Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x20 - Végső csere

2010. január 12. 09:00 - Freevo

Néhány másodperccel az előző epizód vége után vesszük fel a fonalat. A konferencián Mama Scofield embere lelőtte az indiai elnök fiát, a gyanút Lincolnra terelték, és most az öccsével együtt menekülnie kell a hatóságok elől. Felhívják Mahone-t és Selfet, hogy tájékoztassák őket a helyzetről. Don segít nekik kiutat találni a rendőröktől hemzsegő hotelből, közben Mahone meg elmegy meglátogatni Christinát és menyét. Lincoln szeme megint vérben forog, amikor utasítja Alexet, hogy ha kell, kínozza félholtra a muterját, amíg el nem árulja, hogy hol van a Scylla. Csak az a baj, hogy Mama Scofield már rég nincs az apartmanban, búcsúajándéknak csak egy szigetelőszalagba csomagolt Sárát hagyott.

Palpatine császár feje majdnem felrobban, amikor meglátja a hírekben, hogy mit kentek Lincolnra meg Michaelre. Ha elkapják őket a zsaruk, még az is előfordulhat, hogy tanúvallomást tesznek a Cégről meg a Scylláról, ami nem vetne jó fényt Krantz hírnevére. Mennyivel szebbek voltak azok az idők, amikor még nagy kussban egy jegyzettömbön kommunikáltál az embereiddel, nehogy kitudódjon a kiléted, ugye, Jonathan? Most meg, amikor igazán kéne, annyit sem adsz a privacyre, mint egy átlag facebook-felhasználó. Szóval most már Palpatine bohócképű Sith-lovagja is Burrowsék életére pályázik.

Michaelék menekülni próbálnak, ám a rendőrök lezárják előlük a hotel összes ajtaját, a lépcsőházat meg saját maguk lepik el. Telefonálnak Donnak, aki az NBH-s igazolványával elkezd fontoskodni a rendőrök között, és kideríti, mire készülnek. Egy színtelen-szagtalan gázzal végigjárják a szálloda összes emeletét, és kigőzölik Michaelt és Lincolnt, mint két pattanást. Donnak csak sokára sikerül felhívnia a fiúkat, úgyhogy várnunk kell a McGyver-zsebkönyv következő fejezetére. Addig Alex kiszabadítja Sarát, és egy kicsit hosszúra nyúlt jelenetben megbeszélik, hogy a lány marad a szálláson, Mahone meg visszamegy Krantzékhez.

Mama Scofieldot látjuk, ahogy összevont szemöldökkel híradót néz. Kiderül, hogy a kínaiakat gyanúsítják azzal, hogy az indiai fickó ellen merényletet szerveztek -- erről is Christina asszisztense intézkedett. Később a nő vendégül látja az indiai elnököt (Az Így jártam anyátokkal taxisofőrje szép karriert futott be idáig), aki nem gyásztanácsadásra jött, hanem hogy megbeszélje, hogyan lehetne megbosszulni a fia halálát a gaz vágottszeműeken. 

Máris összeáll a kép, a Scyllát, mint hadi eszközt, nem lehet eladni olyan országnak, amelyiknek nincs ellensége, úgyhogy Mama Scofieldék előbb furfangos módon szereztek egyet India számára, méghozzá Kína személyében. Christina megjátssza a naivát, hogy ők csak tejjel-mézzel folyó kánaánt akartak csinálni az országból, nem hadszínteret. Végül beadja a derekát, és eladja a Scyllát az elnöknek, utána meg hosszasan hunyorog azzal a tekintetével, amivel Michael fia is próbálja elhitetni velünk, hogy kurva okos.

A konklúziót Palpatine császár vonja le, akiről mindjárt elhiszem, hogy tényleg úgy gondol a Cégre, mint a Máltai Szeretetszolgálatra: Christina fel akar eleveníteni valami 1962-es határvillongást a két ország közt, amit az írók a Wikipedián találtak. Ez a konfliktus előbb továbbgyűrűzik Pakisztánra, onnan a ruszkikra, aztán csak lépés Európa és Amerika. Végül senki sem nyerne, csak Christina túl gőgös ahhoz, hogy ezt észrevegye.

A hotelhez megérkezik egy igazi, gödrösállú papírmasé NBH-ügynök is, ám amikor bemutatkozna, szól neki egy rendőr, hogy Don Self már intézkedik. A férfi ezen megütközve betelefonál a hivatalba, hogy hé, nem ez a fickó halt meg a múltkor? Don barátom, kellett neked mindig az igazolványoddal villogni, tudhatnád, hogy addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.

Végül az NBH-s pók rábukkan a hotelben bolyongó Selfre, és letartóztatja. Néhány értékes percet verekedéssel töltenek, aztán Don leböki egy konyhakéssel a gödrösállút. Ezután sebtiben továbbáll, hogy a megbeszélt kijáratnál várja Michaeléket, és elintézze az ott őrködő biztonsági embert. Hoppácska, az őr már nincs is ott, vagy legalábbis vértócsává szublimált. Megy is a telefon Miskáéknak, hogy valaki más is vadászik rájuk, és már bent van az épületben. Segítek: a bohócképű cégesember lesz az, akit Krantz küldött.

Michael nem tétlen ám ez alatt az idő alatt, épp az egyik hotelszoba elektronikus zárját hackeli. Lincoln úgy fosik, mintha minimum felrobbanna a kilincs, ha az öccse rossz drótot vág el, de végül simán bejutnak. A behatolást azonban észreveszi a számítógépén a köpcös fekete biztonsági főnök, aki amúgy biztos nagyon jól mondja, hogy McClane, maga a rossz ember a rossz helyen a rossz időben!, de most nem csillogatatja meg ezen tudását. Máris küldik a rohamosztagosokat az inkriminált emeletre, Lincoln meg közben bekészíti nekik az ajándékcsomagot, egy ládányi vécépapírt, amit befúj légfrissítővel, majd begyújtja. Gyerekek, otthon ne próbáljátok ki, mert ez akkorát robban, hogy három métert repül hátra minden közelben tartózkodó kommandós.

Mire az erősítés megérkezik, Michael és a bátyja belebújnak két kiütött rohamosztagos egyenruhájába, és így próbálnak meglépni, de a szemben jövő rendőrfőnök gyanút fog. Utoléri őket, ám mielőtt intézkedhetne, megjelenik a bohócképű zsoldos, és hátbalövi. Az a szerencse, hogy ő csak hazaviszi a fiúkat Palpatine császár elé. A lakásban már ott van Mahone és Self is, T-Bag meg sose ment el, szóval együtt a teljes csapat. 

Palpatine pár résszel ezelőtt ultimátumot tűzött ki nekik, ha egy napon belül nem lesz meg a Scylla, annak következményei lesznek. Hát most így is történik, egy konyhatálból kisorsolja közülük Self nevét, és máris utasítják azt a cégesembert, aki a legközelebb tartózkodik Don feleségéhez. Don azért nem reklámozta agyon eddig az asszonyt, mert ittasan vezetve okozott egy balesetet, amiben a nő lebénult.

A fiúk heves tiltakozása ellenére a zsoldos lelövi Mrs. Selfet, egyperces néma csend következik, mi is elmorzsolnánk egy könnycseppet, ha nem pont Selfet utálnánk egyedül az egész bagázsból. Don nem hagyja szó nélkül az esetet, és kiugrik az apartman ablakán, egyenesen a tengerbe, és eltűnik. Igazi férfi. Persze túlélte a zuhanást, és jóval távolabb kimászik a partra, igaz, egy jókora nyílt töréssel a lábán.

Mama Scofield lezárja a Scylla-vásárlási ügyletet India elnökével. Ennek keretében az extaxisofőr elejti az eddigi legjobb beszólást: ha "humanitárius aggályai vannak, utaljon pénzt az Unicefnek". Ezalatt Michael és Alex kibrainstormolja, hogy mit tervezhet az anyuci. Ha minden igaz, nemzetközi számlára fogadja a vételárat, majd meglép az országból, de előtte ellenőrzi a bankban, hogy megjött-e a zsé. Krantz kárörvend, hogy csak sikerült átállítani a Sötét oldalra Michaelt.

A kopasztesók Mahone-nal mennek ahhoz a bankhoz, ahol Christina felbukkanása várható. És valóban, anyuci ott van az asszisztensével együtt. Hogy ne bukjanak le egyből, símaszkos betörőként hatolnak be a bankba. Még szerencse, hogy Miamiban minden sarkon van egy télisport-szaküzlet, úgyhogy a ruházkodást gyorsan megoldják. Hogy ennek mi értelme, azt ne kérdezzétek, mert amint elveszik a mutertől a Scyllát, kiderül, hogy kik ők, és mire kiérnek az ajtón, már riasztották is a közelben figyelő testőröket. Linc hátramarad fedezni a többieket, ők meg elszaladnak a Scyllával.

Amíg a csapat a Scyllát kajtatja, T-Bag hatékonyan áskálódik ellenük. Megbeszélik Palpatine-nal, hogy kéne valami zsarolási alap Michael ellen is, különben lehet, hogy hajlamos meglépni a zsákmánnyal. Teddy volt olyan leleményes, hogy suttyomban megnézte Mahone kocsijában a GPS-t, így most már tudja, hogy hol rejtőzik Sara. T-Bag megy, hogy összeszedje a nőt, ami kisebb küzdelem árán sikerül is.

Michael és Alex kellő távolságba érnek az üldözőik elől, de Linc csak nem érkezik. Mielőtt kitalálhatnák, hogy mit kezdjenek most a Scyllával, Krantz hívja őket, hadd üdvözöljék Sarát. Egy perc múlva Mutter is hív, nem kevésbé rossz hírekkel. Meglövi a foglyul ejtett Lincolnt egy olyan ponton, hogy öt órán belül meghaljon, és csak akkor adja át Michaelnek, ha cserébe visszakapja a Scyllát. Na most aztán se tesó, se nő, csak egy bazinagy cliffhanger.

Címkék: a szökés
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallgato_k 2010.01.14. 10:09:23

izgis rész volt!
"Lincoln meg közben bekészíti nekik az ajándékcsomagot, egy ládányi vécépapírt, amit befúj légfrissítővel, majd begyújtja. Gyerekek, otthon ne próbáljátok ki, mert ez akkorát robban, hogy három métert repül hátra minden közelben tartózkodó kommandós."
ezen meg szakadtam x-D
süti beállítások módosítása