Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x17 - Szemtől szemben

2009. december 29. 09:00 - Freevo

A magyar címadói leleményesség kútja kimeríthetetlen, a múlt héten Lincoln bátyó Célkeresztben volt, mint Clint Eastwood, most meg Szemtől szemben lesz, nemsokára azt is megtudjuk, hogy úgy-e, mint Robert De Niro, vagy úgy, mint Al Pacino. A pattanásig feszített cliffhangert kényelmi okokból kicsit megmásítják az írók: a nyitó jelentben most mégse látszik annyira tisztán Linc a mesterlövész gukkerjében. Betévelyeg egy fa alá, ahonnan már nem olyan könnyű kilőni, közben Selfék szpottolják az orvlövészt az egyik tetőn. Mahone a nyomába ered, és lövöldöznek sokat.

Végül a lövész lemenekül a rejtekhelyéből, egyenesen Linc karjaiba, aki elkezd üvöltözni, hogy "Hol van Christina?". Eléggé el nem ítélhető módon a járókelőknek semmi okuk azt hinni, hogy a nagydarab tuskó, aki egy pisztollyal a kezében ordítozik egy elesett ember fölött, az a jó fiú, a lövész meg kihasználja az ebből fakadó pánikhangulatot, és majdnem elmenekül, de elütik. Lincoln folytatná a nem túl sikeres vallatást (valószínűleg szóltak az íróknak, hogy Dominic Purcell nem képes túl sok szöveget megtanulni egyszerre), de Mahone leleményesebb, és elveszi a telefonját, aztán T-Bag kocsijában meglépnek.

Misi és Sára egy apartmanban vannak, ami az utóbbi egyik hölgyismerősének téli szállása, szóval épp töküres. A lakás tele van hányingerkeltően idilli családi fotókkal, ami újabb alkalmat ad a szerelmespárnak arra, hogy megbeszéljék, majd a jövőben, ha ezen a sok szarságon túl lesznek, milyen jó lesz nekik együtt, kölkekkel meg kutyákkal meg kedvezményes lakáshitellel. Sára kissé feldúltan megy a vécére, talán mégse így képzeli a jövőjét? Kiderül, hogy dehogyisnem, csak sokkal hamarabb, mint Májkül szeretné: egy terhességi tesztet szorongat jelentőségteljes arckifejezéssel. 

Palpatine császár nyaka körül szorul a hurok, úgy néz ki, még egy kártyahordozó fordult ellene. Az ősz férfi, akit mostantól, ha szükségeltetik, Needa kapitánynak fogok hívni, azt állítja, hogy nem tudja, kinél van a Scylla, de a híváslistája igencsak gyanús, ezért a múltkor megismert bohócképű ál-bibliaárus fojtogatva vonszolja el a császár irodájából. Ez után Palpatine türelmetlenül felhívja a vidám fiúkat, de Linc nem árulja el neki, hogy az anyukájánál van a Scylla. A császár tovább kritizálja a nyomozati módszerüket, amely eddig maximum a holttestek gyarapításában bizonyult sikeresnek. Linc föl se veszi a dolgot, hisz a hősök már csak ilyenek, általában több hullát hagynak maguk után, mint a rosszfiúk, de nem baj, a jó ügy érdekében ér gyilkolni.

Miközben Sara teszteli, hogy állapotos-e, Scofield egy papírt vizslat, amit a múlt héten megölt zsoldostól szerzett. A cetlin az ő korábbi tartózkodási helyüket találja meg kódolva, valamint egy másik illetőét, akinek a monogramja V.S. Valószínűleg Misiék után őt kellett volna felkeresnie a fazonnak. Mihály megpróbál telefonon megbeszélni egy találkozót Lincolnnal, de épp nincsenek jóban, mert az utóbbi a Cégnek dolgozik, az előbbi meg nem örül ennek túlzottan.

Mahone megy el végül a megbeszélt helyre, ahol elmondja Scofieldnak, hogy az anyjánál van a Scylla, és az asszony jelenleg is azon ügyködik, hogy eltávolítsa Lincolnt az útból. A vidám fiúk se örülnek annak, hogy a Krantz parancsol nekik, de Alex bízik abban, hogy a végén majd csak kitalálnak valamit, amivel leépíthetik a Céget. Misi ettől nem hatódik meg, továbbra is külön úton folytatja.

Lincolnék a Cég szakértőitől megtudják, hogy honnan érkezett az a hívás, amelyben kiadták az orvlövésznek a parancsot. A cím az indiai nagykövetségé, és amikor odaérkeznek, sikerül kifigyelniük Mama Scofieldot, amint egy nagy, fém aktatáskával száll ki egy kocsiból. Nincs idő megvárni, hogy visszajöjjön, ezért kieszelnek egy tervet a bejutásra. T-Bag eltereli az őrök figyelmét a kapunál valami olcsó grínpísz-dumával, míg a többiek behatolnak.

Mama Scofield bemutatót tart az indiai attasénak a Scyllán található világmegváltó információkról, amelyekkel az országukat ötven évvel a jövőbe repíthetnék. Az attasénak egy holnapi konferencián kellene prezentálnia a tudományos eredményeket, mintha a saját találmányuk lenne. A gond az, hogy ugyanezen az eseményen tiszteletét teszi egy Vincent Sandinsky nevű tudós is (V.S., vágod), aki alá tudja ásni az ő eredményeiket a saját kutatásaival. Christina azt ígéri, róla majd ők gondoskodnak.

Az attasé elmegy gondolkodni az ajánlatról, közben Mama Scofield emberei foglyul ejtik a vidám fiúkat. Miután a deal a Scyllával kapcsolatban megszületik, Mahone-ékat elfelejtik őrizni, így hát suttyomban megszöknek. Egy post-it cetlit magukkal visznek, amelyen Burrows anyukáját értesítették, hogy Sandinsky 4:30-kor érkezik. T-Bag otthon összeverve várja őket, úgy tűnik, az indiai testőrök nem kultiválják a környezetvédőket.

Michael és Sara a zsoldosnál talált cetli dekódolásával eljutnak egy parkolóházban ácsorgó autóhoz. Misi egy Sucrétól lesett trükkel elköti a kocsit, amiben találnak egy pisztolyt, egy internetről kinyomtatott útvonaltervet meg egy telefont. Feltehetően a zsoldosnak, ha nem akadtak volna halaszthatatlan teendői a másvilágon, ezzel a járművel kellett volna furikáznia a 4:30-kor érkező V.S.-t, aztán a mobilon várnia a tűzparancsot, vagy valami ilyesmi. A telefonhamarosan csörögni kezd. Misi szól bele, a túlvégen meg az anyja ismeri fel rögtön a hangját. Nem lesz ennek jó vége.

Az útvonaltervet követve a szerelmespár eljut egy reptérre, ahol elcsennek egy utaslistát, így Michael megtudja, hogy mi V.S. teljes neve, és hogy melyik járattal várható. Csakhogy a váratlan telefonhívás miatt most már Mama Scofieldnak is lesz egy-két szava ehhez, ideküld pár zsoldost intézkedni. A Lincolniták sem tétlenek közben, a post-it cetliről szerzett név és időpont alapján szintúgy rájönnek, hogy melyik reptérre kell menniük.

Mihály betör a repülésirányítóhoz, és egy pisztollyal utasítja, hogy melyik leszállópályára küldje Sandinsky gépét. A biztonságiakkal odaviteti Sarát is azzal a szöveggel, hogy a gép egyik utasának orvosi ellátásra van szüksége. Ezzel sikerül a némi előnyt szerzniük Christina zsoldosai előtt, és egy kocsival elrabolják Sandinskyt. Fasza Michael Bay-es autós üldözés következik, gyors vágásokkal, porfelhővel, lens flare-rel meg mindennel, de végül Mama Scofield emberei sarokba szorítják Mihályékat. Majdnem elintézik őket, de Lincolnék időben felbukkannak, és Mahone egy mesterlövészpuskával leszedi az összes rosszembert.

T-Bag sem tétlen, akit otthon hagytak lábadozni az akció idejére. A tolószékes anyukájára gondolva arra a döntésre jut, hogy felhívja Palpatine császárt. Fittyet hány Lincoln és Mama Scofield komplex viszonyára, ami eddig meggátolta őket abban, hogy elárulják a főnöküknek, hogy kinél van a Scylla, és kitálal mindent. A császár leteszi a telefont, és a bohócarcú bibliaárusnak (ez is durva arc, de én örültem volna, ha megtartják a busafejű skótot) idéz két sort Will Smithtől: hozza a gépet, we're going to Miami.

Lincoln és Michael végre szembekerülnek egymással (nem is vót olyan rossz ez a címválasztás, na), de látványos békülés az nem következik sajnos, csak az erőfölényben lévő vidám fiúk elrabolják a tudóst. Linc csapata odahaza faggatni kezdi Sandinskyt, de az azt mondja, hogy nem ismeri Christina Scofieldot, a Scylláról meg végképp nem hallott. Ő csak egy konferenciára jött, ami egybe is vág azzal, amit az indiai attasétól hallottunk.

Eközben Michael és Sara, akik okosan ellopták a tudós telefonját, arra jutnak, hogy a fickó egy csomó e-mailt váltott Mama Scofielddal, és úgy tűnik, együtt dolgoztak valamin.Hát most akkor már mi a fasz van, kéremszépen? Sára ma már sokadszor exkuzálja magát, és a vécére megy. Készen van a terhességi teszt, és egy nagy pluszjelet mutat. Tancredi kisasszony örömkönnyekben tör ki. A faszija közben tárcsázza a tudós telefonjáról a legutóbb hívott számot, nahát, ez nem másé, mint Mama Scofieldé. Misi beblöfföli, hogy nála van Sandinsky, a kérdés az, hogy mennyire fontos a fickó a Mamának.

Címkék: a szökés
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.12.29. 21:38:27

aszittem valami rejszolós blog lesz, nem ez a szar :)

hallgato_k 2009.12.30. 00:10:50

szerintem ez egy fasza rész volt!
Azt sajnálom,h kimaradt Michael Witch one? beszólása, igazi bestoff jelenet :-D

Látom 4 sixx-fejet kapott tőletek ez a rész, tőlünk valaki benyomta az 1et. akkor én most nyomok rá egy hatalmas 5öst arányjavításként. Jó rész volt na! ;-)

hallgato_k 2009.12.30. 00:12:17

jaegyébként ez a 18as rész volt :-)

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.12.30. 00:24:51

Óbazz, mindig elszúrok valamit a címadásnál. Köszi a figyelmeztetést! Emiatt lusta vagyok szólni sixxnek (én már nem tudom javítani)...
süti beállítások módosítása