Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 5x13 - Fáklya

2009. december 17. 16:00 - zenoli

Mentés színhelyén vagyunk, Lou osztja szét a jónépet szokás szerint, Sean is ott van furcsa mód. Lou őt valamiért külön is küldi azzal az utasítással, hogy nézzen be a közeli ajtó mögé. Sean így is tesz, azonban amit lát, az világossá teszi számunkra, hogy mi még mindig Sean zenei maratonját nézzük, ismét szól a muzsika, ezúttal egy létrán álló lány énekel lelkesen. A dal romantikus hangvételű lenne, ám Sean egyre csak köhög, és fulladozik, ami a végén annyira megzavarja az előadást, hogy kénytelen magához térni. A való életben a fulladás kiváltója Teddy, aki éppen párnát szorít a beteg fejére, szeretné elvenni az életét, láthatóan az ebből adódó morális válságon már túllépett. Azonban Sean szépen megkéri, hogy ezt azért talán mégse kéne, még akkor sem, ha a túlélési esélye olyan kicsi lenne, mint ahogy azt Teddy gondolja. Teddy ha már erre jár, azt is megosztja az amúgy már lábadozó beteggel, hogy délután Megs is bekukkant hozzá, na ez az a hír, amitől Sean inkább kérné vissza a párnát az arcába, de nem kapja. Főcím.

Most már valóban dolgoznak a tűzoltóink, nyílt terepre érkeznek éppen, két autó ütközött össze, egyik egy fának gyűrődve áll magányosan, a másik meg éppen kiégni próbálna, ha hagynák. Ember már egyikben sincs, állítólag mindkettőből kirepültek, és már össze is szedték őket, magyarán tiszta a terep. Mindenki vidáman végzi a munkáját, Lou is ezt az időpontot tartja arra alkalmasnak, hogy közölje Tommy-val, miszerint este rámozdulna Candy-ra, és jó lenne, ha az éjszakát máshol töltené. Tommy-nak ez nem okoz problémát, mivel úgyis a bárban akadt valami szerelni és gondolom innivaló dolga, így majd egész éjjel marad. Azért figyelmezteti Lou-t, hogy a nagy esemény után majd nézze át a lakást, nem tűnt-e el valami, mivel ez ugye nem lenne meglepő. Lou szemei villámokat szórnak mindaddig, amíg el nem néz kicsit jobbra, mivel ekkor inkább rosszulléttel kezd el küszködni, nem is ok nélkül.

Needles és Franco a távolból nem értik, mi a baj, Needles szerint Lou talált egy doboz fánkot, és mindet betermelte, az lesz itt a probléma, de inkább a találgatás helyett közelebb mennek, és meglátják azt, amit nem kellene. Egy kisgyerek hever odébb, mi nem látjuk mennyire rossz a helyzet, csak azt, hogy valamennyi tűzoltó igen sápadt lesz, és nagyon mélyeket kell lélegezniük, hogy benn maradjon a reggeli. Tommy lesz a vállalkozó kedvű, aki odamegy a gyerekhez, és összekanalazza a darabjait, a többiek ezt közben bambán asszisztálják végig, és nem értik, Tommy hogy lehet ennyire hidegvérű, mint amennyire az. Needles úgy gondolja, hogy ha az ember látja a saját gyerekét meghalni, a világ szarságait már könnyebben viseli a dolog után. A többiek helyeslően bólogatnak, valóban ez lehet a háttérben.

A kórházban vagyunk ismét, ahol mindenki nagyon vidám, Sean anyu eteti a beteget, közben Terrence rejtvényt fejt, egy mintaszerű családi életképet kapunk. Azonban ezt az idillt megzavarja Megs, aki éppen ekkor érkezik fényes mosollyal az arcán. Sean anyu teljesen odavan, hogy végre megismerkedhet az exmenyével, Terrence-ben is láthatóan mély érzelmeket ébreszt a lány főként altáji részen, egyedül Sean az, aki nem örül a vendégnek. Megs közli, hogy ő csak azért jött, hogy elbúcsúzzon, és elmondja, mennyire szerette Sean-t, és ha Sean úgy gondolja, esetleg egy utolsót hancúrozhatnának is, de Sean nem igazán rajong az ötletért. Inkább az aggasztja, hogy Megs honnan veszi, hogy búcsúzniuk kell, talán ilyen komoly a helyzet? Meggie szerint az, mert beszélt a dokikkal, akik nem biztatták semmi jóval. Sean ettől kisebb pánikba esik, mert neki meg azt mondták, hogy minden oké. Na most akkor ki hazudik?

Franco a napi stressz elől a boxklubba menekül, ahol kedvetlenül püföli a zsákot. Needles is elkísérte, és természetesen még ott is téma a megégett kisgyerek. Franco verekedős barátnője is jelen van, aki hallani akarja a részleteket, mert kemény csaj. Franco azonban nem szeretne mélyelemezni, de a lány csak nem hagyja magát lerázni, nyomul ezerrel, aminek az a vége, hogy Franco üvölteni kezd vele, hogy kopás van A lány szerint ez az a düh, amit használni kellene a meccseken majd, és most egyenlőre a zsákon, úgyhogy hajrá, gyerünk. Franco arca felderül, és már érti, mire ment ki a dolog, így természetesen engedelmeskedik.

Lou tér haza az otthonába, és fordul is ki azzal a lendülettel, mivel a szemétkupac eltűnt, és előkerültek a helységek, bútorok, ez pedig sokkolóan hat rá. Candy volt olyan kedves, és kigányolt mindent, sőt olyan dolgokat is talált, mint érmekészlet és drága sakkcucc, amikről Lou nem is sejtette, hogy vannak neki. Miután jól kiörülte magát a takaros lakás láttán, ülnek is le, hogy gyertyafényes vacsorát költsenek el együtt. Lou közli, hogy igazából ő ezen az estén kettesben szeretne lenni Candy-vel, Tommy sem lesz itthon, lehetne mókázni. Candy nagyon örül, hogy Lou ismét bízik benne, és hogy nincs harag, de nem szeretné elkapkodni a kapcsolatukat, szerinte inkább lassítani kéne, hagyni, hogy maguktól alakuljanak ki a dolgok. Lou arcán láthatóan kiül a csalódás, de a lányért még arra is képes, hogy az esti kamaty helyett sakkpartiban vegyen részt, mivel ez lesz a dolog vége természetesen, nem holmi ágypárbaj.

Tommy-ra ugrunk, aki már a bárban van, és éppen készül elő az esti mozihoz, ami jelen esetben nagy mennyiségű ital felhalmozását jelenti. Elkezdődik a családi kisfilm, egyik ital gurul le a másik után, nagyjából ugyanazt látjuk, mint az előző rész végén, a halott Connort-t és Jimmy-t, amint a családjukkal együtt töltik el az időt, semmi extra. Aztán ahogy az ital szintje csökken az üvegben, úgy egyre több szellem kezd el Tommy körül beszélni. Először a fia, majd Jimmy, aztán Johnny, végül öreg Gavin is tiszteletét teszi. A téma adott: igyon-e Tommy, avagy nagy hülyeség ez a részéről. Johnny szerint igyon csak a bátyó, még egy pohár és átszakad a gát, jönnek a nagy érzelmek, amik amúgy messziről elkerülik Tommy-t. Öreg Gavin szerint ez az egész marhaság, tök mindegy, hogy a gyerek tolja-e a szeszt, avagy teljesen megszabadul tőle, akkor is csak egy lelketlen acélember marad, aki csak akkor érez bármit is, ha mehet a tűzbe. Majd ahogy jönnek a szellemek, úgy távoznak is, magára hagyva Tommy-t a gondolataival, ám ezek a gondolatok nem túl konstruktívak, mivel az lesz a vége, hogy fog egy lángvágót, csupaszítja le a combját, és okosan megégeti magát, csak hogy érezzen valamit. Majd persze rájön fájdalmas tapasztalat árán, hogy ez hülye ötlet volt, és mivel a sebet ragasztani kell, keresi is egyből az elsősegély ládát. A láda azonban majdnem teljesen üres, így inkább Sheila segítségét kéri telefonon, akinek szerencsére van otthon egy alighasznált ragtapaszos zacskó. Tommy pár pillanat múlva már úton is van.

Sheila enyhe hányingerrel tisztítja a sebet, nincs nagyon oda az örömtől, hogy ez a feladat hárult rá, de nincs mit tenni. Miután a gyógyítási folyamat megvolt, Tommy jelzi, hogy most pedig igénye lenne egy kis altáji mozgásra is, habár Sheila félti a beteg lábat. Ez most azonban nem lesz szempont, helyette a szex meglehetősen agresszív és durva, ami mindkét félnek megfelel jelen körülmények között. A dugás után meg jöhet egy üveg whiskey is, adja le a rendelést Tommy, hiszen az a lábfájás nem fog magától elmúlni, tenni is kell érte.

A kórházban vagyunk, ott van minden tűzoltó, Sean meg alszik, így a folyósón várakoznak. Egyszer csak a mellettük lévő kanyarban rákos gyerekek csoportja halad el, nézik is mindahányan, milyen szomorú dolog is ez. Szép lassan követik a csapatot, akik egy játszószobába mennek, előtte üvegablak, csak hogy lehessen bámészkodni az egészséges embereknek befele, milyen hülye dolog ez már. A gyerekek nincsenek jó bőrben, némelyik vért köhög fel, ez pedig nem teszi vidámabbá a tűzoltókat, konyul le még jobban a szájuk sarka. Ki is jön a nővér, hogy nem kéne itt ilyen fancsali képpel álldogálni, vagy vigyorognak, vagy húzás van. Erre persze mindegyik lép is odébb, kivéve Tommy-t, aki zenei aláfestéssel kísérve fényes mosolyt varázsol az arcára, és megy be a kölkökhöz egy kis játékra, ami jó hír, mert végre egy kis léleképítés a sok lélekrombolás után.

Címkék: ments meg
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okostojás26 2010.06.30. 01:36:56

Helló mindenkinek, úgy látom én vagyok itt az ELSŐ, ilyen se volt még velem... Na mindegy, hátha ezt elolvassák, nem tudja véletlenül valaki, hogy ki énekli a rész végén a NEW YORK NEW YORK-feldolgozást? Tudjátok, a Sinatra-féle dal másként előadva. Szóval, ha bárki tud vmit, küldjön egy kommentet! Köszi

zenoli 2010.06.30. 18:11:34

@okostojás26: szia!

Utánanéztem, a szám, amit keresel az Cat Power-é.
süti beállítások módosítása