Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x10 - A tanya

2009. december 05. 14:00 - leeann

A csapat egy emberként szorít Joyce-ért, és jól csinálják, mert az orvos szerint nagyszerűen sikerült a műtét. Ha minden jól megy, akkor Joyce hamarosan régi önmaga lesz. Miután a csapat kiörülte magát, Buffy elküldi Dawnt a Xander-Anya pároshoz, hogy a jól sikerült műtétet Rileyval ünnepelhesse meg. Az összebújós ünneplésnek akad egy szemtanúja. Egy igazi leselkedő nagyon fehér hajjal, vagyis Spike. A kitartó leselkedés meg is hozza azt amire a vámpír várt, bár azt még nem tudja, hogy amit lát, az neki milyen jól fog jönni.

Tehát Spike mikor már kisebb csikk hegyet termelt maga alá, megunja a leselkedést és haza indul, de ekkor valaki kijön a Summers házból. Riley hagyja el az éjszaka közepén a vadász házát, így Spike követi az ex-katonát. Riley egy lepukkant házba igyekszik az éjszaka közepén, amit a szőke vámpír nem nagyon ért. Másnap Buffy az ideje nagy részét Joycenál tölti a kórházban, így most szinte minden mást hanyagol. Miközben Buffy minden idejét anyuval tölti a katonák nagyon készülnek valamire, amihez Riley hozzáértése is szükséges lehet.

Este Spike meglátogatja Buffyt, aki nem örül a vámpírnak, de meghallgatja, hogy mit akar tőle így éjnek évadján. Spike elviszi Buffyt a lepukkant házba, ami olyan, mint egy szürcsögő drog tanya. Amikor a vadász belép az épületbe, olyan látvány fogadja, hogy majdnem kinyílik a zsebében a karó. Ez egy olyan drogtanya, ahol az emberek nem szurkálják magukat mindenféle szert beadva, hanem vámpírokkal szívatják a vérüket. Ennek az épületnek az emeleti szobájában talál rá Buffy a pasijára, aki éppen „vért ad”. Buffyt nagyon megrázza a látvány és nem képes egy percig se nézni tovább, ezért elrohan.

Spike persze olyan elégedetten vigyorog, mintha tudná, hogy a zsebében van a lottó ötös szelvény. Persze Buffy nem ugrik a szöszi vámpír nyakába, hanem elszalad, amit Spike nem is nagyon ért. Amikor Riley hazaér az új katonacsapat vezetője már ott várja őt és szeretné, ha visszaállna a seregbe. Ugyanis ez már nem az a csapat, ami volt, ők már nem kísérleteznek, hanem csak pusztítanak. Riley kap egy napot, hogy döntsön ez ügyben. Másnap Buffy minden eddiginél elszántabban toppan be a varázsboltba, ahol elmondván mit akar, kiderül, hogy Anya és Giles már ismerik ezt a vámpír tanyát.

A vámpírtanya úgy működik, mint egy drogtanya drog nélkül. Az emberek fizetnek a vámpíroknak, hogy szívják a vérüket és ettől hasonló eufóriát élnek át, mint amit a drog vált ki. A vámpírok pénzt kapnak és lüktető vért, az emberek meg elszállást. De persze ennek a függőségnek is vannak veszélyei. A túl sok vér kiszívása, vagy a nem rendesen játszó vámpírok halált okozhatnak. Buffy nem érti, hogy neki erről miért nem szólt senki. Giles szerint Glory fontosabb ellenfél, mint néhány vérszívó és néhány függő, de Buffy tántoríthatatlan.

Amikor a vadász a tanyára ér az olyan üres, hogy még hírmondó sem maradt. A vadász úgy dönt, hogy a helynek vesznie kell, és egy hősugárzóval felgyújtja a vérdrogtanyát. Riley sem vak és nagyon pontosan megjegyezte, hogy Spike mennyire együttérzően vigyorgott, így elugrik hozzá egy kis csevegésre. Riley bele is szúr egy karót Spikeba, de az csak egy műanyag karó és a szúrás csak figyelmeztető volt, amolyan férfiúi kakaskodás. Riley pontosan tudja, hogy Spike Buffyt akarja, és most nem a klasszikus vámpír-vadász felállásban.

A nagy kakaskodás vége egy kis fenyegetőzés, együtt iszogatás és a ki járt jobban Buffyval megbeszélése lett. Miközben a két pasi beszélget Buffy csak az edzőteremben képes elképzelni a napját. Persze a barátok nem értik, hogy mi ütött Buffyba, de megjelenik Riley, aki szeretne egy pár szót váltani harcias kedvesével. Elérkeztünk a Buffy rajtakapja Rileyt második felvonásához. Az egyik azt szeretné, ha meghallgatnák, a másik nem akarja hallani, így némi veszekedés alakul ki a pár háza táján.

Igazából nem is tudom, hogyan lehet egy ilyen fura függőséget megmagyarázni, de hajrá Riley. Viszont minden szurkolás hiábavaló, mert Buffy nem az a megbocsátó fajta. Riley vinnyog, mint egy elhanyagolt feleség, Buffy pedig a vadásznak kötelességei vannak dumával bizonyítja be, hogy ő viseli a nadrágot. Riley elmondja, hogy visszahívták, Buffy pedig letojja a dolgot, és nem tesz semmit azért, hogy a fiú maradjon. Buffy ahelyett, hogy elmenne a kocsmába, mint minden rendes férj ilyenkor, egy kicsit sétálgat a kihalt sötét utcán, mint akinek nincs hova hazamenni.

Ahol egy olyan vadász bolyong, aki felgyújtotta a vámpírok tanyáját, ott hamar megjelenik egy-két dühös vérszívó. Buffy is pipa, így az 5-6 vámpír még testedzésnek is kevés. A csetepaté végén megjelenik a mindig barát Xander és elbeszélget egy kicsit Buffyval. Buffy nem akarja őt se meghallgatni, de Xander csak elmondja, amit akar. A vadász a hegyi beszéd végén rájön, hogy nem kéne elengednie a fiút és rohan ezerrel, hogy megállítsa. Riley álldogál a helikopter mellett, Buffy pedig rohan, ahogy csak bír, de nem éri el a helikoptert, most nem éri el. Riley elszáll a helikopterrel és Buffy már hiába kiabálja a fiú nevét. Xander okulva barátai kapcsolatából, amikor hazaér elmondja Anyának, hogy mennyire szereti őt.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása