Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x17 - Célkeresztben

2009. december 22. 15:00 - Freevo

Michael Scofield szökésével a Cégnek új tárgyalási alapot kell teremtenie, hogy Lincolnt és barátait a markában tartsa: a Miamiban állomásozó csapat minden tagjának írnak egy zsarolólevelet, bennük egy-egy hozzátartozójuk fényképével (így T-Bagről is kiderül, hogy anya szülte). Michael sem jár jobban a menekülésével, a Cég ráereszti a zsoldosait, akik mostantól akár le is lőhetik (ez a nyitó képsorokban valami akcióféleség keretein belül majdnem meg is történik). 

Lincolnék szereztek két kulcsot a múlt héten lelőtt scyllásembertől, amelyekről kiderül, hogy valami hiperbiztonságos digitális kütyük, tehát remélhetőleg egyikük a Scylla rejtekhelyét nyitja. A Cégnek pillanatok alatt sikerül feltörni a kulcsgyártó cég adatbankját, így megszerzik a kulcsokhoz passzoló zárak tartózkodási helyét. A gond az, hogy a hackertámadásról értesül Mama Scofield, ahogy arról is, hogy Michael szökésben van, és lesz ezekhez egy-két szava.

Mihály felhívja a bátyját, szólni, hogy úton van, cserébe lebaszást kap, hogy minek borította fel a terveiket. Most miatta fenyegeti életveszély Eldzsét, Mama T-Baget, Mrs. Mahone-t és Selfnek is valakijét (ő nem mondja meg, de biztosra mehetünk, hogy Mrs. Selfet). Miska még elmondja a bátyjának, hogy szerinte él az anyjuk, aztán le kell tenni, mert Lincolnék már indulnak is felderíteni a kulcsosházakat.

Mahone és Linc egy üres apartmanba érkeznek, az ajtóba valóban passzol a kulcs, de odabent csupán egy fényképet találnak, amelyen a kicsi Lincoln, az anyukája, és a pocaklakó Miska láthatók. Mahone agyára van szükség, hogy összerakja a mozaikot, de rájönnek, hogy ezek szerint nem más, mint Mama Scofield birtokolja a Scyllát, és már várta a jöttüket. A másik kulcs nyomában T-Bag és Self elmennek egy Little Havana-i imaházba. T-Bag Charles Patoshik néven (ismerős?) próbál valami kamudumával bejutni, de a főpap, egy karibi kiadású Powers Boothe nem engedi. Később visszatérünk.

Palpatine császár az egyik kártyahordozójával kocsikázik egy kietlen főúton, amikor a limuzin a semmi közepén váratlanul megáll, és a kártyahordozó faképnél hagyja a hüledező felettesét. Palpatine biztonsági öve nem nyílik, úgyhogy jobb híján egy dugóhúzóval tépkedi vadul, de már csak azt látjuk, hogy az áruló elhajt, és felrobbantja az értékes járművet. Persze A szökésben senki sem halott addig, amíg a hulláját nem láttuk. 

Misi és Sára lestoppoltak egy kamiont, és abban utazva összerakják, hogy ugyan Scofield anyukának is ugyanolyan agybaja volt, mint a fiának, a közhiedelemmel ellentétben ő sem patkolt el benne. A Cég megműttette, aztán biztosan elvitték őt is egy erdőszéli bunkerbe agymosásra. Nála működött is a technika, és Mama Scofield azóta is a Kompániát szolgálja. Valami magyarázatot arra is hallunk, hogy miért nem játszotta ki ezt a kártyát eddig Palpatine császár, de ebbe jobb nem belegondolni. 

Nemsokára egy álrendőr (elvileg váratlan fordulatnak kéne lennie annak, hogy csak álrendőr az illető, de ebben a sorozatban már az lenne a fordulat, ha nem így lenne) inti le a teherautót. Miután megbizonyosodik arról, hogy a tréleren ott bujkál a két szökevény, lepuffantja a sofőrt, és elrabolja a kamiont. Májkülék szerencsére hallják az egészet, és hosszas szarakodás árán kiszakítják a tréler oldalát, majd futásnak erednek. Szerencsére pont egy romváros tőszomszédságában sikerült az akció, úgyhogy ott el tudnak rejtőzni. A sofőr követi őket, de Miskának sikerül leütnie. Mielőtt kiszenvedne, még pont annyit bír kinyögni, hogy őt nem Palpatine császár küldte. Én nem emlékszem olyan korábbi esetre, hogy Miska gyilkolt volna, de lehet, hogy a céges agymosás mégis sikeres volt, mert az arcán semmi megbánás jelét nem láthatjuk. Én Sára helyében kezdenék aggódni.

Mama Scofield megtudja, hogy Palpatine császár valószínűleg túlélte a robbanást, ezért felhívja a kártyahordozót, akinek el kellett volna intéznie. Előbb ráripakodik, aztán kihangosíttatja a telefont, és utasítja a férfi sofőrét, hogy lője le. Hűha, ha eddig nem lettünk volna róla meggyőződve, itt a bizonyíték, ez a Christina nem szarral gurigázik, őt is ugyanolyan kemény fából faragták, mint a tábornokot. Amikor aztán a pár horzsolással gazdagabb Palpatine rácsörög, ártatlanul előadja, hogy Dél-Afrikában van, és nagyon várja, hogy előkerüljön a Scylla, hiszen egy csomó-csomó ember vár megmentésre. A vén kopaszember nem úgy fest, mint aki bevette a köntörfalazást, nyilvánvalóan sejti már, merről fúj a szél.

Mahone és Lincoln nézegetik a családi fotót, amit a kulcsosházban találtak, és Linc bátyónak feltűnik, hogy a képen lévő autó két évvel későbbi kiadású, mint hogy Michael megszületett volna, itt meg még nagyban rugdalja a muter hasfalát a kiskrapek. Jól van, legalább ehhez értesz, Lincoln, a kocsikhoz meg a verekedéshez. Mindegy, világos, hogy valamit üzenni akartak ezzel a photoshop disasterrel, Mahone meg is fejti, hogy az autó rendszáma az MLK (Martin Luther King) és a 441-es főút kereszteződésére utal. 

Lincoln egyedül megy a két út sarkára, ahol az anyukája már várja egy étteremben. Az érzelgős family reunion rész az antiszínész Dominic Purcellnek hála nem jön át annyira, de térjünk is a lényegre. Mama Scofield elmagyarázza, hogy át akarja venni a Kompánia irányítását Palpatine császártól, és onnantól kezdve minden csodálatos lesz. Két napra van szüksége, hogy a tervét kivitelezze, ennyi időt kér a fiától, aztán megígéri, hogy szabadon távozhatnak. 

Most már Mahone-nal kiegészülve és némileg határozottabb fellépéssel próbálnak a fiúk bejutni a Havanna lakótelepi imaházba. Némi tűzharcba kerülnek a helyi rosszfiúkkal, de végül sikerül őket elintézni. Mahone közben megtalálja a kulcshoz való ajtót. Mögötte egy láda gépfegyver van, valamint néhány biztonsági belépőkártya, ebből egyet Alex azonmód el is tulajdonít. Karibi Powers Boothe bevallja, hogy nem tud a cuccokról az égvilágon semmit, és azok sem mutatkoztak be neki, akik ide pakolták le őket (amúgy meg azért vannak pont itt a fegyverek, mert hát ki gyanakodna egy lakótelepi imaházra). 

Visszatérnek a szállásukra, ahol Lincoln előadja a muter nagy Messiás-szövegét a Cég megreformálásáról. A többiek nem dőlnek be ilyen könnyen, ők látták a fegyvereket a rejtekhelyen, arról nem is beszélve, hogy a hamis belépőkártyák pont holnaputánra szólnak. Linc szeretné ezt megbeszélni az anyjával, pedig nem szabadna keresnie. Nemhogy örülnél, hogy a tied a világ legbadassebb anyukája, öcsém. Visszamegy az étteremhez, amit egy mesterlövész tart szemmel. A dolgot jelentik Mama Scofieldnak, aki kénytelen belátni, hogy a fia tényleg nem egy tanulékony alkat, ráadásul a fegyverek rejtekhelyét is megtalálták már, úgyhogy el kéne távolítani az útból. Kiadja a tűzparancsot a mesterlövésznek, én meg menten berosálok, akkora ez a cliffhanger, jajaj.

Címkék: a szökés
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KatePb 2009.12.22. 18:47:02

Örülök h folytatjátok. Azt hittem mivel vége a sorinak nem folytatjátok...de szerencsére igen már várom is a következőt;)
süti beállítások módosítása