Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x21 – Happy Go Lucky

2009. február 15. 12:00 - foxglove (törölt)

Végre, elérkeztünk Aaron Echolls tárgyalásához. Aaron Echolls éppen azt meséli, hogy milyen szomorú életet élt kiöregedett filmsztárként, egészen addig, amíg fel nem tűnt a színen Lilly Kane. Lilly rajongásának köszönhetően egy ideig újra a régi, körülrajongott filmcsillagnak érezhette magát. Igen, de a fia barátnője volt és 16 éves – veti fel az ügyvéd, jogosan, majd egyenesen a lényegre tér: Mr. Echolls, lefeküdt Lilly Kane-nel? NEM, vallja a kérdezett szemrebbenés nélkül, SOHA. Veronica, aki szintén a tárgyalóteremben van, nem hisz a füleinek. Logan csak a fejét csóválja némán.

A vallomás további részében Aaron verzióját hallhatjuk Lilly haláláról: aznap, miután szakított a lánnyal, Lilly mérgében magával vitte az Oscarját. Aaron utánament, hogy visszaszerezze. (Az Oscart, nem Lillyt.) Lilly még idegesebb lett, hozzávágott egy hamutartót. Duncan ekkor jelent meg a színen, és őrült pszichopataként viselkedett a húgával. „Nem lett volna szabad egyedül hagynom őket” – kesereg Aaron, krokodilkönnyeket morzsolgatva a szeme alatt. Ekkor látta Lillyt utoljára élve. Mára ennyi. A bíróságról kifelé menet (ahol lelkes rajongók hada tart szimpátiatüntetést a kedvencük mellett), Mars-apuka figyelmeztetni próbálja Veronicát, hogy mivel ő az egyik koronatanú, az ügyvéd porrá fogja zúzni a keresztkérdéseivel. Nem probléma, mondja Veronica lazán, ő kikezdhetetlen. No majd meglátjuk.

Tovább
Címkék: veronica mars
komment

Csillagkapu 4x06 - Egy apró lehetőség

2009. február 15. 10:00 - Llew

A CSK-1 egy kies bolygón valami romok között ügyködik. Carter a bolygó napjának koronakitöréséhez állít fel műszereket, míg Daniel egy idegen fazon társaságában a köveken lévő szöveget vizsgálgatja. A nyelv hasonlít a latinra, és a bolygó történetét írták vele a falakra. Daniel szerint azonban a mellettük lévő kőasztal valami vezérlő és a szövegben van valami az idővel kapcsolatosan is. A gondolatmenetnek az idegen vet véget azzal, hogy rá lő régészünkre, mondván, hogy a geomagnetikus vihar elérte a maximumott, ezért cselekednie kell. Ezután nyomogatni kezdi a nagy gombokat a panelen. O’Neillék éppen indulnának haza, ezért ránéznek Danielre. Az oszlopokon először csak elektromos kisülések szaladgálnak, majd pillanatok múlva két energia nyaláb csapódik a megnyíló csillagkapuba. A bázison is elektromos kisülések borítják el kaput. A földön fekvő Danielt látva O’Neill és Teal’c az idegenre támad, de az energianyalábok őket is eltalálják, és a következő pillanatban Jack a kantinban találja magát, amint müzlit eszik és Daniel a véleményre kíváncsi valamivel kapcsolatban.

Jack arról érdeklődik, hogy nem egy bolygón voltak e az előbb, de Sam szerint az étkezdében ülnek egy ideje. Viszont most ideje eligazításra menni. Daniel szerint az ezredes csak a kérdését próbálja elkerülni. Carter az eligazítóban egy távoli bolygón megfigyelhető erős naptevékenységről beszél, mikor Teal’c félbeszakítja, mert szerinte ebben a témában már túl vannak az eligazításon. O’Neill is egyetért vele, állítása szerint már felállítottak ott valami távirányítós obszervatóriumot, ami elemzi a koronakitörést, pedig Carter erre csak most akart rátérni. Sam felveti, hogy az ezredes talán olvasta a beszámolóját, de Daniel reakciója alapján ennek kb. annyi a valószínűsége, mint hogy a Lost végén minden kérdésre választ kapunk. Végül is nem jutnak dűlőre, hogy kinek van igaza, mert váratlan bejövő féregjárat nyílik. O’Neill szerint a CSK-12, de a tábornok azt mondja ők csak pár nap múlva várhatóak. Az azonosító szerint valóban a CSK-12 jön. Teal’c még tovább fokozza az ezredes jóslatát, mikor azt állítja egy sebesült lesz. És valóban, az egyik katonát a társai támogatják. 

Tovább
Címkék: csillagkapu
komment

Csillagkapu 4x05 - Oszd meg és uralkodj!

2009. február 14. 16:00 - the black ball

A rész, amelynek végén örömtáncot járnék, ha tudnék, mert végre kiíródik az egyik legirritálóbb valaki a sorozatból. Nem lövöm le a poént, hogy a tehénarcú Martoufról van szó. Igyekszek méltósággal búcsúzni tőle. (Khm.) A Vorashon tárgyalunk a tok’rákkal, hogy most már ideje összehozni papíron is a mi kis szövetségünket. Itt van Martouf, Anise/Freya, O’Neill, Daniel, egy Graham nevű őrnagy, egyebek. Megjelenik a tok’ra főtanácsos is, akinek nevét felesleges megjegyezni, mert Graham őrnagy egy jóravaló tenyérlézerrel lyukat vág bele. Jack hősiesen ráugrik Anise-re, persze csak hogy megmentse. Aztán Graham segítségért esedezik, és szerveire robbantja magát. Azanyjamindenit!

Martouf szerint a főtanácsosnak nem esett baja. Francba, most mégis le kell írni a nevét: Per’sus. Martouf nem hiszi, hogy közünk volt Graham ámokfutásához. Hát még jó. Különben is: kit érdekel, hogy mit hisz ez az idióta? Jön Anise/Freya a műbőr cicifixével, és közli, hogy Graham egy za’tarc volt. Átesett egy goa’uld agymosáson: a tudatalattijába programoztak egy küldetést, aztán hamis emlékeket adtak neki, hogy ne tűnjön fel. Freya figyelmeztetett a veszélyről, 3 eset is történt nemrég, de Martouf szerint nem volt bizonyíték rá. Gratulálunk, Martouf! Ismét ügyes voltál.

Tovább
Címkék: csillagkapu
komment

Twin Peaks 1x00-1x01 - Pilot, Northwest Passage (B változat)

2009. február 14. 12:00 - Médiageci

Az eredeti, a blog öndefiníciójához passzított pilot stílusgyakorlatom fogadtatása bizonyította, hogy stand-up komikusként garantáltan felkopna az állam. Még azok is soknak érezték az anyagot, akik értékelték a tőlem távol álló gúnyt, a disznó vicceket, és vették az elvontabb poénokat, továbbá noha a sorozat önmagában is feketekomédia, határozott volt ama vélemény, hogy túlságosan szent ahhoz, hogy bárki ily módon karikírozza. A köz akarata előtt meghajolva (és nem, nem beszólás volt az az ominózus lábjegyzet, amin sokan megsértődtek, igaz az olvashatóságra vonatkozó rész valóban félreérthető, ha lett volna rá hely, kifejtettem volna, hogy mindenhol próbálok egyszerűbben, gördülékenyebben írni, alacsonyabb Flesch-Kincaid pontot elérni) a második résznél bekapcsoltam a „szimpla krónikás” módot. Így nem voltak túl olvasmányosak az írások, de bízom benne, hogy az alap funkciónak megfeleltek, ha valaki egy jelenetet fel akar idézni, itt a jövőben megtalálja magyarul is. Hogy hiánytalan, egységes és teljesen használható legyen a sorozat hogyvoltja, zárásként újraírom az első részt is a többi stílusában, immár gyermekbarát módon, a másfél órát nem az egyezményes méretbe rövidítve, rendes, egységes karakternevekkel. Tehát csak az olvasson tovább, akit érdekel ez a hiánypótló ráadás. Akkor néhai orosztanárom sokat szajkózott parancsával élve: „isoraz”.

Történetünk Washington államban játszódik, a kanadai határ mellett, egy átlagos, fiktív, fakitermelő kisvárosban, Twin Peaksben (a lakosság eredetileg 5120 fő volt, de ezt végül 51201-re növelték, így nyilván hitelesebb, hogy egyes szereplők nem ismerik egymást). A David Lynch kultrendező nevével fémjelzett sorozat az amerikai sugárzásának jelenében játszódik, 1990-ben, ma tehát már kőkeményen retro, ami extra ízt kölcsönöz neki. A nyitóképen egy tóparti faházban egy szemrevaló ázsiai nő nézegeti magát a tükörben (Josie – Joan Chen), vele egy fedél alatt él egy idősebb házaspár, a rideg Catherine (Piper Laurie) és a kissé lassú Pete (Jack Nance, maga a Radírfej), utóbbi horgászni indul. Nem jut messzire, a házuk előtt egy nejlonba csavart (feltehetően ezért lett a rajongói magazin címe Wrapped in Plastic), partra vetett hullát talál, amit annak rendje és módja szerint be is jelent a rendőrségen. Ekkor ismerjük meg az őrs recepciósát, Lucyt, aki a legegyszerűbb dolgot is percekig csacsogva, atom precízen írja körül, és Truman seriffet, aki egy abszolút átlagos fickó.

Tovább
Címkék: twin peaks
komment

A Kaméleon 2x13 - A Stand Up Guy

2009. február 14. 10:00 - missparker

Megint a Központban kezdünk, Miss dühöng, mindig csak egy hajszálon múlik, hogy elszalasztják Jarodot, sőt, egyre messzebb kerülnek tőle, ebből elég. Jarod tudja, mikor kell hívni, persze, hogy éppen most. Régen beszéltek már, 'hogy bánik veled az élet, Miss?' 'Épp rajtakaptál a feleségével az ágyban', ez nem gyenge válasz. Jarod elpanaszolja, hogy Lyle követi őt, bár autóstoppolni nehéz neki, mert valaki levágta a bal hüvelykujját. Ííí, ez kemény, akkor utolérték a yakuzák. Missből kitör a jótét lélek, ő segít Jarodnak, meg tudja védeni, csak adja fel magát. Jarod értékeli az önzetlen aggodalmat, de megtanult már vigyázni magára, ezt láthatjuk is:

Staten Islanden megint csodaszép elfoglaltságot talált magának, egy adag gengszterrel lóg együtt. A banda egy átadásra megy, Joey, a bandavezér már lelőné az átadót, Jarod óvatosan lebeszélné, nem kellenek zsaruk. Bobby, a másik gengszter is keménykedik, szóval ez nem okos dolog? Akkor tedd meg te, és kezébe nyomják a fegyvert. Ebből hogy vágod ki magad, Jarod? Sehogy, az átadó könyörög, majd futni kezd, Jarod többször hátbalövi, nem bízza a véletlenre. Az újságban meg is jelenik, 'holttestet találtak a raktárban', nehéz elhinni, hogy Jarod gyilkolt.

Tovább
Címkék: a kaméleon
komment

Friday Night Lights 2x02 - Rossz ötletek

2009. február 13. 16:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Megszületik Gracey baba, Eric érkezik haza repülve. Tim és Lyla találkozása, még izzik némi parázs. Julie fura szokásokat fett fel, mással flörtöl, apja végül azt javasolja, szakítson Mattel. Tyrát és Landryt megtámadta az erőszakoló fickó, de végül ő marad a földön.

Éjszaka közepe, Eric és Tammy telefonoznak, néha Gracey is beleszól. Próbálnak a szülők visszaemlékezni, Julie mikor is szokott sírni, de nehéz ez így telefonon keresztül. Aztán Eric kezdi a panaszkodást, felesége megadóan hallgatja. Edzőnk nem érzi igazán a TMUnál otthon magát, nem része a belső körnek, meg hasonlók….Tyrát is telefon ébreszti, Landry az, aki nem találja az óráját. Ha a fickóval együtt leesett a folyóba, az baj, mert bele van gravírozva a srác neve. Nézik egy darabig a hídról a folyót, Landry közben azon lelkizik az erőszakolós fickót várja-e valaki?

Tovább
Címkék: fnl
komment

A fiúk a klubból 3x09 - Munka és magánélet

2009. február 13. 14:00 - leeann

Brian és Justin újra együtt vannak, aminek a Babylon népe nem biztos, hogy annyira örül, mint ők saját maguknak. Mai részünket ugyanis a kedvenc szórakozóhelyen kezdjük, ahol Brian és Justin nem képesek levenni egymásról a kezüket, szájukat és egyéb részeiket. Természetesen a csapat is a Babylonban van, és ki így, ki úgy, de mindannyian az újra egyesített párt szemlélik. Teddy kezd megint rossz irányba menni, mert a hátfájása miatt úgy eszi a fájdalomcsillapítót, mint kacsa a nokedlit, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy a pirulákat vodkával öblíti le.

Brian még mindig Stockwell rendőrkapitány útját egyengeti a polgármesterség felé, sőt elég jól összebratyiztak. Közben Mikey a régi munkahelyén próbál Tednek állást szerezni, ugyanis már Tracy a főnök, így van némi protekció ezen a helyen. Mel nagy áldozatra készül, a terhessége miatt ugyanis lassít a tempón, de ez azzal is jár, hogy fontos ügyeket a kollégái kapnak meg és nem ő. Közben a bratyizás olyan szintre emelkedik, hogy Brian és Stockwell már a jakuziban lelkizik egymással. Miközben mindenki jól elvan, Debbie a kajáldában megmenti Horvath nyomozót egy kiadós gyomorontástól.

Tovább
komment

Életfogytig zsaru 1x04 - Sok szem többet lát

2009. február 13. 11:00 - missparker

Charlie-nál buli volt, a két cica vihogva szedi össze a cuccait az előcsarnokban, míg emberünk mélyen alszik a padlón. Hahó, megérkezett Constance, nem a legjobbkor.

Lánykák lelépnek, Constance méltatlankodik, na de Charlie, ilyenekkel? Miért beszálltál volna? Ehh. Az ügyvédnő Rachel aktáját hozta, bár nem tartja jó ötletnek, hogy Charlie meg akarja keresni. Az akta nem sokat fog segíteni, mert üres, a gyámhivatal nem írt le semmit. Ez gyors volt, vissza a cicák témakörére, Charlie mentegetőzik, ő csak örül az életének, Constance megértő, nem lévén más választása, ha Charlie-t hosszú távon mégis becserkészné. A következő képen helyszínelők fényképeznek egy véres hálószobában, lelőttek egy férfit. Az egyenruhások kihallgatnak, Charlie a teraszon zseblámpázik. Reese is befut, intézkedik, az áldozat egyedi darab jegygyűrűje nincs meg. Charlie már a közeli erdőben mászkál. Egy fa tetején talál is egy egyént, aki azzal védekezik, ami épp a keze ügyébe kerül, felettébb változatos tárgyakat vagdalva Charlie-hoz. A kenyérpirítót például bárki zokonvette volna.

Tovább
komment

Battlestar Galactica 3x16 - Dirty Hands

2009. február 13. 08:59 - Freevo

A Galactica hangárjában nyitunk, ahol nem éppen derűs a közhangulat, a gépészek nagyon unják a banánt, mert sok a meló, főleg, ha fél kézzel kell elvégezni, és egyikük, Seelix pedig megtudja, hogy nem vették föl pilótának. Valaki közben egy fénymásolt könyvvel rohangál, aminek a borítóján Baltar képe van nagytotálban, húha, ez biztos fontos lesz még. 

Egy Raptort küldenek ki Racetrackékkel, ám annak repülés közben bedöglik a hajtóműve, és a pilótáknak katapultálni kell. A gép egyenesen a Colonial One és Roslin elkerekedett szemei felé tart, vágás. A fedélzeten senkinek nem esik baja, de a hajó javításokra szorul, így Adama meginvitálja az elnöknőt, hogy addig is aludjon nála. Mármint nem úgy.

Tovább
komment

Angel 2x22 – Édes otthon (évadzáró)

2009. február 12. 15:00 - foxglove (törölt)

Az ajándék elég hatásosnak bizonyul, Cordy a sírás határán ismét arra jut, hogy ő inkább haza szeretne menni. Én szívesen veled tartok, szakítja félbe a monológot a fej. Cordy sikít. És sikít. És még sikítozna egy darabig, ha a háziszolgák nem jelennének meg a hangzavar hallatára. Őfelsége meggyőzi őket, hogy ő így szokott meditálni, a fejet pedig szeretné még megtartani egy kicsit, hogy jól leköpködhesse. Vagy virágosládát készítsen belőle. Vagy cukorkatartót.

A főpap elégedetten kiadja a parancsot: a két szökevény (Wes és Gunn) is jusson ugyanarra a sorsra, mint Lorne. A harmadik, a szörny, már nehezebb eset lesz, mert ő egy Van-tal. Semmi újdonság, ez csak a „vámpír” pyleai megnevezése, és a már jól ismert módszerek (tűz, lefejezés, karóba húzás) itt is működnek. Csak arra kell figyelni, hogy a Van-tal szíve ugyanott helyezkedik el, ahol a teheneké, jegyzi meg a főpap undorodva. Az ügy sürgős, mert a Van-tal különösen veszélyes rájuk nézve: már kiszabadított egy tehenet, és még a végén tehénlázadást szít. Erre az eshetőségre is van megoldás: egy készülék, ami gombnyomásra az összes rabszolga nyakörvét felrobbantja.

Tovább
Címkék: angel
komment
süti beállítások módosítása