Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x06 - Extreme

2009. december 19. 13:00 - missparker

Ez egy elég öö rész, beteg lehetett a forgatókönyvíró, és egy rajongó írt valamit helyette. Esetleg új műfajjal próbálkoztak, a Worst of Kaméleonnal. Nem értem, miért hitték, hogy jó lesz. Essünk túl rajta: Jarod idétlen tévés vetélkedőt néz, közben a legújabb piros füzetet lapozgatja: 'Balul sikerült bungee jumping miatt kómában fekszik egy fiú'  Üldözőtriónk talált egy újabb Mesélőt, aki folyamatosan az Amwayről dumál [a rajongó Amwayben utazik tehát]. Amíg Jarod itt volt, vagy vetélkedőket nézett vagy extrémsportolt. Jó pár pszichológiai tanulmányt hagyott hátra a témában. Sydney diagnózisa szerint Jarod veszélykereső magatartása betegesen felerősödött. Mesélő ezt erősíti meg azzal, hogy Jarod csak egy órája távozott. Ez aztán az extrém sport!

A Csodafiú eközben kipróbálja, mi is az a bungee jumping. [Újabb ugrás a semmibe, bejött ez már régen is - gondolta az alkalmi író a tolla végét rágcsálva]. Jarod segítője kissé aggódik, nagyon régi már az a kötél. Jarod megnyugtatja, ennek már csak egy ugrást kell kibírnia.

Az ugrás után a helyi kórházban Dr. Jarod Nichols a sérült fiút, Tony-t kezeli [A rajongóember azt gondolhatta, hogy Jarod úgyis sokszor orvos, azzal nem hibázhat]. A rendőrség nem foglalkozik Tony ügyével, sima balesetként kezelik. Pedig van itt furcsaság bőven: a srác sebeiben ipari üveget találtak, ez nem lehetett a szemüvege. Jarod a fiú anyjával beszélgetve talál még érdekességeket: Tony tárcája elveszett a baleset után, de később valaki visszapostázta a kórházba. A benne lévő fényképek fontosak, a húgával, Carrie-vel készült utolsó fotók. Tony az apját kutatta, aki sokéve lelépett.

Most Carrie folytatja a keresést. Tony motoros barátai régebben még jöttek látogatni, mostanában elmaradoznak. Jarod már tudja, hol keresgéljen tovább, a motoros haverok - egy Zed nevű fickóval az élükön - a hegyoldali szerpentinen szórakoznak. Jarod versenyez egyikükkel egy jót [farmerban motorozik a vérprofi motoros, brr]. Ellenfele egy elvétett kanyar után alig tud motoron maradni, Jarod visszafordul aggódni. A motoros leányzó, Shay révén egy poént ideerőszakolnak, 'azt hittem, zsaru vagy, mikor rámtapadtál'. Jarod vigyorogva válaszol, 'ma nem'.

Rákérdez a bandavezérre, Zed nem könnyen elérhető. Shay motorja bedöglött, így Jarod egyből a motorosok kommunájába fuvarozhatja.

Missék a Központban Jarod hagyatékát vizsgálják, Sydney aggódik, ez pszichotikus segélykiáltás. Lassan visszaadhatná a diplomáját, kár volt a papírért. Lyle érteni véli Jarod extrémkedését, biztos így keres lelki megújulást. Ő speciel a természetbe vonul vissza ugyanezért a következő 3 napra. Miss újabb alkalmat kap egy beszólásra, 'mily' meglepő, hogy van lelked!'. Jarod megint szórakozik, 3 szekrényt küldött. [Ilyen is volt már] Az első még kulccsal nyitható, a másik kettő időzárás, majd Jarod programozása szerint fognak nyílni. Az elsőben egy gigászi kínai szerencsesüti, benne egy 'Rejtett Igazság' nevű kínai étterem vacsoraszámlája, May Lin pincérnő aláírásával. Miss rendelkezik, foglaljanak ott egy asztalt.

Jarod megérkezett Shay-jel Zed bandájához. Hiába adja a vagány fickót, őszintén szólva kicsit öregecske ehhez, kaméleonos tudás meg nem kell a nagyszájúsághoz. Lehet, hogy ezért nem jön be nekem ez a rész?

Zedet meggyőzi a szöveg, hogy folyton az unalommal küzd. Shay is támogatja, elmondja, milyen jól motorozik Jarod [vele ellentétben legalábbis nem farmerban]. Tony helyére kell valaki, tehát próba is lesz, mert anélkül nem lenne komoly, 'gyáva nyúl' játék, motorral. Jarod sokáig bírja a játékot, de a végén esik egy baromi nagyot. Így is tovább bírta, mint Tony annakidején, van helye a csapatba, hurrá. Este a banda tábora, úszómedence, partivilágítás, ilyenek a modern kommunák. [Jobban lett a forgatókönyvíró, kicsit megpróbál hozzátenni az epizódhoz.] Jarod Shay-t kérdezi Tony-ról, a lány csak annyit tud, hogy ugrás közben kirojtosodott a kötele, a földbe vágódott. Zed megint extrémkedik, most parázson sétálás van. Jarodnak ezzel sincs gondja, miért pont ez ne menne neki.

Brootsék megvacsoráztak a kínai étteremben, May Lin felmondott egy hónapja, és nem adott meg címet. A Jarod által küldött számlán is csak az ő ujjlenyomata van. Zsákutca. Jarod kettes szekrénye most nyílik, ebben egy videó van, Jarod tévés vetélkedős műsorvezetőt játszik, a játék címe, 'Fogalma sincs'.

Miss tombol, ez maga az agy Csernobilja, [a végén az ő beszólásai mentik meg ezt az epizódot]. A videón szó van valami 'Szerelem faházai' nevű helyről Nyugat-Virginiában, Broots, kutatni! A feladat egyértelmű, May-t kell megtalálni.

Jarod újra a kórházban orvoskodik, Tony nincs jól. A boríték, amiben a visszaküldött tárcája volt, ad egy halvány nyomot: Egy hotdogárus pecsétje van rajta. Jarod a hotdogot megkóstolja, az árust bekóstolja: hogy volt az a pénztárca? A bokrok közt találta, mikor a törött üvegeket söpörte össze, visszajuttatta. Egy magas épület előtt, a járdán, a rablás utáni reggelen. Érméket loptak a 30. emeletről, kívülről másztak be. Extrém. Jarod megtalálja az érméket Zed műhelyében. Shay majdnem rajtakapja, de nem ellenséges. Inkább mesél Zedről, van egy belső köre, Tony már oda tartozott, Jarod is szeretne, de ahhoz majd Zed ajánlja fel a végső izgalmat, illetve tesztet. Shay sem kapott még ilyen ajánlatot. Jarod később el is éri Zednél, hogy felkínálja. Bízik a zsenialitásában, de Zed őrült, úgyhogy erre ráfaraghat. És tényleg. Jarod bekötött szemmel, a székhez láncolva landol a medence alján, a kulcsot utána dobják, de csak két perc múlva.

Shay sopánkodik, Jarod megoldja a feladatot, benne van a Belső körben.

Missék May Lin bérszállására, a Szerelem Faházaihoz érkeztek, Miss csak azon nyavalyog, hogy vörös agyag került a csizmájába, tényleg kár lenne a gyönyörű Gucci lábbeliért. A főbérlő hapsi élénken érdeklődik Miss iránt, 'ugye, maga független még?' Miss nem rajong a lánctalpas udvarlásért, úgyhogy kilátásba helyezi a pasasnak, hogy esetleg az ő végtagjai is függetlenné válnak a testétől, amennyiben nem fejezi ezt abba. [Imádlak, Miss] A hely zsákutca, May Lin cuccait hátrahagyva eltűnt.

Shay is Zed érméire vadászik, Jarod lebuktatja, Shay egyenlő Carrie-vel. Tony húga. Azért van itt, hogy Zed ellen bizonyítékokat gyűjtsön. Jarod felajánlja a segítségét. Amit eddig megtudtak, hogy Zed megígérte Tony-nak, hogy segít megkeresni az apját, még együtt is motoroztak tíz éve a faterral. Tony sem lehetett egy észkombájn, ha ezt bevette. Későn jött rá az igazságra, egyik éjszaka felhívta Shay/Carrie-t, hogy az anyjuk kapott egy telefont a nagyanyjuktól, a fater 14 éve meghalt. Tonyt még aznap éjszaka baleset érte. Jarod mostmár mindent tud, amit kell, hazahajtaná a lányt, majd ő elintézi Zedet. A nőci hisztis, de ő bosszút akar állni, Jarod meg még mindig nem tud a nőkkel bánni. Főleg, hogy a lányka nekiáll szerelmet vallani, [ez tényleg harmatgyenge epizód].

Miss a Központban hisztizik, majdnem odalett a jó kis cipi, de nyílik a 3. szekrény, benne egy ásó. Van egy levél is, 'Vigyázz, mi után ásol' és Lyle lakcíme.

Zed nagy bulira készül, Shay/Carrie és Jarod is benne lehet. Betörés a nagy próba, Shay/Carrie-nek kell bemenni, tervrajzot lopni. Shay/Carrie bemegy, Zed hívja a biztonsági szolgálatot, Jarod kimagyarázza, Zed mérges lesz. De nem kell dühöngenie, Jarod csak jobb bulit talált ki: belelő a levegőbe néhányszor Zed fegyverével, majd hívja a rendőrséget. Aztán a lány után indul a házba, Zed és haverja köröznek a kocsival az utcán. A lány a betöréskor durván összevágta a kezét, a rendőrök is megérkeztek, zseblámpáznak befelé. Jarod vállán a csajjal, kezében a tervekkel érkezik a kocsihoz, a rendőrök meglövik, de elmenekülnek. Másnap Jarod a lopott terveket tanulmányozza, a golyó csak a felkarját súrolta. A tervek egy raktárházat ábrázolnak. Ezen infókkal felszerelve vissza kell térnie Tony-hoz, elvégre mégiscsak ő a kezelőorvosa.

Sajnos Zed egyik haverja követte, már tudnak a kettős életéről. Este a táborban Shay/Carrie csomagol, Jarod megint közli, hogy márpedig innen eltűnnek. Elmondja a hisztiző csajnak, mikre jött rá: a raktárház, aminek a terveit ellopták, egy pénzmosót fedez. Addig papolt neki, még megérkezett a haver, aki látta a kórházban. Elég barátságtalan, fegyverrel jött, márpedig innen nem mennek sehová. Francba. Jarod megint a medence alján köt ki, de most ólomnehezékeket is kapott, kulcs helyett. [Most jövök rá, ezt a víz alatti szabadulás sztorit is elsüttötték már egyszer.] Jarod leér a medence aljára, Shay/Carrie-t Zed elrángatja, neki más halálnemet szánnak. Jarod most az övcsatja segítségével szabadul.

Missék betörtek Lyle lakásába, Broots jellemzi legjobban a helyet, 'ez olyan, mintha a kung-fu filmet keresztezték volna a Jetson családdal'. A levegő áporodott, mintha nem is lakna itt senki. A kérdés, hogy Jarod miért hozta ide őket. Lyle költségelszámolása ad némi képet az életéről, de semmi extrára nem költ: éttermek, autóbérlés, ruházkodás. May Lin éttermében gyakran járt. Ő fizette ki May Lin szállásadóját is, aznap, mikor May Lin eltűnt. Broots jó érzékkel a gardróbba nyit be, jé, ott is van egy ásó, ráadásul olyan vörös agyag van rajta, ami Miss csizmáját is majdnem tönkretette.

A gardrób hátlapja egy ajtó, ami egy pajtaszerűségbe vezet. Lyle itt szokott aludni. Gyerekkorában a nevelőapja zárta egy pont ekkora, pont ilyen pajtába. Sydney magyaráz, mind megpróbáljuk megőrizni valahogy a gyermeki énünket, Lyle például így. Ebben a pajtában biztonságban érzi magát, talán ez a hely az egyetlen ilyen a világon. A vérnyomokból ítélve ez egyben kínzókamra is az ázsiai nőknek, akiket elrabolt.

A motoros banda megérkezett a raktárba, két haver bement pénzt pakolni, Shay/Carrie megbilincselve Zeddel marad. A srácok végeztek a pénzrámolással, kimenni már nem tudnak az irodából, az ajtó rájuk zárult. Zed a riasztót próbálja kiiktatni, az sem sikerül. Ez Jarod műve. Itt az izgalom, amire mindig vágytál, barom.

Jarod hazazavarja Shay/Carrie-t, itt még lesznek izgalmak, szóval fusson, ha meg akarja úszni. Zed kap egy halvány esélyt Jarodtól. Végső izgalom, az agyonhasznált bungee jumping kötéllel. Zed pont ezt tette Tony-val. Jarod játszadozik, késsel segít a kötélnek még gyengébbé válni, Zed visít, bevall mindent. Jarod elvágja a tartókötelet, Zed ordítva lóg rajta egy ideig, mire rájön, hogy nem fog a földbe csapódni.

Központ, Lyle kockás ingben-farmerben érkezik vissza a túrájáról, hű, de kipihente magát. Beszámolnak neki, a 3 szekrény megint csak Jarod játéka volt, a végeredmény zsákutca, a Csodafiú nem került elő.

Lyle még vidámkodik azon, hogy a trió milyen nyúzott. Nem tudja, hogy az elborzadt tekintetek neki szólnak, így tovább áradozik, hogy ő mennyire jól érzi magát. Ennek valószínűleg megint egy ázsiai lány esett áldozatul. Fütyörészve elvonul, Broots hányingerre panaszkodik, Miss telefonja megszólal, Jarod az. Valamelyiküknek meg kell állítani Lyle-t. Miss megígéri, hogy rajta tartja a szemét.

Tony jobban lett, a húga és anyja örülnek mellette. Jarod utolsó mondata Missnek: van, amiért érdemes kockáztatni.

Címkék: a kaméleon
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.12.19. 13:15:13

Hát ez tényleg nem volt valami nagy rész, bár a Szépfiús vonal dobott rajta.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.12.19. 18:12:54

@Elloth: Igen, ezt pont annyira rontották el, mint az amnéziás részt. Benne volt a lehetőség a témában, és nem tudtak élni vele.

Miss beszólásaiért volt értelme végignézni, és a Szépfiús történések is fontosak lesznek a későbbiekben.

Pissta 2009.12.29. 19:18:59

Nem értem mi bajotok van ezzel a résszel? Annyira nem szörnyű azért! Volt már rosszabb is,ahogy írtad is: 2X14 :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.12.29. 21:06:49

@Pissta: És képzeld, még tartogat a sorozat egy epizódot, amire egyes osztályzatot fogok adni. Már előre szenvedek, hogy fogom megírni...
süti beállítások módosítása