Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x15 - Látomás

2009. december 08. 13:00 - Freevo

A változatosság kedvéért a vidám fiúk ismét a Scyllát keresik, csak most némi emberhátránnyal, mert Michael történetszála átmegy orvosi sorozatba, Mahone meg Harrison Fordot játssza A szökevényből. Az okosemberek híján Lincolnra hárul a vezető szerep. Az ő szofisztikált tárgyalási technikáinak hála T-Bag mínusz egy foggal kénytelen elárulni, hogy Self ügynök és Gretchen hol készülnek eladni a Scyllát.

A Cég olyan fejlett technológiával műti meg Michael agyát, hogy Tasha Yarra volt szükség a Star Trekből, hogy ezt elmagyarázza Sarának. Annyira high-tech a cucc, hogy a páciens haját sem kell lenyírni az operáció előtt, viszont durvább hallucinációkat okoz, mintha begombázott volna. Scofield ettől az elsőévados cellájában találja magát, Charles Westmoreland/D. B. Cooper/Trokán Péter társaságában, aki olyan szövegeket nyom le, mint aki most végzett a Philip K. Dick-összessel, és még rá is szívott egy jointot.

Alexet a két FBI-ügynök kocsival szállítja át őrizetbe, de azzal nem számoltak, hogy emberünk fejből tudja, hányadik paragrafusra kell hivatkoznia, ha vécére akar menni útközben. Mahone kihasználja az alkalmat, és hugyozás helyett elteszi emlékbe a csap alatti vízvezetéket. Később a csővel kitöri a FBI-kocsi ablakát, és  futásnak ered. A fekete ügynöknő, akivel jóban volt, utoléri ugyan, de némi melodráma után engedi elszaladni, egyem a szívét. 

Don és Gretchen türelmetlenül várják a Scylla vevőjét a mólón, de az csak nem jön. Helyette Gretchen húga telefonál, hogy a Cég elrabolta T-Baget, tehát valószínűleg már tudják, hogy hol tartózkodnak ők. Linc valóban úton van, és rávette Sucrét is, hogy csak még egy napot bírjon ki velük, és segítsen. Mire a mólóhoz érnek, a páros már elhúzott, viszont egy idegen fickó kémleli őket, akiről kiderül, hogy a Scylla vevőjének embere.

A két keménylegény továbbindul Donék kocsiját keresve. Kapnak infót a Cégtől, hogy egy kisboltnál szpottolták a térfigyelő kamerák a járművet a városban. Odahajtanak, az eladónak leírják a nő meg a fickó külalakját (Sucre Bozo bohóchoz hasonlítja Selfet, bazmeg, hogy ez nekem nem jutott eszembe), aki némi rásegítésre elmondja, hogy egy mobiltelefonért jöttek be. Megvan a blokk is, rajta a teló azonosítószámával, bakker, innentől már gyerekjáték lesz megtalálni őket. 

Scofield, miután túléli Trokán Péter elvont frázispuffogatásait ("Nem minden az, aminek látszik", mondja a Scyllára), vizslatni kezd egy post-itekkel és az elmúlt három és fél évadot megörökítő fotókkal kidekorált falat. Miközben a műtőasztalon majdnem kimúlik (leállt a szíve, jaj istenem, mi lesz? főhős nélkül marad a sorozat?), beugrik neki, hogy kihallgatott egy meetinget a Cég fejesei közt, ahol többször elhangzott a "bargain", azaz alku szó. Ránéz a periódusos rendszerre, és egyből összerakja, hogy ez egy mozaikszó a bróm, argon, gallium és indium vegyjeleiből. Szerencsére Michaelnek a klinikai halál állapota sem befolyásolja a hallóképességét, és Sara hangjára visszatér az élők sorába.

Don és Gretchen a raktárépületben találkoznak a Scylla vevőjével, akit a kisboltos mobilról hívnak fel. Self megint majrézik, mert nehezére esik odaadni a fazonnak a vinyót úgy, hogy közben mindketten fegyvert fognak rá, tök érthető végül is. Ennyi időhúzás pont elég, hogy Sucre meg Linc odaérjenek, miután a Cég bemérte nekik Gretchen hívását. Tűzpárbaj tör ki, a vevő elmenekül az áruval együtt, Self lövést kap, Gretchennek meg épp jókor fogy ki a tára, nahát, gratulálok, drága írók, ebbe az epizódba eddig több kokaint öltetek, mint agymunkát, az látszik.

Mihály műtétje sikerrel zárul, és a páciens magához tér. Elmondja Sárának, hogy a Scylláról álmodott (el kéne gondolkodnia azon, hogy ez nem esik-e már a monománia fogalomkörébe), és a bargain szó arra utal, hogy a bróm-argon-gallium-indium kombóból a világ leghatékonyabb napenergiacelláit lehet összerakni. Persze csak elméletben, a technológiát hivatalosan még senkinek sem sikerült megvalósítania. De mint tudjuk, a Cégnek a katonák fenntartása és a pénznyomtatás mellett éppen a környezetvédelmi kutatások tartoznak a fő profiljába, Krantz tábornok is Al Gore-nak utalja minden évben az adója 1%-át. Nem is értem, hogyhogy ez eddig nem jutott az eszembe.

Lincolnék üres kézzel térnek vissza a Céghez, ám mielőtt belépnének, Sucre búcsúzkodni kezd. Neki már nincs szerepe ebben a játékban, és fölöslegesen nem teszi kockára a bőrét, úgyhogy kiszáll, megy Mexikóba a családjához. Linc ezután kap egy kiadós lebaszást Palpatine császártól a bénázásért, majd beengedik az öccséhez. Elmondja neki, hogy a Scylla megszerzéséért cserébe műtötték meg, amiért Michael levág egy kis műhisztit, mintha nem örülne, hogy él. De ez nem minden, a legutóbbi rész végén előkerült akta tartalma is kiderül végre: Lincoln és Michael anyukája is cégesember volt, mielőtt meghalt volna, na erre varrjál gombot. Ez a családi hagyomány, nincs mit tenni, ők ketten arra születtek, hogy a Cégnek dolgozzanak.

Címkék: a szökés
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GJ1 2009.12.08. 16:51:28

Trokán Péter :D

Bejgli 2009.12.09. 11:25:20

"el kéne gondolkodnia azon, hogy ez nem esik-e már a monománia fogalomkörébe" - visítok, köszi :)
süti beállítások módosítása