Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Firefly 1x11 - Trash

2010. január 08. 12:31 - Aragorn831109

A nyitó jelenetben egy pusztában vagyunk és Malt látjuk meztelenül egy sziklán üldögélve. Ja, ez jól ment! - ismeri el, majd máris visszaugrunk 72 órával ezelőttre. Egy hasonló kietlen helyen vagyunk, ahol épp biznisz folyik kedvenc kapitányunk és egy Monty nevű tag között, akivel ezer éve cimborák. Rövid beszélgetés után a "kereskedő" úgy dönt, bemutatja új asszonykáját Reynolds kapitánynak. Bridget bájosnak és szemrevalónak tűnik, de csak egy szemvillanás erejéig, aztán Mal és Bridget máris fegyvereik mögül néznek farkasszemet egymással. Aztán egymásnak is esnek. Monty értetlenül nézi a két verekedő felet, majd hamar véget vet a dolognak, és magyarázatot követel. Mi nézők, már tudjuk azt, amit Mal ezekben a másodpercekben hoz döbbent cimborája tudtára. A drága asszonykája egy álnok kígyó, név szerint Saffron és a gyanútlan emberek behálózása, majd kifosztása a fő profilja. Monty ezután érthető módon sértődötten és a nőt átkozva hagyja ott a bolygót.

Saffron, bár az eddigi fuvarja és tervei kútba estek, nem adja fel, és Malnél kezd bűbájoskodni, de a kapitány rövid úton elhajtja a fenébe, és vérző orrát tamponálja közben, amely az előbbi verekedésben sérült meg. Saffron végül beveti az aduászt, miszerint zsíros üzlet van kilátásban, és ebbe a mókába Montyékat is belevette volna, ha Mal nem köp bele a levesébe. No, de sebaj, ezúttal Malt és bandáját teszi gazdaggá, cserébe csak annyit kér, hogy ne hagyják ezen a kietlen tájon meghalni.

A Serenity végre megérkezik, hogy felvegye Malt és az árut. Jayne, Kaylee és Zoe a kapitány bevert orra felől érdeklődnek, hiszen úgy tudják Monty jó barát. Akkor most ezek szerint mégsem? Reynolds kapitány nincs beszélgetős kedvében és még Washra is igen csúnyán néz, aki közli vele, hogy Inara várja a siklójában. Inara hellyel és teával kínálja a kissé meglepett Malt, de az igen hamar kiszúrja a praktikákat, miszerint a nő akar valamit. Tehát innentől már nyílt lapokkal játszanak. Inara kissé sérelmezi, hogy az utóbbi három hétben egy kuncsaftja sem volt. Szó szót követ majd kölcsönösen meg is sértik egymást. Inara például piti tolvajnak titulálja Malt. Ez leginkább olaj a tűzre, így Mal lemegy a raktérbe, felnyitja az egyik ládát, amelyben Saffron tengeti idejét potyautasként, majd megkéri, avassa be abba a dologba, amelynek megvalósítása esetén, mindannyian gazdag emberek lehetnek.

Saffron máris felvázolja a tervét az étkezőben lévő legénységnek. Durran Heymer a világegyetem legnagyobb gyűjtője, aki ősi földi relikviákra specializálta magát. Több raktárnyi csecsebecséje van, de a szalonjában tárolja eddigi legértékesebb szerzeményét, ami egy felbecsülhetetlen régiség és a Lassiter névre hallgat. No, ezt kellene valahogyan ellopni. Ez volt az első lézer fegyver, a mostaniak prototípusa. Haymer szövetséges, tehát hőseinknek ismét nem kell lelkiismereti problémákkal küzdeniük. Miközben Saffron mesél érdemes megfigyelni az asztalnál ülők arcát. Jayne falatozás közben ledermed a Lassiter emlegetésére, Kaylee tátott szájjal figyel, Wash összehúzott szemöldökkel koncentrál, míg Zoe kelletlenül hallgatja az előadást. Mal ezután még annyit elmond, hogy Saffron mostani infója szerint a célpont a Bellerophonon található. A bejutás egyszerű lesz, mert Saffron alapos volt és megszerezte Heymer következő 18 hónapra szóló napirendjét, a birtok alaprajzát és biztonsági kódokat. Wash ezután közbe vet egy apróságot. - Mit keres ez a némber a hajón? - kérdezi üvöltve és csöppet kiakadva, és mi mélyen egyetértünk vele... Majd Jayne is feltesz egy olyan kérdést, amit még Saffron maga vetett fel nem is olyan régen. Ha nála vannak a kódok, az alaprajz etc., akkor miért kellenek ők neki, és miért nem szerzi meg a szajrét egymaga? - Jó kérdés! - dicséri meg Saffron mindenki kedvenc izomemberét, akit ugyebár nem a penge eszéért kedvelünk. Nos azért, homályosítja fel a nő társaságot, mert a kijutás már elég nagy problémákba ütközik. Ugyanis a cucc meg van jelölve, tehát amint megpróbálják kivinni a szalonból, a riasztók azonnal működésbe lépnek és morcos szövetségiek lihegnének hőseink nyomában. Tehát ez nem egyszemélyes hadművelet és itt léptek képbe ti, mutat rá a legénység szerepére a szemrevaló szélhámos. Az ebben a pillanatban érkező Inara szerint azonban csak balekok lesznek, és ismét úgy átveri őket Saffron, mint legutóbb. Majd ezzel távozik is. Mal még a másodtisztje véleményét is kikéri az ügyben, mivel Zoe eddig feltűnően hallgatag volt. A nő egyetért a fogás zsírosságát illetően, de Inarának is igazat ad, miszerint kígyót melengetnek a keblükön. Csak annyi kell a gazdagsághoz, hogy elviselj, veti oda Saffron. Zoe erre bólint egyet, majd hatalmasat lever fölényesen mosolygó nőnek.

 Jayne ezután tájékoztatja Simont és Rivert, hogy legjobb lenne, ha Saffron ittléte alatt ők szépen a kabinjukban csücsülnének. Hiszen, ha netántán rájönne, hogy kik ők, igen rövid úton bajba kerülnének mindannyian. River szokásos, kissé különös stílusában, előadja, hogy ez nő csak bajt hoz a fejükre. Jayne erre rávágja, hogy szerinte a nőkben nem lehet megbízni. Pedig a Jayne egy női név válaszolja neki River. Ha megint a nőinév hülyeségével csesztet, morogja a férfi Simonnak, megmutatom neki, hogy milyen testrészeim is vannak. Miután Jayne elhagyja Riverék kabinját, a lány közli, hogy a férfi fél. Ariel óta fél attól, hogy ők rájönnek, elárulta őket. Eközben Zoe és Inara összefutnak. Zoe tájékoztatni szeretné a részletekről, de Inara félbeszakítja, mondván nem kíváncsi Mal újabb eszetlen tervére, egyébként is, amint elérik a bolygó légkörét, ő leválik siklójával. Úgyis van néhány, csak rá várakozó ügyfele. Saffron kihallgatja a beszélgetést, de nem tud sokáig fülelni, mert Mal máris magához parancsolja, hogy segítsen neki.

A hatosfogat ezután nekilát a terv megbeszélésének, és közben (teszem hozzá nagyon ötletesen) máris a megvalósítását is látjuk. A kép lenyűgöző. A Bellerophon egy óceáni bolygó, amely úgy tűnik a gazdag és paranoiás emberek lakóhelye. A végeláthatatlan óceán felett több tucat óriási, lebegő szigetet látunk. Nos az egyik ilyenen él Durran Heymer. A szövetségi szigetére Mal és Saffron érkezik a másik siklóval, mint virágos lány és fiú. Legalábbis mindketten egy hatalmas virágcsokrot hurcolásznak magukkal. Majd a hátsó bejáraton is könnyedén bejutnak Saffron hasznos kis kézi kütyüje segítségével. Kaylee tájékoztatja Maléket, hogy a Lassiter szalon, a kilencedik emeleten van és megfigyelő kamerák kiikatása után máris tiszta lesz a terep. Azonban, ahogy tisztázták, a fegyvert nem vihetik messzire, mert a szenzorok kapásból beindulnak, tehát a legjobb, ha a cuccost bedobják a szemétbe. (Innen is a rész címe) Az összes Bellerophoni birtok egyazon automata szemétszállító rendszert használja. Egy gombnyomás és a repcsi máris elszáll a hulladékkal. Zseniális! Saffron kissé gúnyosan dicséri meg Kaylee valóban briliáns ötletét, mivel tisztában van vele, hogy a szállító jármű egyből az újrahasznosítóba viszi szemetet. Azonban Kaylee-nek erre is van ötlete. Csak át kell programozni a jármű irányítórendszerét, új koordinátákat megadva neki. Tehát ez a probléma is megoldva. Azaz mégsem mert az egészet még ki is kell vitelezni. Tehát, amíg Saffron és Mal fönn akcióznak, addig Wash Heymar szigete alá kormányozza a Serenity-t közvetlenül a szemétkonténer alá, hogy Kaylee átprogramozza a szemétszállító rendszer alaplapját. Jayne a csapat legmagasabb tagja, és épp ezért Kaylee leghasznosabb segítsége is egyben. Amint a lány végzett, Jayne megpróbálja visszailleszteni a kiszedett alaplapot a helyére. Azzal azonban nem számol, hogy a rendszer időközben újra feszültség alá kerül, így egy emberes erejű áramütés azonnal ártalmatlanná teszi a nagydarab melákot.

Eközben Malék is felérnek a kilencedik emeletre és megtalálják a szalont. A Lassiter egy emelvényen van és a kapitány ügyködésének köszönhetően az is kiderül, hogy érzékelők tucatja védi attól, hogy bárki is hozzányúljon. Így hát ennek kiiktatásba kezdene bele a kapitány, amikor befut Heymer. Yolanda máris a férfi nyakába veti magát, Mal pedig megdöbbenten nézi az ölelkező párost. Mint kiderül a nőt, ezen a néven ismerik itt. Hat évvel ezelőtt ugyanis eltűnt. Yolanda állítása szerint elhurcolták, hogy eladják rabszolgának. Heymer viszont azt hitte, hogy szerelme a biztonsági rendszer programozójával lépett le. Hiszen tisztában volt vele, milyen bensőséges a viszony köztük. A programozó siklóját, benne a férfi holttestével, azonban később megtalálták. A hősszerelmes szövetségi rendkívül hálás Malnek, amiért visszahozta a feleségét, ezért megkéri maradjon, ő mindjárt jön a jutalommal. Addig a kapitány sem tétlenkedik és folytatja a Lassiter biztonsági rendszerének kikapcsolását. Yolanda eközben elmeséli, hogy ne tévessze meg a szerelmes álca, mert Heymer tényleg olyan, amilyennek már korábban leírta. Egy vérengző vadállat. Mal erről korántsincs meggyőződve, sőt igazából úgy véli, a nő is kötődik a férfihoz. Hiszen egy olyan helyre lopózott vissza, ahol a fogadtatásból ítélve, igazi hercegnőként kezelték. Reynolds kapitány eközben végez és leemeli a fegyvert az inaktivált emelvényről, de a nő már előhúzott fegyverrel fogadja. Heymer ismét jó időzítéssel csöppen az események közepébe. Mal rövid időn belül már Saffron második férjének nyitja fel a szemét és közben kióvakodik a szemétledobóhoz, hogy a fegyvert ledobja a konténerbe. Az igazság fáj, de mint hamar kiderül, Heymert sem ejtették a fejére. Amint megpillantotta a nőt, azonnal értesítette a szövetségi rendőrséget, akik, a hangokból ítélve, máris a leszálláshoz készülődnek. Mivel forróvá vált a talaj Mal javasolja, tűnjenek innen a fenébe. Saffron még egy forgó rúgással ártalmatlanná teszi ikszazennediken férjét, és szinte simán kereket oldanak.

Szerencsére Kaylee végülis Zoe segédletével, az utolsó pillanatot kicentizve, a helyére illeszti az átprogramozott alaplapot, így a tervet sikerrel tejesítette a csapat. Nincs más hátra, mint hogy az Isis kanyonba irányított zsíros zsákmányt megszerezze a csapat. Wash azonban elpanaszolja a Zoenak és Kayleenek, hogy nem ura a hajónak. Rosszat sejtve hátrafutnak a motortérbe és rövid vizsgálódás után Kaylee közli a rossz hírt. Saffron megbuherálta a hajtóművet, azonnal le kell szállniuk. Vagyis lőttek a találkának.

Mal és Saffron azonban már útban van az Isis kanyonba. A kapitány átvált robotpilótára majd megpróbál elbeszélgetni a láthatóan maga alatt lévő nővel. Saffron elmondja, hogy tényleg megpróbált megváltozni, és azt hitte sikerülni is fog, hiszen Heymer gazdag és a férfi mellett mindene megvolt, de ahogy mondják kutyából nem lesz szalonna. Saffron elsírja magát, erre Mal megjegyzi, hogy látta már ruha nélkül a nőt ezelőtt, de most látja először meztelennek. - Megváltozhat egy ember? - kérdezi Saffron könnyes szemmel.- Az embertől függ – mondja a kapitány. - Amikor elmúlik ez a fájdalom megint ugyanaz leszel, ami régen voltál.- Micsoda? - Egy zseniális gyönyörű, kétszínű kis kígyó. Saffron láthatóan kezdi jobban érezni magát Mal szavaitól. - Nem kürtölöd szét, hogy összetörtem? Miután Mal nemmel válaszol, a nő elmondja neki, hogy akkor ő sem kiáltja világgá, hogy ismét lóvá tette a Serenity kapitányát és teljes legénységét. Ugyanis Saffron a beszélgetésük közben megszerezte Mal fegyverét. Majd felvázolja a tervét. Malt kiteszi a sivatagban, hadd főjön a saját levében, és ha már az előbb a meztelenség volt a téma, akkor tegyük is fel a pontot az i-re. Mal tehát anyaszült meztelenül a sivatagban reked.

Saffron viszont a következő jelenetben már abba konténerben kotorászik ahol a Lassiternek lennie kellene. Csakhogy a fegyver sehol sincs. A nő már egyre idegesebb és nem mellesleg, koszosabb is. Ekkor lepi meg őt Inara, aki teljes hetéra öltözetbe bújt, és mint kiderült ő volt az igazi elterelés ebben a csavarokkal teli történetben. Saffron még nem érti ezért Inara felhomályosítja, hogy neki bizony ez volt a feladat. Csinálja a cirkuszt, sértődötten elviharzik, megvárja, hogy felültesse Malt, majd odaérve elsőként a találkahelyre felmarkolja még Saffron előtt a zsákmányt. Inara angyalian mosolyogva megkérdezi Saffrontól, hogy ezt tényleg pont ő nem látta előre? Egyben kifejezi csalódottságát is, hiszen szerinte a legénység némely tagjának színészi játék hagyott kívánni valót maga után. Azt gondolta Inara, hogy Saffron ennél okosabb és rájön, hogy az egész színjáték már akkor kezdetét vette, hogy Mal kiengedte a nőt a ládából. No de sebaj, azzal Inara rácsukja a konténer tetőt a tiltakozó Saffronra és rábízza a pár óra múlva érkező szövetségisekre.

Jayne eközben magához tér az orvosi szobában, de ijedten állapítja meg, hogy lebénult. Legalábbis se a kezét, se a lábait nem tudja mozgatni. Simon elmondja neki, hogy ez egy gyógyszer hatása, melynek révén egy időre kikapcsolta a férfi mozgatóidegeit. Jayne gerince ugyanis könnyebben megsérült, amikor kiütötte az áram és a doki nem akarta, hogy ficam legyen a vége. Majd minden átvezetés nélkül Simon rákérdez, ugyan mégis mennyiért dobta fel őket az Arielen. Jayne mostmár egyenesen rémült, hisz rájött lebukott és megkérdezi, hogy van-e a közelben valaki. Talán így kikerül ebből a kínos szituációból. Azonban csalódnia kell, mert csak River dugja be a fejét, az orvosi ajtaján. - Valaki más? - rebegi összetörten Jayne. Azonban Simon megnyugtatja a zsoldost, hogy amíg a kése alatt van nem kell félnie, tőle hiszen ő az orvosa, és sohase fogja bántani. Habár nem kedvelik és nem is tisztelik egymást, de egy hajón vannak, ugyanannak a legénységnek a tagjai, tehát Simon megbocsátja az árulást és megbízik Jayne-ben. Simon szerint ideje lenne, ha a férfi is hasonlóképp gondolkodna, mert ez nem működhet másképp. Miután a doki távozik River még azért hozzá teszi: - És én megölhetlek az agyammal.

Ott vesszük fel a fonalat végül, ahol az epizód kezdetét vette. A zárójelentben egy pusztában vagyunk és Malt látjuk meztelenül egy sziklán üldögélve. - Ja, ez jól ment! - ismeri el. Inara kicsit furcsállja a kapitány elégedettségét, hiszen ő úgy tudta, csak biztosíték lesz, ha minden más balul üt ki. Például, ha Saffron kiüti a hajót, és a kapitányt meg a sorsára hagyja, meztelenül a sivatag közepén. Azonban Mal szerint ez badarság, hiszen Inara volt a kulcsszereplője a nagy átverősdinek. Tehát nyugi, minden a terv szerint ment. Majd pőre valójában visszaindul a Serenityre...

Címkék: firefly
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paladdin 2010.01.08. 13:40:28

Na végre, hiánypótló írás.
Gondolom lassan jön az Objects in space is.

Nagy dumák vannak a Haymer-Mal-Saffron és a Simon-River-Jayne háromszög szituációkban és is.

Durran Haymer: How long have you been with him?
Mal: Oh!
Mal: We are not together.
Saffron: He's my husband.
Mal: Well, who in the damn galaxy ain't?

[walking in on Saffron pointing a gun at Mal, who is standing there holding Durran's historical laser pistol artifact]
Durran Haymer: Now I'm intruding.
Saffron: Durran, this isn't what it looks like.
Mal: Unless it looks like we're stealing your priceless Lassiter, 'cause, that's what we're doin'. Don't ask me 'bout the gun, though, 'cause that's new.
Durran Haymer: Well, I appreciate your honesty. Not, you know, a lot, but...

Jayne: Well, as a rule, I say girlfolk ain't to be trusted.
River: Jayne is a girl's name.
Jayne: Well, Jayne ain't a girl! If she starts in on that girl's name thing, I'll show her good and all I got man parts.
Simon: I'm trying to think of a way for you to be cruder. I just... It's not coming.

Kitűnő rész. Pusztán azért nem érdemes kiemelni, mert a Firefly átlagos részei is többnyire kitűnőek, a csúcspontjai (War Stories, Our Mrs. Reynolds, Out of Gas) viszont minimum zseniálisak. :-)

Llew 2010.01.08. 14:33:28

Jó lett ez, bár kicsit nagyon hosszú.

indiscriminating power 2010.01.08. 16:50:23

És amikor Mal kinéz a lebegőpalota ablakán, épp ott húz el Jubal Early csónakja (vagy egy másik nagyon hasonló, de az valszínűtlen). Vajon az Ariel utáni többi részbe is belerejtették?

Aragorn831109 2010.01.08. 21:57:11

@Llew: Igen, bocsánat érte. Megpróbálom majd rövidebb pórázra fogni magam...

Aragorn831109 2010.01.08. 22:18:41

Egyébként Aribethé sem volt rövidebb... :)

Flankerr 2010.01.09. 08:26:39

@Aragorn831109: jó volt ez így, ezt a részt nem is lehetett volna rövidebben. Engem ha jó a stílus, a képek, nem zavar ha hosszú, szeretek olvasni.

Aragorn831109 2010.01.09. 21:28:19

@Flankerr: Nekem a megtiszteltetés, hogy tetszett neked az irományom. :)

Aragorn831109 2010.01.09. 21:46:04

Meg én most így átgondolva úgy vagyok vele, ha bármennyivel is tömörítenem kellett volna, akkor úgy érezném, hogy valamit kihagytam volna az epizód ismertetőjéből. :)

aribeth 2010.01.13. 12:30:20

Jó lett! :-)))) Örülök, hogy te folytatod.

Imádom Saffront, jó, hogy nem csak abban az egy Mrs. Reynoldsos epizódban szerepelt.

Bar Kochba 2010.01.22. 10:55:18

"...and I can kill you with my brain..."

Aragorn831109 2010.02.20. 22:32:03

Jövök hamarosan a többi résszel!
Kitartás! :)
süti beállítások módosítása