Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x05

2009. december 02. 13:02 - Póniló

Az előző részt örömteli eseménnyel – Lovely távozásával – zártuk, így már csak tizenketten, maradtak versenyben, közülük egy nemsokára lécet csatolhat, és vendégül láthatja az egész világot Whistlerben. Ezt a rész Tek-kel kezdjük, aki nem boldog attól hogy jelölték, nincs hozzászokva, hogy nem menő, sebaj, majd itt megszokja. Dave-vel folytatjuk, próbál egy karral boldogulni, de nem jól halad, épp valami mélyhűtött kajával küzd, sajnos nem sok sikerrel. Mindenesetre pozitívan áll a dologhoz, meglátjuk, belejön-e, vagy feladni kényszerül a versenyt.

Másnap kiderül, hogy mi volt az előző részben beharangozott nagyon nagy és fontos esemény. Különleges vendég érkezik a Pokol konyhájára, mégpedig Otis James őrmester, aki előző este tért haza Irakból. Meglepi party lesz ráadásul, Van el van ragadtatva, én viszont ennél nagyobb számra számítottam, így húzom a szám, és szomorúan konstatálom, hogy a Pokol konyhája is meglovagolja Amerika kedvenc vesszőparipáját. Háborús hőst kapunk tehát, nyilván egy szakajtónyi zászlóval talán himnusszal is. Törődjünk bele, és lépjünk tovább, hiszen volt már ennél rosszabb, gondoljunk csak a „Sweet 16” partira valamelyik korábbi évadból.

A mai verseny is a fogadással kapcsolatos, Otis James őrmester felesége fogja kiválasztani a csapatok által készített 1-1 előétel és 2-2 főétel közül a kedvenceit. Amelyik csapattól többet választ, az a csapat nyer. Gordon magához kéreti Suzanne-t és Roberttet, és négyesben – Mrs, Latasha James társaságában – felvonulnak az irodába. Itt Latasha elmondja, milyen ételeket szeret a érje, Suzanne és Robert is kérdez párat. Ők mondják majd el a többieknek, mit főzzenek. Kiderül hogy az őrmester nagy herkentyű rajongó, szereti a déli kaját, és az afro-amerikai hagyományokból építkező „soul” ételeket, a sütőben sült krumplit, és különösen a grillezett homár farkat. Suzanne és Robert irányításával 45 perce van mindkét csapatnak, hogy összeállítsanak három fogást. Robert pontos utasításokat ad, de nem diktál, Kevin elégedett is a vezetési módszereivel. Suzanne ellenben elvégezte a „hogyan legyünk jó diktátorok” tanfolyamot, a kisfejében megvan minden, kár hogy ezt nem osztja meg a többiekkel, és a tanácsaikat, javaslataikat sem fogadja meg. Öt perccel a kihívás vége előtt azért megkérdezi, hogy mindenki elégedett- e a menüvel, a válasz sok csillag, bomba és egyéb krix-krax formájába leolvasható a lányok arcáról.

A lányok első étele egy cézár saláta sült rákkal, a fiúké egy fűszeres tengeri herkentyű bouillabaisse. Latasha a salátát választja, Kevin keserűen jegyzi meg, hogy a nők tízből kilencszer salátát választanak. A kijelentés ellen ezúton tiltakozom, de a keserűséget megértem. A lányok főétele egy baconba csomagolt hússzelet grillezett rákkal, a fiúké pedig négysajtos makaróni párolt leveles kellel és sült harcsaszelettel. Ezzel az étellel egyenlít a kék csapat, így nem meglepő módon ismét az utolsó étel dönt. Nevezetesen sült homárfarok boros szósszal meg egyéb herkentyűkkel a piros csapattól, és egy surf and turf a fiúktól, New York steak grillezett homáfarokkal, kétszer sült krumplival. Suzanne úgy érzi zsebben a győzelem, de Mrs. James imádja a fiúk ételét, nem csoda, hisz benne van az abszolút kedvenc grillezett homárfarok és sütőben sült krumpli. Suzanne nem tudni, hová figyelt (épp az ő kérdésére mondta Latasha, hogy grillezett homárfarok nélkül nincs este), mindegy már, az utolsó étellel természetesen a kék csapat nyer. Robert odáig van, Tenille meg vissza, legszívesebben széttörne valamit, de fél, hogy ezzel csak ártana magának, ezért inkább nem teszi.

A fiúk nyereménye nagyon király, vadászpilóták lehetnek egy napra, maguk vezethetik a gépeket, repülhetnek kötelékben, mutatványokat csinálhatnak, gyerekkori álmok válnak itt valóra kérem szépen. A lányok ezzel szemben maradnak a Pokol Konyháján, feldíszítik az étkezőt a nagy eseményre. Nincsenek elragadtatva, mindenért Suzanne-t okolják, úgy érzik, nem látta el őket elég információval. Tenille el is vonult, neki voltak ötletei főzés közben, amik bejöttek volna Latasha-nak, hisz a „soul” konyhában eléggé otthon van , de Suzanne lesöpört az asztalról minden javaslatot. Suzanne is morcos, szerinte mindent megcsináltak, amit Latasha mondott, kicsit szelektív a memóriája, sebaj. Késő bánat, eb gondolat, marad a díszítés meg a kesergés a lányoknak. Gordon a dekoráció hadművelet vezetését szakavatott kezekre és szemekre bízza, de nem, nem JP-re. Tana érkezik, vagyis Mrs. Gordon Ramsay, ő fogja felügyelni a lányokat. Pár perc sem kell, és a lányok saját bőrükön tapasztalják, hogy hasonló a hasonlónak örül. Tana aprólékosan bemutatja, hogyan kell elhelyezni a szalagokat, virágokat, zászlókat, lufikat, beigazolódott a fenti félelem, van itt zászló dögivel, és minden sávos meg csillagos, meg piros-fehér-kék, szinte látom magam előtt, ahogy amerikai nézők százai kapják elő a himnuszt CD-n.

Közben a fiúk nagyságrendekkel jobban szórakoznak, újra gyerekek, még harcolhatnak is egymással, de sajnos hamar végtér a móka. A lányok is visszavedlenek 15 évesbe és héliummal szórakoztatják magukat, ugorgyunk. Másnap az esti műszak előkészítése folyik. Mivel a fiúk nyertek, az ő ételeik is felkerültek az étlapra, így a lányoknak meg kell tanulni a recepteket. A kék csapat nem túl segítőkész, harapófogóval kell kihúzni minden szót belőlük, a lányok nem egészen alaptalanul úgy érzik, a fiúk szabotálják őket. De nincs idő sírásra, nyit az étterem, érkeznek Otis James őrmester barátai, rokonai, ismerősei, aztán befut az est főszereplője is. Meglepetés!!! Meg is lepődik nagyon, mindenki boldog, de nincs még vége a meglepetéseknek, van még egy különleges vendég, az őrmester mamája. Érzelmes zene szól, van itt minden, sírás, összeborulás, meghatódott anya, büszke fiú, hős katonák, miközben elmorzsolunk egy könnycseppet, dúdoljuk el mi is az amerikai himnuszt: Oh say! can you see….

A fiúk nyereményének része, hogy ők főzhetnek az őrmester asztalának. Nem valószínű, hogy emiatt, de a fiúk nagyon jól kezdenek, Andy szerint az egész kék konyha olyan Zen. Nem úgy a piros, ott távolról sem Zen semmi, rosszul kezdenek nagyon, Sabrina töltött gombát készít, kettő már kész, a harmadik még a sütőben van. Gordon kiküldi a két gombát, de sajnos a harmadik jéghideg, azt nem lehet a másik kettő után küldeni, így egy hatszemélyes asztal egyik tagja éhen marad, kínos. A kék konyha ezalatt végzett az összes előétellel, már a főételeket készítik. A steak ma este nagyon népszerű, és épp Jim van ma a grillnél. A szokásos tempójában sütöget, közben szerintem el is alszik 1-2 percekre. Nem nagyon emlékszik a rendelésekre, de Kevin figyel és kisegíti. Hihetetlen de Jim félálomban is teljesíti a rendeléseket, azt viszont nem tudjuk pontosan, hogy ebben Kevinnek milyen szerepe volt. Jim szerint nem sok, Kevin viszont örül magának, mivel Gordon úgy látja, hogy Kevin ma Jim védőangyala. Nem túl lényeges ez, a fontos az, hogy a steak-ek folyamatosan hagyják el a kék konyhát, mindenki megelégedésére.

A piros konyha is végzett az előételekkel, náluk Tek áll a ma nagyon népszerű grillrácsnál. Sajnos ez egy kisebb katasztrófával ér fel, Tek semmit nem csinál jól, egyes húsok nyersek, mások túlsültek, csak épp jó nem akad köztük. A többi lány segíteni próbál, Tek ugyanis a grillhez ragaszkodik, pedig csak kérget és néhány csíkot kéne sütnie a húsokra a grillen, utána irány a sütő (csak én érzem ezt átverésnek, azért nem mindegy, hogy grill, vagy sült?). Ezzel a módszerrel később akad ugyan egy-két jó sült, de egy asztalnyi nem jön össze, és nem elítélhető módon Gordon nem hajlandó ugyanannak az asztalnak felszolgálni egy jó, és egy szénné sült húst. A kék konyha viszont nagyon jól halad, de hogy itt legyen valami dráma, Andy aggódik egy sort Dave kezéért, de Dave szerint ezzel csak az a célja, hogy elbizonytalanítsa őt, mivel látja, hogy így is boldogul. És tényleg, Dave jól dolgozik, csakúgy, mint az egész kék konyha. Odaát Tek a vége felé belejön, ekkor azonban Amanda grillezett homárjai maradnak nyersen. A végeredmény az, hogy a fiúk kiküldték az összes a főételt, a lányok egyet sem, még a hamburgereket sem tudták összehozni, így az étkező piros fele szomorúan tekintget a kék oldal üres tányérjaira és teli hasára. Gordon itt adja fel, Kevinre bízza a desszerteket, a többi fiút pedig átirányítja a vörös konyhába, hogy vegyék át az irányítást és a hatalmat. A fiúk nem is lehetnének boldogabbak, hamar felszámolják a piros Kitchenpocalipse-t, és jóllakatják az egész vendégsereget.

Műszak vége, Gordon egyik szeme sír, a másik nevet. Természetesen a piros csapat vesztett ma este, nem is kérdés, nincs jó a rosszak között, mindenki béna volt. Gordon közös döntést kér, két nevet vár, és figyelmezteti a lányokat, hogy ne csak a mai teljesítményt, hanem az összes eddigi műszakon tapasztaltakat vegyék figyelembe a döntéskor. Fenn a lakrészekben a fiúknak dagad a melle a büszkeségtől, ünneplik a sikeres műszakot, miközben a lányok tanácskoznak. Természetesen Suzanne a hangadó, nagy a vita, de úgy tűnik, hogy Tek és Amanda lesz a két kiválasztott, amikor azonban Sabrina bedobja Tenille nevét is kalapba. Tek azzal védekezik, hogy tud grillezni, de eddig más módszerrel csinálta, wtf? Amanda véleménye, hogy ő tud főzni, kész, pont. Tenille hangosabb, ő ma jó volt, nincs az az Isten, hogy hazamenjen. Mindenesetre döntöttek a lányok, egyelőre nem tudjuk, hogyan. Gordon Tenille-t kérdezi, kit választottak, a vörös csapa első jelöltje Tek, nem csak a mai, hanem az előző műszak során tanúsított bénasága miatt is. A második jelölt Tenille, de ő nem rejti véka alá a véleményét, kifejti, hogy nem ő leggyengébb, szerinte Amandát kellett volna jelölni. Gordon végül Tek és Tenille mellett Amandát is előre hívja. Elsőként Tenille védheti meg magát, elmondja, hogy műszakról műszakra jobb lesz, és hogy a többiek csak félnek tőle. Gordon hisz neki, vissza is küldi a sorba.

Maradt Tek és Amanda, Tek elmondja, hogy benne megvan minden, ami kell, és nem akarja, hogy bukás legyen számára ez a műsor. Gordon megkérdőjelezi a szenvedélyét és az akarását, Tek azonban váltig állítja, hogy ő aztán nagyon akarja ezt, de sajnos ez egyáltalán nem látszik rajta. Amanda viszont elsírja magát, kiborul teljesen, és bár Gordon nem lát benne többet, mégis Tek-et küldi haza, mivel nem élt a felkínált lehetőségekkel, sokat hibázott, és nem tudott elvezetni egy posztot sem.

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.12.02. 13:24:43

Szoktam nézni, ha van rá időm. Számomra annyira szörnyű, hogy már jó :)

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.02. 14:41:24

Ez a pasi mit képzel magáról? Szerintem annyira nem nagy durranás, Jamie Oliver sokkal jobb arc nála, és mégsem ekkora nagyképű tuskó!

ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02. 14:47:26

@s_timcsi:
Ha egyszer végignézed egy étterem konyhájában az esti vacsi ideje alatti őrületet, akkor rájössz, hogy a konyha az a hely, ahol nagyon nincs demokrácia, és nagyon kell egy diktátor.
Márpedig ez a pali az.
És egyébként ez egy tv-nek készülő cirkusz, a maga minden sallangjával.

Viktor H 2009.12.02. 14:51:55

Gordon Ramsay nagyon nagy arc és ha választanom kéne milyen főnököm legyen akkor inkább ilyet kapjak , mint valami nyámnyila tekintélytelen hülyét.

mr.guargumi 2009.12.02. 15:20:00

@s_timcsi: Háh, ez nem a nagyképűsködésről szól, hanem a minőségről.. Ez az arc a világ egyik legjobb séfje, az éttermei sorra nyerték/nyerik az elismeréseket. Gondolom te sem örülnél, ha soook pénzért beülnél egy ilyen étterembe, és félig nyers/odaégett, hideg stb. kaját raknánad elég, igaz?:) No, ezért üvölti ő le az emberek fejét, akik ráadásul önként jelentkeztek, ha nem bénázik akkor nem szidják le, egyszerű ez:)

Jamie teljesen más kategória.

Póniló 2009.12.02. 15:22:50

@ÁkiBáki:
Egyetértek, egy jól menő étterem konyhájában valószínűleg sokkal célravezetőbb egy diktátor típusú főnök. Ugyanakkor Amikor kiabál a szakácsokkal, arra többnyire nyomós oka van, hiszen aki egy étterem főszakácsi posztjára pályázik, azért legyen tisztában alapvető dolgokkal. Ez továbbá egy show, tehát nyilván némiképp rá is játszik a dologra, meg azt sem szabad elfelejteni, hogy egy 2-3 órás műszakból csak 15 percet látunk kb, és nyilván azokat a momentumokat, amikor "valami" történik.
Egyébként ahogy fogyatkozik a nép, és eltűnnek az igazán bénaák, egyre többször hallani Gordontól dícséretet, a végén meg már abszolut egyenrangú félként kezeli a megmaradt versenyzőket.

walter77 2009.12.02. 15:27:19

@s_timcsi: ...akárhogy is, az nem véletlen, hogy van egy pár 3 michelin csillagos étterme... Nekem inkább meglepő, hogy a tanoncoknak mekkkora arca tud lenni, miközben szart sem csináltak eddig.

kazuár 2009.12.02. 16:22:51

Maximalista. Ahonnan ő indult,másképp soha nem juthatott volna el idáig. Zseniálisan profi az én szememben.

ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02. 16:35:18

@Póniló:
Egyetértek. Kicsit bővebben fejtetted ki tömörített véleményemet:-)

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2009.12.02. 21:43:28

Ramsey az isteeeen, a műsör meg nagykirályság

Yvettebabacool 2009.12.03. 00:50:31

szerencsem volt egyszer ott etkezni nala, egyik londoni turam alkalmaval, es bevallom lenyugoz a hely osszeszedettsege, a kaja nem volt brillians-inkabb eros kozepes

a faszi viszont egy isten abban amit csinal-eladja magat is, a helyet is, a musort is-go on Ramsey

Laliath 2009.12.03. 09:14:23

ááá, nem láttam Ramsay-nét :(
olyan lehetetlen helyre-időre tették a műsort, pedig imádom :(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.12.04. 02:31:15

@s_timcsi: ez a pasi azt képzeli magáról, hogy van 24 sikeres étterme világszerte, és összesen 16 michelin csillaga. és tényleg!

@Yvettebabacool: gondolom valamelyik bisztrójában és nem valamelyik csillagos éttermében voltál, mert oda több hónap a várakozási idő...
süti beállítások módosítása