Ha nem így van, a csatorna felmondhatja a szerződést. Ezért Larry Alston nem hagyhatja, hogy bárki legyőzze Bainsworth-t. Mivel következő ellenfele Ben, kezdhetnek aggódni az életéért. Claudia rájön, hogy a méreg a fogvédőn lehetett, mert az áldozat azután halt meg, hogy betette.

Eközben Ellis már a meccsre készül, és igyekszenek körülötte mindent leellenőrizni, és azt javasolják, ne győzzön, ha kedves az élete. Ben azonban ezt nem fogadja meg, hanem kiüti Bainsworth-t, és még meg sem hal. Ennek oka, hogy David már kicserélte a fogvédőt, Larry pedig mehet a böribe. A két régi barát kibékül, ölelgetik egymást, minden szép. Charlie döntős Novich-csal szemben, aki a játszma vége felé annak rendje módja szerint heves orrbirizgálásba kezd. Charlie a biztos jelnek köszönhetően Charlie tudja, mit kell tennie és nyer is, abszolút happy enddé teljesítve az epizód végét.

Címkék: gyilkos számok
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.01.15. 12:04:24

Hopsz, az utolsó mondatba kétszer írtam Charlie-t...Elnézést.:-)

Hari1212 2010.01.15. 23:51:59

Szia.Amikor elkezdődik a 16 rész és boxolnak nem tudod milyen szám megy alatta ?kösz szépen:)
süti beállítások módosítása