Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 3x15 - Utolsó őrjárat

2010. január 06. 11:57 - Hoppancs

Egy csapat kölyök rendőrjelvényre bukkan egy építkezésen. Mielőtt ebbe jobban belemennénk, egy pillanatra ellátogatunk Eppes-ékhez. Charlie épp egy roppant látványos kísérletet végez édesapja és Amita társaságában, mikor betoppan a postás, és szép napot kívánva átadja az öregnek a levelet, ami szerint beperelték. Ennek oka egy golfközpont, aminek túl erős fényszórói zavarják a környék lakóit. Pechjére az idős Eppes is részt vett a létesítmény kialakításában, így nem menekül az unalmukban perelgető népektől.

Az FBI hamar ott terem a helyszínen, ahol Don és David felvázolja a tényállást. A jelvény egy 17 éve eltűnt rendőrhöz tartozott, akit igen valószínű, hogy megöltek. Az elkövető kilétével kapcsolatban van is már egy elképzelés, amit a szövetségiekhez csatlakózó helyi hadnagy, Walker tár elénk. Az ifjú zsaru, John Everett, annak idején lelőtt egy bandatagot, akinek testvére bosszút esküdött. A test hiányában nem lehetett a bátyóra bizonyítani Everett meggyilkolását, így az illető egyéb ügyek miatt rárótt büntetését letöltve azóta már ki is szabadult. Walker szerint Bradley már nem sokáig fog már vidáman szaladgálni, meg verseket farigcsálni odakint, mert ő most bizony elkapja a szemetet.

Első feladat tehát a hulla meglelése, amihez jól jön a szuperagy Charlie, aki azonnal be is dobja a lézeres letérképezés kifejezést, amit szokás szerint senki sem ért, de örülnek, hogy nekik nem is kell. A lézerrel aztán eróziós folyamatokat keres majd, mert a tetem bomlási folyamata következtében megsüllyed a talaj. Mindezt fura módon egy tál pattogatott kukoricára locsolt vízzel szemlélteti, amit Reeves ügynök szomorúan nyugtáz, mivel a kaja az övé volt. Hiába, a tudomány áldozatokat követel. Walker számára ez az egész személyes ügy, kedvelte Everett-et, jóban van a családdal, és azt akarja, hogy kollégája végre békében nyugodhasson. Mindezt „kemény zsaru vagyok, de azért van szívem”, tekintettel adja elő.

Liz is megérkezik, és híreket hoz Bradley-ről, aki a BSF nevű banda tagja volt, de mára jófiú lett, gyerekeket segít, kiscicákat szed le a fáról, ilyesmik. A helyszínen diszkrét összeütközés keletkezik az FBI és az egyszerű, béna kis rendőrök közt, de semmi komoly, elvégre közös célért harcolnak. Megjelenik a drámai tényező is, méghozzá az özvegy személyében. Charlie Mildred-től tudja meg, hogy Amita lemondott a felvételi bizottsági elnökségéről, méghozzá emailben. A rendőrök már előre örülnek, milyen király lesz lekapcsolni Bradley-t, bár még semmi konkrét bizonyítékuk nincs. Ők azonban teljesen biztosak a bűnösségében, ezért is valószínű, hogy nem ő volt.

 

 

Közben megtalálják a testet, azaz a csontokat, és megállapítják, hogy egyetlen fejlövés végzett Everettel. Ideje elővenni Bradley-t, aki természetesen tagad. Sőt, odáig megy, hogy kijelenti, az ifjú rendőr azt kapta, amit megérdemelt. Remek alkalom, hogy Walker bedurvuljon, de Don leállítja. Abba sem megy bele, hogy Walker próbálja „szóra bírni” Bradley-t, a rossz zsaru stílus itt nem dívik. Mindezek tetejébe, mivel nincs elég bizonyíték, el is kell engedni a fickót. Megan újabb érdekes infót hoz, mégpedig azt, hogy Everett a saját fegyvere által ért ilyen csúnya véget.

Az özvegy áradozik a fia „pótpapáiról”, a derék zsarukról, akik sosem feledkeztek meg a csonka családról. Megan az elhunyt férj lelkiállapotáról faggatja az asszonyt, célozgatva az esetleges depire. Nem, nem, az én uram nem lett öngyilkos, tiltakozik a nő. Charlie kérdőre vonja Amitát a felvételi bizottsággal kapcsolatban, a lány meg a feladat félelmetes voltára, illetve a kettőjükről terjedő pletykákra hivatkozik. Walker ki van akadva, amiért a megboldogultat azzal gyanúsítják, maga vetett véget az életének, hiszen ő kemény legény volt, nap, mint nap az utcán harcolt a bűnnel és sosem sírt a párnájába.

Charlie ismét rájött valamire és már okoskodna is, de Walker durcásan néz, ezért átvált érthetőbb üzemmódra. A felfedezés lényege, hogy Everett hulláját a Mexicali nevű banda területén találták meg, Bradley pedig a BSF-hez tartozott. A két társaság területe közt nem volt biztonságos az átjárás, ezért nem valószínű, hogy Bradley eljutott volna oda élve. Új gyanúsítottat kell keresni, feltehetőleg a Mexicali tagjai közt. Eppes papát Mildred látogatja meg, aki örül, de egyelőre az őt fenyegető perrel van elfoglalva. A nő szívesen segít rájönni, mi romolhatott el a golfközpont körül.

Walker elszontyolodott, amiért végig rossz felé keresgélt, de az öngyilkosságot továbbra is elképzelhetetlennek tartja. A Mexicali-ról értekezik Donnal, aki szerint beszélni kéne egy ex-bandataggal, hátha látott valamit. Meg is találják Jimmy Lopez-t, aki már szintén jó útra tért. Walker persze vele is keménykedik kicsit, de csak úgy lájtosan. Amita közli Charlie-val, hogy meggondolta magát a bizottsággal kapcsolatban, s ha már arra járt, besegít a nyomozásban is. Közös erővel rájönnek, hogy nem csupán az elkövető, de az áldozat által bejárt útvonalnak is kulcsszerepe van a rejtély megoldásában. Bonyolult számítások segítségével Charlie arra jut, hogy Everett a Belső Ügyosztály felé tartott, de közben megállt a BSF felségterületén.

Ismét Calvin Bradley-hez jutnak el, aki úgy tűnik, találkozott Everettel annak eltűnése előtt. Bradley készségesen elmondja, hogy Everett bocsánatot kérni ment hozzá, és érdekes infókat osztott meg vele a rendőrségről. Eszerint a zsaruk tippeket adtak az öccsének mexikói drograktárakról. Stefon ezeket rabolta ki, és mikor el akarta mondani az igazat, megölték. Mildred közben kiderítette, hogy a fények nem lehetnek olyan erősek, ahogy a felperesek állítják…Hacsak…A műfű a ludas, amiből a megbízók az olcsóbb fajtát rendelték, ami több fényt ver vissza. Nem a papa a hibás, hurrá!

Nyilvánvaló, hogy a tippek adásához a rendőröknek előre tudnia kellett a mexikói raktárak helyét, amihez nekik is kellett egy informátor. Gyorsan kiderül, hogy egyedül a Mexicali területén nem rabolt Stefon, azaz onnan kerülhetett ki az áruló. Vissza Jimmy Lopez-hez, aki sajna már nem tud énekelni, mert kicsit meghalt. Túladagolásnak látszik, ami gyanús, mert Jimmy már rég tiszta volt, ráadásul beletört a tű a karjába. Valószínű, hogy valaki más szúrta bele. A beadott koktél alapján Charlie igyekszik megkeresni a dílert, és egy Hector Ozorio nevű fazon jön ki. Amikor őt lekapcsolták, lefoglalták a drogját is, és az anyaghoz azóta egyetlen embernek lehetett hozzáférése, Davidsonnak, aki Walker csapatának vezető nyomozója volt. Ciki.

Gyorsan le is kapcsolják Davidson-t, aki nem sokáig tiltakozik az ellene felhozott vádak ellen. Ő úgy gondolja, jó ügy érdekében puffantotta le Evetett-et, mikor az le akarta leplezni a mexikói raktárak körüli kavarást. A véleményhez joga van, de ettől még irány a dutyi. Charlie a nehéz nap után arra a jó hírre tér haza, hogy apja mégsem megy bíróságra. Liz és Don együtt vacsiznak, és tisztázzák a történteket, majd csók következik, szigorúan függöny mögött. Ezután hatásos temetői zárójelenet jön Donnal és Walkerrel, mély gondolatokkal és az elhunytról való sztorizgatással.

Címkék: gyilkos számok
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeugma 2010.01.07. 21:14:48

> mély gondolatokkal és az elhunytról való sztorizgatással.

És egy üveg meglehetősen drága whisky ellocsolásával. Utóbbit meglehetősen sajnáltam. :-)

Örülök a hogyvoltnak! Köszi!

hex.kelly 2010.01.08. 10:21:45

@zeugma: Annak idején állítólag Kiss Manyi színésznő nem ment el Soós Imre temetésére, hanem utána, amikor már nem volt ott senki, egy kétdecis pálinkával leült a sír mellé, és iszogatott vele egyet utoljára. Nekem ez a történtet jutott eszembe, mikor a pasas a whiskey-vel locsolta a sírkövet.

Hoppancs, köszi a HV-ot, nagyon tetszett!

zeugma 2010.01.09. 22:59:01

Az első kép nagyon jó, olyan tipikus :-)

Kyrax (törölt) 2010.01.24. 19:36:11

Jó a hogyvolt, kösz hogy megcsináltátok
süti beállítások módosítása