Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x08 - Rules of Engagement

2010. január 02. 10:00 - missparker

Broots rátalált Jarodra, Illinois államban futárkodik a UPS-nél, egyértelmű, hogy futni kell utána. Miss kiadja a parancsot, szóljanak Szépfiúnak. Tovább nem parancsolgat, mert Apu rácsörög, most azonnal akar vele találkozni. Miss újra a szokásos kérdéssel szembesül: a kétes karriert válassza vagy az elmebeteg családját? Ezt nincs ideje végiggondolni, mert a még mindig istenhívő Raines szólal meg a háta mögött, egy imakártyát hozott neki. Nincs érzéke az ajándékozáshoz, ez kb. olyan, mintha egy prostinak adott volna liliomcsokrot. Sydney és Broots kapja a nemes feladatot, hogy időt nyerjenek Missnek Lyle-nál. Persze nem tudják, miért.

Jarod valóban Illionisban van, megint a gyerekkori szokásokat tanulja. A kisváros utcáit járva egy kissrác ismerteti a fogtündérrel, távirányítós autóval. Később egy kertben családi vitát figyel, két pasassal veszekszik a kishúguk. Cam és Billy Larsen olyasmire készülnek, ami Sarahnak nagyon nem tetszik, de nem tudja visszatartani őket, így rohan telefonálni. A nyilvános telefon nem működik, Jarod felajánlja a mobilját. Sarah a 911-en bejelenti, hogy a két bátyja fegyverekkel a helyi kórházba tart. A mobilt már nincs kinek visszaadnia, Jarod eltűnt. A kórház előtt áll a bál, túszejtés, seriffek nyüzsögnek, két fickó elfoglalta a kórtermet, ahol az apjuk fekszik nagybetegen. A sok ideges ember közt csak egy magabiztos alak lézeng. Jarod Jackson különleges ügynök, a Chicago-i FBI iroda legjobb túsztárgyalója sötét öltönyben, igazolványát lobogtatva, ellentmondást nem tűrve közli a főseriffel, hogy ez mostantól az ő ügye. A helyiek vonakodva látják el infóval, kötekednek, 'oldja meg, maga a szakember'. Jarod a veszekedésben hallottakból összerakja a sztorit: a két srácot valamilyen sérelem érte a kórház részéről, az apjukért aggódnak.

Seriffek meggyőzve, Jarod munkához lát, a kórterem ajtaján bekiabálva kezdeményez kommunikációt a Larsen-fiúkkal. 41.342 dollárt és 17 centet követelnek. Ennek semmi értelme.

Jarod rendelkezik, közvetlen telefonvonalat a kórterembe, az épület tervrajzait követeli. Kér még száloptikás kamerát, mikrohullámú adóvevőt, itt leállítják: ez egy kisváros, van két lámpás kereszteződése és 3 műszaki boltja, ebből gazdálkodhat. Nem esik kétségbe, ír egy bevásárlólistát, a seriffek bambán néznek.

Helyszínt váltunk, Miss megérkezett a roncstelepre, ahol Apuval kell találkoznia. Ez egy hajléktalantanya is egyben, Miss nem győz fintorogni, de rutinosan, fegyvert markolászva teszi ezt.

Apu szaglik rendesen, ad egy kulcsot a lányának, a Központ egyik titkos széfjéből hozzon némi pénzmagot. Miss síkideg, erre még Broots is rátelefonál a legfrissebb hírekkel, Jarod ma nem jelentkezett munkára a UPS-nél, elszalasztották, Lyle hisztis.

Jarodhoz csatlakozott egy kórházi ügyintéző, Rebecca és egy kardiológus doki, Franklin. Sarah is megérkezett, elmondja Jarodnak, hogy az anyjuk haláláért a kórházat okolják, hazaküldték súlyos állapotban, pár nappal később az asszony meghalt. Abban a szobában feküdt, ahol most az apjuk is haldoklik. Majd Jarodhoz vágja a telefonját, elviharzik. Jarodon kívül senki nem hiszi, hogy ezt békésen meg lehet oldani.

Az egyik elképedt seriff bevásárolt Jarodnak, videokamera, zseblámpa, adóvevő, távirányítós autó, ezzel is érdemes volt megismerkedni, lám, milyen gyorsan hasznosítható ez a tudás. A belőlük készült tákolmány profin közvetíti a kórteremben történteket a szellőzőből. Odabent a fiúk tanácstalanul feszülnek a puskájuknak, gőzük sincs, hogyan tovább. A főseriff lelkes, a kamera segítségével láthatják, hová kell lőni. Aztán tevékenykedik is a hülyéje, nagy ötlet a légkondi és az áram lekapcsolása egy olyan kórteremben, ahol lélegeztetőgépekkel élnek emberek. A Larsen-fiúk riadtan húzzák össze magukat, Jarod telefonál nekik, kezdődik a valamit-valamiért játék. Jarod a túszok szabadonengedéséért ígér légkondit és áramot. Próbál Cam bizalmába férkőzni, a nagyonhülye főseriff meg rájuk lövet a tetőről. Jarod esküdözhet Camnek, hogy nem volt köze ehhez, személyesen akar bemenni hozzájuk. Van B terve is, Cam kisgyerekeit is behozatta, talán láttukra Cam kevésbé lesz halálvágyó. A főseriff megint a fejét ingatja, ebbe fog beleszédülni egyszer.

Miss megkeresi Apu titkos széfjét, már megint csörög a rohadt telefon, Broots az, talált egy túszejtős ügyet Illinoisban FBI-részvétellel, csak erről az FBI nem tud. Miss köszöni az infót, levágja a telefont, Broots retteg tovább, mert Lyle közeledik és két ázsiai nő kíséri. Jarod shake-et fogyaszt Cam gyerekeivel, újra a gyerekkorról tanul, közben készül a személyes találkozóra. A fogtündéres ismeret is jól jön, a kissráctól 5 dollárért megvásárolja a frissen kiesett fogát, ez is jó lesz Cam meggyőzésére.

Besétál a kórterembe, a seriff figyeli a történéseket a kamerán. Az egyik beteg nagyon rosszul van, Jarod próbál segíteni. Majd begyűjti az 5 dolcsit a tejfogért, és kiviszi a beteget. A főseriff még mindig pampog, a többiekkel mi lesz, ha valaki meghal, az az ő felelőssége, blabla. Azt kéri Jarodtól, hogy vigye Camet az ablakhoz. Akkor egyetlen lövéssel vége. Jarodnak nem tetszik az ötlet, vált pár szót a helyettes seriffel. Cam odabent ismerkedik a túszokkal, az egyik ápolónő, Cindy az iskolatársa volt, táncolt vele a bálon, a másikuk, Lindsay még szinte kislány. Cam nem egy kemény gyerek, hagyja, hogy az emlékei feltörjenek. Nem érdemel golyót. Larsen-apu rosszul van, Cindy küzd érte, Cam orvost kér, Jarod Franklint küldené be, de a doki retteg. Jarod felkap egy újraélesztő-szettet, beront a kórterembe. Ezt nehéz lesz kimagyarázni, de most nem érdekli. Cam tombol, ő orvost akar, Jarod nem magyarázkodhat neki sem, hogy ő ettől a pillanattól már orvos. Néha nagyon nehéz lehet Kaméleonnak lenni. Hosszú sípszó, Larsen-apu szíve leállt, Cam őrjöng, ha az apja meghal, megöli Jarodot. Jarod küzd a defibrillátorral, siker. A seriffek mindent látnak a kamerával, egyre inkább kétségeik vannak Jaroddal kapcsolatban, de legalábbis szupernek tartják az FBI Akadémiát, hűha, ott aztán tényleg mindenre kiképzik az ügynököket.

A főseriff hülyesége szorgalommal párosul, mint tudjuk, nincs ennél veszélyesebb. Közelebbről akarja látni az eseményeket, nekiáll a kamerát irányítani, az beakad a szellőző rácsába, a kép elmegy, már csak hang van. Te baromarcú! Jarod végleg egyedül maradt. Ez őt nem zavarja, visszatér a túsztárgyaló szerepébe, Cam elengedné Cindyt, de a lány nem akar menni. A főseriff továbbra is a szorgalom jeles osztályzatára gyúr, ennek következtében a kamera kiesik a szellőzőrácson, ripityára törik. Mostmár hang sincs, de legalább lelepleződtetek, te állat! Camet most Larsen-apu nyugtatja le. Jarod kimegy Lindsay-vel, leüvölti a főseriff haját, az meg a Chicago-i FBI irodát hívja, hogy panaszkodjon nekik, milyen egy izé ügynököt küldtek. Jarod, fogy az időd.

Lyle Miss Parker asztalát kutatja át, Sydney rávilágít, hogy hiába, a fiókban biztos nem talál rá Missre. Szépfiú csapkod egy kört, aztán okosat kérdez, ugye Syd, ugye Broots, nem hazudnátok nekem? Broots válaszától - miszerint 'ki látta a hétvégi Redskins-meccset?' - Lyle szeme szikrákat szór, de még a sokat próbált Sydney is lefagy.

Jarod a kórházi adatbázisban Larsen-apu adatait nézegeti, majd előveszi Dr. Franklint. Sejthettük, hogy nem sima túszdráma lesz, van még valami a háttérben.

A jó Franklin doki érdekesen bírálja el a biztosítási igényeket a kórházban. Természetesen kikéri magának, mikor Jarod ezzel szembesíti, és miért a számlázással foglalkozik egy FBI-ügynök a túszejtés közepén? Mert egy zseni, és több dologra is tud koncentrálni, azért. Rebeccával közösen a nemzeti átlag fölött utasítottak el műtéteket. Jarod most még futni hagyja a dokit, nincs elég bizonyítéka. Felvilágosítja a főseriffet, hogy a fiúk által követelt összeg pontosan egy bypass-műtét ára. Larsen-apunak egy ilyen műtét az egyetlen esélye a leletei alapján, de ezt a kórház megtagadta tőle. A főseriff érti, de kínos kérdést feszeget, ki a fene maga, Jarod?

Előadja, hogy mennyire tudja, hogy nincs Jarod Jackson nevű FBI ügynök, mondták a Chicago-iak. Jarod laza, nagy ám az FBI, nem a megfelelő emberrel beszéltél, hülye. A főseriff megint a felelősséggel jön, miszerint Jarod tudja-e, milyen, ha valaki halála a lelkén szárad. Ezt éppen tudja, de most nem siránkozik rajta, visszavág. A helyettes seriff elmondta, hogy főseriff bizony egy évvel ezelőtt nem tudott végigvinni egy túszejtős ügyet egy élelmiszerboltban, a 15 éves eladófiú meghalt miatta. Ne eméssze rajta magát, akkor ez tűnt helyesnek. Főseriffünk agyonalázva elkullog. Jarod pedig az ablakból kiszúrja, amint Rebecca és Franklin ordítoznak egymással. Gonosz nézés következik, már azt hittem, kimarad erre az epizódra. De nem. Rebecca nem vevő a sármos ügynökre, így megússzuk a széptevő Jarodot. Kapunk helyette agresszívet, a nő fejére olvassa a biztosítási visszaéléseket. Vagy kettesben beszélgetünk erről, vagy a sajtó előtt, mit választasz, cica? Rebecca sírdogál, a döntéseit Franklin szakmai ajánlásai alapján hozta meg. Franklin az így spórolt pénzekből jutalékot kapott a biztosítótól.

Miss a roncstelepre vitte a széfet, mert a kulcs, amit Aputól kapott, nem jó bele. A jó kulcs Apunál van, megint játszott a lányával. Tényleg egy rakás pénz van kazettában, és pár érdekes dokumentum.

Miss hiába kérdez rá, csak mérges nézést kap válaszként, ez most nem fontos. Viszont Apu kéri a fegyverét, és előszed egy ultrahang-képet, a legifjabb Parkert, a család jövőjét Bridget hordozza, hamarosan szülni fog. Apu megkapja a fegyvert, Miss kérdi, mit tehet még? A kulcs még mindig Jarod. Hozd vissza, és minden a régi lesz. Hát persze, Apu.

Jarod akcióra készül, Franklin irodáját kamerázza be, alkudozik a Larsen-fiúkkal, összeszed egy kevés szert, fecskendőt a raktárból, leápolja valamivel a doki billentyűzetét, majd telefonon riasztja Franklint. A csaliszöveg az, hogy a Larsen-fiúk információkat keresnek betegekről, akiknek megtagadták a drága műtétjét. De ne aggódjon a doki, Jarod mindent letölt, így egy feljegyzés sem fog elveszni. A doki rohan az irodájába, már nem érdekli a veszély. Köhögni kezd, levegő után kapkod, de szorgalmasan törölgeti a fájlokat. Lövések hallatszanak, Jarod sérülten és zihálva esik be az irodába, a Larsen-fiúk kitörtek, mindjárt ideérnek, jaj. A doki menekülne, de rosszul lesz, súlyos szívrohama van. Jarod gonosz, előadja, mi történik, mi fog történni: a cucc, amivel a billentyűzetét bekente, jól felpörgette a szívét, még egy kis izgalom, és tuti a szívroham, de nála az ellenszer. Mint a régi szép Kaméleon-epizódokban, a doki a padlón tekeregve kérdezi, ki maga, Jarod? 'Mindenki vagyok és senki. Az egyetlen, aki segíthet magán, az igazságért cserébe.' A doki bevall mindent, könyörög a gyógyszerért. Jarod összetapossa a fecskendőt, kérés megtagadva. A dokit a seriffek szedik össze, rosszul néz ki, de letartóztatják.

A szer, amit Jarod használt, csak erős tüneteket okozott, nem igazi szívrohamot. Pár nap, és helyrejön. A főseriff a kórházból kifelé sétálva megígéri Jarodnak, hogy a Larsen-fiúk ellen a lehető legkevesebb vádpontot adja be, a bíró méltányos lesz. Jarodnak viszont rohannia kell, mert Missék ideértek. A most érkezett igazi FBI-ost kérdezik, ő is tudja, hogy volt itt egy imposztor, de fogalma sincs ki volt és hol van most. A legfurcsább, hogy a tanúk szerint pontosan tudta, mit csinál. Csapatunknak leesik végre, hogy ha ez egy Mesélő, akkor Jarod már lelépett. Lyle szemrehányó, Miss, ez a te hibád. Miss védekezne, hogy Apu ügyében járt el, de nem lehet, Apu megtiltotta, élet-halál kérdése, hogy ez titokban maradjon, tehát hallgat, vállalja a felelősségrevonást. Ilyen sem volt még, Apu egyre érdekesebben taktikázik a testvérek közt, érik egy komolyabb összeesküvés.

Címkék: a kaméleon
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pissta 2010.01.02. 16:30:42

Végre előkerült Mr.Raines! :)
Már hiányoltam, mostanában el volt tűnve, de már Ő sem a régi. :(
Bár ez is valami nagy átb_szás része lehet!
Szokásos Zsír lett ez is miss!

kekhalal21 2010.01.03. 14:39:40

www.youtube.com/watch?v=vPIC1MlqRt0&feature=related
Ezt nézzétek meg de előre szólok hogy nem tudom melyik rész ez ha valaki meg mondaná annak nagyon örülnék.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.01.03. 14:46:30

A videó feltöltője szerint: "This is some clips from the film "Written in blood" where Michael T. Weiss plays the lead part. "

Szóval ez a Written in Blood című filmből való, nem Kaméleon.

kekhalal21 2010.01.03. 17:32:42

Azért volt olyan fura hogy sem Miss Parker sem Sydney vagy a többiek nem jelentek meg nagyon kosszi szépen de pedig úgy tűnt mint ha az lett volna.

Semp 2010.01.03. 20:06:35

Tényleg, Miss hagyott kétségek között, vagy az epizódból se derült ki, hogy Jarod direkt a csaló dokira vadászott, mikor a városba ment, vagy csak megint vonzotta a bajt?

Azon egy ideje tanakodok már, hogy a Központ titkosságát elég alapos ürügynek tartsam-e arra, hogy csak a négy jómadár kergeti Jarodot. Igazán ráállíthatnának végre másokat is, tudomisén, titkosszolgálat, efféle, nem?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2010.01.03. 21:33:00

@Semp: Most is 'belecsöppenős' ügye volt, épp végzett a futárossal - amiről nem tudjuk, hogy mi volt, csak Broots derítette ki, hogy egyik nap még bement, másnap már nem -, kószált az utcán és meglátta a veszekedést.

A Központ titkosságára a sorozatgyilkosos résznél utaltak: hogyvolt.blog.hu/2009/05/09/a_kameleon_3x03_once_in_a_blue_moon
Itt ugye először Jarod még gyerekként buktatta le a rosszarcot, és csak annyit tudtak, hogy 'jött egy infó Delaware-ből'. Illetve mikor Sydney és Miss a robbantásra váró épületbe záródtak, Sydney akkor beszélt arról, hogy milyen kutató-támogató tevékenységeket végez a Központ.
hogyvolt.blog.hu/2008/09/27/a_kameleon_1x15_jaroldo
Szóval nem a Központ léte a titkos, hanem a Kaméleon-projekt(ek). Valszeg elsíboltak némi állami támogatást, hogy finanszírozzák :)))
süti beállítások módosítása