Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x14 - Tiszta üzlet

2009. december 01. 13:00 - Freevo

Michael Scofield a múlt héten azt javasolta Don Selfnek, hogy menjen, és szerezze meg tőlük a Scylla darabkáját, amelyet ő volt szíves elrakni emlékbe. A kopasz zseniember ettől függetlenül nem nagyon látszik felkészülve arra az eshetőségre, ha az újdonsült ellensége meg is fogadja a tanácsát. Self ugyanis megjelenik, és majdnem kifüstöli a pánikba esett fiúkat, csak Lincoln lép közbe időben, és hátulról lecsapja Selfet.

Megjelenik Gretchen is, úgyhogy az exügynöknek van ideje kimagyaráznia magát a szituból, és pénzt ajánl a vidám fiúknak a Scylla-alkatrészért cserébe. Ez nem is olyan rossz üzlet, mert a vinyó vevője maga is be akarja borítani a Céget, így legalább ez a teher is lekerülne Scofieldék válláról. Előtte azért megvárják Mahone-t, aki nem is hazament, hanem fodrászhoz, hogy aztán találkozzon az FBI-os kontaktjával, hátha találnak legális megoldást Palpatine császár térdre kényszerítésére.

Amíg Selfék a raktárházban mexikói felállásost játszanak, Sucre bebújik a kocsijuk csomagtartójába, szóval Scofieldnak lehet, hogy mégiscsak van valami terve itten. Persze Self se hülye, ő meg belőtt a raktárházba valami high-tech kütyüt, amivel megfigyelheti a csapatot. Így aztán könnyedén kiszúrja, amikor Michael egy álmennyezetdarab fölé rejti a Scylla csipjét.

Mielőtt azonban Self rámozdulhatna az alkatrészre, arcoznia kell egy kicsit Gretchennel. A bérgyilkoscsaj csak akkor bonyolítja le tranzakciót közte és a lostot Jákób között (na jó, van normális neve is, Vican), ha beszélhet a kislányával, akit közben T-Bag tart fogva a húgával együtt. Self engedélyezi a beszélgetést, majd utasítja T-Baget, hogy ölje meg mindkét túszát, ha ő nem jelentkezik időben. 

Szegény pszichopatánk éppen próbálna gerincet növeszteni magának, már komolyan sajnálja, hogy nem lett belőle normális ember, erre megint gyilkolásra kérik. Erre föl megjelenik a háznál egy Bibliaárus, akivel van egy kis bökkenő, az ujján olyan gyűrűt hord, amilyet a kompániás katonák némelyike szokott. T-Bag sebtiben leüti, majd alaposan megkötözik a fickót.

Scofieldék Sucre nyomán rátalálnak Self és Gretchen tartózkodási helyére, egy lepukkant bérházra. Lefizetik a recepcióst, hogy kicsalják őket a szobájukból, de csak Gretchen jön, úgyhogy vele Sucre bokszol egyet. Selfet úgy füstölik ki, hogy az általa is használt gázgránátot valami bénán megmagyarázott MacGyver™ kilövőszerkezettel beküldik az ablakán, így kénytelen a tűzlétrán menekülni. Azt azonban Michael preparálta előtte, úgyhogy akkorát zakkan az ügynök a sokadik emeletről, hogy rossz nézni.

Gretchennel már inkább meggyűlik a csapat baja, mert felbukkannak a Cég emberei is, akik térfigyelő kamerákon bukkantak rá a rejtekhelyükre. Gretchen sikerrel elcsaklizza az egyik kocsijukat, és megszökteti Selfet, miközben Michaelre rájön a rosszullét az agybaja miatt, és lecsap rá a busafejű főzsoldos, akit nemrég a reptéren vágott át (aki tudja a színész nevét, vagy hogy milyen nagyobb szerepben láthattam, az írja mán meg, mert nem hagy nyugodni, hogy miért olyan ismerős).

Szóval Scofield fogságban van, és egy műtőasztalon ébred, mialatt Palpatine császár figyeli. Self és Gretchen elviszi a hiányzó Scylla-csipet. Sucre, Lincoln és Sara közli a rossz hírt Alexszel, aki így tök fölöslegesen szervezkedett az FBI-os ismerőseivel, mert nincs egy deka bizonyítékuk sem, hogy a Cég egyáltalán létezik. Mahone-nak így már nem kell visszatérnie, Sucre is csak azért marad, mert annyira jó pajtik Michaellel. 

T-Bag nem túl finom vallatási módszereinek köszönhetően a bibliás fazon elrebegi, hogy a gyűrű a bátyjáé volt, aki azt a katonaságban szerezte, mielőtt lelőtték. Most nem lehet eldönteni, hogy mi a franc legyen vele, úgyhogy Teddy megvárja a felsőbb utasítást. Aztán amikor Self megmondja neki, hogy végezzen a fickóval, a parancsot nem nagyon tudja összeegyeztetni az újonnan szerzett lelkiismeretével. Végül elengedi Gretchen húgát és lányát, majd kiszabadítja a bibliaárust is. A fickó ekkor, akurvaélet, olyat leken neki, hogy a kameralencse adja a másikat. T-Bag menten elájul, a bibliaárus meg már hívja is a Céget, hogy minden oké.

Lincolnt értesíti Palpatine császár, hogy jó kezekben van náluk az öccse, és most van látogatási idő náluk, úgyhogy gondolja meg, mit akar tenni. A bátyó nem sokat habozik, elhatározza, hogy ha vele kezdődött ez az egész mizéria, akkor érjen is véget vele, Michaelt meg lehetőleg hagyják ki. Palpatine is hasonlóképp látja a dolgokat, és egyezséget ajánl. Megműtik Linc öccsét a legkorszerűbb technikával, cserébe csak annyit kérnek, hogy ő, a 70-es IQ-jú vadbarom, hozza vissza nekik a Scyllát, aminek a megszerzésére a saját zsoldoshadseregük többszörösen alkalmatlannak bizonyult. A császár ösztönzésül átnyújt egy fekete mappát Lincolnnak, ami a Tombstone (sírkő) II felirat áll, de csak jövő héten tudjuk meg, miért.

Gretchen és Don ismét találkoznak Vicannel, aki ellenőrzi, rendben van-e a Scylla, és szól, hogy már úton van a vevő, akit kerített az árura. Self nem szeretne 30% részesedést fizetni a vételárból ennek a fazonnak, úgyhogy kivégzi őt meg a testőrét. Mahone ügynök sajnos mégsem annyira szabad ember, mint hittük. Bár a Céggel már nem kell foglalkoznia, az FBI-os kontatkja nem örül annyira annak, hogy a semmiért kellett kimozdulnia az íróasztal mögül, és rabosítja Alexet.

Címkék: a szökés
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cadaver!! 2009.12.01. 13:57:15

"aki tudja a színész nevét, vagy hogy milyen nagyobb szerepben láthattam, az írja mán meg, mert nem hagy nyugodni, hogy miért olyan ismerős"

Rambo 4-ben ő a zsoldosok vezére, Graham McTavish amúgy a szimpatikus bácsi neve (ennél skótabb neve nem is lehetne :D).

hallgato_k 2009.12.01. 14:25:35

ez most jobban tetszett nekem,mint a múltheti. Jókat szórakoztam az olvasása közben :-D
"megvárják Mahone-t, aki nem is hazament, hanem fodrászhoz"
" MacGyver™ " ez beteg :-DD lehet egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de nekem tetszett ez az ötlet.
"Lincolnt értesíti Palpatine császár, hogy jó kezekben van náluk az öccse, és most van látogatási idő náluk" itt már lefordultam a székről!
Engem a Bibliaárus lepett meg nagyon. teljesen belekavarodtam abba,h ő most jó vagy tényleg a cég embere. erre tényleg a cég embere volt. jól játszotta a szerepét!
Gratulálok Freevo, ez most megint nagyon jóra sikeredet, javítottál nálam az előző hetihez viszonyítva! :-)

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.12.01. 14:31:03

@Cadaver!!: azazz, Rambo 4, basszus! :) Köszönöm!

@hallgato_k: köszönöm! A múlt heti tényleg nem volt egy nagy szám, eléggé le voltam fáradva, amikor írtam. Örülök, ha ez jobban tetszett, mert már ez is hasonló körülmények között született. :) A következőknél már igyekszem jobban koncentrálni.

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2009.12.01. 16:22:01

köcsööög volt Seeelf, mondhatni selfish

GJ1 2009.12.03. 00:42:39

Freevo, a fickó kiköpött mása annak a másik kopasznak is, akit Bellick szúrt le még 4/4-ben :)

Gabba 2009.12.05. 19:06:56

Ebben az évadban Mahone-t két-három részenként rabosítják. Ez a mostani már vagy a negyedik bezárása, ha jól számoltam.

A hv ismét jó lett (nekem a múltkori is tetszett :)
süti beállítások módosítása