Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1x09 - Mindenki

2009. december 08. 14:00 - Hankasid

Cassiet ébredezik az ágyában, aztán Sidet láthatjuk ahogy magányosan fekszik és egy Cassieről készült rajzot nézeget, valószínüleg Maxxie alkotása. Folytatódik a sor tovább, mindenkiről egy-egy rövid snitt, Michelle fordul éppen az ágyában, majd Tony nézi szomorúan szobájának ablakából, ahogy a szülei és Effie autóba szállnak a házuk elött, késöbb majd megtudjuk, hogy egy bentlakásos elit iskolába viszik a lányt. Chris alszik, mellette Angie ül az ágy szélén elgondolkodva. Anwar álmodik valami izgalmasat, mellette Anka fényképe (vajon mikor szerezte?). Közben persze szól a dögös zene. Anwart a telefon hangja ébreszti, kicsit morcos, mert éppen az orosz szüzekről álmodott (pedig Anka már erősen nem volt az), Maxxie az, boldog szülinapot kíván neki. Anwar elhívja a születésnapi bulijára, de ő közli, hogy csak akkor fog elmenni, ha Anwar elmondja a szüleinek, hogy meleg. Anwar ezt nem akarja, de a szöszi hajthatatlan. Késöbb Anwar meztelenül álldogál az ablaknál, amikor boldog szülinapot kívánva beviharzik az anyja és három lánytestvére. Nagy sikongatás a látvány miatt, csípős megjegyzések a tesó méreteire, csoda, hogy a srác kellemetlenül érzi magát!

Sid a szobájában próbál egy levelet fogalmazni Cassienek, nagy nehezen túljut a megszólításon. Cassie ül egy asztalnál és Sidnek fogalmaz egy levelet. Ezután felváltva hallunk a két levélből egy-egy mondatot. Sid levele egy klasszikus szerelmeslevél arról, hogy mennyire szereti a lányt és mennyire szeretne vele Brandon Hillen ülni és a kezét a bugyijába csúsztatni, hopp ezt nem kellet volna leírnia! Cassie levele viszont arról szól, hogy Skóciába költöznek ma este. Sid levelének befejezése: szeretlek. Sid hirtelen ötlettől vezetve elkezd öltözködni, megakutyi visszatért! Felemás cipőben és bermuda nadrágban elrohan valahova.

Az ajtócsengő hangjára Chris ébred fel az ágyában, Angie lemegy ajtót nyitni. Egy férfi nagy csokor virággal áll az ajtó elött. Merve az, Angie volt pasija. Szóváteszi, hogy Angie nem hordja a gyűrűt, a lány rávágja, hogy azt már eldobta, így tudja meg a lakásból éppen akkor kijövő Chris, hogy Angie gyűrűs mennyasszony. Anwar végre lemegy a földszintre a családjához, ahol apja felelőségre vonja, amiért kihagyta a reggeli imát, majd Maxxiet hiányolja, aki mostanában keveset jár hozzájuk. Anwar elmondja, hogy veszekedtek, ez sem tetszik apucinak, mert ő csípi Maxet. Bemegy a konyhába ahol egy nagy halom rokon nyüzsög, az egyik lány feltűnően bámulja őt. A nagybácsi egy igen "vicces" pofa, aki most is tréfálkozik egyet Anwar kárára, valószínüleg rá utalt Tony az egyik korábbi részben, hogy milyen rendes tag.

Cassie, a róla szóló részben már megismert, bulémiás sorstársával scrablezik az intézetben, várják Cassie szüleit, hogy elvigyék a lányt Skóciába. Cassie javasolja, hogy még utoljára szökjenek ki. Nem volt túl szerencsés ötlet, mert amikor sikeresen lelépnek és a taxi éppen elhajt velük, akkor érkezik meg gyalog Sid. Mivel izgatott és elég homályosan adja elő mondanivalóját a személyzetnek, segítségre szoruló betegnek nézik. Főleg a "valamit ki kell adnom magamból" szófordulata okoz félreértést a bulémiásokkal is foglalkozó intézet ápolói között. Megakutyi hirtelen megszólalása sem tisztázza a helyzetet. Így két fehérköpenyes ápoló erős kezei között a gumiszoba felé veszi az irányt. Chris idegesen dohányzik az utcán, közben a lakásban Angie nézegeti az, állítólag eldobott, eljegyzési gyűrűjét. Chris meglátja a völegényt és odamegy hozzá tisztázni a helyzetet. Merve szerint esélye sincs Chrisnek vele szemben. Az érvek között előkerül egy rég nem hallott kedvenc téma is, Chris szerszámának apró mérete, Angie ezt is elmondta neki!

Effy és Michelle ülnek egy padon, Michelle beszél, ő az első akinek feltűnik, hogy Effy nem szólal meg. Mi persze már tudjuk, hogy kábszer hatására beszédes lesz. Most azonban csak Michelle monológját halljuk. Főleg Tonyról érdeklődik, arról hogy miért tette azt amit tett. Tony az ágyán fekve nézi a kameráján a Michelleről készített videókat. Nem lesz tőlük valami vidám. Felhívja Michellet, de ott a direkt neki címzett elutasító üzenet várja. Tony arcán könnyek csorognak. Szomorú zene. Bár nem csipem a karaktert, azért el kell ismerni, hogy nagy szinész a srác. Vidám zene: Happy birthday Anwar hírdeti az utcán egy nagy felirat. Sorban érkeznek a résztvevők, köztük Anwar is, aki érdeklődve néz körül az utcán. Nem veszi észre Maxxiet, aki az utca másik oldaláról leskelődik. Anwar bemegy. A buli színhelye erősen különbözik azoktól a helyektől, ahol hőseink tombolni szoktak, ez inkább olyan retró 80-as évek. A hely hangulatához illő zenét Muneer nagybácsi szolgáltatja, ami nem nagyon tetszik a srácnak. A szülők viszont nem tűrnek ellentmondást. Muneer bácsi közben a 80-as évekbeli béna discjockeyk minden sztereotípiáját megerősíti a pult mögött, rikoltozik, csápol, de mozgása mint egy bálnába oltott Dévényi Tibi bácsié. Megérkezik Michelle és Jal is, apuci azonban egyre Maxxiet hiányolja, Anwar is, de ő nem beszél róla.

Cassie és barátnője a taxival megérkeznek Sidék házához, közben a sorozat egyik jellegzetes száma szól: Broken Family Bandtól az It's All Over. Sid nincs otthon, de Cassie ezen nem lepődik meg, mivel csak azért jött, hogy azt a levelet hagyja a srác párnáján, amit reggel írt neki. Az íróasztalon ott van Sid szerelmes levele is, de a lány nem veszi észre. Sid és a megakutyi a gumiszoba meghitt magányában pihengetnek. Chris egy telefonkártya segítségével betör Angie lakásába és elkezdi nézegetni az ott levő fényképalbumokat. Nagyon ideges lesz attól amit bennük talál: Sok-sok meghitt hangulatú kép Angieről és völegényéről. Talál egy kazettát is, azon a vőlegény mint ausztrál időjós szerepel, olyan eröltetett, modoros, idegesítő stílusban, amiből Chrisnek egyből világos lesz, hogy a pacák meleg (bocs az érintetteknek!). Megtalálja az eljegyzési gyűrűt is, ekkor belép a szobába Angie. Elmeséli, hogy Merve a völegénye 6 hónapig tanulmányúton volt a klímaváltozással kapcsolatban. Chrisnek halvány gőze sincs, hogy mi az a klímaváltozás, viszont kapcsol, hogy a nő akkor csak szórakozott vele az elmúlt időszakban. Chris el akarja mondani az elöbbi felfedezését a lánynak, de meggondolja magát. Közben megérkezik Merve is, kis kakaskodás után Chris elmegy.

Anwar idegesen keresi Maxxiet a buliján, mikor egy lány odamegy hozzá, az egyik nővérének a barátnője. A hülye kérdéseket feltevő srácnak a sejtelmesen mosolygó lány megsúgja, hogy miért jött el a bulira: nyelves csókot akar tőle. Na most végre felfogta a szitut a srác! Hívjuk ezt a viselkedést ezentúl Sid szindrómának! Elhallgat a zene és a nagyhangú nagybácsi bejelenti, hogy azért gyűltek össze, mert megérkezett Pakisztánból Anwar menyasszonya, aki egyben az unokatestvére is. A srácban megáll az ütő! De nincs semmi baj, csak a nagybácsi legfrissebb poénját hallhattuk. Megérkezik Kenneth, az az idegesítő fekete srác a suliból és felkéri Jalt táncolni, jajj ne már! Így aztán Michelle társaság nélkül marad a buliban. Cassie és barátnője az utcán ülnek, a barátnő kétpofára zabál valamit zacskóból. Sid a gumiszobában vendéget kap, Tonyt. Elmondja, hogy szereti Cassiet, Tony egyből intézkedik: akkor irány Anwar bulija ott majd találkozhat a lánnyal. Beülnek a kocsiba, ekkor kapcsol Sid, hogy az apja kocsijában vannak. Nem baj, a kocsiban Effy és tiszta ruha várja, bye bye megakutyi.

Anwar a nyelves csókot gyakorolja lelkesen az elöbbi csajjal, de fontosnak érzi, hogy közben valakinek eldicsekedje a dolgot. Mire jók a barátok! Hívja Maxxiet, aki kinn fagyoskodik az utcán és éppen el akar menni. Anwar kimegy hozzá, de véletlenül akkor jön ki az apja is, aki lelkesen üdvözli a szöszit, elkezd mesélni a buliról, közben Anwar próbál közbevágni, azzal a hírrel, hogy Maxxie meleg. Az öreg ezt készakarva figyelmen kívül hagyja, ekkor azonban maga Maxxie vág a szavába és mondja el neki. Az furcsamódon nem akad ki az infón, bár eddig csak a keményvonalas muszlim oldalát mutatta. Megérkezik Chris is és a három jóbarát egymást átölelve megy be az épületbe. Természetesen Anwar nem bírja ki, hogy el ne dicsekedjen a smárolással.

Megérkeznek Tonyék az autóval, Sid kiszáll és bemegy, hogy megkeresse Cassiet, ekkor megszólal Effy, de jobb lenne ha nem tenné, mert csak Michellet szidja durván. Miért is? Feltűnik Cassie az utcán, Tony odamegy hozzá és elmondja, hogy Sid őt keresi bennt az épületben. A háttérben a barátnőt láthatjuk egy kuka fölé hajolva, amint éppen könnyít magán. Cassie nem akar találkozni Siddel (akkor minek jött?), elindul, de Tony még odaadja neki Sid levelét, amit lenyúlt a szobájából, amikor a ruháért bement hozzá. A buliban Kenneth átvette az irányítást a keverő pult felett, így már pörgősebb lett a hangulat, az egész csapat táncol.

Megjelenik Merve, két atlétatrikós izompacsirtával és követeli Cristől, hogy adja vissza Angie gyűrűjét. Már épp kezdődne valami csihi-puhi, amikor Angie veti magát a két fél közé. Ő is a gyűrűt kéri Christől. Chris vissza akarja adni, azonban leejti, lehajol érte és így térdelő helyzetben nyújtja fel azt a lánynak. A kissé távolabb levő, a keverő pult mellett álló, nagybácsi félreértve a helyzetet nagy hangon jelenti be a boldog eseményt. Angie nem fogadja el a gyűrűt, odaadja Mervenek és távozik.

Chris boldog, hogy Engie mégis szereti őt, ő kapja az első ütést Mervetől, az első rugást pedig Anwar helyezi el Merve barátjának álcsúcsára, aztán már mindenki mindenkit üt. Sid kimegy a mosdóba és Cassie levelét olvassa. Tony az autóban ülve hívja Michellet, aki most furcsa mód felveszi a telefont. Tony kiszáll és mivel rossz a vétel, próbál olyan helyre menni, ahol jobban hallják egymást, közben őszinte vallomásba kezd arról, hogy mekkora barom volt és hogy megigéri, hogy meg fog változni. A lány zokogva hallgatja, végül Tony elmondja azt amit már nagyon régen el kellett volna mondania: szereti Michellet. Dudaszó hallatszik, Tony megfordul, egy teherautó jön száguldva, elüti Tonyt, fékcsikorgás. Effy, aki az autóban ülve végignézte az egészet, testvére nevét sikoltja.

Sid a mosdóban áll, most olvasta végig Cassie levelét. A mellette vizelő emberek a közben megszólaló zene dallmára la-la-zni kezdenek, majd váratlanul Sid is dalra fakad. Cat Stevens, Wild World című számát énekli, de nem az eredeti, hanem inkább a Mr Big-es változat stílusában. Nem egy Pavarotti a srác, de azért jól nyomja. Aki a szinkronizált változatot nézi, az most szembesülhet azzal, hogy milyen mély, érces hangja is van a mi kis Sidünknek, főleg ha Tony nyivákoló hangocskájával vetjük össze, amit mindjárt meg is tehetünk mivel ő is énekel egy versszakot. Ha más filmben látnám, hogy egy épp az imént balesetet szenvedett, valószínüleg kómában levő személy, a földön fekve, csukott szemmel, a szerelméről énekel, miközben a vér csorog ki a száján, azt mondanám hogy nyálas, itt azonban valamiért elmegy, sőt ütős. Látszik, hogy sok profi szakember, sok munkát fektetett az évadzáró rész zárójelenetébe. Sid éneklés közben lassan távozik a buli szinhelyéről. Effy az utcán térdel és sírva tartja Tony fejét az ölében. A buliban a többiek mind párt találtak maguknak: Anwar a pakisztáni csajjal, Jal Kennethtel, Maxxie pedig Merve egyik verőlegényével simul össze. Sid közben már a buszon utazik, rendület énekel és közben a Cassievel töltött boldog percek járnak a fejében. A buszsofőr is besegít a nótázásba egy sor erejéig, oldani kell a feszültséget. Chris Angie ablaka alatt állva énekli, hogy bébi, bébi ez egy kemény világ, a lány fentről hasonlóképpen válaszol. Cassie, a Sid levelében is emlitett, Brandon Hill-en ül, azon a padon, ahol a múltkor megpróbált öngyilkos lenni. A derengő hajnali világosságban a lábai elött Bristol fényei láthatóak, közben Sid levelét olvassa. Ahogy vége a számnak és elhalkul a zene, megjelenik Sid, leül mellé és megfogja a kezét. Szia. Szia.

Címkék: skins
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2009.12.09. 12:38:24

Hakasid: köszi, belenéztem ,mert én angolul láttam, és ezek jó hangok, csak nem feltétlen nekik:)

edemm:köszi, hogy belinkelted, sztem tök jó lett és sidnek meg tonynak is egész jó hangja van.

Nekem nagyon bejött amikor néztem, iszonyat hangulatos lett.
Tony-hoz még annyit, hogy nekem sem ő volt a kedvencem, viszont nagyon tehetséges a srác. igazából színészileg nekem mindenki tök rendben volt.
És nekem annyíra teteszik, hogy ténlyleg hétköznapi (velem egyidős '89) mind. Semmi olyan hollívúdi húzás, hogy mindenki szép és vékony és most lépett ki egy divatlapból fiu/lány.
Sőt Tony amúgy sztem életben jobban néz ki, mint ahogy itt megcsinálták őt.

Várom a következő évadot HV-ban:)
Jó volt újra feleleveníteni, köszikie a HV-t:)

naughtyL 2009.12.09. 12:39:13

Hankasid, bocsi kimaradt az 'n':)

Hankasid 2009.12.21. 10:37:27

Csak én látom úgy, hogy az Anwar buliján táncoló Anwar-Maxxie páros (alulról a 3. kép) nagyon hasonlít Maxxie rajzához, ami az oroszországi részben szerepelt (hogyvolt.blog.hu/2009/11/14/skins_1x06_maxxie_es_anwar utolsó kép)?

kasmat 2011.08.23. 23:23:34

először is köszi a hogyvoltokat a skinshez! :)
Másodszor ieje megtörni a másfél éves csendet ezzel a kommenttel. :D
Ja, és amiért írni akartam:
Anwartól a lány kicsit többet akar (give a head) és Tony-t egy busz üti el. ;)
Amúgy magyar szinkron alapján írtad?
süti beállítások módosítása