Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1x08 - Effy

2009. december 02. 11:00 - Hankasid

Tonyék családja, a szülők és a két gyerek, a családfő születésnapját ünnepli egy közös vacsorával. Minden nagyon szép, nagyon bensőséges és roppant unalmas. A testvérek is valami hasonlóra gondolhatnak, mert tekintetük néha összevillan, titokban dobálóznak az étellel és pofákat vágnak egymásnak. Apuci egy már mindenki által ismert, dög unalmas családi történetet mesél, nagy körülményesen. Látszólag minden rendben, pár elejtett megjegyzésből azért látszik, hogy ebben a családban is van bőven probléma a felszín alatt, ahogy azt már korábban, az első rész fürdőszobás jelenete alapján is sejthettük. Később a család egy társasjátékot próbál meg játszani, de apuci nehezen bírkózik meg a játékszabályokkal, egyre idegesebb lesz, ezért abbahagyják a játékot.

Este Effy kiszökik a lakásból, leveszi a hálóköntösét, alatta már ott van az éjszakai bulizáshoz megfelelő dögös cucc, közben Tony figyeli mosolyogva az emeletről. Miután a lány elment, Tony lefekszik az ágyra és a saját estéjét próbálja megszervezni. Mobilon érdeklődik Christől az esti programról, az elmondja, hogy este összejön nála a banda, de csak házi feladatot fognak csinálni, Michelle is ott lesz, de Chris érezteti Tonyval, hogy ő inkább ne jöjjön el. Később Sid hangpostájával beszél, próbálja tisztázni, hogy akkor most összevesztek-e, közben bemegy Effy szobájába és felhúzza a lány zokniját. Mikor meghalja, hogy jönnek a szülők ellenőrizni a kislányuk álmát, gyorsan bebújik a paplan alá, hogy csak a zoknija lóg ki. A szülők az ágy mellett állva beszélik meg a tervezett esti szex mocskos részleteit.

Tony unatkozik a szobájában, mobilon beszél Maxxievel, aki egy átlátszó trükkel lerázza, majd később Jallel, aki viszont nyíltan megmondja, hogy hagyja őket békén. Tony nagyon unatkozik! Effy a barátnőjével utazik a buszon, aki folyamatosan beszél, közben az öngyújtójával égeti a busz alkatrészeit. Megérkeznek a buli színhelyére, egy raktárba. Kiderül, hogy csak ők ketten vannak, meg az utolsó munkanapját töltő biztonsági őr, aki megengedi nekik, hogy törjenek-zúzzanak nyugodtan. Ekkor azonban a raktár hirtelen tele lesz egy csomó álarcos őrjöngő sráccal akik a targoncákkal száguldoznak föl-alá. Kiválik közülük az egyik, Spencer, aki maga elé állítja Effyt a targoncáján és elindulnak a polcsorok között.

Tony is lelépett otthonról és unatkozva sétálgat az utcán. Még a lepukkadt újságárusnak is segítene, csak hogy ne legyen egyedül, de az sem kér belőle. Effy és Spencer egy kötélen lógva hintáznak a raktárban közben megosztoznak egy pirulán, nyílván fáj a fejük és nincs pénzük két szem demalgonra. Hirtelen sziréna hangja hallatszik, megjöttek a zsaruk, de ők csak mosolyognak ezen is. Tony ül magányosan egy padon, mikor hívják a rendőrségről. Megy a rendőr őrsre, ahol megtudja, hogy Effyt már elvitte onnan a bátyja. Nincs másik bátyja csak ő! Kirohan az utcára, ahol látja, hogy a távolban éppen egy furgonba száll be a nővére a barátnőjével, a biztonsági őrrel és Spencerrel. Kiabálva rohan oda, de ekkor oldalról valaki ellöki, majd behúz neki jó párat és megrugdossa.

A furgon hátuljában igen vidám a hangulat a rendőrségről való sikeres távozás miatt, ezt megfejelik egy kis anyaggal is. Tony a földön fekve hívja Effy mobilját, de a hangposta Spencer üzenetét játssza: Effy nem ér rá. Az egész csapat, Tony és a szintén kegyvesztett Maxxie kivételével, Chris hangulatvilágítással kellően sejtelmessé tett szobájában lógnak. Anwar és Chris kockacukorból piramist épít, a lányok pedig dobálják őket, Sid a halakat bámulja az akváriumban. Szóval ezerrel pörög a buli.

Megjön Tony, de ettől csak feszült lesz a hangulat. Egy ügyetlen mozdulattal szétdönti a piramist. Sidet próbálja elhívni, de az csak nagy nehezen, a lányok unszolására megy utána. Meglátja Tony testén a verés miatti zúzódásokat. Tony kérésére úgy dönt hogy segít neki megkeresni Effyt. Lehet, hogy Sid is bekapott valami gyorsítót, mivel Cassiet véli látni a sarkon. Kiderül, hogy miért van szükség Sidre: apjának öreg kocsiját könnyű lesz ellopni. Michelle és Jal sétálnak hazafelé az utcán, a mellettük megálló autóból Josh hajol ki és megpróbálja elhívni Michellet egy italra, de az elküldi, mert nem hiszi el hogy nem ő küldte a szexképeket a saját húgáról. Effy és csapata megérkeznek a buli színhelyére, Spencer azonban félrehívja a lányt egy sötét helyiségbe. Hirtelen felkapcsolódik a villany és a mosolygó Josh lesz látható egy biliárdasztal mellett.

Sid és Tony elkeseredetten ül egy padon, Sid újra Cassiet véli látni a távolban. Csörög Tony mobilja, egy fiú hang kéri, hogy menjen el egy buliba. Amitől igazán ideges lesz az az üzenet vége: Effy puszil! Nem sokat gondolkodik: irány a megadott helyszín Sid apjának kocsijával. Egy autópálya alatti kihalt területre érkeznek. Itt Effy után kiabál Sid, aki valójában fél, hiszen a szobájában éjszaka is ég a lámpa, na jó nem lámpa, hanem csak egy foszforeszkáló batman, retró. Közben Josh és Spancer intravénásan drogot adnak Effinek, neki igencsak tetszik a dolog, pedig ma este ez már a harmadik fajta drog, nem lesz ebből baj? Nagyon feldobódik az anyagtól, annyira, hogy végre meg is szólal, igaz, hogy a mondanivalójának nemsok értelme van, de mi ennek is örülünk, mert ha eddig valakinek nem esett volna le, nem mondott még soha egy árva szót sem. Két mondat után elájul.

Tony várva hogy történjen valami, elárulja Sidnek, a Josh besározására végrehatott mobilos trükköt. Sidet hibáztatja minden rosszért és leszólja az állítólagos legjobb barátját, aki most is ott fagyoskodik vele, ahelyett hogy a többiekkel lenne a retró LSD buliban (kockacukor piramis!). Végül felajánlja, hogy üsse meg, ha nem tetszik neki amit mond. Sid kihasználja a helyzetet és már másodszor csapja képen a haverját. Az visszaadja. Egy nagy barátság végének vagyunk tanúi. Sid sírva mondja el, hogy régen Tonyra akart hasonlítani, ma már a rémálma, hogy olyan lesz mint ő, már nincs se barátja, se barátnője és a huga sem veszi fel a telefont. Miután így kiosztotta volt barátját, a sértődött Sid visszaül az autóba és elhajt. Tony Effy képét véli látni a fölöttük levő autópályát tartó oszlopokon kivetítve. Egy motoros jelenik meg, ad egy bukósisakot Tonynak aki felül mögé, elhajtanak. Egyre szürreálisabb lesz a sztori. Sid egy bárból hívja mobilon Cassiet, akinek a már többször hallott lekoptató üzenetét hallja a rögzítőről, most azonban nem teszi le, hanem rámondja, hogy szeretne találkozni a lánnyal, most ott a bárban. Tonyt a motoros kiteszi annál az épületnél, ahova Effyék mentek be bulizni az előbb. Ő mielőtt bemenne, Michellet hívja mobilon, furcsa módon a lány most felveszi. Elmondja neki, hogy Effy eltűnt és Sid is magára hagyta. Nem akar semmit a lánytól, csak beszélni akart valakivel, mert furcsa dolgok történnek vele ma este.

Sid ül a bárban, amikor megjelenik Cassie, vagy csak képzeli, mint már ma este már többször is? Mindenesetre csókolóznak egyet, aztán még egyet. Ok, ez a valóság! Közben cseng Sid telefonja, Michelle az. Na most kellene azt a rohadt telefont igen messze eldobni! Ez a szerencsétlen azonban felveszi! Michelle aggódik Tonyért, mert az Josh kedvenc klubjába indult. Sid megígéri, hogy utánanéz a dolognak. Balek! Otthagyja a lányt egyedül a bárban. Hülye! Tony Effyt keresi a klubban, de sehol sem találja. Végül betéved egy szobába, ahol ott van Josh és távolabb Effy fekszik a padlón. Hívja a mentőket, de Spencer elveszi és összetöri a mobilját. Josh közli, hogy akkor hívnak mentőt, ha előtte Tony megdugja a húgát. A helyzet komolyra fordul, Josh és Spencer a billiárdasztalon legyűrik Tomot. Josh természetesen tisztában van vele, hogy Tony küldte az Abigailról készült fényképeket. Tony sír és könyörög, a két fiú csak erre várt, sikerült megalázniuk Tonyt, a leckéztetésnek vége.

Tony egyszál alsógatyában a karjaiban viszi Effyt egy parkon át, szembe jön Sid, az apja kocsijával. Beszállnak, irány a kórház. A kómában levő Effy ágya körül ott ül az egész család, Siddel kiegészülve. Jön a doktor és elmondja, hogy nem lesz semmi gond a lánnyal, mert nagyon jó minőségű szert vett be.

A szülők Tonyt hibáztatják a történtekért, de Sid megvédi. Otthagyják a szülőket, a kórház folyosóján lelkiznek egy kicsit. Tony bevallja, hogy egy seggfej, de szerinte a többiek ezt szeretik benne, ő azonban néha nem tudja, hogy hol a határ. A két barát újra egymásra talál. Úgy döntenek, hogy elmennek együtt reggelizni.

Címkék: skins
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2009.12.02. 13:24:14

Azt szeretem ebben a sorozatba, hogy nem olyan, mint az amcsi tinisorozatok.

Effy amúgy végig az egyik kedvencem, Chris mellett persze:)

Nem nővére amúgy hanem a hugicája:)

naughtyL 2009.12.02. 13:25:37

ja és persze jó volt a HV:) köszi.

amúgy Effy végig nagyon keményen nyomatja a különböző anyagokat, meg cigit, meg piát..legalább nem kell aggódnia a jövője miatt:D

KiWiSaGe 2009.12.02. 17:04:19

Nekem is a kedven szereplőim közé tartozik Effy. Vagy inkább a Stonem testvér pár.

Ez meg az egyik kedvenc részem. Jó hv! Gratula!

Hankasid 2009.12.02. 19:45:24

@naughtyL: Sajnos felületesen nézve egy átlagos tinisorozatnak látszik, ezért nincs akkora visszhangja nálunk, mint máshol a világban. A százszor rosszabb rtls és meg csigatvs sorozatokat bezzeg szájtátva bámulja a nép.

Effy a nagy átalakuló művész a sorozatban, egy részen belül alakítja a rendes iskolás kislányt meg a keményen bulizós csajt. Ha valamiért, akkor miatta fogom megnézni a 3-4. évadot.

Hankasid 2009.12.02. 19:48:53

@naughtyL: @KiWiSaGe: Kösz, mindkettőtöknek. Jól jön a visszajelzés, mert néha olyan érzésem van, mintha egy üres szobában magamban motyognék.

Hankasid 2009.12.06. 16:27:13

@hangyászsün: Titokzatos hallgatása még jobban megszépíti.

Ha hangya szorgalommal :) rákeresel a googlen a színésznő nevére (Kaya Scodelario), akkor meg fogsz lepődni, hogy időközben szépsége mennyire kiteljesedett, röviden: egy bomba nő lett a mi kis Effynkből, pedig még csak 17 éves!
süti beállítások módosítása