Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x04 – Zéró óra

2009. december 15. 09:00 - Llew

Öt nap Zéró óráig. O’Neill tábornok érkezik reggel a Parancsnokságra. Walter kávéval fogadja a liftnél, és rögtön darálni is kezdi a programot. A CSK-8 egy földönkívüli növényt akar haza hozni, eligazítást kell tartania a CSK-2-nek, illetve át kell néznie az eddig halogatott személyi aktákat. Ezenfelül dekorációról kell döntenie és jóváhagynia a büfé menüjét. Kemény nap lesz. Az irodájában Mark Gilmore, az új segédje várja, akit ugyan nem kért, de Walter szerint szüksége van rá. Hammon tábornok választotta a fickót. Eddig a CIA-nál volt, és ha már itt van, O’Neill gyorsan a nyakába is varrná az akta olvasgatást, de sajnos nem lehet. Walter nem szeret titkár lenni, mert nagyon örül, hogy Mr. Gilmore itt van. A fickó amint magára marad, megereszt egy telefont valakinek arról, hogy elfoglalta a helyét és O’Neill semmit nem gyanít.

Délután a tábornok a dekorációt próbálja megválasztani, majd az egészet Walterre hagyja, és inkább fogadja Hammond telefonját, akit továbbra is tábornoknak szólít, mert a szája nem áll rá a George-ra. Eligazítás következik a CSK-1-el, aminek az a vége, hogy másnapra halasztják Anubisz egy feltehetően elhagyott, és Baal által még fel nem fedezett bázisának felderítését, mert O’Neill nem akarja régi csapatát a CSK-3 támogatása nélkül elereszteni. A bázis vezetése macerás dolog, a tábornok már rohan is, mert valami idegen fejesek érkeztek tárgyalásra.

Aztán tovább a laborba, ahol ismét a nagyítóval játszik, amíg Dr. Lee megmutatja a földönkívüli növényt, amit a CSK-8 hozott, és ami húsz perc alatt a magból egész jól kinőtte magát. Daniel és Teal’c ebédelni hívja az elszontyolodott Cartert, mivel mindenkinek nyilvánvaló, hogy miatta lesz a kiemelt óvatosság a másnapi küldetésen. O’Neill híres diplomáciai érzékét bevetve előrelendíti a megrekedt tárgyalást, vagyis bezárja egy szobába a két vitázó felet, hogy megegyezzenek. Mindezek után nem az asztalán lévő aktákat kezdi elolvasni, hanem belefog egy levélbe Hammond tábornoknak, de a telefon félbeszakítja.

Négy nap Zéró óráig. Gilmore fogadja a liftből kilépő tábornokot. Kávé sehol. Ezt O’Neill szóvá is teszi. Az amrai kényszerszobatársak dühösek, nem lesz egyezmény. Jack szerint adjanak nekik még egy napot, és esetleg próbálkozzanak fánkokkal.
Dr. Lee várja, a CSK-1 és 3 útrakész, és nincs dekoráció. Elköszön Cartertől, aki aztán a túloldalon azonnal lerázza Reynold ezredes csapatát. A húszperces palánta egy nap alatt egész takaros kis dzsungelt csinált Dr. Lee laborjából, Siler nem győzi forgatni a bozótvágót. A tudós szerint a növény nagyon intenzíven reagál bármifajta látható fényre, de legalább nem emberevő. Erre O’Neill lekapcsolja a terem világítását.

Carterék a titkos bázis bejáratát keresik a lázadó jaffáktól kapott garázsnyitó távirányítóval, és találnak is egy gyűrű transzportert. Mivel nem jelentkeznek a rádión, Reynolds utánuk indulna, de megjelenik egy al-kesh. Telefon haza, O’Neill azonnal küld két csapatot erősítésnek. Dr. Lee növénye már egy egész szintet benőtt, ráadásul kiirtani sem könnyű. Siler már pörzsölővel próbálkozik. A kereső csapatok nem találták meg a CSK-1-et, viszont hologram formában bejelentkezik Baal és közli, hogy ő fogta el őket. Camulusért cserébe szabadok.

Három nap Zéró óráig. Újabb nap a darálóban. Gilmore készült, már van kávé, de O’Neill tovább adja az arra járó Silernek. Dönteni kell, hogy átadja-e Camulust Baalnak. Gilmore megkérdi Reynoldstól, hogy nem késő-e már a CSK-1-ért aggódni, mire az ezredes elmeséli, hogy ők sem adták fel, mikor O’Neill volt Baal foglya, így a tábornok sem fogja. Camulus játssza a sértődöttet, amiért menedék kérése után börtönben tartották, így O’Neill blöfföl az átadásával, hogy kiderítse miért olyan fontos a másik kukacnak. Valószínűleg, mert talált régebben egy ős eszközt, és eldicsekedett vele a Rendszeruraknak.

Később Jack folytatja a Hammond tábornoknak címzett levelet, amiben arról ír, hogyha tudta volna, valójában mennyire nehéz dolga van parancsnokának, akkor megpróbált volna kevésbé idegesítő lenni, de legalábbis jobban próbálta volna. Ezen a ponton azonban megszólal a sziréna, mert Reynoldsék megtalálták az ős eszközt, amit Camulus említett. Nem tudni mire való, de azért nem működött, mert nem volt rákötve a ZPM. Vagyis a Zéró Pont Modul nevezetű ős energiaforrás, amilyennel O’Neill bekapcsolta az antarktiszi fegyvert, és ami a szubtérből nyeri az energiát. Az azonban az Anubisz érkezésekor rendezett tűzijáték során teljesen lemerült, míg ez kb. félig van. Ami akár jól is jöhet, mert a növény már beette magát a kábel alagutakba és leállt a bázis áramellátása, meg a kapuvezérlés is.

Két nap Zéró óráig. O’Neill a pihenőben nyomja a szunyát, ahogy Green doki tette mindig a Vészhelyzetben, de őt tíz perc után nővérek helyett Gilmore ébreszti. Baal van a vonalban. Nem nagyon akarja elhinni a technikai probléma kifogást, de azért O’Neill kigúnyol tőle egy nap haladékot. Davis őrnagy és Reynolds ezredes arról győzködik a tábornokot, hogy vessék be a tok’rák által kitalált szimbiótamérget, azonban azt sem tudják pontosan Baal hol tarthatja fogva a CSK-1-et, és túl sok felesleges áldozat lenne, elveti az ötletet. Camulus türelmetlenkedik, hogy engedjék el, hiszen igazat mondott az ős eszközről. Dr. Lee pedig időközben megtalálta a megoldást a növény elpusztítására, de mivel a tábornok már két napja nem aludt, inkább Gilmorera hagyja a hír közlését.

A titkosszolgálat embere tájékoztatja O’Neillt, hogy lemondja az elnöki látogatást, de ő kér egy nap haladékot, majd elmegy folytatni a Hammond tábornoknak írt felmondólevelet. Közben helyreáll a bázis áramellátása, és a kapuirányítás is. Már éppen elengednék Camulust, mikor Dr. Lee hívására a tábornok leállítja a tárcsázást. A növény kiirtására használt gammasugárzás felfedett valami furcsaságot a ZPM-ben. Megbabrálták, hogyha valaki használni kezdi, akkor felrobbanjon. A tudós szerint, ha beteszik az antarktiszi székbe, a robbanás elvitte volna a bolygót. Persze, hogy Camulus volt. Nem jött rá mire való az ős eszköz, de gondolta így legalább hasznát venné. Megegyeznek O’Neill-lel, hogy eléri a CSK-1 szabadon bocsátását, cserébe megkapja a ZPM-et, hogy kinyírja Baalt. Visszakapja a jelmezét és a CSK-3 elkíséri egy köztes bolygóra, ahonnan aztán a CSK-1 nélkül térnek vissza.

Egy nap Zéró óráig. O’Neill még mindig a felmondását gépeli, mikor Reynold ezredes kéreti az indítócsarnokba, hogy valamennyi felsorakozott CSK csapat nevében a támogatásáról biztosítsa, bármit is a terve. Jack már hazafelé készül, mikor bejelentkezik a CSK-1. Csapdába estek Anubisz titkos bázisán, majd kifelé jövet Baal jaffái rajtuk ütöttek. Az al-kesh valószínűleg lehallgatta a rádióbeszélgetésüket, majd a kukac blöffölt egy nagyot. Anubisz bázisán egyébként nem találtak semmit.

Másnap a bázis feldíszítve, Carter díszegyenruhában. Aggódik, hogy elszúrta az önálló vezetésű akciót, de O’Neill megnyugtatja, hogy minden rendben, a többiek is dicsérték a jelentésükben. Teal’c azt írta, hogy egy állat volt a rajtaütés során. Carter szerint biztos túloz. Mellesleg átnézte Dr. Lee jelentését – bár nem tudom mikor volt rá ideje –, aki alaposan alábecsülte a ZPM robbanó erejét, mert az valószínűleg elvitte volna az egész Naprendszert. Tiszta mázli, hogy O’Neill átverte Camulust, és a lemerültet adta oda neki.

Zéró óra. O’Neill az elkészült felmondólevelét olvasgatja, mikor Gilmore bejelenti, hogy megérkezett az elnöki konvoj. Majd közli, hogy holnaptól nem jön, mert ő igazából a tábornok civil felülvizsgálatát végezte ez elmúlt pár napban, mert az elnök szeretett volna megbizonyosodni az alkalmasságáról a hivatalos kinevezés előtt. O’Neill blöfföl egy nagyot, mondván Hammod elmondta neki, majd a felmondólevelet az asztalon hagyva elindulnak ez elnök elé, közben megkérdezi Gilmoret, hogy elengedte-e az amrai követeket.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása