Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x03 - Minimal Loss

2009. december 09. 09:00 - hex.kelly

Riporterember jelentkezik be a colorado-i La Plata megyéből. A háttérben látható épületben nők, gyerekek és FBI ügynökök vannak, vagy voltak, mert az épület épp most robbant fel, még jó, hogy a kamera forog.

3 nappal korábban egy autóban Prentiss és Reid egy nővel egy nagy farmra tart. A 911-re befutott hívás és a korábbi mendemondák alapján a farmon működő "egyház" vezetője, Benjamin Cyrus fiatalkorú leányokkal hál, kényszerít házasságba önmagával, szóval egy IGAZÁN ROSSZ ember, sok feleséggel. A segélyhívás miatt minden gyereket ki kell hallgatni, Prentiss és Reid fegyver nélkül, gyermekpszichológusnak álcázódnak. A kapunál marcona egyházfi engedi be őket aztán megállnak, kiszállnak, egy ember fogadja őket, a nagy Dylan Benjamin Cyrus, aki nem örül, de hajlandó megengedni, hogy a gyerekeket kihallgassák.

Reid egy aprócska gesztussal lepi meg a pasast: elismeri a példás és környezetbarát önellátó működését a farmnak. Az iskola épületében Prentiss és Reid kérdez ki egy lányt és az anyját, Jessica 15 éves és büszke felesége a PRÓFÉTA Cyrusnak, anyám, borogass. Ekkor fegyveres egyházfiak érkeznek Cyrus-szal, mert kapott egy telefonhívást egy riportertől (az anyja pitcháját), és most szeretné tudni, kaphatna-e infót a tervezett rajtaütésről? Prentiss és Reid csak néznek döbbenten, jaj, nem is tudták, hogy ilyesmi lesz? Terepjárók és terminátorok érkeznek a farmhoz, bekiabálnak, hogy parancsuk van, nyomulnak. Az iskola épülete üres, észreveszik, hogy van valami alagút, és látjuk is, hogy terelik benne a farm népét az egyházfiak, megy Prentiss és Reid is. Cyrus higgadtan instruálja a népet, kéri a gyerekeket, hogy fogadjanak szót a szüleiknek, Reid-ék egy rakás mordályt látnak a falhoz támasztva, ez nem stimmel, Garcia nem találta fegyverek nyomát (Most komolyan, 15 éves felesége van a PRÓFÉTÁNAK, majd akkor épp géppuskája ne lenne?) Odakint közben a tetőkről egyházfiak lövik a terminátorokat, van veszteség mindkét oldalon. Az alagútban Cyrus közli nyájával, hogy Isten vigyáz rájuk. Amazok viszont épp a templom ajtaját akarják betörni, merthogy az alatt van a nép. Cyrus felmegy, tüzet szüntettet, és kiordibál a terminátoroknak, hogy tűnjenek el. Odalent meg Nancy, a gyermekvédelmis Prentiss és Reid véleményére fittyet hányva elindul, hogy beszéljen Cyrus-szal. De Nancy golyót kap, nem beszél ő már többet senkivel. Cyrus lemegy a nyájhoz, Prentiss kérdi, hol van Nancy, Cyrus azt mondja, nem ők lőtték le. Innen a tetőre megy, odakint nagy a káosz, a terminátorok épp kiviszik egyik sérültjüket, visszahúzódnak, de Reid szerint nem tart ez sokáig. Főcím és idézet Reidtől: Ha csak a hit vezet, vakon megyünk. - To follow by faith alone is to follow blindly. Benjamin Franklin Quanticoban JJ rohan az irodába, kapcsolja a TV-t, és szól Morgannek. A TV-ben a riporter számol be a lövöldözésről.

Morgan hatalmas ordítással hívja Hotch-ot, aki rohan ki az irodájából, jön Rossi is, Morgan mondja nekik, hogy a TV-t nézzék, Reid és Prentiss van odabent, épp ezt mondja a riporter is. Hirtelen minden telefon csörögni kezd, Hotch pedig azt mondja, miénk az ügy, indulás. A repülőgépen kiderül, hogy JJ-nek hazudott az ügyész, mikor azt mondta, hogy nem folyik semmilyen nyomozás Cyrusék ellen, és a támadás megkezdésekor nem tudta, hogy a 3 gyermekvédelmisből kettő valójában FBI-ügynök. És naná, hogy kormányzó akar lenni. A farm egyébként 1980 óta létezik, egy Leo Kane nevű libertariánus pacák alapította, akkor még vallási humbug nélkül, Cyrus heppje miatt lett vallásos a közösség 8 éve, mikor a távozó Kane helyébe lépett. Garcia szerint Cyrusnak nyoma sincs az Univerzumban. Hotch azt mondja, Kane-t oda kell vitetni a helyszínre, ő talán segít megfejteni, kivel állnak szemben. A farmon Cyrus a veszteségekről beszél, egy házaspárt ágyban ért a halál, a kislányukat Jessica hozza. Cyrus elküldi őket imádkozni. Csapat terepjárókkal érkezik a farm melletti sátorhoz. Hotch közli Rossival, hogy neki kell a túsztárgyalást vezetnie. Ideges házmester államügyész érkezik: miezazegész, magyarázatot akar. Hotch szerint jelenleg csak egy jó ügyvédet akarjon, mert ő a főnök mostantól, és ő az a fickó is, aki a főállamügyésznél fel fogja nyomni szövetségi nyomozás akadályozásáért ésvagy gondatlan emberölésért. Aztán az arcába belemászva közli vele, hogy takarodjon innen, és közben úgy néz rá, mint Will Smith a Bad Boys-ban, nagyon állat, és nincs is rajta zakó.

Államügyész feldúltan el. Jön egy arc, a neve Don, Rossival ismerik egymást, felveti, mi lenne, ha kilőnék a napelemeket, de Rossi szerint az csak olaj lenne a tűzre. Eligazításkor Rossi vázolja a forgatókönyvet Don embereinek: a cél az, hogy a lehető legkisebb legyen az emberáldozat, mivel egyértelmű, hogy nem lehet mindenkit élve kihozni. (Szűzanyám!) Elsősorban a nőket és a gyerekeket kell megmenteni, fokozatosan, ahányat és amilyen gyorsan csak lehet, de bármely pillanatban készen kell állni arra, hogy bemenjenek, ha úgy fordul a helyzet. Rossi ezután telefonon próbálja meggyőzni Cyrust, hogy tegyék le a fegyvereket, és jöjjenek ki. Cyrus nem röhögi körbe, inkább Istenről beszél, de a kettő tulajdonképpen majdnem ugyanaz. Cyrus közli, hogy az egyik gyermekvédelmis sajnos meghalt egy eltévedt golyó által. Hotch, Morgan és Rossi kiakad, Rossi kéri az áldozat nevét "hogy a családot értesíthesse". Nancy Lunde neve hallatán Morgan és Hotch is megkönnyebbül, de azért ennek nem illik látványosan örülni. Kéri, hogy küldjék ki a sebesülteket, de Cyrus azt mondja, el tudják látni őket, ha kapnak hozzá kötszereket. Rossi belemegy, összeszedeti, és ő maga fogja odavinni. Morgan persze vele akar menni, de Rossi nem akarja. Visz viszont poloskát, elemeset, bár az ablakokra is telepítettek már Donék párat. Cyrus nyitja neki ki a templom ajtaját, beengedi, de nem enged Rossi kérésének, miszerint a gyerekeket ki kellene vinni. A kintieknek azt üzeni, hogy ő nem bolond, csak Isten törvényei szerint él. Kezet fognak, mikor Rossi távozik, majd Cyrus bort osztat a nyáj tagjainak, ünnepnap a mai, közelebb kerülnek Istenhez. Reid és Prentiss a nyáj mögött állva nézik Jessica-t, biztos nem ő hívta a 911-et, mert bálványozza Cyrust. Viszont Jessica anyja látszólag nem örül ennek. Cyrus ekkor közli nyájával, hogy méreg volt a poharakban, és most együtt fognak meghalni mind.

Reid azt súgja Prentissnek, hogy szerinte ez blöff, csak egy hűségteszt, mert az egyik egyházfi listát ír arról, hogy a méreg hallatán kik kezdtek el sírni. Hotch és Morgan odakint hallgatóznak, Cyrust hallva be akar törni, de Rossi várni akar, mert szerinte Cyrus nyugodt, és összeszedett, nem hiszi el a mérget, és igaza van, mert Don már éppen indulna, mikor hallják, hogy Cyrus azt mondja, nincs semmiféle méreg, csak azért mondta, hogy lássa, mindenki készen áll-e. Hotch nagyon megkönnyebbül, JJ pedig szól, hogy meghozták a korábbi szektavezért, Leo Kane-t. Morgan kérdezi ki, a pasas megmondja Cyrus eredeti nevét: Charles Mulgrew, az anyja 5 hónapos terhes volt, mikor a farmra érkezett, a kicsi Charles volt az egyik legokosabb gyerek a farmon, bámulatos memóriával, egyszeri olvasásra megjegyzett mindent. De amikor 17 éves volt, néhány lány szólt Kane-nek, hogy gond van a fiúval. Nem a szex volt a gond, hanem hogy a lányok ahhoz még túl kicsit voltak, szóval Kane elküldte. Az anyja elvitte Kentuckyba, évekkel később tért vissza, mikor az anyja meghalt, ő pedig megtalálta Istent. Aztán egy szép napon Isten üzenetét hozta Kane-nek egy pisztollyal, miszerint át kellene adnia a nyáj vezetését neki. Úgyhogy nagy örömmel van ő most itt jelen, és mindenben segít, hogy azt a hálátlan kis rohadékot a pokolra juttassák.

Garcia megtalálta Cyrus adatait, 18 éves korától sitten ült nemi erőszakért, de igazi angyal volt odabent, önkéntes segítő volt a börtönkórház HIV-részlegén. Rossi szerint ez rossz hír, ha volt sitten, tudja, hogy odabent mi jár a gyermekmolesztálókra, tehát eszében sem lesz kijönni, ha azt hiszi, hogy az FBI szerint a 911-es hívás megalapozott. Hotch kéri JJ-t, hogy adjon ki sajtónyilatkozatot, miszerint semmi bizonyíték nincs a molesztálásra. De JJ mutat nekik egy újabb TV-felvételt, amelyben a riporter azt mondja, hogy az államügyészi hivatal névtelen forrása szerint a farmon egy álcázott FBI-ügynök is bent van. JJ, Rossi, Hotch és Morgan fogják a fejüket, nesze neked sajtószabadság. Cyrus feldúltan érkezik Prentiss-hez és Reid-hez, és kérdi tőlük, hogy melyikük az álcázott FBI-ügynök. Reid visszakérdez, hogy miből gondolja, de Cyrus nem felel, csak fegyvert fog rá, ám Reid azt mondja, hogy nem tudja, miről beszél. Prentiss azt mondja, hogy ő az. Cyrus a hajánál fogva hurcolja el, Reid rémülten bámul utánuk, de sokat tenni nem tud, mert az egyházfi fegyvert fog rá is. Valami raktárhelyiségben Cyrus a földre löki Prentiss-t, ordít vele, és rugdossa, odakint Hotchék hallgatják, nekik is fáj minden ütés és rúgás, ami Prentiss-t éri. Hotch be akar menni, de Rossi nem engedi. Cyrus felállítja Prentiss-t, de csak azért, hogy egy pofonnal a falnak küldje a nőt, a tükör csörömpölve törik össze, ahogy Prentiss nekiesik. Cyrus újra ütni kezdi, Prentiss pedig azt mondja, KIBÍROM. Odakint Rossi azt mondja, hogy Prentiss nem akarja, hogy miatta bemenjenek. Pedig már vérzik az orra, és Cyrus üti-vágja, ahol éri, Morgan odakint letépi magáról a fejhallgatót, nem bírja tovább, ha lenne valahol egy fal, most biztos beleöklözne. Prentiss a földre kerül, Cyrus otthagyja.

Kicsivel később Prentiss már egy ágyon fekszik, Jessica anyja ápolgatja. Cyrus eközben Reid-et kérdezi Prentiss-ről, ügyesen kivágja magát a fiú, ő tényleg nem tudta, hogy ez a nő az FBI-nak dolgozik. Viszont azt tanácsolja Cyrusnak, hogy tesztelje az FBI-os tárgyaló szavahihetőségét: kérdezze meg az álcázott ügynök nevét egy gyermek kiengedéséért cserébe. Odakint Rossiék örömmel hallják, hogy Reid tud hatni Cyrusra, bent viszont az egyházfi közli Cyrussal, hogy a nyáj némely tagja távozni vágyik, ejnye no. Telefon csörög, Rossi hívja Cyrust. Cyrus rögtön mondja Reid ötletét, Rossi kéreti magát, Cyrus erre kiküldeti a halott házaspár kislányát az udvarra. Morgan begyűjti gyorsan, Rossi pedig megmondja Emily nevét. Elköszönnek, Cyrus kéri az egyházfit, hogy mindenkit tereljen a templomba, Emilyt is. Cyrus felolvassa a hűségteszten elbukottak neveit, és kéri, hogy szedjék össze a motyójukat, és távozzanak. Némán, lassan iszkolva haladnak keresztül az emberek az udvaron, Cyrus közben telefonon közli Rossival, hogy másnap délben megadják magukat, hívja a sajtót, részletekről egyeztetnek reggel hétkor. Ja, és küldjön be sült csirkét.

Egyházfinak nem tetszik neki Reid, meg az sem, hogy Cyrus bírja. Reid beszédében kiüzen Rossiéknak, hogy valamikor már be kéne törniük. Legyen hajnal 3, az emberi bioritmus mélypontja. Valahogyan értesíteni kell Reid-et és Prentiss-t, hogy Cyrus-t és embereit el tudják különíteni a nőktől és a gyerekektől. Hotch gyorsan firkant egy reklámnak álcázott üzenetet az egyik kajás dobozra.

Prentiss továbbra is megkötözött kézzel fekszik, lábával a reluxát piszkálja, és azt ismételgeti, hogy megpróbálná leterelni a nőket és a gyerekeket az alagútba, ha tudná, mikor akarnak Hotchék bejönni. Don meghallja, szól Morgannek, elszaladnak egy dombra, és Morgan távcsöves puskával jelzi neki, hogy 3-kor lesz a támadás. Reid eközben meglátja Hotch üzenetét a csirkésdobozon, Cyrus kérdi, miért marad, Reid kamuzik, és csak pislog, mikor látja, hogy Cyrusnak robbanószerei is vannak. Jessica anyja vizet visz Prentiss-nek, aki megmondja neki, hogy tudja, hogy ő hívta a 911-et. A nő szabadkozik, hogy csak a lányát akarta elvitetni a farmról, mert nem ő az első fiatal lány, akit Cyrus feleségül vett. Prentiss megmondja neki, hogy az FBI hajnal 3-kor támad, és arra kéri, hogy terelje le a nőket és a gyerekeket az alagútba. Odakint Hotch és Rossi lelkizve bámulja a templomot: jaj, csak nehogy baja essen Reid-nek és Prentiss-nek.

Golyóállóba öltöznek, Don emberei pedig más színű terminátornak, közben Jessicát felkelti az anyja, és cibálja magával. Aztán Prentiss-hez érkezik egyedül, és elmondja, Cyrus a levegőbe akarja röpíteni az egész nyájat, és hogy azt hazudta a lányának, hogy Cyrus az alagsorba akarja tereltetni vele a nőket és a gyerekeket. Eloldozza Prentiss-t, sietni kell, mert 2:45 van. A templomban Cyrus kinéz az ajtón, és látja odakint a mozgolódást (titkos rajtaütést tényleg fényszórós terepjárókkal kell kezdeni?), bepöccen, hogy Rossi hazudott. Fog egy géppuskát, kiáll a lépcsőre, és a levegőbe kezd lövöldözni - ahogy ő mondja: hogy a sajtó tudja, hogy most kell figyelni. Emily tereli a nőket és a gyerekeket az alagútba, Don emberei csendesen, de hatékonyan nyomulnak előre az épületben. Rossi és Morgan találkozik Prentiss-szel, Morgan kérdi, hogy van. Jessica kiborul, hogy az anyja hazudott neki, kiabál vele.

Emily fel akar menni Cyrus-hoz Reid-ért, Morgannel vitáznak egy kört, hogy ki legyen a nap hőse, végül Emily megy a többiekkel, Morgan pedig felfelé, Reid-ért. Jessica meg visszafelé, bálványozott férjurához. Aki Reid-del éppen Kinek-eidetikusabb-a-memóriájá-t játszik, téma a Biblia, és Reid azt bizonyítja vele, hogy az Írással bárhogyan lehet manipulálni, Cyrus meg azt, hogy puskatussal bárkit lehet gyomron vágni. Kétszer is. Reid meggörnyed Cyrus képességei előtt. Don emberei haladnak a templomterem felé, egyikük a terembe lépve lelövi az egyházfit, a mögötte érkező Morgan pedig Cyrus-t, akinek kezéből így kiesik a detonátor. Morgan megkérdi Reid-et: Jól vagy, KÖLYÖK? Majd hívja Jessica-t, aki halott férje fölött áll tétován, nézi a földön heverő detonátort, aztán felveszi. Reid ordít Morgannek, hogy FUTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS! Jessica elszántan-mérgesen nyomja meg a gombot, és újra a riportert látjuk a film elejéről, ahogy a kamerába beszél, és a háttérben a templom felrobban. A farmon káosz és kiabálás, menekül a nyáj, Hotchék terelik őket. Prentiss a templom felé fordulva szólongatja Reid-et és Morgant, egyszer csak feltűnnek köhögve, Prentiss odasiet, és összeölelkezik Reid-del.

Hotch és Rossi is megkönnyebbülve megy oda hozzájuk. Jessica anyja kétségbeesetten toporog, Prentiss odamegy hozzá, szótlanul néznek egymásra.

Gép száll a napkeltében, és Emily idéz: A tudat nem automatikus. Azokat, akik ezt megtagadják, nem lehet meggyőzni ezzel. - Reason is not automatic. Those who deny it cannot be conquered by it. Ayn Rand.

Emily a gépen Reid-del szemben ül le, elveszi a könyvét, és azt mondja neki, hogy amit Cyrus tett vele, az nem Reid hibája, a saját döntése volt, és újra megtenné. Reid csak bámul rá, aztán bólint, Prentiss fogja a kezét, aztán mosolyognak.

Címkék: gyilkos elmék
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszy 2009.12.09. 10:48:27

Nagyon izgalmas rész volt, Dereknek itt megbocsájtottam, hogy megint hősködni akart, hiszen a társairól volt szó.
Amikor Cyrus Emily-t ütlegelte, nekem minden ütésnél az jutott eszembe, hogy ez a többieknek olyan, mintha őket is ugyanúgy megütnék. Nagyon megdöbbentő volt, Prentiss nem kis pofonokat kapott.

hex.kelly 2009.12.09. 10:59:24

@piszy: Bizony, én meg is lepődtem, mert szinkronosan néztem először, aztán viszont kétszer eredetiben, és ott lehetett igazán hallani. még akkor is, ha ki volt tömve a hasa, meg "rányögött" esetleg, azért az a tükör akkor is összetört...
Egyébként nekem végig Hotch volt furcsa, aztán hogyvoltírás közben jöttem rá, hogy azért, mert nem volt rajta zakó :-)

Llew 2009.12.09. 12:38:06

A vége kicsit hatásvadász volt a robbantással. Logikusabb és gyorsabb lett volna a kis csajt meg vagy lelőni, ráadásul azt sem tudhatták, hogy mindenki kiér/t-e a templomból.

Llew 2009.12.09. 12:46:02

Azt lehagytam, hogy tegnap este volt a RTL-n a sorozat ajánlója. Péntektől folytatják a negyedik évaddal.

piszy 2009.12.09. 13:03:24

@Llew: Ezen én is elgondokoztam, hogy Morgan miért egyből azt kiáltotta, hogy 'run!', de lehet, hogy ő tud valami olyat ezekről a detonátorokról, amit mi nem (például hogy leeséstől is felrobban, ha már ki van biztosítva).

hex.kelly 2009.12.09. 13:13:26

@piszy: Reid kiáltotta ;-)
A robbantás hatásosabb volt, ráadásul ennek az ügynek másképp kellett végződnie, mint pl. a Rossi és Don találkozásakor emlegetett Ruby Ridge-i eset, ahol lőttek, és jó nagy botrány meg kártérítés lett az esetből. Másrészt meg a Minimal Loss-elv épp arról szól, hogy a nyájat és a hatóság embereit kell kimenteni - a bandavezért és a közvetlen követőit nem kell. Mert ez egy olyan helyzet, ahol nem lehet mindenkit élve kihozni.

Llew 2009.12.09. 13:16:27

@piszy: de már előtte is leesett, szóval az nem játszik. Meg eleve marhaság, hogy ott egy civil ő meg a haverért aggódik. Persze érthető, de egy FBI-ostól elvárnék annyi profizmust, hogy előbb felveszi a detonátort - hisz az eljettefegyverre is figyelnek - és csak utána törődik a haverral.

Llew 2009.12.09. 13:22:15

@hex.kelly: ez szép, csak akkor a forgatókönyv íróknak kellett volna ügyesebbnek lenniük, mert kicsit úgy néz ki a dolog, hogy csak a végén kaptak észbe, hogy hoppá, mi is a cím, meg az epizód vezérfonala, és ezt sikerül összehozni. Mert gyakorlatilag a szereplők simán megoldották az ügyet, megmentették az ártatlanokat, elkapták/lelőtték a geciembereket.

hex.kelly 2009.12.09. 13:47:50

Az tény, hogy kicsit suta lett a vége olyan "hú, már a 42. percnél tartunk, gyorsan robbantsunk egyet, mert mindjárt vége az epizódnak-ízű... Nekem az is fura volt, hogy a kommandósok szedték szét a robbanószereket, aztán mégis mekkora lett a robbanás?!

piszy 2009.12.09. 13:50:42

@hex.kelly: Hopp, elírtam. :)
@Llew: Na utánanéztem: detonátor = így neveznek minden olyan eszközt, ami hő, ütés, dörzsölés vagy elektromosság útján működésbe hozható gyújtószerkezetet tartalmaz.
Nagyon régen láttam már ezt a részt, nem emlékszem, hogy már előtte is leesett. Nekem mindenesetre ezért tűnt logikus lépésnek, hogy elszaladnak.
A minimal loss cím miatt én is filóztam, hiszen már az elején tudták, hogy itt sok halálos áldozat lesz.

hex.kelly 2009.12.09. 13:52:16

@piszy: Cyrus kezében volt a detonátor, csak mikor Morgan agyonlőtte, akkor leesett. Ekkor ért oda Jessica, meglátta halott urát, aztán a detonátort, felkapta, és már nyomta is.

Llew 2009.12.09. 13:56:58

@piszy: a szerző megelőzött, de legalább megnyugtattál, hogy nem csak én szoktam figyelmetlen hv olvasás után visszakérdezni olyanokra amik le vannak írva:)

piszy 2009.12.09. 14:49:03

@Llew: @hex.kelly: Jajj, ezek a figyelmetlen hogyvolt-olvasók! :))))

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.12.09. 18:36:32

Izgalmas, okos rész volt ez. na és Dylan a Beverly Hillsből...:)

Szilvi90 2009.12.09. 23:56:47

Én annak örültem nagyon, hogy Katherine Wilhoite végre nem idiótát játszott, kivételesen most ő volt a normális.:)

hex.kelly 2009.12.10. 10:03:10

@Szilvi90: Jaj, igen, szegény nő a Vészhelyzetben megalapozta a flúgos-skatulyát. Én is örömmel láttam némelyest épeszűként - mert azért egy 2éves gyerekkel beköltözni egy szektafarmra nem teljesen okés dolog, de amikor kellett, akkor helyén volt az esze. Vagy a szíve.

hex.kelly 2009.12.10. 11:25:38

Elnézést kérek minden kedves olvasótól, de holnap nem lesz Gyilkos elmék-hogyvolt, mert a ded lassan gyógyul, most rá kell koncentrálnom.
Per pill úgy tűnik, hogy kedden-szerdán (nem tudom, Sixx mikorra élesíti) érkezik majd a 4x04.

Köszönöm a türelmeteket.

Laliath 2009.12.10. 11:44:33

@hex.kelly:
ohne problem, első a gyerek, ez abszolút természetes.
Jobbulást neki.

piszy 2009.12.10. 13:14:30

@hex.kelly: Jobbulást neki, pihenjetek és gyógyuljon meg!
@Szilvi90: Tényleg, ő volt Susan kicsit bolond-drogos-őrült-hebehurgya húga, Chloe! Nem tudtam kitalálni, honnan ismerős! De ő nem véletlenül Kathleen?

Llew 2009.12.10. 13:36:00

@piszy: vagy a Gilmore Girls-ben Luke szintén nem teljesen százas húga és valóban Kathleen.

hex.kelly 2009.12.11. 12:20:13

@Llew: Tényleg, abban is dilis volt! nekem az maradt meg a nőből, amikor a Vészhelyzetben beindult a szülés, és a White Album-kazit kellett vinni a vajúdáshoz :-DDD

Szilvi90 2009.12.12. 00:16:42

@piszy: Ja igen, tényleg Kathleen, elnézést, rosszul emlékeztem. Egyébként ezeken kívül még láttam egy filmben, ahol egy hajléktalan nőt alakított, és ott is bolond volt.@hex.kelly: Jobbulást kívánok én is kislányodnak - de hogyhogy ilyenleassan gyógyul egy mandulaműtét után?:(

Galádriel 2009.12.12. 11:36:04

hex.kelly jobbulást a kicsilánynak, vacak az idő nem csoda, ha nem gyógyul gyorsan

viszont szeretnék megjegyezni valamit, ezt írtad: "A templomban Cyrus kinéz az ajtón, és látja odakint a mozgolódást (titkos rajtaütést tényleg fényszórós terepjárókkal kell kezdeni?), bepöccen, hogy Rossi hazudott."

Azért kell a titkos rajtaütést így kezdeni, mert figyelemelterelés, ugyanis nem előlről mennek be, hanem az alagúton át. Don (aki egyébként a Michael nevű lidércet játszotta a Stargate Atlantiszban :-) a rajtaütés tervezésénél mondja is, hogy Cyrus Wacot emlegette, szerez is pár Humwee-t, elterelésnek.

A 3X07-ben derül ki először, h Rossi ott volt Ruby Ridge-nél és Wacoban is.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2010.02.09. 13:18:30

@hex.kelly: bocs, hogy csak ilyen későn reagálok, de nemrég kezdtem darálni a sorozatot. Szóval a filmekben összetörő "üveg", az nem üveg, mert az üveg nagyon kemény. Egyszer régen láttam valami műsorban, hogy sűrű megszárított cukorszirupból, vagy mi a fenéből készülnek.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.07.04. 20:33:29

egy kis pontosítás:
a filmvégi idézet magyarra fordításánál szerintem ennek a formának, "A tudat nem automatikus", nem nagyon van értelme
tudom, hogy a szinkron számára hogyan fordították, mert anno felírtam magamnak, és felvettem a fontos idézetek listájára

"A józan ész nem magától értetődő. Aki tagadja, azt nem lehet meggyőzni vele."

ebben a formában tökéletesen érthető, és nekem első hallásra már borzasztóan tetszett
sajnos,jól leírja az a közkedvelt pozitivista hibát, hogy az élet általános szituációiban rendre abból indulunk ki, hogy "de hát mindent meg lehet beszélni, neked ez a véleményed, nekem meg az, de majd megegyezünk" - nem, sajnos, nem MINDIG van így

ésszel arra lehet hatni, akire hat az ész

mindezt azért is fontosnak tartottam itt közreadni, mert az idézet gazdája nekem nem volt ismerős, úgyhogy alaposan utána is néztem, ki az az Ayn Rand

nos, egy alig néhány könyvet jegyző amerikai író (szovjet/ukrán származású, ha jól emlékszem), és a hatvanas-hetvenes években volt tele a nevével az értelmiségi közbeszéd
kiskoromból még nekem is rémlik, hogy itthon is viccek tárgya volt leghíresebb könyvének címe, az "Atlasz vállalt von"
ez, úgy tudom, ma sem létezik magyar kiadásban, de egy-két másik regénye igen
süti beállítások módosítása