Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu: Atlantisz 3x03 - Ellenállhatatlan

2009. december 11. 11:00 - the black ball

Repkedünk az ugróval, Sheppard lyukakat tüsszent a műszerfalba, de ezt ő csak megfázásnak könyveli el, aztán egy termetes adag cucc landol a tenyerében. Teyla néz ki a fejéből, Ronon ki akarja nyírni az anyósülést, McKay meg felfedi előttünk, hogy épülőben van egy intergalaktikus kapuhíd, ahhoz gyűjtögetünk éppen űrkapukat, csak életjeleket jelzett az ugró egy közeli bolygóról, azt meg ki kell vizsgálni izibe. Hogy működik a dolog? Szépen összekötik a Pegazust a Tejúttal úgy, hogy csillagkapukat tesznek egymás mellé, és huss, 3 hét helyett 30 percig tartana elugrálni a Földre, ráadásul az ősduracell terhelése nélkül.

A bolygón megint csak egyetlen falu van, az is elnyerné a galaxis leggázabb műfaluja címet. Mindenki vihog meg örül, az egy főre jutó bögyösmacák száma egész magas, mellesleg mindegyik úgy néz ki, mintha egy Disney-rajzfilmből csöppent volna ide. Feltűnik egy Lucius Lavin nevű, mesterséges sörhassal felvértezett fickó, az is totál be van szívva, de nagyot koppan az állunk, amikor kiderül, hogy az összes bögyösmaca hozzá ment feleségül. Ez McKayt a depresszió mély zugaiba taszítja. De ez még semmi, mert Lucius félrelök egy bögyösmacát, hogy rámozdulhasson Teylára. Most már egész biztos, hogy valami nagyon nincs rendben ezzel a hellyel.

Utána azért természetesen meghúz egy flaskát. A feleségek szépen elfröcsögik, hogy Lucius mekkora egy vonzó férfiállat, aztán leülünk enni. McKay nem képes feldolgozni, hogy mit komálnak a nők ennyire Luciuson, és a válasz az lesz, hogy vannak bizonyos… adottságai. Úgy mint az alkímia, a gyógyítás, a felfedezés, tehát semmi olyasmi, ami ésszerű magyarázatot adna a bögyhadra. Hamar rátérünk arra, hogy nekünk mink van, Lucius be is nevez egy ugróra, ami majdnem hisztizésbe megy át, de végül megelégszik azzal is, ha Sheppard elmondja, hogyan lövi be a haját ilyen menőre. Igen, ideje távozni.

De Lucius nem akarja, hogy távozzunk, a nép azonnal körülzár minket, és Ronon agyán 17 féle gyilkolási módszer fut át, amit a kezében lévő csirkecombbal el lehet követni. De Lucius nyugalomra int, mi meg ideküldjük Beckettet, hadd szívjon ő. Lucius megmutatja neki a csodaszereit, az egyikkel a kurjantós leguánhere-maláriát, a másikkal a fanyüvő poratkaherpeszt képes gyógyítani, de van olyan afrodiziákum is, amivel végig lehet menni az egész bögyhadon. Már ha Beckett a lányokat szereti. Na már most mindez az övé lehet az orvosi felszereléséért cserébe, de Carson passzol. Estére viszont már kisgyerekként hallgatja Lucius egyik hőstettét, miszerint fiatalkorában a jeges vízből kimentett egy csecsemőt, akit a teste melegével újraélesztett az éjszakában. Ráadásul abból a csecsemőből mára ez a felnőtt lett:

Ja nem, mögötte:

Hát igen, talán egy kisebb agykárosodás azért maradt. Carsont annyira lenyűgözte Lucius, hogy rögtön kitálal mindent Atlantiszról, sőt oda is viszi. Weir először csak baromira ideges lesz, de végül rohadtul kiborul, hogy Beckett engedély nélkül hozott valakit a városba. Beckett szerint Lucius sokat tud ajánlani, mert egy kedves és bölcs ember, és van egy csomó tökféléje. (Én ugyanezt az érvelést használtam anno a történelem érettségin.) Na jól van, még visszatérünk erre, de most kapukat kell gyűjtögetni. Sheppard ráuszítja Teylát és Ronont a fickóra, amíg ők elvannak. Lucius kierőszakol magának egy találkozót Weirrel, útközben pedig Ronon haja felől érdeklődik. Indulás előtt megint öblöget a flaskával.

Ajándékként egy tököt hoz, amibe beleszúrt egy gyertyát, oszt jónapot, egy ilyenért ma már ezreket is elkérnek a vásárban, Weir mégsem értékeli. Leülnek tárgyalni, avagy Lucius megfogja Weir kezeit, és szemezni kezd a meghódítani kívánt bögyökkel. Weir ettől úgy kiakad, hogy kilöki a díszletből a székét, és csúnyán néz, mi meg imádjuk, amikor ideges. Szóval inkább térjenek át arra, hogy Lucius mit is tud nekik felajánlani, még mielőtt Weir belelógatja a kisebbik Luciust az eseményhorizontba. Később visszatér McKay és Sheppard, egyetlen falu miatt nem vihettek el egy kaput. A városban viszont mindenki eltűnt, az ebédlőben vihorásznak Lucius történetén. Mi a történet? Semmi különös, címszavakban: Lucius, vadállat, futás, lefejezés, trófea, bögyök, bögyök, bögyök.

Sheppard odacsap, hogy mi a fészkes fácántojás folyik itt, de a bezombult Lucius-fanok csak azt szajkózzák, hogy Lucius egy kedves és bölcs ember. Elmegyünk a laborba, ahol McKay felidéz egy régi Batman-részt, amiben a Macskanő bedrogozta a sötét lovagot, és elküldte az Auchanba vásárolni, meg ilyen gonoszságok folytak. McKay előhalászta azt a felvételt, amikor Lucius a flaskájából ivott, aztán elcsórta, és most teszteljük. Beckett segítsége jól jönne, de ő most fűszoknyát varr az új barátjának. Zelenka random technológiákat mutat meg Luciusnak, aki elhinti, hogy ismer egy lakatlan bolygót, ahonnan könnyen kapuhoz juthatnánk. Sheppard másképp tudja, pont most kapott infót arról, hogy ott éppen három kaptár szövetsége alakult ki.

Lucius erre elkezdi lökni a manipulatív hülyeségeit Weirnek, aki már-már képes lenne odaküldeni egy csapatot, erre Sheppard közli, hogy vége a gyereknapnak, a város védelmének érdekében átveszi a parancsnokságot. McKay közli, hogy kevés a folyadék, kéne több belőle. Sheppard elmegy Lucius bolygójára, hogy szerezzen még, McKay meg maradjon távol mindenkitől. A bolygón mindenkinek világfájdalma lett, amióta Lucius nincs ott. Sheppard megígéri, hogy visszahozza, ha adnak az italából. Mire visszaér, McKay is fanná válik, miután Ronon felkeni a falra. Weir már kaját csinál Luciusnak, és elküldött egy Beckett vezette csapatot az állítólagos lidérces bolygóra. Mellesleg Beckett tud kézen járni. Káosz van.

Természetesen tele volt lidérccel a bolygó, mindez egy növényért, amit Lucius kért. Sheppard még mindig nem vágja orrba Luciust, inkább alkalmazkodik. Azt hazudja a dokinak, hogy a megfázása miatt nem érzi át a többiek woodstocki hangulatát, ezért félrehívja egy kis csevejre. Aztán elkábítja, és elviszi egy ugróval és McKay laptopjával a szárazföldre. A folyadék tanulmányozásából annyi derült ki, hogy egyfajta feromont bocsát ki magából, ami a pozitív érzelmekre hat. Sheppard szerint abból a növényből készül, amit Beckették gyűjtöttek be.

Amíg Carson detoxikálódik (kisírja magából), McKay, Teyla és Ronon átkutatja a szárazföldet. Eltelik pár óra, amikor Beckett talál valamit, de ekkor Ronon elkábítja Sheppardöt, Carson meg rohan vissza Luciuslandbe. Lucius meglátogatja az ezredest a fogdában. Kiderül, hogy korábban pék volt, amíg rá nem talált a növényre. Aztán a lidércek megtelepedtek azon a bolygón, ahol a növény van, így vége lett volna a szép napoknak, amíg nem jöttünk mi. Mindenesetre ha Sheppard kigyógyult a náthából, eldumálgatnak egy kicsit, de most Luciusnak mennie kell, ugyanis megkapja génterápiát.

Carson beadja, McKay hoz az általunk már igencsak vágyott zseléből, Lucius meg lecseréli Teylát Weirre a feleségszámlálón. Aztán beül Carsonnal egy ugróba, hogy tegyenek egy próbakört. Ekkor azonban Sheppard kikapja a fickót a székből. Kiderül, hogy Beckettre már nem hatott a feromon, amikor visszaért, és a génterápia helyett a folyadék ellenszerét adta be Luciusnak. Amíg a doki beadja a többieknek, Sheppard repked vele egy kicsit, amiről a lentiek azt hiszik, hogy Lucius az. McKay elnyom egy „Szállj, Lucius, szálljt!”, nevet a nép.

Sheppard megígéri, hogy visszaviszi Luciust a népéhez, persze ők is megkapják az ellenszert. Na, másnap mindenki önmaga, ha Lucius kiadja Atlantisz helyzetét, akkor Ronon megöli, ha meglátja, akkor is. Sheppard szívatja a többieket egy kissé a történtek miatt, aztán a kapukeresés előtt még nekiáll kitakarítani McKay szobáját. Weir azonnal utasítja Rodneyt, hogy égesse el az összes növényt, de McKay szerint csak tudományos célból vette be, és megint ezzel az izéhumorral zárunk.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.12.11. 12:53:11

Örülök, hogy találtál egy ZPM-et és Atlantisz újra elérhető.
"elnyerné a galaxis leggázabb műfaluja címet" de ha kiterjesztjük a versenyt a tejút három bódésaira is, akkor már nem biztos:)

Kahles 2009.12.11. 15:25:12

Örülök, hogy folytatod! Köszi a hogyvolt-ot, várom a többit is :D

hanna9 2009.12.11. 22:01:12

végre azt hittem sosem folytatod!

the black ball 2009.12.13. 14:05:28

@Llew: Majd ha végzünk a hogyvoltokkal, rendezünk egy szavazást. :]

@Kahles: @hanna9: Igyekszek visszaállni hetibe.

Llew 2009.12.13. 14:13:03

@the black ball: Rendben, és abba majd belevesszük a két galaxis legszebb erdejeit is:)

Hans Olo 2009.12.14. 00:51:46

Tényleg ideje volt már... Jó lett a hogyvolt, a "bögyhad" kifejezés pedig forrdalmasítja a magyar nyelvet:D
süti beállítások módosítása