Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x11 - Ikrek

2010. január 10. 09:30 - the black ball

Carter kevésbé ujjongva újságolja Danielnek, hogy az új asgard hiperhajtómű üzemképes. Daniel mindenáron el akar vele jutni Atlantiszra, de Jack nem adja a CSK-1-et holmi régen kihalt szuperfaj szupervárosának tanulmányozásához. Bejövő féregjárat, átjön a kód, ami…Carter négy hónappal ezelőtt lejárt azonosítója. Rádásul SMS-t is kapunk, miszerint küldjünk egy MALP-ot. Mi meg küldünk. Na, így lehet könnyen szondához jutni. Odaát minden sötét, felkapcsoljuk a lámpákat, és RepliCarterrel szembesülünk.

Jack közli, hogy nekünk már van egy Carterünk, bár bitang jó lenne kettő is. RepliCarter elmondja, hogy ő egy replikátor, akit Ötödik készített Sam képére. A legók a galaxisba tartanak, de RepliCarter hamarabb ideért, és azt akarja, hogy pusztítsuk el a Jack által épített rovarirtónkkal. Meglátjuk. Carter szerint először beszélnünk kéne vele, ha Ötödik tényleg mindjárt ideér, hasznát vennénk egy-két információnak. Aztán úgyis megöljük. Ez kissé goa’uld módszer, nemde?

Sebaj, az Alfa-bázisra beengedjük, a Földre nem. Teal’c ujja viszket a ravaszon, de nem lövi le, ami meglepi RepliCartert. Sam egy kamerán keresztül beszél vele, ami igazából nem is biztonsági intézkedés, csak macerásabb mindig mutogatni egy szőke dublőr fél tarkóját. RepliCarter elmondja, hogy megvan neki Sam összes emléke, ráadásul úgy is gondolkodik, ahogy ő, ergo naná, hogy otthagyta Ötödiket. Carter szerint Ötödiknek ezt látnia kellett előre. RepliCarter elmeséli, hogy fokozatosan, válogatva adagolta Samet a testébe. Csakhogy nem tudta kiszűrni azt, hogy ne utálja Ötödiket és az általa ajánlott életet, hiszen ez a felfogás része annak, ami Samet Sammé teszi.

Carter szerint nem muszáj úgy élni, ahogy Ötödiknek tetszik, persze RepliCarter cáfol, mert Ötödik megváltozott, amióta legutoljára láttuk. Alkalmazkodott az ősfegyverhez, akárcsak a többi legó, kivéve RepliCartert. Jönnek, látnak, lególizálnak, mi meg nem tudunk mit tenni. Jack nem érti, hogy Ötödik miért nem tette immunissá RepliCartert is. Persze nem ez a legnagyobb gond, hanem a fegyver, szóval hívhatjuk Thort. Teal’c vallatja az alapvető dolgokról a legóasszonyt, hogy hány hajó jön, hány legóemberrel, de az semmit sem tud. Állítólag csak úgy tudott megszökni, hogy leválasztotta magát legónetről. De elég volt a kérdésekből, attól még nem fogja elárulni a fajtáját, hogy nem ért velük egyet.

Szóval kényszeríti Teal’cet, hogy használja a fegyvert, de Sam nem engedi. Megkéri, hogy mutassa meg neki, mit művelt vele Ötödik. A kaputeremben járunk, RepliCarter katonai ruhában elkezdi legyilkolni a személyzetet, azonban Jacket nem bírja lelőni. Ötödik utasítja, hogy nyírja ki, csak így kezdődhet el az új élete, erre le is lövi, aztán elsírja magát. RepliCarter szerint most már Carter is láthatja, hogy miért jött el. Sam szerint megvédhetjük, ha segít rájönni, hogyan módosította magát Ötödik. Teal’c átadja egy őrnagynak a fegyvert, és finoman lecseszi Cartert, hogy mekkora kockázatot vállalt ezzel a mutatvánnyal. Amíg ezt megbeszélik, RepliCarter eldumálgat Ötödikkel.

Nagyon úgy néz ki, hogy ezek összejátszanak, persze mindig lehet csavarni a sztorin, á la Shyamalan. RepliCarter áttanulmányozza az ősfegyvert, és elmondja, hogy Ötödik is rendelkezik az Ősök tudásának egy részével, amit az asgardoktól szerzett meg. Talán így, talán nem, de sikerült egy kódot bevinnie a replikátorokat felépítő kironok kohéziójába, immunissá téve őket. Persze a kódot nem ismeri, mert Ötödik eltitkolta. Sam szerint a legónetről letölthetné, de az napokig is eltarthat, addig meg Ötödik biztosan megtalálja. De Sam szerint ha hamarabb ér ide, akkor megölik RepliCartert, így semmiképp sem jut Ötödik kezére. Nekiállnak a fegyver módosításának. Tudatjuk a tervet Jackkel is, aki nincs oda érte. Mindenesetre beszélt az asgardokkal, küldenek egy műholdat, amit az ősfegyver alapján készítettek.

Thor elmondja Teal’cnek, hogyan állítsa pályára, a Carterek lelkiznek egy kicsit, aztán izgulás lesz, mert Ötödik rátalált asszonkájára, a kód meg még sehol. 2 óra alatt ide is ér. Ezalatt a legóneten RepliCarter tudatja Ötödikkel, hogy hamarosan megszerzi a kódot az ősfegyver által. Hohó, szóval blöfföltek kockafalviak. Ötödiket csak az érdekli, hogy legyen meg, mielőtt ideér. Jack evakuáltatná az Alfa-bázist, de Carter kikönyörög magának még egy órát. Mert ugye a replikátorok nem fognak elmenni a galaxisból, mikor itt vannak a goa'uldok, akik kismillió fejlett technológiát loptak össze. Teal’c parancsot kap, hogy ölje meg RepliCartert, ha Sam túlságosan is…”érintett” lesz.

RC letölti a nem létező kódot, ami így is 3 terabájt helyet foglal. Teal’c felviszi egy 302-essel a műholdat, RC meg végez a módosításával. Negyed óra alatt fel is kúszik az új program, csakhogy Ötödik megérkezik. Sam nem tehet mást, elrendeli az evakuációt, és RC-t is vinné magával, de Teal’c nem engedheti. Amíg ezen vitáznak, RC tüzel a műholddal. Na itt a csavar: Ötödik nagyot néz a legószemeivel, hogy mi a franc, elméletileg az emberek nem tartják hatásosnak a műholdat. Ekkor RC közli Frodóval, hogy mekkora idióta vagy te öregem. Ötödik megkérdi, hogy miért tette, mire RC csak annyit mond, hogy ő tette őt ilyenné. Aztán Ötödik szétmorzsolódik az éterben.

Teal’c rálő RC-re, ami persze semmit sem ér, mivel megszerezte a kódot. Amit már küld is tovább bogárbarátainak, hogy aztán uralhassák a világot, meg a szokásos duma, de Carter szerint megállítjuk. RC közli, hogy tudni fogja előre Sam minden lépését, aztán lekever neki egy sallert. Elverekedi magát a kapuig, ahol azonban Teal’c és Sam utoléri. Teal’c kötélhúzást játszik az eseményhorizontban RC-vel, aki csúnyán néz, és inkább otthagyja a karját, ami darabokra esik. Odahaza Sam már tanulmányozza is őket, közben pedig Jackéknek magyarázza, hogy ha nem is közvetlenül, de ez az egész az ő hibája. Elvégre RC Ötödiktől tanulta az árulást, amit pedig ő tanított meg Ötödiknek. Aztán lehajtják a fejeket, és kihátrálunk az epizódból.

Címkék: csillagkapu
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.10. 10:36:10

Szerintem kezd egyre unalmasabb lenni a Csillagkapu sorozat.

Trójai 2010.01.10. 12:07:12

Szerintem minden sorozat csak az első évadig jó.
Aztán elkurvítják.

Llew 2010.01.11. 09:15:00

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: ez azért 8 év után nagyjából elkerülhetetlen
@Trójai: ezek szerint nem láttad a Dexter 4., a Lost 5., vagy a ... x. évadát, amik baromi jók. sok szorozat meg be sem indul az első évadban. A CSK is milyen kis suta volt.

Trójai 2010.01.11. 10:55:57

@Llew: A lostnak az első évadát sem láttam, mert az egy fos.

A dexternek az összes évadát láttam. Háát felétől eléggé lapos volt.

A lényeg az amúgy amire rá akartam világítani, hogy mindegyiket túl sokáig csinálják, mert több bőrt akarnak lehúzni róla, mint amennyi rajtavan.

És ez a minőség rovására megy mindig.

Llew 2010.01.11. 12:58:18

@Trójai: igaz, hogy én kezdetem, és nem akarnám nagyon szét offolni a témát, csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem feltétlen látod jól a helyzetet. Lehet, hogy én sem, de azért valamit lefosozni, amit bevallottan nem láttál nem tesz túl meggyőzővé.
Viszont ha nagyon ezen az csak az első évad a jó meglátáson vagy, akkor talán meg kéne gondolni a sorozat nézést magát.:)

Trójai 2010.01.11. 13:16:02

@Llew:

SZtem offoljunk nyugodtan, úgysem jár erre más. :))

Az első évad enyhe költői túlzás volt, mint már fentebb írtam. Azt is kifejtettem mit értettem alatta.

Hogy a végére vagy már a közepefele elkurvulnak, ellaposodnak, stb. Mert több búrt akarnak lehúzni a történetről a készítők, mint amennyi rajtavan.

Ugye ez végülis sóbiznisz, a pénzről szól elsősorban. A sorozat nagy rajongói pedig továbbra is nézik megszokásból, elfogultságból, stb ha már kissé esett a szinvonala.

Viszont az már tényleg szubjektív dolog, hogy kinek melyik évad tetszik jobban. Az első e, vagy az utolsó. Szóval ezen kár vitatkozni.

Nekem amúgy speciel jobban tetszett a CSK szerinted gyengécske első két évadja, mint az ezt követő abszurd, logikátlan, és sci-fi sémát követő sablonsztorik.

Trójai 2010.01.11. 13:16:54

@Llew: búrt helyett bőrt csak elírtam

Trójai 2010.01.11. 13:21:04

@Llew:

Na szóval tudod olyan ez mint a "csabika visszatér" 1, 2, 3, 4, 5. filmben. Hogy egy hülye és kitalált példánál maradjak.

Csak azért mert ütött a csabika visszatér 1., csinálnak második részt, mert imádták a nézők, mindenki el fog jönni megnézni a 2.-t is.

Ez eddig oké, itt meg lehetne állni. (nagyjából egy a 3-4 évadnak felel meg sorozatokra konvertálva a dolgot)

De nem, eztán még kell csabika viszatér 3, meg 4 is. Mert addig üssük a vasat amíg meleg. Lovagoljuk csak meg a sikerhullámot Az már más kérdés hogy a 3. és 4.nek már köze nincs az első részhez, plusz hígfosra is sikerültek egészen véletlen.

Értedhogyértem.
:))

Llew 2010.01.11. 14:07:19

@Trójai:
félig házigazdaként engedélyezem az offolást::)

nyilván a showbiznisz átka, kivéve az előre eltervezett hosszú és befejezésű sztorikat(Lost, BSG), de azoknál is van több kevesebb töltelék rész.
Az évad jósága valóban szubjektív, bár te véleményed szerintem több volt enyhe költői túlzásnál. Ha már CSK posztnál offolunk maradjunk leginkább ennél a példánál. Szerintem a CSK első évada tele volt gyenge részekkel, ettől függetlenül jópofa volt. Azonban csak jóval később, a 3-4-5. évad táján érte el a csúcsot, pl. az asgard meg a tok'ra szál kibővülésével. A 6-ban szerintem igazi felüdülés volt Jonas jelenléte, anélkül lehet a 8. előtt eléri a kvázi befejezést.
Én azok közé tartozom, akiknek semmi baja nem volt a 9-10. évaddal sem. Sőt kifejezetten szerettem, még ha el is tért a megszokott formától meg kicsit rebout íze volt, plusz Mitchell eleinte csak egy erős O'Neill klón volt. Azonban minőségileg szerintem jóval a 7-8. évad felett vannak. Nem kis mértéken Vala karaktere miatt, aki miatt kifejezetten örülök, hogy eljutott addig a sorozat.

Értem, hogy érted, de az a komment már nem jó példa, mert sorozatot sosem egy évadra terveznek, mégha nincs is, vagy csak éppen egy minimális ötletük is van csak az elsőnél tovább.

Jester 2010.01.12. 00:35:31

Én pl pont Vala miatt nem szeretem a 9-10. évadokat.. :)

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.01.12. 11:39:41

@Llew:
Mondjak egy kicsit ellent. Nem volt gond az első évaddal sem, talán a Bádogemberen és az Emancipáción kivül nem volt kifejezetten idegesitő rész. Igaz nem volt óriási pörgés sem, de valahogy fel kell vezetni minden sorozatot.
süti beállítások módosítása