Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x02 - Keep This Party Going

2009. december 22. 09:37 - Hoppancs

A halálra rémült Lafayette kénytelen követni a csúnyán összevérezett Eric-et a felszínre, ahol ki tudja, mi vár rá. Az újonnan felfedezett békülős szex után Bill és Sookie a tinivámpírról beszélgetnek, akit a lány szerint lazábban kellene kezelni. Bill érvei, miszerint Jessica embertelen, és nem tudja kontrollálni az ösztöneit, nem győzik meg Sookie-t. Szerinte a tinédzserek amúgy is mind ilyenek. Bizony, nehéz a vámpírgyerek nevelés, lesz is egy kis vita, ami után ismét lehet békülni. Eric haja véres lett, ezért rövidebbre kell vágni a tervezettnél. Tragédia szagot érzek. Lafayette nem tud semmit Eddie haláláról, de annyit elárul, hogy Jasonnek lehet némi köze a dologhoz. Őt viszont Sookie fontossága miatt valószínűleg nem fogják megbüntetni, így Eric a dallasi kapcsolatáról kezd kérdezgetni a megszeppent dealert, mivel egy Godric nevű vámpír eltűnt arról a vidékről, és gyanús, hogy a V-vel kereskedő egyéneknek lehet ebben némi szerepe.

Mivel használható információval nem tud szolgálni, Lafayette-et visszakísérik a böribe. Jason ezalatt már útban van a napgyülis konferenciára csomó felpörgött fiatallal együtt. Egy Luke nevű srác csapódik hozzá, aki már évek óta álmodozott arról, hogy eljut az összejövetelre, és igen meglepődik, mikor megtudja, hogy Jason mindössze két napja határozta el, hogy csatlakozik. Tara szeretne többet megtudni Eggs-ről, és meg is kapja. Drogok, fegyveres rablás, testi sértés, börtön, hajléktalanság… a fiúnak bizony mozgalmas élete volt mielőtt Maryann rátalált.

Sookie meglátja, ahogy Jessica mamája a lánya után sír a tévében, erről persze saját megcsonkított családja jut az eszébe, főleg szegény Nagyi, akiről egy elég ijesztő képet kezd el nézegetni. Sarah és Steve köszönti az egybegyűlt leendő napharcosokat, az asszony bájos beszédet tart, miközben kiosztják mindenkinek a Becsület Gyűrűjét, ami természetesen ezüstből van. Maryann a Merlotte vendégeként idegesíti Samet, aki nem szívesen, de kiszolgálja „kedves” ismerősét. A Napgyüliben egy számomra felfoghatatlan szabályokkal rendelkező sportot/játékot űznek, ami során Jason és Luke jópárszor egymásnak megy. Úgy tűnik, a kezdeti kedélyes haverkodás durva rivalizálásba fordul, amiből egyelőre Jason kerül ki győztesen.

Lafayette-nek szomorú véget ért sorstársa széttépett hullája láttán zseniális ötlete támad, amit egy erősen 18-as karikás jelenet során meg is valósít. Miután kioperálta a csávó maradványaiból a célnak megfelelő fémdarabot, segítségével sikeresen kiszabadítja magát. Sookie beugrik Tarához a Merlotte-ba, hogy megkérje, költözzön hozzá. A lánynak nem is jön rosszul az ajánlat, mert bár szereti a luxust, amit újdonsült pártfogója biztosít, valahogy mégis gyanús neki ez a fene nagy gondoskodás. Kikerülve a bénázó Daphne-t és a morcos Samet, máris Maryann-nel találják szembe magukat, aki csupa szépet mond Sookie-nak, a fejéből viszont valami ősi motyogás hallatszik. Sookie meg is kérdezi, honnan származik. Cape Cod-ból, válaszolja Maryann, ami nyilvánvalóan hazugság. A hír hallatán, miszerint megvan rá az esély, hogy Tara Sookie-hoz költözik, a nő igen hátborzongatóan néz.

Lafayette a fényre érve Gingerbe az egyik idegbeteg – de legalább ember – alkalmazottba botlik, akit már előre figyelmeztettek, hogy rá különösen figyeljen, ezért nem is szeretné elengedni. Inkább pisztollyal hadonászik és ügyesen lábon is lövi a szökevényt, aztán heves visítozásba kezd. Lafayette-nek nehéz napja van. A napgyülis buliban egy szexi csaj énekli, hogy „Jézus randira hívott”, egy szintén dögös szőke vokálossal. Feltűnően sok a Barbie ebben a közösségben, és inkább ribinek tűnnek, mint szentnek. A koncert után tanulságos játékot fognak játszani, amiben Sarah alakítja majd a vámpír-szimpatizánst, Jason pedig a jófiú hálás szerepét kapja. Luke mindezt sokatmondó arccal nyugtázza.

Sookie csak Jessicát találja otthon, mivel Bill ismeretlen helyre távozott. A lánynak hiányzik a családja, amiért elpityeredik és egyúttal felfedezi a vámpírlét újabb kellemetlen mellékhatását, a vérsírást. Sookie elmondja, hogy neki segít a veszteség feldolgozásában, ha olyan helyeken lehet, ahol a Nagyi is megfordult, de rosszul teszi, mert ettől Jessicának az az ötlete támad, hogy el kéne mennie a szülei házához. Sookie először nem akarja elvinni, mivel veszélyes, de a kislány nagyon szépen kéri, ráadásul megígéri, hogy csak vet egy pillantást a házra. Sookie belemegy a dologba, ebből még baj lesz…

Ezalatt Bill Jessicának keres ruhát, de nincs kibékülve az enyhén kurvás választékkal. A régimódi viselkedés rögtön felkelti az eladónő érdeklődését, és hamar ki is derül, hogy a férfi vámpír. Ez persze felizgatja a csajt, és már hívná is a próbafülkébe, hogy játszadozzanak kicsit, de Bill elutasítja. Ekkor jelenik meg Eric, aki a véres, mészárlós incidens miatt kénytelen volt stílust váltani, és miután Bill elismerően szól az új külsejéről, a rámenős eladó azonnal megállapítja, hogy ezek melegek, és elmegy. Ezen még Eric is elmosolyodik egy pillanatra, de gyorsan visszavált a szokásos durci tekintetére, és közli, hogy beszélniük kell.

Jason hibátlanul játssza a vámpírgyűlölőt, így mikor Sarah berak egy nevetséges műfogat, és közli, hogy ő nem mezei szimpatizáns, hanem maga is vérszívó, a fiú egy zászlórudat kettétörve már kész is az asszony átdöfésére. Na, persze ez csak játék, de Sarah rendesen megijed Jason eszelős tekintetétől. Terry nem bírja a nyomást, Daphne meg tovább szerencsétlenkedik, zajlik az élet a Merlotte-ban. Maryann még mindig ott ül és folyamatosan rendel, Sam meg a becsípett Andy-t próbálná jobb belátásra bírni. A hangulat közben kezd alakulni, a nép táncikál, Maryann-nel az élen. Eric azért kereste fel Billt, mert Sookie segítségére lenne szüksége, hogy megtalálják a Dallasban eltűnt Godric-ot, de Bill egyelőre határozott nemmel válaszol.

Sookie és Jessica megérkezik a szülői házhoz, és ahogy várható volt, a rakoncátlan tinilány elszabadul, és már nem lehet megakadályozni, hogy beszéljen az anyjával és kishúgával. Eggs bemegy a Merlotte-ba Tarához, és elmondja, hogy vele szeretne lenni, Maryann meg megtáncoltatja Andy-t. Luke hadat üzen Jasonnek, aki próbálja kiűzni a fejéből a démonokat. A Merlotte-ban őrületes buli kerekedik, egyesek zombiszerű fekete szemmel vonaglanak, az egész nem nagyon tetszik a tulajnak, aki félrehívja Maryann-t és épp nagyon összeveszne vele, mikor a nő megint elkezdi a fura vibrálást és szegény Sam szó szerint lemegy kutyába. Ezt bizony a boszorkány bármikor megteheti vele, úgyhogy jobb, ha nem áll az útjába.

 

Jessicáék otthonában egész kellemes a hangulat, bár Sookie pipa a történtek miatt. Az apa érkezése azonban végzetesnek bizonyul, mivel ő meg Jessicát idegesíti fel a durva stílusú számonkérésével, el is bukkannak azok az agyarak egy perc alatt. Az ismét csapdába esett Lafayette nem szeretné, ha megölnék, ezért felajánlja Eric-nek, hogy ha vámpírrá teszi, akkor majd dolgozik a Fangtasia-ban, és milyen jó lesz. Majd megfontolom, szól Eric, és két társával együtt ráveti magát a fogolyra. Jessica agya teljesen elborul. Miután közölte, hogy az anyja hülye, az apja meg aljas, az utóbbit már gyilkolná is, de szerencsére megjön Bill. A kishúg elbájolásával eléri, hogy behívják a házba, Sookie-t pedig kidobja, és borzasztóan dühös.

Címkék: true blood
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2009.12.22. 10:58:37

Az első évad után nem gondoltam volna, hogy Erik karaktere ekkorát fog fejlődni. Nagyon jóra sikeredett, főleg azért, mert nem lehet rá azt mondani, hogy Gonosz, mert szerencsére árnyaltabb a karaktere ennél! Kedvenc és ahh iszonyat Jó pasi:D:D

Thirst 2009.12.22. 11:54:40

jé, ez most megy a tévében? sajna én már nyáron letöltöttem az egészet, az eleje még egész jó, meg a végére is összekapják magukat, de a közepén van kb. 4-5 rész, amikben az égvilágon semmi nem történik, csak rossz és unalmas és idegesítő. Hatalmas csalódás volt nekem.

naughtyL 2009.12.22. 15:01:05

szerintem meg egyáltalán nem volt benne rossz rész. nekem nagyon bejött végig. Talán a mostani Cliff nem lett olyan körömlerágós, de mindenképp nagyon várom már a következő évadot.

Hoppancs: lemaradt, hogy megint jó lett a HV:) köszi

jah és Jason részről részre jobb és viccesebb lesz, nah az ő karakterét is rendesen előrevitték, iszonyat jó arc lett ebben az évadban és csak egy kufi jelenete volt:D
süti beállítások módosítása