Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x13 - Véres nyakkendők

2010. január 06. 14:00 - leeann

A csapat együtt emésztgeti azt a tényt, hogy Glory egy Istennő, és arra is hamar rájönnek, hogy a földön való létezésének az az ára, hogy elég sok ember küzd mentális gondokkal errefelé. Tulajdonképpen azt is megtudják, hogy a démon dimenziókban már elég nagy kavalkádot okozott ez a nyughatatlan Istennő, akinek azzal, hogy emberi testet öltött, nincs korlátlan hatalma, de erős, őrült, és még szinte így nincs ellensége. Persze a csapat a kulcsot is meg akarja keresni, de Buffy és Giles már tudják, hogy hol van, és ideje ezt a többiekkel is közölni.

Miközben a csapat agyal, Glory játszik egy kicsit a mostanában feltűnt karddal rohangáló fickókkal. Másnap a csapat minden tagja furán viselkedik Dawnnal, mert már mindenki tudja, hogy ő a kulcs, amit óvni kell mindentől. Dawnt se ejtették a fejére, és amíg Glory az egyik kardostól fájdalmas módszerekkel„érdeklődik” a kulcs holléte felől, ő megpróbál mindent kihallgatni, amit a nővére titkolni szeretne előle. Az este ünnepléssel telik, mert Buffy 20 éves lett. Dawnnak kezd elege lenni abból, hogy mindenki furán viselkedik vele, így megszökik, de Spike-ba fut.

Dawn a rendkívül nagy eszével kitalálja, hogy elmegy a bűbáj boltba és ellop valamit, amit Spike sem hagy ki, és a kiskorúval tart. Dawn nem is annyira hülye, mivel Giles jegyzeteit akarja megnézni, amit szemmel láthatóan rejtegetett előle a figyelő. Dawn és Spike végigolvassák Giles jegyzeteit, amiből egyértelműen kiderül, hogy Dawn a mindenki által emlegetett kulcs. A család és a barátok békésen elvannak a Summers házban, amikor megjelenik Dawn egy elefántölő késsel a kezében és vérző karral.

Persze arra kíváncsi, hogy ha vérzik, akkor hogy lehet tárgy, de ő nem tárgy, hanem ember, aki most nagyon ki van bukva. Joyce és Buffy próbálják őt megnyugtatni, de nem megy ez olyan egyszerűen. Buffy másnap azt a feladatot adja a csapatnak, hogy derítsenek ki mindent a kulcsról, amit csak lehet, hogy megmentsék a húgát, mert a kétségek és a düh mindenkit felemésztenek, nemhogy egy tinit, akit mindenből kizártak idáig. Buffy hamar rájön arra, hogy Spike segített Dawnnak az éjjel, így meg is látogatja a vámpírt.

Csakhogy Spike most egyáltalán nem hibás, ő sem tudott arról, hogy Dawn a kulcs, viszont azért ment vele, hogy megvédje, ha kell, így most a vadász csak magát hibáztathatja a történtekért. Buffy próbálja kitalálni, hogy mi is legyen most, de Dawn még mindig duzzog, és amikor elcsíp egy mondatfoszlányt, éktelen tiniharagra gerjed. Miközben Dawn a szobájában tombol, Benhez a muszáj-dzseki osztályra bekerül az egyik kardos fickó, amiből az orvos rájön, hogy a bizánciak is már kezdenek szálingózni, és ez nehézséget okozhat. Közben Dawn rombol egy kicsit, majd elszökik otthonról.

Buffy azonnal riasztja a csapatot, hogy megtalálják Dawnt, aki a hamis-igazi emlékeivel küzd, bármerre is jár a városban. Buffyval Spike-ot osztja maga mellé a keresésre, és a vámpír bebizonyítja, hogy elég jól ért a lélek dolgaihoz, ha éppen az kell. Spike hatására Buffy is megnyugszik annyira, hogy ne a vadász keresse a kulcsot, hanem a nővér a húgát, ami most hatásosabb.  Közben Dawn bement a kórházba a diliosztályra, hisz a Glory által agymosottak látják azt is, ami Dawnnak nem az emberi oldala. A tini azt reméli, hogy az őrültek meg tudják mondani, hogy ki ő és honnan jött, de a csak a bizánci kardos fickó tudja, hogy ő a kulcs.

A kardos fickó sem komplett már, így csak azt hajtogatja, hogy vérzik a nap és tönkre kell tenni a kulcsot, amivel halálra ijeszti Dawnt. Pont jókor érkezik Ben, aki beszélgetni próbál a sértődött lánnyal. Dawn annyira pipa, hogy mindent kikotyog Bennek, akiről azt hiszi, hogy csak egy halandó doki, és úgyse érti, hogy miről puffog. Ben majdnem sokkot kap, amikor megtudja, hogy Dawn a kulcs. Ben próbálja elküldeni Dawnt, de Glory már jön és Ben egyszerűen Gloryvá változik.

Kiderül, hogy van egy hátulütője annak, ha Glory Benné válik. Az a gond, hogy amit Ben megtud, azt Glory nem tudja meg vele együtt, tehát amit Ben beszélget valakivel, azt Glory nem hallja. Szóval ez az elfuserált Istennő most csak tippelgetni próbál arra, hogy a vadász húga mit keresett Bennel egy asztalnál. Glory továbbra is a kulcsot keresi a kulcsot faggatva, miközben Buffy a legrosszabbtól tartva szintén a kórház felé tart, hisz nem csak Glory jelent veszélyt egy 14 éves lányra egy vámpír és démon lakta városban.

Mindeközben Dawn próbál megtudni a kulcsról egy-két dolgot Glorytól, aki készséggel válaszolgat a tini kérdéseire. Egy idő után Glory úgy gondolja, hogy Dawn csak időt akar nyerni és fogalma sincs arról, hogy hol a kulcs, de mielőtt az Istennő kisütné Dawn agyát is, megérkezik a nővér, aki most pipább, mint bármilyen vadász. Persze a csapat is vele van. Némi harc után Will egyik új bűbájával teleportálják Gloryt, ami jobb megoldás egyelőre, mint harcolni vele. A harcban Buffy megsérül, de a végén biztosítja Dawnt arról, hogy ő a húga, és még nem készül őt eladni egy marék szotyiért.

Címkék: buffy
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Relik 2010.01.07. 15:23:02

Ez a cím komoly? :D

Buksifüles 2010.01.08. 16:53:30

Azt hiszem az eredeti cím valószínüleg Blood Ties. Ebből lett a "véres nyakkendők" :)) Ami tényleg vicces.

Jester 2010.01.08. 22:22:57

Gyíjj, felreforditas.blog... :D

Póniló 2010.01.08. 22:28:13

@Zanga:
jesszus, ez nagyon komoly!! LOL :-D

leeann 2010.01.08. 23:41:11

Igen itt a Blood Ties a Buffy és Dawn közötti "vérkötelékre" utal, de sajnos ez volt a magyar cím:))) Komolyan kinéztem a szemem, de egy darab nyakkendőt nem láttam a részben, már annak idején sem:D
Viszont maradok a magyar címeknél, hisz ha nem akkor hogy találnánk ilyen és ehhez hasonló megmosolyogtató gyöngyszemeket?

Relik 2010.01.09. 10:05:51

Ilyenkor örülök, hogy előbb németül, aztán angolul néztem a sorozatot. :)
süti beállítások módosítása