Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x11 - Háromszög

2009. december 26. 14:00 - leeann

Egy kis vizsgaszünet után folytatódnak a vadász kalandjai. Riley elment, Buffy ezt még nem emésztette meg teljesen, de továbbra is írt éjszakánként. Giles Angliába készül a tanácshoz, hogy beszámoljon Dawn-ról és Gloryról. Giles Anyára hagyja az üzletet, de Willow a neki úgyis mindent szabad elvet követve kinevezi magát Anya főnökének, ami némi elégedetlenséget vált ki az ex-démonból. Joyce már jobban van, és most a testvérek is jól kijönnek egymással, ami könnyebbé teszi a beteg mama dolgát.

Spike-nak még mindig megvan a szőke próbababa, amin most éppen azt játssza el, hogy bocsánatot kér Buffytól. Persze most is az a vége, hogy dühbe gurul és agyonveri a mű Buffyt. Most épp egy doboz csokival üti agyon a szőkebábut. Will továbbra is úgy csinál, mintha övé lenne a varázsbolt és benne minden, de Anya szerint ez csak egyszerű lopás. Amúgy igaza van a démonnak, mert Will úgy használja a varázsboltot, mint egy beszállító egységet. Anya és Will veszekedéséből Xander és Tara kimarad. Később Will varázsolni kezd, és Anya közben jegyzeteli, hogy mit használ fel hozzá.

A varázs természetesen nem sikerül, illetve rosszul sikerül, mert valami fénylabda helyett a varázslat egy nagydarab trollt idézett meg, ami mindent összetör, ami a keze ügyébe kerül. Mialatt Will és Anya bajt okoz, Buffy a suliban van, és éppen Tarával beszéli meg a Riley elment dolgot. Anya és Will elkötik Giles autóját és a troll után mennek, de egyelőre még inkább veszekednek, mint cselekednek. Közben Xander összeakad Spike-kal, és egyik se túl vidám. Spike megpróbálja kiszedni Xanderből, hogy Buffy haragszik-e még rá, de Xander ezt észre sem veszi, így nem mond túl sokat erről, és nem érti, miért kérdezgeti őt Spike.

Mialatt a troll mindenkit rémisztgetni próbál és mindent összetör, Xander és Spike lelkizik egy kicsit, és mindketten a csajok okozta sérelmeiket és gondjaikat sorolják. Amíg a fiúk nyavalyognak, megérkezik a kocsmába a troll, majd Anya és Will, majd Buffy és Tara. Spike úgy ugrik Buffy elé egy köszönés erejéig, mint egy 16 éves fiú a suli legjobb csaja elé, hátha egyszer észreveszi már őt. De nem, Buffyt nem érdekli most túlzottan Spike, mivel egy hatalmas troll kalapáccsal a kezében kisbabát akar enni. Buffy magyarázatot kér a lányoktól, akik egymásra mutogatnak.

Az is kiderül, hogy a trollnak van kötődése a csapathoz, ez a srác ugyanis Anya pasija volt, aki megcsalta őt, és erre Anya trollá változtatta, majd bosszúálló démon lett. A troll egy kicsit begőzöl, és amikor Will nem tudja visszavarázsolni őt a kristályba, rendet bont egy kicsit a helyen, aminek sok ártatlan esik áldozatul. Xander azt a feladatot kapja, hogy kövesse a trollt, Anya és Will azt, hogy találjanak egy működő bűbájt, Buffy pedig a sebesülteken próbál segíteni. Nagy meglepetésre Spike ugyanezt teszi, minden evési szándék nélkül.

Buffy persze nem értékeli a vámpír segítő szándékát, hisz semmilyen szándékát nem értékeli nagyra. Spike bármit tehet, úgy tűnik, sosem lesz elég jó. Közben Will és Anya a nagy varázslatkeresésben veszekedve ugyan, de tisztáznak néhány olyan dolgot, ami eddig a bögyüket nyomta. A veszekedést a troll szakítja félbe, hogy a csajokat szakítsa félbe. Amikor a troll már labdaként dobálja a őket, megérkezik Xander, aki egy szuperhős önbizalmával próbál szembeszállni a bazi nagy rémmel. Csakhogy Xandernek nincs egy nagy X betű a mellkasán, és nincs testhez simuló latexban sem, így a troll nem rémül halálra tőle, sőt!

Xander még próbálkozik egy-két trükkel, de a troll csak kineveti, viszont tetszik neki Xander bátorsága, azért rábízza a döntést, hogy ki haljon meg Will és Anya közül. Vagyis a troll felajánlja, hogy az egyik lányt megmentheti. Xander nem választ, ebben az esetben őt törné rommá a troll, így Anya úgy dönt, hogy Ő feláldozza magát, hogy a troll ne bántsa tovább Xandert. Ám ekkor megérkezik Buffy, aki fel tudja venni a harcot a troll ellen, amíg az ex-démon és a boszi kitalálnak egy varázslatot.

A troll nem igazán érti, hogy Buffy miért harcol egy ember és egy ex-démon szerelmespárért, akiknek a kapcsolata egyértelműen halálra van ítélve. Csakhogy ez a troll monológ pont rossz passzban találja a még érzelmileg labilis vadászt, és ha a vadász érzelmileg labilis, akkor általában kemény pofozógéppé képes átalakulni. Természetesen most is ez történik, és elég gyorsan kiüti a kalapácsost, akit Will visszaküld a trollok földjére. A csapatnak nincs már ideje kitakarítani, mert Giles visszaért. Este Buffy, Joyce és Giles megbeszélik a kulcs és Glory témát, aminek egy részét Dawn kihallgatja.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása