Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x15 - Születése napján

2009. november 26. 11:27 - zaphodbb

Morris és Sam a pultnál: Morris Tony-t keresi, közben jön Neela, aki konkrétan tök meztelen, amit a többiek nem vesznek észre. Mijatök? Ortopédiai esetet akar rásózni Morris, amire Neela, még mindig meztelenül közli, hogy neki ma kezdődik a sebész gyakorlata. Majd Harolddal az oldalán, kilejt a órházból. Most már tuti csak álmodik, mert énekelni is kezd hozzá és egy félhulla, vérző ember veri rá a taktust a szembejövő hordágyról. Majd a felhőtlen égből elkezd szakadni az eső és Neela felébred a zuhany alatt. Dubenko szólongatja, hogy húzza ki magát a zuhany alól, mert már negyed órája elkezdődött a gyakorlat, szó sincs arról, hogy hazamehet.

Ugrunk:, Sarah és Tony a nagyszülőkkel vannak, nagypapa Sarah-val ütögerti az asztali hokit. Nagypapa beleéli magát nagyon, meg is nyeri a menetet, csak épp a végén úgy tűnik, szívrohamot kap. Prattre térünk át, mielőtt megtudnánk mi van nagypapával. Vezetőképző tanfolyamon van, mint ez a későbbiekből kiderül, ahol épp két vitázó embert kellene szétválasztania és lenyugtatnia, de nem nagyon megy neki. Majd a két fickó veszekedése a tanfolyásról, átkúszik Morris és Frank vitájába, akik ugyanúgy feszülnek egymásnak egy pitiáner ügyön, miközben Pratt ugyanúgy csak nézi őket.

Morris és Frank rácuppan egy vödör vörös rózsára, amiről kiderül, hogy Samé, de nem árulja el, kitől van, naná, hogy Tony-tól. Morrist megöli a kiváncsiság. Sam traumához el, útközben Neela mosott szar fejjel érkezik, neki is feltűnik a bazi nagy csokor. Franket megkérdezi hányadika van: április 17, RTL Klub monnyonle. A pult számítógépén Abby fotóját veszi észre, amin halál boldogtalan fejjel állnak egymás mellett Lukával meg a gyerekkel. Hüledezik egyet, hogy mekkora már Joe.

Morris és Harold az érkező traumát tolják be: autóbalesetes nő, aki Janice a Sopranosból. Tony-éknál nagypapa elájult, de már jól van és nem akar kórházba menni. Pratt és Sam várják a mentőt, közben megbeszélik, hogy Sam azért kapott ennyi rózsát, mert a titkos hódoló biztosítja ezzel arról, hogy nem csak egyszeri fektetés volt. Arra jön Betina, aki nem akarna csevegni, de Pratt próbálja rávenni egy kávéra, csakhogy a nő jéghideg. Örihari van.

Vissza Janice Sopranohoz, most tanul tovább az egyetemen, négy gyereke van. Szédül, Neela szerint kicsit tágult az aortája, Morris szerint meg a kialvatlanságtól rosszul lát. Morris kipaterolja kávézni, de Neela nyugtalan. Tony is a kórházban van már nagypapával meg a többiekkel, Neela jön, mikor meglátja Sarah-t, eszébe jut, hogy mit balhézott vele a gyerek, mikor az anyja meghalt. Nagypapának nincs rendben a pulzusa, agyvérzést kell megelőzni. Neelát elhívják az autóbalesetes Janice-hez, Sarah aggódó fejet vág.

Pratt egy szanaszét törött embert vizsgál, a röntgenein látszik, hogy a friss törések a karjában vannak, de van három csigolyatörése is, amik gyógyulófélben vannak. Frank szól Prattnek, hogy a radiológia vár egy visszahívást, de nem Betina az, állítólag nem dolgozik ma. Frank hivatalos panaszt készül benyújtani Morris ellen az arcszesze miatt, ezek teljesen meggárgyultak. Pratt kimegy a váróba a széttört végtagú és csigojájú ember fiához. Tizenhat éves a srác nincs hozzátartozója, akit el tudna érni, csak egy nagynénije valahol messze. Samék kérdezgetik, hogy apát ki akarhatta szisztematikusan verni az utóbbi időben, amitől így széttörtek a csigolyái meg a keze. A fiú hárít és elszalad apához.

Nagypapa rosszabbul van, elzáródott valami ér, amitől most fáj. Morris és Tony ügyködnek, majd mikor Tony ellentmond Morrisnak, nagymama leinti, hogy hagyja ezt a dokira. Tony bociszemekkel néz. Az autóbalesetes nőt tolják fel a műtőbe, telefonál a gyerekeivel, hogy minden rendben lesz. Dubenko és Harold mosakszanak épp be a műtétre, Dubenko felajánlja Neelának, hogy összevarrhatja az aortát, ami hatalmas lehetőség így rezidensként. Neela mégsem lelkes, mert már nem aludt 30 órája. Harold itt nyögi be, hogy ez az ő utolsó estéje velük és, hogy nem csak a gyereksebészetre megy, hanem a gyerekintenzívre, amitől Neela kiakad.

A pultnál Morris az italát keresi, amit szerinte Frank dugott el. Háborút hirdet és elkezd ragasztószalaggal bűvészkedni. A háttérben Sam és a törött fickó fia összeordítanak, Sam nyíltan megvádolja azzal, hogy ő veri az apját, amire a srác felrúg pár dolgot maga körül döhében, és elviharzik. Pratt leszúrja Samet, hogy mit jelenetezik, Sam szerint viszont Pratt nem foglalkozott eleget ezzel az üggyel, hát neki kellett valamit tenni. Utóképként látjuk, hogy Morris "Frank sucks" feliratokkal ragasztotta keresztbe-kasul a pultot. Frank arca nem ígér sok jót.

A széttört ember fia kint üldögél, Pratt megy oda hozzá. Bocsánatot kér Sam nevében. A srác elmondja, hogy apának volt egy balesete két éve, amikor ő nevelőszülőknél élt egy darabig. Apa most csak elesett a konyhában, attól van így széttörve, néha csak úgy elesik. Pratt balra el vizsgálódni apán tovább. Bent Morris tolja ki nagypapát, egy vérrög torlaszolja el a belekhez vezető főverőeret. Intubálni kellett, most jön a műtét. Tony nem ért egyet, szerinte nem kell műtét. Nagyi Morrisra bízza a dolgot. Janice - aki itt Cheryl - műtétje véget ért, Neela rágódhat tovább Haroldon. Harold közli vele, hogy nem gyakorlatra meg a gyerekintenzívre, hanem szakirányt vált, ami Neela szerint azért van, mert Dubenko mondott neki valamit és majd ő ezt nem hagyja. Harold kétségbeesetten néz utána.

Tony megy be a gyógyszerekhez Samhez, panaszkodik, hogy nagyi nem hallgat rá. Sam szerint azért, mert nem ért a nők nyelvén. Ezt a beszélgetést kiszúrja Neela és már mindent tud Tony fejéből. Visszamennek nagypapihoz, ahol tovább erőkösködik Tony, hogy gyógyszeresen oldják fel a rögöt, amire a végén nagyi kiakad, hogy fogja már be és miért kell neki legyen igaza mindig. Pratt és a törött fickó fia: hormonális okból törékenyek apa csontjai, de ez megoldható műtéttel, egy hétig kell kórházba lennie. A fiú beaggódik, hogy elviszik megint nevelőszülőkhöz, de Pratt elintézi, hogy ne kelljen, ha a srác bejelentkezik nála minden nap.

Tony le van lombozva, Neelához megy, aki leteremti a Sammel való pitty-putty miatt, hogy minek kell neki minden hónapban más nő és ezt Sarah sínyli ezt meg. Majd nagyihoz megy, aki már nem biztos a műtétben és végül mégis Tony felé hajlik, hogy próbálják ki a gyógyszeres kezelést, de Tony mégis a műtétet javasolja. Dubenko és Neela műti nagypapát, Neela le van lassulva. Sarah, nagyi és Tony kintről nézik a mátétet. Nagypapa vérzik, meg csipog, baj van. Ugrunk az összetört palira, akit műteni fognak, meg fog gyógyulni, fiú haza el egyedül.

Pratt a konfliktuskezelésről beszél Samnek, amit rögtön be is mutathat, mert Frank és Morris épp egymásnak készülnek esni. A konfliktuskezelési technikáit furcsán fogadják, de végül kibukik Frankből, hogy az a baja, hogy Morris nem hívta meg őt a bulijába, ami azért volt, mert előtte közölte, hogy utálja a sushit és a karaoket. Összeölelkeznek és elandalognak nagy békülésükben kávézni. Nagypapa túlélte a műtétet, keresztbe eltolják a színen, majd Neela és Harold párbeszédjét hallgatjuk végig, ahogy Harold végre megérteti Neelával, bár nagyon tagoltan kell mondania, hogy nem akar sebész lenni, hanem inkább élni akar, de sebészként csak a hajtás lenne, mire elkezdődne az élete, már harminc lenne. Neela ledöbben, Harold el, egy jó kis szakítós szöveg után.

Pratt a kórházhoz közeli kávézóban: Betina ül ott az onkológussal a kórházból, egy esetet beszélnek meg, aki nem más, mint ő maga. Váltunk: Sam és Tony jönnek ki a kórházból, Tony hebeg, hogy ő kedveli Samet, viccelődnek egy sort. Szembejön Morris, aki boldog, mert ő rájött, hogy Sam magának küldte a rózsákat. Majd utánuk néz és leesik neki a tantusz.

Neela és Dubenko az orvosiban: Neela kesereg, hogy elmegy felette az élet és még Harold is dobta, és különben is ma van a 31. születésnapja. Dubenko letérdel elé, ad neki valami kiszáradt muffint és leállítja a sirámait. Kézen fogja és kiviszi Cherylhez meg a nagypapához, hogy őket megmentette ma, úgyhogy nem érdekes hány gyereke és udvarlója nincs, a lényeg az a tehetség, amivel emberek életét menti meg. Sarah kijön Neelához, megköszöni neki, hogy megmentette nagypapát.

Pratt és Betina a kávézóban: vastagbélrákja van, családi hagyomány, van neki ilyen génje. Ha ezt túléli, jön majd a következő rák valószínűleg. Pratt mellé akar állni, de a nő nem hagyja, mert az szerinte szánalomból lenne és ő elengedi Prattet. Tony nagyival a kórházban: nagyi bocsánatot kér, hogy nem hallgatott rá és hogy nem hitte el a lányának, hogy Tony megváltozott. Neela jön arra, nagyi el.

Neela magyarázkodik Tony-nak, hogy nem akarta megbántani. Tony boldog szülinapot kíván neki, amitől Neela meghatódik. Majd csörög a telefonja, a kábeltévés az, aki ha most nem, akkor csak három hét múlva tudja bekötni a kábelt neki. Neela felháborodik, merthogy ő orvos és neki már nem maradt más, csak a tévében a kedvenc műsora.

Címkék: vészhelyzet
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.26. 13:53:25

Hát, ez elég gyengusz összefoglaló volt...

Llew 2009.11.26. 14:25:36

@kekecke: szarok a részek mostanság, ezekről nehéz lenne jót írni. El se hiszem, hogy vártam az évad folytatását, pedig nem tartozom a régi szereplők távozása óta a sorozatot nem szeretők táborába

Acron 2009.11.26. 14:57:34

Nekem tetszett a rész is meg a HV is:)
Kekecke hű önmagához, omen est nomen...:)

piszy 2009.11.26. 15:04:59

Nem a hogyvolt a szar, hanem maga az epizód. Annyira gyenge már az egész!

eperlekvár 2009.11.27. 08:39:26

Nekem nincs bajom ezzel a évaddal és a részekkel, bár én az utolsó tíz részt dvd-n néztem meg pár nap alatt és angolul :) Úgyhogy örültem hogy követni tudtam az eseményeket!!!!!

naughtyL 2009.11.27. 22:43:28

Tök durva, hogy tényleg minden részt láttam:)

Hátt a vége már nem volt az igazi, de én egyszerűen nem tudok haragudni a sorozatra.

Semmi gond nem volt ezzel a HV-al, a részben is pont ennyi volt.

Abby karakterét nagyon elrontották így a végére, mondjuk Luka sem járt jobban szrintem.
süti beállítások módosítása