Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x20 - Lo-Fi

2009. november 27. 11:00 - hex.kelly

New York City-ben egy középkorú férfi hátizsákkal gyalog közlekedik, lemegy egy aluljáróba, felszáll a metróra, metrózás közben bámulja az utasokat, akik ennek nem örülnek. Az egyik megállónál ő is leszáll, próbál egy nőt megszólítani, de az csak sietve pucol kifelé a föld alól. Egy pillanattal később a férfi már egyedül áll a megállóban, és miközben a térképét bogarássza, egy fekete kapucnis figura mögé siet, és csak úgy, mentében hátulról fejbe lövi. És megy tovább, a hátizsákos meg zsákos krumpli üzemmódban landol a padlón, azért ez egy ütős kezdés, nem vitás.

Quantico-ban Hotch hívást kap, pedig már épp indult volna haza, hisz este van. Valami gyilkosságokról kapott hírt, és azt kérdezi, hogy az elkövetési mód mindnél ugyanolyan-e. Másnap reggel JJ ül az irodájában, mosolyogva telefonál, valaki repülővel érkezik hozzá, ja, ez Will Lamontagne lesz, mert valami bölcsőről van szó. Hotch jön, és szól JJ-nek, hogy szedje össze a csapatot, JJ nem érti, nála nincs semmilyen ügy. Nos, ez egyenesen Hotch-nál landolt. JJ visszahívja az imént kinyomott apakezdeményt és szól neki, hogy mégsem tud érte menni a reptérre.

Hotch a képernyőre teszi a metrós gyilkosság kamerafelvételét, kiderül, hogy 5 hasonló gyilkosság volt az elmúlt két hétben Manhattan-ben, mind napközben, forgalmas helyen, mégis tanúk nélkül, visszük Garciát is, a biztonsági felvételeket ki kell elemeznie. Irány a város, amely sosem alszik! Főcím és idézet Hotch-tól: Az, akit önkívület és víziók kísértenek, aki az álmokat valóságnak érzi, az rajongó. Az, aki az őrületét gyilkolással táplálja, az fanatikus. - The man visited by extasies and visions, who takes dreams for realities is an enthusiast. The man who supports his madness with murder is a fanatic. Voltaire

A gépen JJ gubbaszt, mikor Garcia érkezik, és morog, hogy két évben egyszer, ha utazhat a csapattal, ez nemigazság. Morgan szerint a sok utazás öregít, de Garcia tudja, hogy jó kis szállodákban szállnak meg, így szívesen öregedne, erre Emily is beszáll a viccelődésbe, de Garciát nem érdekli, imádja a gépet, le se fog szállni majd róla. Komolyra fordul a szó, az öt gyilkosság a város különböző pontjain volt, az áldozatok között a rendőrség semmi kapcsolatot nem talált. Indíték látszólag nincs, csak kétnaponta egy fejlövés. A rendőrséggel együttműködik már az FBI new york-i irodája, a vezető, Kate Joyner hívta Hotchot. Morgan hallott már a nőről, aki félig brit, félig amerikai, és az FBI előtt a Scotland Yard-nál már nevet szerzett magának. Morgan úgy tudja, ez a név nagyjából egy Zabszemaseggemben-nel azonos, de Hotch ezt erősnek érzi. Volt már vele közös ügye, mikor a nő még a Scotland Yardnál volt, jó, hogy vele fognak együtt dolgozni.

Egy szőke nő diktálja a tennivalókat a titkárnőjének, mikor érkezik a Csapat, ez Kate Joyner, Hotch pedig MOSOLYOGVA köszön neki, JJ pedig odasúgja Garciának, hogy ez a Kate totál úgy néz ki, mint Haley, hoppá. Hotch bemutatja az egész bandát, Kate köszöni, hogy eljöttek, Garcia máris rákérdez a kamerák felvételeire, Kate titkárnője máris elkíséri, ahová kell. Reid egy térképet kér, hogy kiszínezgesse földrajzi profilt készíthessen. Ekkor ér hozzájuk egy idősebb és egy fiatalabb férfi, az idősebb megjegyzi, hogy látja, az FBI elhozta a saját számítógépét (HAHAHA!) Kate bemutatja a két férfit: Brustin az idősebb, Cooper az ifjabbik nyomozó, a new york-i rendőrségtől. Kis pengeváltás következik nyomozók kontra ügynökök témában Brustin és Kate között, Morgan homlokán villog az "énmegmondtam"-felirat (piszokul jól áll neki). Kate akar pár szót váltani Aaron-nal négyszemközt, bevonulnak a nő irodájába, miközben JJ és Emily azon élcelődik, hogy Hotchnak és Kate-nek volt egy KÖZÖS ÜGYE, mikor a nő még Angliában dolgozott. Kate pedig odabent azt kérdi Hotch-tól, hogy mit tud neki mondani Derek Morgan-ről. (Éppenséggel én is szívesen megtudnék róla ezt-azt.) Cooper elmondja Reidnek és Emilynek, hogy Brustin azért pipa, mert Kate az ő tudtuk nélkül találkozgat a polgármesterrel, és azt sem tudták, hogy a BAU idejön. Emily azt mondja, segíteni jöttek, Cooper kéri, hogy akkor profilozza le gyorsan őt, de Emilynek eszében sincs, mire Cooper azt mondja, 5 ember meghalt, ennél többre lesz szükség. Eközben egy feketeruhás (fejtelen) alak egy térképes fal előtt sétál el, felveszi a kapucnis pulcsiját, és magához veszi a pisztolyát. Garcia a new york-i rendőrség garciaféleségével, Lisával ismerkedik meg, aranyos csaj, és nem is veszi zokon, hogy Garcia három mondat elhangzása alatt már át is töltött mindent a gépéről a sajátjára. A feketeruhás fickó egy metrókocsiba száll be, azt hiszem, megint vadászni indult. Hotch és Kate kamerafelvételeket néz, Emily Cooperrel beszél, Reid kezében kedvenc piros filctolla, Morgan és JJ pedig Rossival és Brustinnal terepszemlézik a spring street-i metrómegállóban. (Oké, a lépcsőre besüt a nap, nekem ez inkább kisföldalatti. NY-ot megjárt olvasók, erről majd egyeztessünk, köszi.)

Brustin látszólag tojik bele, de aztán elmondja, hogy ez itt az ő városa, és ez az ő személyes ügye. Mert ő már 1976-77-ben is zsaru volt, amikor Berkowitz rettegésben tartotta a várost (szintén random-lövöldözős sorozatgyilkos), de ez most rosszabb annál. Garcia Lisának ad tippeket, hogyan élje túl ép ésszel a képernyőkön látható rémségeket: egyedi, személyes, különleges mütyűrkékkel. Lisa szerint ez nincs benne a szabályzatban, Garcia szerint ez nem számít, de szívesen mutat valami igazán különlegeset: a kamera élőképén feszítő Derek Morgant, annyira köszi. És persze ott vannak a többiek is, még mindig a metróban, arról beszélnek, mennyire kifigyelte a tettes a kamerákat, a forgalmat, nagyon tudja, mit csinál. Reid és Emily pedig az ellentétes földrajzi profilt magyarázza Coopernek, aki gyakorlatilag körberöhögi őket. Pedig ez nem vicces, és az utcán egy pasit épp most lőnek le, miközben egy taxit akart leinteni. Holtan esik össze, és a teste mellett landol egy kártya. Mindenki a helyszínen nyüzsög, Kate nincs jó kedvében, be is szól Morgannek, aki Hotch-ot kérdi, mitől ilyen kedves vele a naccsága. Hát azért, mert a főnökség leváltja Kate-et, ha nem oldja meg az ügyet, és Morgant szánják a helyére. Morgannek ettől leesik az arca, Hotch szerint viszont jó szakember, nyilván ezt odafent is észrevették. Rossi azt mondja, a hat gyilkosság után végre kommunikál a gyilkos. Méghozzá a kártyával, ami egy tarot lap, a Halál. Ám Hotch szerint ez a tettes nem ismeri a tarot-t, mert akkor tudná, hogy ez a lap nem a halált jelenti, inkább egy változást: előléptetést, vagy házasságot. És a washingtoni orvlövész is egy ilyen lapot hagyott anno a helyszínen, a tettes talán az ő helyébe képzeli most magát. A lapnak annyi a jelentése, hogy tudja, hogy az FBI is itt van.

A metróban a feketeruhás tömegközlekedik. Rossi, Hotch és Kate az FBI-irodába megy, az épület előtt tévések rohanják meg őket, ezer kérdéssel, de nincs válasz. Odabent a többiek várják őket, és Garcia a vonal túlsó végén elmondja, hogy a két utolsó gyilkosság felvételén megmérte az elkövető magasságát, és a kettő között kb. 8 cm eltérés van. Ez azt jelenti, hogy több elkövető van. Csakhogy amikor többen követnek el sorozatgyilkosságot, akkor azt is együtt csinálják, nem egyenként. Bandaháború sem lehet, mert bandák csak a helyi érdekeik miatt ölnek, és főként egymást, nem találomra akárhol. JJ azért felveszi a kapcsolatot a bandákat nyomozó helyi erőkkel. Morgan kimenne az utcákra, de Kate nem akarja, ezen jól összevesznek, és Hotch végül leállítja Morgant, aki ettől jól kiakad. Aztán csapat a szállodába megy, pihenni is kell valamikor. A hallban Reid szól JJ-nek, hogy ott van Will, aki jön, és elmondja, hogy tudja, hogy dolgoznak, de nem bírta megállni, hogy JJ után jöjjön, most, hogy így áll a helyzet. Hotch kérdi, hogy hogy áll? JJ nagyokat pillog Will-re, aztán csak kiböki, hogy babát vár. Emily öleléssel gratulál, közben Will azt mondja, hogy megkérte JJ kezét, aki megint le akarja állítani, aztán JJ Reiddel is ölelkezik, Hotch meg azt mondja, hogy magukra hagyják őket. JJ Hotch után szól, aki szemére lobbantja, hogy szólhatott volna. JJ tudja, és sajnálja, Hotch meg azt mondja, hogy nem muszáj itt lennie. De JJ maradni akar. Emily és Reid is lelép, egyedül van a gerlepár, Will vinné magával reggel JJ-t, de ő dolgozni akar, Will szerint azonban nem kéne, mert veszélyes. JJ azt mondja, hogy reggel igenis dolgoznia kell, ezért most ne erről vitázzanak, inkább csak babanevekről meg bölcsőügyekről.

Másnap a csapat és Kate egy rakás rendőrnek számol be az eddigi eredményekről. Két lehetőség van: vagy egyetlen gyilkosságot akarnak sorozatgyilkosságnak álcázni (Agatha Christie: Az ABC-gyilkosságok), vagy valamelyik banda csinálja, bár ennek kisebb a valószínűsége. Garcia és Lisa nézik a kamerák képeit, az egyik metróállomáson látnak egy kapucnis alakot, szólnak Hotchéknak, de nincs járőr a közelben, kénytelenek végignézni, ahogy lelő egy nőt a megállóban, aztán felszívódik. Morgan bosszankodik, és Kate-re morog, hogy ott lehettek volna, ő ki akart menni az utcára, a kritikus megállókba, és az egyik ilyenben most megöltek egy nőt. Hotch le akarja állítani, azt mondja, nincs abban a helyzetben, hogy a szervezésbe beleszóljon. Morgan meg azt mondja, hogy de hát 7 ember meghalt, erre Hotch azt mondja, éppen ezért kellene inkább koncentrálni. Morgan nem hisz a fülének: Koncentrálni? Az én "helyzetemből" úgy tűnik, hogy te csak rá koncentrálsz! - és Kate-re mutat. Hotch sziszegve küldi, hogy járjon egyet, Rossi csak hallgat, Morgan elvágtat, Kate meg úgy csinál, mint aki bosszús, de azért örül. Kicsivel később Morgan egy bárpultot támaszt, Rossi érkezik. Erő azt mondja, tudja, hogy átlépte a határt, de Tapasztalat szerint ez megesik olykor. Erő magyarázkodik: úgy érezte, hogy Hotch a nő oldalára állt, de Tapasztalat szerint itt nincsenek oldalak. Tapasztalat lelkizni kezd a sikeres nyomozás-előléptetési esély ellentmondásában, meg hogy a new york-i iroda vezetése inkább a politikáról szólna, és nem a nyomozásról. Erő viszont a többiek nyomorát sorolja: Gideon hirtelen világgá ment, Hotch 1 éve nem mosolygott, és szabit vesz ki, ha beszélni akar a fiával, és te, hány házasságod is ment tönkre a profilozás miatt? Rossi üzletet ajánl neki: ha Morgan kezd kiégni, ő fogja megmenteni. De most irány dolgozni, tudom, hogy akarsz, a sörödhöz sem nyúltál, ecsém.

Morgan és Rossi megy Hotch-hoz és Kate-hez, Morgan bocsánatot akar kérni, de Kate nem hagyja. Viszont új hír van, Garcia megnézte a hetedik gyilkosság felvételét, ez már egy harmadik gyilkos műve volt. (Miapitscha?!) Kate azt mondja, holnap a csapat is megy az utcára, Morgan arcán egy VÉGRE ül. Hotch azt mondja, újra kell nézni a kamerák felvételeit, akár a napokkal a gyilkosságok utániakat is. Másnap mindenki az utcán, mármint zsaruk, ügynökök, profilozók. Na jó, nem mindenki, mert Rossi, Reid és Brustin nem, ők az irodában vannak, és Rossi szerint rossz nyomon haladnak, a tarot kártya után nem volt sem újabb jelentkezés, sem a sajtót nem keresték meg az elkövetők, ez az üzenet csak az FBI-nak szólt, nem a világnak. Garcia folyamatosan ellenőrzi az utcán levőket, Prentiss Cooperrel van, Cooper flörtölni próbál vele, Prentiss profilalkotással hűti le, bájos. Lisa és Garcia rájönnek, hogy a kamerarendszerbe valaki betört, nem tudtuk még, mi hiányzik a hét hulla mellé... Hát, egy nyolcadik, mert egy buszról leszáll egy kapucnis alak, egy bankautomatánál lelő egy nőt, majd futásnak ered. Garcia szól, hogy merre menekül, Prentiss és Cooper nyeri meg az üldözést, gyilkos egy utcába be, Cooper utána, gyilkos áll, és ahogy Cooper odaér, rálő, Cooper összeesik, az érkező Prentiss két golyót küld a gyilkosba, megnézi a gyilkost, egy fekete suhanc az, és meghalt.

Megnézi Coopert, és mentőt hív. Csapat a sikátorban, Emily elmondja Morgannek és JJ-nek, hogy a gyilkos nyugodt volt, és nem is kellett volna meghalnia, mert simán eltűnhetett volna, ehelyett megvárta Coopert, és őt is, mintha direkt lövette volna le magát. De miért? Hotch és Kate is megérkezik, Rossi mondja nekik, hogy nagy gubanc van. Amerikából jöttem, mesterségem címere a szervezett szervezet, kamerarendszer kikerülése, FBI-mozgások megfigyelése, fegyelmezettség. Hotch gyorsan megfejti: TERRORISTÁK.

És tényleg, egy monitoron az utcai kamerák képén látjuk a csapatot, a monitor körül meg emberek ülnek, úristen, de sokan!!! Az irodában a csapat és Kate átveszik a terroristák módszerét: amikor elkövetnek egy gyilkosságot, valójában azt mérik, mennyi idő alatt kezd intézkedni a rendőrség. Reid rámutat, hogy minden gyilkosság egy hídhoz vagy alagúthoz volt közel. A terroristák robbantani akarnak, a lövöldözéssel a rendőrséget tesztelik. Ez egy gyakorlat-féleség. (Na, remek.) Ha robbantanak, akkor elzárják a közlekedést, gyakorlatilag az emberek a szigeten rekednek. Nem kispályás túszejtés lenne, az már igaz.

Garcia jelentkezik be, újabb rossz hír: a terroristák mind a 4468 térfigyelő kamerát meghekkelték, de egyenként, ezért nem tűnt eddig fel, voltaképpen az egész gyilkosságsorozatot és a nyomozást is figyelemmel tudták így kísérni, nabasszus!

Emily kapja magát, indul a körházba Cooperhez, és Brustinhez, Rossi értesítse a főkapitányt, Morgan pedig a netrendőrséget. Reid és JJ beszél a kikötői rendőrséggel, Hotch és Kate a polgármesterhez megy, utána mindenki jöjjön vissza az irodába. Mindenki indul, közben megint a terroristákat látjuk, az egyik fegyvert vesz a kezébe, már megint, és a kamera nyit, ezek kurva sokan vannak, basszus, mi lesz még itt?!

Kate titkárnője borítékot hoz JJ-nek, benne egy levél, Will visszamegy New Orleans-ba, nem akar itt útban lenni, de a borítékban van a jelvénye is, úgy tűnik, Quantico-ba akar költözni. JJ örül a meglepinek, kérdi Hotch-ot, hogy kell-e ő itt nagyon. Hotch azt mondja, Reid menjen egyedül a kikötői rendőrséghez, JJ menjen a hotelbe, beszéljen Will-lel, aztán jöjjön vissza, irodai szolgálatra. Ja, és JJ, gratulálok! Prentiss a kórház előtt találkozik Brustinnel, Coopert még mindig műtik, mondja, Emily meg azt, hogy már tudjuk, miről szól ez az egész. Hotch és Kate a polgármesterhez indulnak, jönnek ki az irodából. Emily a kórháztól indul vissza az irodába. Garcia beül egy terepjáróba. JJ és Will a hotel előtt csőröznek, majd JJ is indul, mennie kell az irodába. Rossi is végzett, kocsiba ül, csakúgy, mint Reid, majd pedig Morgan, mindenki egy-egy fekete terepjáróba.

Kocsiajtók csukódnak

sorban

egymás

után

és

ekkor

Címkék: gyilkos elmék
31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2009.11.27. 11:43:10

Köszi hex.kelly! Ez nagyon jóó rész volt. Izgalmas lett nagyon a vége, főleg mivel ez volt az évadzáró.
Lesz 4. évad itt hv-n?

Johnny336 2009.11.27. 12:11:04

Bitang jó volt ez a dupla rész, várom a következő hv-t, mert csak sejtem, hogy melyik autó robbant fel.

De muszáj elmondanom, tegnap érkezett meg amerikai rokonomtól a legfrissebb epizód, ami a sorozatban a 100.
És beszartam, behugyoztam, annyira jó!

ebilafan 2009.11.27. 12:57:25

@Johnny336: Tökéletesen egyetértek. Tegnap néztem meg, és teljesen kész lettem.

De ez most nem a megfelelő hely, és a Lo-Fi is hatalmas volt, köszönjük a HV-t. Alig várom a negyedik évados HV-ket, nekem annak az évadnak a közepetáján tetszettek legjobban az esetek.

A nem megfelelő helyről jut eszembe: ismer valaki olyan fórumot, ahol ki lehet dumálni a legújabb részeket?

ebilafan 2009.11.27. 12:59:06

Jól láttam egyébként, hogy főoldalasak lettünk? Gratula, hex.kelly! :)

piszy 2009.11.27. 13:07:45

Végigizgultam a hogyvoltot, pedig erre a részre nagyon emlékszem, de mégis.
Amikor felrobbant a terepjáró, egy kicsit ki is hagyott a szívem.
Ezt a Morgan-Kate szálat meg nagyon nem értem, hogy jött egyátalán Derek a képbe New Yorkban, mint nyomozóvezető?

Johnny336 2009.11.27. 13:55:17

@piszy: no ezt én sem értettem.

Laliath 2009.11.27. 14:16:39

@Johnny336:; piszy

A nagy Ámerikában - főleg, hogy a "cég" ugye parttól-partig mindenhol működik - nem csinálnak gondot az áthelyezésekből. Ráadásul Morgannek nincs semmilyen hivatalos "horgonya", ami helyhez kötné. Ha vállalná, nyugodtan költözhetne.

Johnny336 2009.11.27. 14:39:32

@Laliath: az ok, és rendben van. se kutyája, se macskája, ping-pongozhatnak vele kedvükre, de továbbra sem értem/értjük hogy jött a képbe az áthelyezés maga? Mert ezt idáig sehol, semelyik részben nem hozták elő, nem volt téma.

hex.kelly 2009.11.27. 14:53:00

Kate azt mondta, hogy az FBI vezetősége nincs megelégedve az ő kirendeltségvezetői teljesítményével - feltételezem, többek között azért is, mert a rendőrség feje fölött tárgyalt most is a polgármesterrel, és ilyen efféle kis húzások miatt. Mivel azonban a csapat tagjai képzett ügynökök, éppenséggel csak specifikus egységnél szolgálnak, de ettől még ügynökök. Morgan pedig az FBI előtt maga is zsaru volt, és már 6 éve (a 4. évad végén mondja, hogy 7 éve van az FBI-nál) itt szolgál, alkalmasnak találhatják arra, hogy kipróbálják vezetőként. A "sima" ügynökök nem végeznek olyan lélekölő munkát, mint ők, akik elmebetegekkel kelnek-fekszenek, erre utalt Morgan, mikor a bárban azt mondta Rossinak, hogy nem akarja úgy végezni, mint ők, kiégve, mosolytalanul.

hex.kelly 2009.11.27. 14:56:06

@piszy: Amikor ezt a részt megnéztem anno az AXN-en, a robbanás akkorát csapott az arcomba, hogy kész voltam teljesen! A 4x01 volt az első CM epizód, amit megnéztem a neten, mert képtelen voltam hónapokat várni a folytatásra.

@ebilafan: az miaz hogy főoldalasak lettünk?

hex.kelly 2009.11.27. 15:03:26

@ebilafan: Fórumot nem, de az itteni profiloldalamon a FAL-at kineveztem az ötödik évad kibeszélőfalának :-) Ott lehet nyomni spoilert, kérdést, aztamindenit, bármit.

ebilafan 2009.11.27. 15:17:37

@hex.kelly: Már nem, de amikor én néztem fel az Indexre, akkor a blogajánlóban pont a Gyilkos elmék hv szerepelt. :)

A kibeszélőfalat meg mindjárt megnézem.

ebilafan 2009.11.27. 15:26:55

Na, a FAL-at megleltem, de írni hogyan kell "rá"?! Valószínűleg totál lüke kérdés volt, és megen nem találtam meg egy funkciót, ami mindenki másnak nyilvánvaló. :/ Bocs, de kissé lassú vagyok az ilyesmiben. (A Twittert is hosszan abalygattam, mire kikémleltem a működését.:P)

Laliath 2009.11.27. 15:30:02

hex
jól tippelek, hogy a falra íráshoz fel kell vegyelek ismerősnek?
nem nagyon ismerem még ezt a rendszert...

Johnny336 2009.11.27. 15:31:06

Akkor valamelyik hölgy segítsen már az informatikában dolgozó férfinak megtalálni ezt a FALat, és rávilágítani a működésére legyen szíves. :)
Béna vagyok, vállalom.

hex.kelly 2009.11.27. 16:08:43

@Johnny336: Be kéne állítani a profilodat az Indanet-en, mert akárhogy kereslek, nem vagy ott. Ha azt megcsináltad, az ismerősök keresésénél ha beírod valakinek a nevét, akkor megkeresheted, rákattintva be kell jöjjön a profilja.

hex.kelly 2009.11.27. 16:11:39

@Laliath: uaz, mint az előző hsz.

piszy-t és ebilafan-t jelöltem ismerősnek.

De, én úgy olvastam, hogy a falamra nemcsak az ismerősök írhatnak, ha nem korlátozom. És nem korlátoztam. Azt hiszem.

hex.kelly 2009.11.27. 16:24:00

@tóparti látomás: Kicsit megkésve válaszolok, ne haragudj!

A 4. évad kedden kezdődik itt a hogyvolt-on. Marad a kedd-péntek konstrukció, 12 héten át, tekintve, hogy a 4x25 és 4x26 már fent van. Ez a 24 epizód lemegy dec-jan-feb, aztán valahogy tavasszal indul az AXN-en az ötödik évad, így onnan folytatódik majd.

hex.kelly 2009.11.27. 16:24:55

@ebilafan: és mi volt odaírva? Nem hiszem el, hogy lemaradtam róla :-(

Johnny336 2009.11.27. 16:26:39

Elvileg bejelöltelek.

hex.kelly 2009.11.27. 16:36:18

Én meg vissza Téged. Na, akkor a köv. lépés, hogy a profiloldalam legalján megkeresed azt a fránya falat.

hex.kelly 2009.11.27. 16:41:39

@Johnny336: Na, megy ez. Többiek is nyugodtan kipróbálhatják, a jelek szerint érthetően el tudtam magyarázni. Örülök :-)

Laliath 2009.11.27. 16:58:28

bejelöltelek, visszajelzés nélkül csak olvasni tudom :)

cserfes csermely 2009.11.27. 22:02:17

Most néztem meg a 100. részt, iszonyat jó volt és nagyon megható

Mimas 2009.11.28. 13:56:51

Váháhá, és a következő részt elfelejtettem anno megnézni. Én marha.

hex.kelly 2009.11.28. 16:11:05

@cserfes csermely: Ugye? Tuti sírós...

@Mimas: És akkor nem is láttad egyáltalán? Kérsz linket online nézéshez?

cserfes csermely 2009.11.28. 22:30:39

@hex.kelly: Az bizony:) Mikor Haley elkezdett beszélni... Nagyon hatásosra csinálták meg, és a színészek is nagyon jók voltak.

hex.kelly 2009.11.29. 21:50:31

@cserfes csermely: Meredith Monroe annyira jól játszotta Haley-t, hogy lelkifurdim lett, amiért 4 évadon át ki nem állhattam :-)

Mimas 2009.11.30. 14:44:52

hex.kelly: köszi, az RtlKlub nemsokára ismétel, és ezzel kezdi. (Sajna nem nagyon bírja a szemem a szgép képernyőjét.)

Thyme 2009.11.30. 17:41:40

SOS, mindig belezavarodom, pedig nagyon szeretem ezt a sorozatot: megmondaná valaki, melyik adón megy a legújabb évad, ami Mo-n nézhető? Mintha valahol, valamikor láttam volna egy olyan -évadzáró? -befejezést, hogy Hotch hazamegy, és ott pisztollyal várja valaki.
És még nagyon szeretném tudni azt is, hogy a gideonos és rossis részek hol érnek össze? Egyáltalán, mi lett Gideonnal, és melyik évadban? Hát a lánnyal, aki vele egy időben volt, és aki helyett most Prentice van?
süti beállítások módosítása