Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x08

2009. december 27. 13:52 - Póniló

Előző héten a kék konyha gyászos műszakja után Robert kényszerült távozásra. A fiúk ezen meglepődtek, nem tudni pontosan miért, de így van. Andy érzi, hogy már Damoklesz kardja lebeg fölötte, még egy rossz műszak, és repül. A lányok közben fenn felejtették az utáljuk Suzanne-t lemezt, uncsi ez már nagyon, nem is vesztegetek rá több szót.

Másnap reggel újabb kihívás vár a csaptokra, ezúttal Gordon kedvence van soron, az ízérzék-teszt. Szem beköt, fejhallgató fel, száj kitát, ízlel, megmond mi az. Persze mindez nem ennyire egyszerű. Andy mindenestre magabiztos, hiszen úgy véli, hogy az ő ízérzéke verhetetlen. A lányok többen vannak, Tenille így kimarad, Suzanne természetesen örül a döntésnek, szerinte ugyanis Tenille a legbénább. Az ízlelés párokban zajlik, amelyik csapat több ételt felismer, az nyer.

Az első pár Ariel és Van, a felismernivalók: krémsajt, szarvas, pekándió és póréhagyma. Van csak a póréhagymát tudja beazonosítani, Arielnek viszont a krémsajt is megvan, máris vezet a piros csapat. Dave és Suzanne következik, és a lányok előnye tovább nő, hisz Dave csak a pulykát ismeri fel, Suzanne emellett a tojássárgáját is, a cukkínit és a birsalmát senki, pedig ez utóbbit gyakran használják a Pokol konyháján. Kevin és Sabrina jön, mindkettő felismeri a grapefruitot, de a jégsaláta, az oregánó, és a kagyló (ami Kevin szerint spenót, pedig ő kagylóföldről jött) mindkettőnek túl nagy falat, így az utolsó pár előtt 2 ponttal a lányok vezetnek. Andy és Amanda jön, az első felismernivaló a licsi, amit Andy felismer, szép, de tényleg. Tenille be is parázik, a fiúk meg izgatottak, úgy tűnik, Andy-nek igazán fekszik ez a feladat. Ekkor azonban jön az avokadó, amit Andy főtt kókusznak (???) vél. Amanda simán felismeri az avokadót, megint 2 pont a különbség, így Andynek mindenképp azonosítania kell a következőt, ha egyenlíteni akarnak a fiúk. A tonhal helyett viszont lazacot mond, így nyernek a lányok. A fiúk idegesek, Andy a bűnbak, ami nem túl baráti reakció, hiszen egyikük sem ismert fel egynél több dolgot.

A lányok jutalmul, egy kulináris kalandban vesznek részt, vaksötétben fogyaszthatnak el egy ebédet Gordonnal. Az étteremben szó szerint vaksötét van, nem csak étkezés, hanem minden sötétben zajlik, így az asztalokat elfoglalni sem egyszerű. Amanda fenn is akad Gordonon, miközben a helye felé araszol, aranyos. Ebéd közben Suzanne folyamatosan benyal Gordonnak, nem lepődnék meg, ha barna lenne már a nyelve. A többiek a szemöldöküket húzkodják, kár, hogy Gordon nem lát semmit.

A fiúk büntetésből maradnak az étteremben, gyümölcsszállítmányt hordanak be, és sorbet-t gyártanak. Annyira nem hangzik nehéznek, de az erdei gyümölcsök ömlesztve érkeznek, így Dave átlényegül Hamupipőkévé, és szétválogat egy hordó gyümölcsöt, Van a dühét a gránátalmákon éli ki, egy bazi késsel ütögeti őket, miközben beteríti a gránátalmalé, úgy fest, mint egy darabolós gyilkos. A sorbet-k után van még büntetés, el kell mosni egy szakajtónyi poharat, hogy legyen miben felszolgálni a frissen elkészült sorbet-t. A koronát az egészre Scott teszi fel, aki ínycsiklandozó vacsit készít a fiúknak, rizottó fésűkagylóval és grapefruittal, kacsasült krumplival. Kár, hogy nem ehetik meg a tányérból, Scott ugyanis fog minden hozzávalót, bezúdítja a turmixba, és a gépre bízza a munkát. A végeredmény egy undorító dzsuva, de a fiúk lehúzzák, Van-nek be is jön, mmm, de a többiek nem túl boldogok tőle, remélhetőleg nem látjuk viszont a kaját a későbbiekben.

Másnap, a műszak előkészítése során a változatosság kedvéért még mindig az utáljuk Suzanne-t című tragédia van műsoron, Sabrina, Amanda, Ariel és Tenille ezúttal rébuszokban beszélnek, és nagyokat röhögnek Suzanne-en, csak a hülyének nem tűnik fel, miről van szó. Suzanne pedig nem hülye, így kicsit kémkedik a lányok után – akik rendkívül eredeti módon Suzanne-ellenes csoportnak nevezték el magukat. Na, erről ennyit.

Műszak előtt Gordon lelkesíteni próbálja mindkét csapatot, jó lenne végre, ha mindkét csapat sikeres estét zárna. Természetesen a tegnap elkészített sorbet ma este felszolgálásra kerül, ezért a lányoknál Ariel felel, a fiúknál pedig az, aki épp ráér. Andy nagyon eltökélt, úgy döntött, hogy ő ma vezető lesz, mellette meg a köreteket készíti majd. A vörös konyhában Suzanne dolgozik a halpultnál, épp kagylót készít, de Tenille cseszegeti, hogy nem jó, túlpirultak. Gordon nem így látja, simán kiküldi Suzanne kagylóit, sőt, meg is dicséri, hogy milyen szépek lettek. A kék konyhánál Kevin készíti az előételeket, erős startot vesz, hisz muszáj nyerniük, különben elfogynak. Sorbet-time, Kevin Van-re bízza az előételeket, és elmegy fagyit kanalazni, rossz döntés ez sajnos, Van rizottója ugyanis íztelen. A következő jobb egy fokkal, az elhagyja a konyhát, de a két hölgyvendégnek nem ízlik, el is sírják a bánatukat a sorbet-t felszolgáló Kevinnek. Aki mindebből szerényen azt a következtetést vonja le, hogy rá bizony nagy szükség van a kék konyhában.

A lányok a főételeknél tartanak, Amanda nyavalyog, hogy a köretes pult a legnehezebb, mert az van a legközelebb az üvöltöző Gordonhoz, hát mindjárt sírok, úgy sajnálom szegényt. Mondjuk Gordon tényleg leüvölti a haját, de nem jókedvében, hanem mert Amanda fél adag tésztát készített csak el. Andy is szenved a köretpultnál, a társai azt várják, hogy közölje, mit kell készíteniük, de Andynek ez túl sok. Gordon, hogy megakadályozza a csődöt, gatyába rázza a fiúkat, így szép lassan beindul a kék gépezet is. Odaát Sabrina és Suzanne nem nagyon tudnak együtt dolgozni, Suzanne jóval előbb végez a hallal, mint Sabrina a báránnyal. A szőke nem elég tökös, így Suzanne nyaggatására kiküldi nyersen a bárányt, amivel a vendég érthetően nem túl boldog. Visszaküldi, amivel meg Gordon nem boldog (’olyan nyers, mintha még a mezőn szaladgálna’), és kihajítja a szőkét a konyhából, hogy vissza se jöjjön, amíg meg nem ette a nyers bárányt, nyami. Suzanne gúnyosan mosolyog, Sabrina duzzog, de azért elkezd enni, közben Tenille veszi át a helyét, és remekel.

A fiúk közben nagyon beindultak, már a főételek végén járnak, kár, hogy Andy krumplipüréje is a végét járja már, úgy néz ki, még a már leadott rendelésekre sem lesz elég. Végül mégis elég, vihar egy kanál vízben. Közben a vörös konyhában még mindig gond van az időzítéssel, ezúttal Suzanne nem tudja tartani a lépést a többiekkel, lemaradt a hallal, így Gordon kénytelen egy hatszemélyes asztal már elkészült 5 ételét kidobatni a kukába. Odaát Andy mégis kifogyott a püréből, ezért Gordon kiküldi a vendégekhez, hogy esedezzen bocsánatért. Mikor visszatér, csak áll, mint az a bizonyos a lakodalomban, így Dave kénytelen elmenni krumpliért, sőt a pürét is ő készíti el, míg Andy csak néz. Dave fél kézzel is kb. ötször gyorsabb, mint ő, Gordon nem is hagyja ezt szó nélkül. Piros konyha, Suzanne állóra fékezte a halrészleget, így Amanda kénytelen besegíteni. Sajnos nem nagy sikerrel teszi mindezt, nyers maradt a hal. Suzanne persze felteszi a kezét, és ráveri az egész balhét Amandára. Gordon kiabál is kicsit Amandával, kár, hogy ez a jelenet egy korábbi műsorból való, a háttérben ugyanis épp Tek főz valamit, néhány pillanatra pedig Robert is feltűnik. Csúnya nagy fekete pont a vágóknak, nem elég, hogy korábbi műsorból vágnak be részeket, de még elég feltűnően is csinálják, Tek hosszan látszik, premier plánban. Vissza a jelenbe, ahol a fiúk közben végeznek, és nemsokára a lányok is.

Gordon nem túl elégedett, sikeres műszak volt ugyan, de már sokkal simábban kellene hogy menjen minden. Úgy dönt, hogy a kék csapat a nyertes, elsősorban az ismét remeklő Dave-nek köszönhetően. A lányoknál a korábbi sok-sok bénázás és majdnem kiesés után meglepő módon Tenille volt a legjobb, így ő jelölhet két embert. Az elsőn nem kell sokat gondolkoznia, természetesen Suzanne lesz az, mindenkinek tele van vele a hócipője, ráadásul ma nagyon rosszul is teljesített. Tenille meg is mondja Suzanne-nek, hogy őt fogja jelölni, mivel mindenkit a busz alá lökne, ha tehetné, szabotőrökkel pedig nem lehet dolgozni. Suzanne nem érti, miről beszél Tenille, a többiektől vár igazolást, hogy nem olyan rossz ő, de hiába. Mindenki nekiugrik, hogy nem csapatember, meg ilyenek, de Suzanne még mindig nem érti, miről beszélnek. Mi meg azt nem értjük, miért tart ez a jelenet ilyen sokáig.

Ezek után Tenille természetesen Suzanne-t jelöli elsőként, mert arrogáns és nem tesz meg mindent a csapatért, meg azért, mert a mai napon ő volt a legbénább. A másik jelölt Sabrina, Tenille nem látja benne a lehetőséget. Gordon mielőtt hozzáfogna a két jelölt kifaggatásához, gyorsan Amandát is magához hívja. Suzanne védekezése rém egyszerű, ő szívét lelkét beleadja ebbe a versenybe, és csak azért jelölték, mert utálják. Tenille tiltakozik, nem személyes ellenszenvből jelölte Suzanne-t, hanem éppen az olyan kis stiklijei miatt, hogy személyesnek próbálja beállítani azt is, ami nem az. Tenille még egyszer kifejti, hogy Suzanne nem tud csapatban dolgozni, és mindenkit hátbaszúr a saját előmenetele érdekében, a többi lány buzgón helyesel, de hiába, Gordon visszaküldi Suzanne-t a sorba.

Sabrina előadja, hogy ő jó csapatjátékos és jó szakács, meg elmondja, hogy Suzanne miatt kellett idő előtt kiadnia a nyers bárányt. Suzanne nem meglepő módon tagad. Amanda ugyanazt mondja, mint Sabrina, jó vagyok, és nyerni is tudok. Gordon azonban nem hisz neki végül Amandát küldi haza, mert ugyan kedves lány, de nem való főszakácsnak (nyilván azért volt bevágva a jelenet a korábbi részből, hogy Amanda kiesése nyilvánvalóbb legyen). Nyolcan maradtak a kezdeti tizenhatból, most kezdődik csak az igazi móka.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.12.28. 22:28:45

mindenesetre Gordonnak ezen a héten sem lett hangszalag szakadása...:P
süti beállítások módosítása