Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x09

2010. január 01. 11:59 - Póniló

Múlt héten könnyes búcsút vettünk Amandától. A lányok ettől dugába dőltek, de nem Amanda hiányzik nekik ennyire, hanem Suzanne-t nyilvánították nem kívánatos személynek. Nehezen elviselhető már ez a nyavalygás, vagy Suzanne menjen vagy a másik három, de valami történjen. Mindenesetre ezennel bojkottot hirdetek a Suzanne-nel kapcsolatos nyafi részekre.

Másnap Gordon Franciaországban szerzett tapasztalatiról mesél a még megmaradt versenyzőknek, szerinte minden szakácsnak meg kellene ismernie legalább a francia konyhaművészet alapjait. Ennek örömére ma francia nap lesz, és a kihívást is a gallok ihlették, francia klasszikust kell készíteni, palacsintát, 4-4 darabot csapatonként, reggelire, ebédre, vacsira, és bónusznak egy desszertnek valót. JP tolja be a palacsintasütő korongot, csevegnek egy kicsit franciául Gordonnal, amitől Van falra mászna legszívesebben. Gordon azért megmutatja, hogy készül a palacsinta, kiteszünk egy kanál tésztát a forró lapra, szétkenjük, megtöltjük, összehajtjuk, voilá.

A bemutató után 20 perce van a csaptoknak a 4 palacsintára. Suzanne próbál jobb fej lenni, és mindenkinek segíteni, de ezzel csak ront a helyzeten. Ötletek vannak mindkét oldalon, de a palacsinták nehezen készülnek el, pár perc van vissza, de nincs egy elfogadható sem sehol. Dave van a legnagyobb szószban, képtelen összehozni egy elfogadható palacsintát, ezért kénytelen Andy segítségét kérni, de hiába. A 20 perc gyorsan elszáll, Dave aggódik, de egyelőre nem látjuk, mit alkotott. JP a zsűrizésbe is beszáll ma, kellett egy francia szakértelme is, pontosabban szólva, ha már nem akadt francia, akkor a második legjobb belga is megteszi.

Először Ariel és Van reggelire való palacsintái mérkőznek meg egymással, Van fürjtojással és baconnel töltötte meg a sajátját, Ariel pedig füstölt lazacos, zöldfűszeres, mézes palacsintával készült. Van tölteléke jól sikerült, de a palacsinta túl szivacsos és olyan seszínű, ezért Ariel lazacos étele a nyerő. Ebéd, Tenille borsos szalonnás, rákos palacsintát készített, fekete bab salsával, de mind Gordon, mind JP túl fűszeresnek találta az ételt. Andy prosciutto sonkás, sajtos, avokádós palacsintája sokkal jobban bejön mindkettejüknek, egyenlít a kék csapat. A vacsorát Kevin és Suzanne készítette, Kevin tengeri herkentyűs, fésűkagylós-rákos palacsintája némi kecskesajttal megbolondítva mind Grdonnak, mind JP-nek kedvére való. Suzanne bélszínes, hagymás, fürjtojásos palacsintája is ízletes, de Suzanne egy kisregénynek is beillő monológban adja elő, hogyan is készítette el ezt a rendkívül bonyolult ételt, tetszik neki, hogy milyen jó, hogy ez olyan utcai kaja, meg hogy sok mindent bel lehet tenni, bla-bla-bla, kussoljál már Suzanne! A litánia ellenére Kevin és Suzanne is pontot kap, a desszert dönt el mindent, Sabrina és Dave maradt hátra.

 

Dave ha tehetné kifutna a világból, meg is látjuk nemsokára, miért. Elvben egy sajtkrémes, erdei gyümölcsös palacsintát készített, de sajnos úgy néz ki, mint egy tányér hasmenés, ezért sem Gordon, sem JP nem hajlandó megkóstolni sem Dave ételét (’I asked for a crepe, not a plate of crap’ – döngöli a földbe Dave-et Gordon). A fiúk ezek után csak abban reménykedhetnek, hogy Sabrina is valami hasonló gusztustalansággal jött elő, de nem, Sabrina körtés csokis fahéjas palacsintája simán meghozza a győzelmet a lányoknak. A győztes csapat jutalma egy ebéd Los Angeles legpuccosabb és legjobb francia éttermébe, meg egy kis meglepi, ami nem más, mint egy pantomimóra bemutatóval egybekötve. Itt a lányok legalább kiélhetik agresszív hajlamaikat, és legalább egy pantomim műsor keretében bucira verhetik Suzanne-t.

A fiúk büntetése mindkét konyha előkészítése az esi műszakra, valamint francia finomságok elkészítése, csiga, békacomb, és persze tonnányi palacsinta. Ebédre ők is különlegességeket kapnak, marhanyelv, bagett, disznósajt (disznófejből). Andynek nagyon bejön ez a fajta kaja, tömi is a fejét ezerrel, Van és Kevin is eszik, Dave viszont finnyás, szerintem csak bagettet evett, bepróbálta ugyan a marhanyelvet, de ki is köpte menten.

 

Közben viszatértek a lányok is, még be kell vágniuk az új menüt műszak előtt. A kék konyhán ezalatt újabb baleset történik, Andy lereszeli az ujjait, elég csúnyán, gyakorlatilag levágta az ujjbegyeit, kórházba is szállítják nyomban. Van már átkot sejt a háttérben, hiszen immár ő az egyetlen fiú, aki még nem sérült. Andy tehát kórházban, de a show-nak folytatódnia kell, a vendégek már érkeznek. Az étterem új design-t kapott, hisz francia est van. Andy azért visszatér a műszak kezdetére, de nem nagyon ismeri az új étlapot, sőt azt sem tudja, melyik részlegre van beosztva. Végül az előételeknél köt ki, de ott is csak Dave hathatós segítségével boldogul. Sabrinának viszont nem segít Dave, ez meg is látszik, a rizottója ízetlen. Gordon gyorsan kölcsönveszi Dave rizottóját, hogy a szőke is lássa a különbséget, látni látja is, de annyi esze nincs, hogy megkóstolja, mire a kanálért nyúl, Gordon már viszi is vissza a rizottót a kék konyhába. De úgy látszik, hatott Gordon módszere, második nekifutásra Sabrina is remek rizottót készít.

Andy a kék konyhában közben a palacsintákkal bénázik, pedig reggel még neki ment a legjobban. Ezúttal Kevin kénytelen besegíteni neki. A piros konyhában Suzanne-nek újfent az időzítéssel vannak problémái, ezúttal a húsrészlegen. Egy ideig tartja a tempót, majd összevissza kezd számokkal dobálózni, 1 perc, 6 perc, 8 perc, 5 perc. Arieltől és Tenilletől el kellene venni a léseket, mert ha Suzanne így folytatja, akkor csúnya dolgok fognak még történni. Gordon közben kiabál kicsit Suzanne-nel, de ez megszokott. Andy odaát újfent segítségre szorul, megint a rizottók miatt. Ismét Dave a megmentő, de nem csak Andynek segít, hanem ő csinál mindent, a rizottót, a tagliatellét, a bárányt, a steaket, emellett tüzet olt és csipeszt keres. Dave fel-alá rohangál, mint a mérgezett egér, közben a többiek csak néznek, mint borjú az új kapura. Gordon nem hisz a szemének, úgy látszik, Dave-nek kifejezetten használ, hogy az egyik keze használhatatlan. A kék konyha tehát sínen van, a piros viszont gyakorlatilag leállt, egy főétel sem ment ki eddig. Suzanne megint hibázik, ezúttal előre felszeletelte a bárányt, holott a többi étel még sehogy sem áll. Így a bárány sajnos kiszárad, kezdheti előröl.

Andy közben úgy döntött, hogy inkább salátákat gyárt, ott nem okozhat nagy gondot a többieknek. Sajnos téved, ezt is elszúrja, először leveri a tányért, aztán túl sok öntetet locsol a salira. Gordon persze nem nézi jó szemmel mindezt, kiabál megint, meg Dave-re mutogat, neki is csak egy keze jó, mégis ügyes. Piros konyha, Suzanne egész nap azt kell, hogy hajtogassa, hogy ’Bocs, Főnök’, meg ’Hülye vagyok, Főnök’, ugyanis hibát hibára halmoz továbbra is. Megint bárányt szúrja el, ezúttal a rendeléseket keveri össze. Sabrina is pácban van, túl kevés fokhagymát meg mogyoróhagymát tesz a békacombra, francia nap van kislány, használd a fokhagymát, ébresztő. Andy továbbra is szenved a konyhában, ezúttal Kevin dolgozik helyette, Andy szerint persze csak segít neki. Gordonnál itt telik be a pohár, ezért tisztogatásba kezd, kihajítja a kék konyhából Andy-t, a pirosból meg Suzanne-t és Sabrinát iziben. A megmaradt csapattagokra maradt így a munka oroszlánrésze, a fiúk boldogulnak, Andy ugyanis a mai napon többet ártott, mint segített. Tenille és Ariel viszont nem bír el négy ember munkájával, ezért Heather is beugrik segíteni, így végül nem fullad teljes kudarcba az este.

A műszak után Gordon csalódottságának ad hangot, és úgy dönt, hogy nem nevez meg győztes csapatot, hiszen nem maradt egy teljes csapat sem talpon. Inkább együttes döntést vár, üljenek le nyolcan, és nevezzenek 2 főt kiesésre. Andy odafenn elismeri, hogy hibázott, és vállalja a felelőséget, de azért nem szeretne jelölt lenni, hiszen bénaságának fő oka, hogy a sérülése hátráltatta. A lányok Suzanne-t okolják mindenért, ez nagyon meglepő. A két csapat teljes egyetértésben pikk-pakk meg is szavazza Suzanne-t és Andyt-t, persze Suzanne védekezni próbál, de a lányok lehurrogják. Kevin ekkor bekavar, érzi, hogy a Suzanne-ellenes hangulat kihasználásával megmentheti Andy-t, ezért azt javasolja, hogy legyen Suzanne és Sabrina a két jelölt, mert ha Suzanne ellenében Andy-t jelölik, akkor tuti kiesik, és akkor a lányok nyakán marad Suzanne. Persze Sabrina hevesen tiltakozik Kevin ötlete ellen, szerinte az egész csak Andy megmentésére irányul.

Végül döntenek, Ariel először Suzanne-t jelenti be Gordonnak, mert az egész piros konyhát lehúzta. A második jelölt Andy, mert béna. Suzanne persze megint a szokásossal jön, én tudok főzni főnök, én vagyok a legjobb, minden részlegen megállom a helyem. Közben mosolyog, ami már Gordonnak is sok, le is állítja Suzanne-t, köszönjük. Aztán megkérdi Arielt és Tenille-t, hogy tényleg jobbak lennének-e Suzanne nélkül, mire mindkettő bőszen helyesel. Andy a sérülésére fog mindent, neki az a jó keze, ezért ment ma neki rosszul. Gordon ez a magyarázat annyira nem győzi meg, mivel két sérült áll Andy háta mögött, és mindkettő a legjobbak közé tartozik. Ezért végül Andynek kell távoznia, mert ugyan nagy szíve van, de túl sokat parázik. Andy tehát balra el, de Gordon még nem végzett.

Sabrina is kénytelen előlépni, Gordon elmondja neki és Suzanne-nek, hogy valamit változtassanak, mert ha a régi énjük nem tér vissza hamar, akkor nem sok maradt nekik hátra a Pokol konyháján. Sőt, már most is késő, kéri Suzanne-t, hogy vegye le a kabátját, de nem küldi haza, hanem áthelyezi a fiúkhoz. A lányok örülnek, ma este tutira bulit csapnak, a fiúk viszont nagyon nem boldogok a döntéstől. Kevin elmondja, hogy nekik ugyan nem kell még egy kolonc, de végülis mindegy, úgyis hazamegy nemsokára, ahogy mindenki más is, mert ő lesz az, aki talpon marad végig. Meglátjuk…

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kathleen 2010.01.03. 17:36:06

Köszi a hogyvoltot! Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy egy kicsit "leültek" az epizódok? Egy kicsit tényleg unalmas ez az utáljuk együtt Suzanne-t dolog.

Póniló 2010.01.03. 18:58:09

@kathleen:
nem csak neked tűnik úgy, az utóbbi két rész nem volt túl erős. Sajnos úgy fest, hogy jelenleg Suzanne a legnagyobb konfliktus forrás, így nagyon hangsúlyos ez a szál.

tóparti látomás 2010.01.04. 10:23:33

Andy balesete elég rosszkor jött neki, így várható volt a távozása. Suzanne tényleg idegesítő volt, de Gordon láthat benne vmit különben nem helyezte volna át a fiúkhoz, adva így neki egy esélyt.
Sabrina sajnos tényleg egyre gyenge, jobb lenne ha összeszedné magát mert így ő is hamar távozni fog.

Köszi hv, jó volt ;))

Póniló 2010.01.04. 18:16:29

@tóparti látomás:
Suzanne szerintem nem rossz szakács. Fura mert engem nem is annyira ő zavar, mint az, hogy a többiek nyafognak miatta. Persze Suzanne nem a szívem csücske, de a többi lány nyafogása sokal zavaróbb már.

kathleen 2010.01.05. 11:05:57

Általában azokat próbálják kirakni vagy kiutálni a csapatból akik jók és potenciális ellenfelek. GR legalább átlát az ilyen vinnyogásokon.
süti beállítások módosítása