Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x19 - Női fortély

2010. január 05. 15:00 - Freevo

Vincent Sandinsky, a múlt héten megismert tudós továbbra is szilárdan állítja, hogy nem ismeri Christina Scofieldot, pedig mi tudjuk, hogy ez hazugság. Hamarosan Lincoln is meggyőződik erről, amikor az öccse felhívja, hogy elmondja neki, amit Sandinsky telefonján látott. Linc erre azt tanácsolja Michaelnek, hogy hagyja el a várost. Miért? Mert a bátyó dühében máris átmegy pusztító Hulkba, és üvöltözni kezd a tudóssal. Nem lesz ennek jó vége.

Michael nem az a fajta, aki beijedne a testvére vöröslő fejétől, marad ő a városban, sőt, rácsörög anyucira. Az nem derül ki, hogy miért, csak az, hogy szeretné magának tudni a Scyllát (ezen meg nem lepődünk meg). Arra viszont jó volt a hívás, hogy Mama Scofield asszisztense be tudta mérni Misi helyzetét, amíg be volt kapcsolva a készülék. 

Nagyon tenyérbemászó lehet ez a Sandinsky, amikor nem figyelünk rá, mert Mahone úgy ki van rá akadva, ahogy még Darth Vaderre se volt. Lincolnt is túlkiabálva vallatja, aztán, mielőtt elfajulnának a dolgok, megjelenik Palpatine császár, hellyeah! Ebből is látszik, hogy közeleg a film vége, mert olyankor szokott lejönni a főgonosz a fellegvárából, hogy egy az egy elleni harcban megküzdjön a főhőssel (akit Michael Dudikoff játszik, és persze végül győz, és megszökteti a dauerolt hajú babáját a gonoszoktól).

Palpatine és Sandinsky tegező viszonyban vannak, ami vidám fiúknál már kicsapja a biztosítékot. Ráadásul Vincent 21 éve a Cégnek dolgozik, és egyből beszélni kezd, amikor a bohócképű zsoldos tördelni kezdi az ujjait, Lincolnéktól meg egy pitiáner ordítozástól remélték a sikert (miközben tudjuk, hogy ez csak Jack Bauernek működik). A császár egyelőre elnézi a fiúknak a töketlenséget, elvégre megtalálták Sandinskyt, de egy napot ad nekik a Scylla megszerzésére. 

Misi és Sára megint elolvastak egy fejezetet MacGyver túlélőkönyvéből, mert amíg anyucival beszéltek, kotyvasztottak valamit hipóból és egyéb otthon található hozzávalókból. Mikor Mama Scofield és emberei megérkeznek, hogy begyűjtsék őket, ők odalopakodnak a magára hagyott kocsihoz, és installálják a házi készítésű Wunderbaumot a légkondiba. Ezután feltűnően elhajtanak egy autóval, hogy kövessék őket anyuék, és amint beszállnak az autóba, kiüsse őket az ajándékcsomag, amit ott hagytak.

A trükk tökéletesen működik, Mama Scofield és barátai lefekszenek a kocsi mellé pihenni. Michaelék begyűjtik anyucit, és elhúznak (a másik kettőt nem, hadd kavarják a szart tovább, miután magukhoz tértek). Beszélgetés következik az apartmanban, amelynek során Miska megpróbálja elkuncsorogni az anyjától a Scyllát, Mama Scofield meg a saját oldalára próbálja állítani a fiát, de nem tudnak túljárni egymás eszén.

Közben a másik szálon Linolnék elmennek Christina szállására, aminek a címét Sandinskytől tudták meg. A fenti okokból nem találnak ott senkit, de összeszednek pár papírfecnit, úgyhogy indulhat a nyomozás a megszokott módon, csak ne lenne már olyan kurva unalmas. Az összeszedett papírfecnik elvezetik a vidám fiúkat egy bankba, azon belül is egy trezorhoz, de hozzáférni már nem tudnak. Mama Scofield asszisztense ügyes időzítéssel elviszi a trezorban rejlő fémbőröndöt (benne feltehetően a Scyllával).

Palpatine tovább vallatja Sandinskyt, így végre-valahára megtudjuk azt is, hogy mi a francot tervez Mama Scofield, mert hogy nem megváltani akarja a világot, az biztos. Sandinskyt egyébként Christina hívta meg a tudományos konferenciára, és ők írták volna a beszédét is, valószínűleg pro-Scylla hangvételben. Mama Scofieldot azonban nem tudományos érdekek fűzik a projekthez, hanem a pénz.

Évek óta azt szeretné, hogy a Scyllát ne hosszútávú befektetésként kezeljék, hanem gyors péncsinálónak.Ha valamiféle krízishelyzetet teremtenének, az országoknak a Scylla napenergia-felhasználási módjaihoz kellene fordulni, akár fegyverkezés céljából is, az pedig egyenlő a kurvanagy profittal a Cég számára. Ezzel szemben Palpatine évtizedekig akar kotlani a Halálcsillagon, és ez nem tetszik se Christinának, se Sandinskynek. 

Christina érzelmi manipulációval próbál a fogvatartóira hatni, bár az értelmét egyelőre nem látom. Saráról egyből levágja, hogy terhes, de megőrzi a titkot Michael előtt. A fiának meg előadja, hogy valójában nem is tesók Lincolnnal. Nézze csak meg, más színű a szemük, más a vérmérsékletük, az iq-juk és más játékokkal játszottak. Meglepődnék, de egy picit kiszámítható volt ez a fordulat. Lincolnt három éves korában fogadták örökbe, és Christina sose szerette őt.

Szarul esik ez Májkülnek, hisztizik is egyet, de nem változnak az érzései Linc iránt, hiszen sokkal jobb tesó volt, mint amilyen anya Christina. Bizonyítási kényszerből, hogy ő igenis hasonlít a bátyjára, berángatja a mutert a fürdőszobába, és üvöltözni kezd, hogy hol van Lincoln, aztán majdnem vízbe fojtja a nőt. Mama Scofield látványosan megtörve azt mondja, hogy valószínűleg a tudományos konferenciára mennek, amiről mi már annyit hallottunk. 

Palpatine elhúzza a mézesmadzagot a seggnyalókirály T-Bag előtt, hogy felveszik a Céghez, ha a Scylla-ügy rendezése után lelövi Lincolnt. Teddynek csilingel a lelkiismerete, nem tudom, mit várt. Addig is, amíg ez bekövetkezik, folytatja azt a tevékenységét, amihez a legjobban ért, azaz segget nyal. Lekéri a tudományos konferencia résztvevőinek listáját, amin Palpatine meglátja az indiai fickó nevét, akivel a múlt héten beszélt Mama Scofield. Hát tévedtem, az ürge nem attasé volt, hanem az indiai elnök fia, és mit ad isten, köztudottan érdekli a napenergia-fegyverekkel kapcsolatos technológia. 

Michael lekötözi az anyját a fürdőben, majd lelép. Anyuka azonban okos, és becsalogatja Sarát, hogy véletlenül pont kirántsa a falból az ütközőgumit vagy mi a tökömet, amikor becsukja az ajtót. Ezzel az izével elvágja a béklyóit (komolyan, írók, nem lehetett volna inkább egy körömolló valamelyik fiókban? Mégiscsak egy fürdőszobában vagyunk), aztán lefegyverzi Sarát. Majdnem tarkón lövi, de hál'istennek megszólal benne a leendő nagymama, és leereszti a pisztolyt.

Lincoln, Self és Mahone addig üldözik a fickót, aki elvitte a trezorból a fémbőröndöt, amíg ahhoz hotelhez nem érnek, ahol a konferencia lesz. Eszem megáll, Mama Scofield durván kitervelte az egészet, és csak játszotta a szerepét, amikor azt mondta Michaelnek, hogy itt lesz a bátyja. Mahone-ék levágják, hogy ide lettek csalogatva valamiért, de Lincoln még nem jött ki a Hulk üzemmódból, és agy nélkül rohanni kezd a bőröndös ember után. Christinának is ott kell lennie, ezért igyekezett annyira kiszabadulni.

Christina felhívja az indiai elnökfiút, és megegyeznek egy egymillió dolláros vételárban a Scyllára. Mahone-ék egy gyanús autóra bukkannak a hotel mellett, amely nyitva van, és jár a motorja. A saját fényképükkel elátott útleveleket találnak benne, a kocsit pedig Linc nevére bérelték (és most már össze is tapogattak mindent). Bizony faszikáim, az a nagy büdös helyzet, hogy Mama Scofield valamit nagyon rátok akar kenni. 

A tévében Krantzéknál bemondják, hogy mekkora biztonsággal védik a konferenciát, mert ott ez az indiai mókus, erre Michael Scofield lazán besétál az egyik ajtón, és a biztonsági őr csak rosszallóan utánakiált, hogy hé, kártya is kéne ám. WTF? Sandinsky kárörvendően mondja Palpatine-nak, hogy most már vége, baszhatja, mint szódás a lovát, erre a tábornok lelöveti a kissé vonakodó T-Baggel.

A konferencián épp megkezdi a beszédét az indiai pók, amikor Lincoln felérkezik az emeletre, és meglátja, hogy egy orvlövész ott ólálkodik. Ez se Linc bátyó napja, mielőtt odaérhetne, már repül a golyó az indiai fazon szívébe. Ujjlenyomat nincs a fegyveren, a lövésből hátracsapódó puskapor meg gondolom Hollywoodban nem számít bizonyítéknak, úgyhogy egyértelmű a helyzet. Már megint Linc papi lett felültetve, úgy látszik, neki ilyen politikusgyilkos feje van, hogy mindig ilyesmit kennek rá. 

Mama Scofield elégedetten távozik a helyszínről, miközben Michael és Linc összetalálkoznak, és megbeszélik, hogy mekkora szarban vannak. Már csak azt kéne összeraknunk, hogy akkor most miben is mesterkedik ez a Christina, mert eddig úgy volt, hogy az indiai fickónak adják el a Scyllát, hogy fegyvereket gyártsanak, és kirobbantsák a harmadik világháborút, amiből a Cég húz majd hasznot. Hát ehhez képest szíven lőtték a fazont, és az se teljesen világos, hogy mi a túrónak akarták iderángatni Sandinskyt beszédet tartani, amikor nem is arra ment ki a játék, hogy alátámassza az indiai ember előadását (tekintettel arra, hogy előbb lelőtték, mint hogy bármi érdemlegeset mondhatott volna).

Címkék: a szökés
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GJ1 2010.01.08. 22:38:51

ez jó rész volt

hallgato_k 2010.01.12. 00:49:57

Szerintem is hatalmas rész volt és a következők is! Várom már nagyon a hogyvoltokat! ;-)
süti beállítások módosítása