Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 5x10 - Kontroll

2009. november 26. 16:00 - zenoli

Mentés színhelyén vagyunk, Lou éppen osztja az észt az embereknek, ki hova menjen, Tommy-t és Mikey-t egybe találja pakolni, aminek egyik fél sem örül a múltkori balhé után, de hát Lou a főnök, nincs nyafogásnak helye. Az alagsorba kellene körülnézniük, és mint kiderül, Tommy már járt erre egyszer régen, bár ő a sok tízéves tapasztalatával hol nem. Mikey persze köcsögösködik egyből, hogy mikor volt az, még a dinoszauruszok idején? Tommy azonban nem veszi fel a dolgot, teszi a dolgát profi módon, meg is találják azt a nagy hangárt, amit keresnek. Szóba kerül ismét Tommy italozása, ami ugye titok még, és jó lenne, ha az is maradna. Mikey lesajnáló hangsúllyal megnyugtatja, hogy nem kell a para, mivel szerinte ez az egész tök égő, ő bizony nem fog senkinek szólni róla. Ekkor hangos törés-zúzás hallatszik odakintről, próbálnak az ajtón kifele menni, de az bizony nem moccan. Rádión már jön is az infó, hogy bizony beszakadt a felette lévő emelet, mivel otthon valamelyik okos banki széfet tartott, és az landolt Tommy és Mikey ajtaja elé, azért nem lehet se ki, se be. Mivel igen nagy a füst, Mikey pánikba is esik, jajmileszmost, főleg mikor kiderül, hogy nem töltötte fel az oxigénpalackját a legutóbbi bevetés után, így levegőt sem kell nagyon vennie. Egyből nem akkora a szája, mint pár perccel ezelőtt, de Tommy rendes, és megosztja vele a sajátját, mivel időközben persze a tűz is kiüt, kéne már a segítség. Az meg is érkezik, de a plafonról, mivel a széf elmozdíthatatlan. Franco és Lou mosolyog lefele kedélyesen, a gatyába tojt Mikey meg már iszkol is kifele. Főcím.

Érnek vissza a laktanyába a srácok, Lou magyaráz valami teljesen felesleges dologról éppen, amikor a háta mögött felbukkan egy csaj. Ahogy jön közelebb, látjuk ám, hogy ez bizony Lou régen nem látott pornós barátnője, aki anno lelépett 26000 dollárjával. Mikor megpillantja a zavartan toporgó lányt, kissé elsápad az arca, rángatja ki magával minél messzebb a laktanyától, és már kezdi is neki az anyázást habzó szájjal. Ráborítja mindazt, amit vele kapcsoltban érez, és hát ezek közül egyik sem romantikus felhangú. Candy csak áll, és tűri a verbális ütlegelést, majd kijelenti, hogy addig bizony ő innen el nem megy, amíg Lou meg nem hallgatja, miért is jött. Lou nagyjából bemutat neki, és magára hagyja a megszeppent lányt.

Teddy-t és Megs-et látjuk, akik még mindig a veteránkórházban dolgoznak, ami történetesen Meggie esetében azt jelenti, hogy szexel mindenkivel, aki azt csak igényli, Teddy meg még mindig azon dilemmázik, legyen-e a halál angyala, avagy ne. Megs támogatná a dolgot, mert mint mondja, ezek a szerepek megtalálták őket, őt a dugást, Teddy-t a gyilkolás, hiába is az ellene való hadakozás, meg kell tenni, amit megkövetel a haza.

Sean üldögél a lakásában, reggel van, mászik elő a barlangjából az anyja is, úgy látszik mégis eljött a kisfiához. Azonban anyu mögött ott jön a másik, még tökkelütöttebb Garity is, mert ugye őt csak nem lehet otthon hagyni csak úgy. Sean ezen ki is van akadva kissé, mert ő az anyjával szeretett volna egy kicsit beszélgetni, de hát így nem lehet. Terrence kijelenti, hogy őt bizony nem érdekli Sean nyafogása, ez is csak azért van bizonyára, hogy pénzt húzzon le tőlük, és ezzel a lendülettel odasúgja Garity mamának, hogy jobb lesz csomagolni. Persze anyu nem megy sehova, de Terrence szerencsére kikotródik a szobából.

Sheila-nak ismét sütögetni támadt kedve, és ez az édesség is a laktanyában landol, most éppen Tommy néz farkasszemet egy muffinnal, miközben az asszony meg vidáman csicsereg. Damien unott arccal sürgetné az anyját, mivel neki meg suliba kellene mennie, de Sheila lendületét ez nem töri meg. Tommy felkapja a fejét a suli szóra, és mondja is a kölyöknek, hogy csak igyekezzen jól elvégezni azt az akadémiát, és ha így lesz, ő beszél itt a főnökséggel, hogy ide osszák majd be. Damien nagyon boldog a hírtől, és távozván még közli, hogy amúgy nem zavarja ám, hogy Sheila és Tommy megint szexelnek. Erre persze lesz nagy tagadás, hogy mi nem is, honnan gondolod, de a gyerek csak megrántja a vállát, és nem érdekli tovább a téma. Annál inkább Sheila-t, aki kijelenti, hogy innentől fogva óvatosabbnak kell lenni. Szóba kerül az is, hogy Sheila aggódik, hogy Tommy mennyire tudja kontroll alatt tartani a piálását. Tommy szerint minden oké, nem iszik a melóhelyen se, úgyhogy ez a dolog nem téma. Sheila közli, hogy szerinte el kéne mondani mindenkinek, hogy újra az alkoholba fojtja bánatát, mert minél többen tudnak a dologról, annál erősebb ez a bizonyos kontroll. Tommy ezen mélyen elgondolkozik, majd miután Sheila búcsút int, a muffin is megtalálja végleges helyét a szemétben.

A gondolkodás eredménye pedig az, hogy megy is a pihenőbe, ahol éppen mindenki jelen van, és közli, hogy híre van, méghozzá az, hogy újra iszik. Tommy azt is hozzáteszi, hogy mindezt már Lou és Mikey tudja, és azért szerette volna a többiekkel is megosztani. Franco teszi is fel a kezét, és kérdezi felháborodva, hogy egy szaros újfiú előbb tud a dologról, mint én? Mikey kikéri magának, de már jön is a következő kérdés Fekete Shawn-tól, akit az érdekel, hogy ő ezt az infót megoszthatja-e Colleen-nal. Tommy inkább nem javasolja a dolgot, majd ha már felmerült a kérdés szóban össze is állítja azoknak a nevét, akik elől a hír inkább maradjon titokban. Ezek Mickey, Colleen, valamint Derek, a támogatottja lesznek. Majd miután így jól kiöntötte a szívét, távozik boldogan, hogy végre nincsenek titkai. Mikey azonban bizonytalan és kérdezi is a többieket egyből, hogy most akkor Colleen-nek kell elmondani, vagy mi van? Tommy még a sarkon innen van, és mivel nehéznek tűnik a dolog, újra szájba rágja kinek hogyan és mennyit, majd ismét integet, és távozik. Azonban Mikey még mindig nem érti, és most úgy értelmezi a dolgokat, hogy mindenki előtt titok, csak Sean-nak kell elmondani? Láthatóan teljes a képzavar, de Tommy tiszteletet érdemlő módon türelmes, még egyszer visszajön, és most már címszavakban közli, hogy kik a tiltott személyek, és végre így harmadszorra Mikey szemeiben is világosság gyúlik. Ennek örömére Needles lép be, és kérdezi, mi ez a bandázás. Mivel már mindenki össze van zavarodva, így csak hallgatnak, majd Fekete Shawn közli, hogy csak arról volt szó, hogy Tommy nem iszik már megint, vagy még mindig. Needles nem ért semmit, mi sem, de nem is érdekli, mivel dudákat mutatnak a tévében, az izgalmasabb.

Teddy éppen a veteránkórház folyosóján bolyong elveszetten, majd betér ahhoz az öreghez, aki először kérte meg arra, hogy ugyan már, gyilkolja meg. A bácsi nincs jobban, sőt, már igen közel a vég. Súgva kéri Teddy.t, hogy pár várossal odébb lakik a fia, akivel már 25 éve nem beszélt, mivel elvett egy japán nőt, ő meg ellenezte a dolgot, és most, hogy már kopogtat a halál, szeretne vele kibékülni. Teddy szeme felcsillan, végre nem ölni kéne, ám annyira nem ügyes, mert eközben az öreg oxigénvezetékére áll rá, így majdnem meg is teszi azt, ami ellen annyira hadakozik, de még időben észbe kap, és lép fél métert jobbra. Természetesen megígéri, hogy beszél a fiúval, hogy az öreg elbúcsúzhasson tőle.

Mikey és Fekete Shawn éppen ebédelnek a tűzoltóautónak dőlve, arra jön Mickey, ami annyira zavarba hozza a két okostojást, hogy az első mondat, ami elhagyja a szájukat, az az, hogy Tommy nem iszik ám, max csak kávét. Annyira hebegnek-habognak, hogy tök egyértelmű a helyzet Mickey-nek is egyből, és mikor Fekete Shawn közli, hogy mindjárt kihívja Tommy-t, kijelenti, hogy mindent tud már, ami érdekelte, és ezzel távozik a színről. A két balfácán természetesen pánikba esik, és nagy egyetértésben megbeszélik, hogy sosenem találkoztak Mickey-vel, azt sem tudják, kicsoda. Ekkor jön ki Tommy is, aki látja a távolban Mickey autóját, kérdezi is a két jómadártól, hogy jól lát-e. A válasz nem egyhangú, az egyik igent, a másik nemet mond, hát ezek ketten sem álltak sűrün sorba, amikor az észt osztogatták, az már bizonyos.

Sean végre kettesben van az anyjával, kezdene is egy kis lelkiéletet élni, ám nem jut messzire, mert Terrence jön be savanyú arccal és panaszkodja, hogy zöld kábelt fektetett, meg kéne nézni, nem komoly-e a dolog. Anyu egyből ugrik a kicsi fiának, Sean ezen fel is háborodik, hiszen míg az ő rákja nem rázza meg túlságosan a családot, addig Terrence hulkszinű fosa meg igen, ez elég furcsa. Anyu szép beszédre inti csemetéjét, és megy is kakit nézni, mert most az élvez prioritást.

Franco boxmeccsen van, ami ilyen barátságos fajta, bár vannak kesztyűk és fejvédők is, de még nem hivatalos a buli. Mindenesetre az ellenfél nem tűnik kisdarabnak, de értelmesnek sem igen, Lou próbálja tüzelni mindenféle kedves szavakkal, úgymint, anyád bűnronda, szexelek a feleségeddel, és ettől láthatóan a koma szemei már kellőképpen vérben forognak, ez az oldal kész. A másik sarokban Franco már kevésbé határozott, ott Needles próbál meg mindent bevetni azért, hogy Franco is megtalálja az erejét, végül az lesz hatásos, hogy közli, az a túloldali, nagydarab ürge Bush-ra szavazott ám, és szerinte aki azt mondja, hogy 9/11 belsős meló volt, az gyáva alak. Na több sem kell Franco-nak, a motiváció megvolt, jöhet is a bunyó. Párat bekap az elején, ám a vége a csatának teljes győzelem, a másik megöleli a padlót, és nem is mozdul többé. Lou jobbnak látja eltüntetni az ujjlenyomatokat is, mielőtt eliszkolnak a színhelyről, a konklúzió meg az, hogy Franco bevetésre kész.

Teddy beszervezte az öreg koma fiát, az jön is félve, hiszen már nagyon régen látták egymást utoljára, és az sem volt szívet melengető, de hát ugye az apja a halálán van, meg kell bocsátani, mert úgy illik. Öregember igen rosszul van, de nagy nehezen észleli, hogy ott a fia, örül neki, elhaló hangon suttogja, hogy jó újra látni, majd pár másodperces erőgyűjtés után, már agresszív hangnemben folytatja, és ismételten szitokszavakkal illeti a fiú japán asszonyát. Természetesen a gyermek berág ezen, és elviharzik, papa meg megelégedetten dől hátra, hogy na most már meghalhatok végre.

Sheila és Tommy szex után vannak éppen, szépen fogy a borital is, bár Tommy morcos, hogy sosem aludhat ott, mert így olyan, mintha kurva lenne. Sheila megnyugtatja, hogy majd ha az új helyre költözik, ami mellesleg közelebb van a laktanyához, ott majd lehet húnyni olykor-olykor. Tommy nem igazán örül a munkahelyéhez való várható közelségnek, de kivételesen nem maga miatt, hanem Damien az ok, hiszen ha végez a sulival, és odakerül hozzájuk, nem hiányzik, hogy anyu akármikor betoppanhasson ellenőrizni a gyereket, ezért cikizni fogják. Sheila megígéri, hogy majd gondolkozik a dolgon, de ő is szívességet kér, méghozzá azt, hogy Tommy Janet-tel és vele ugyanaznap ne szexeljen soha, mert ez megalázó lenne. Tommy is megígéri, amit kell, majd csókban forrnak össze, Damien pedig pont ebben a pillanatban robban be a szobába, és látja meg a párocskát. Titokra ezennel fény derült, bár a piálást jól palástolta Sheila, kezében a borospohárral.

Este van, Sean így elérkezettnek látja az időt ismét egy kis anya-fia csevejre, hátha most Terrence nem jön semmivel elő, és lehetnek csak ők kettesben. Ez így is történik, anyu most kivételesen tök normális, biztatja Sean-t, hogy nem kell elkenődni, sikerülni fog a műtét, mivel neki is volt rákja, és ő is legyőzte, menni fog ez az ő jóképű kicsi fiacskájának is. Sean nagyon örül, hogy végre kapott egy anyut, aki a végén még át is öleli, bár a varázst megtöri kissé Terrence kintről jövő üvöltése, hogy ő is jóképű ám, nemcsak Sean.

Mikey és a bandája próbálnak a bárban, minden jól megy, amíg Damien nem kezd el ötletelni, hogy mi lenne, ha nem így, hanem úgy játszanánk, szerinte az sokkal jobb lenne. Mikey először leteremti a lelkes versenyzőt, hogy nem addig van az, ő bandavezér, az ő szava dönt, magyarán mindenkinek kuss legyen. Majd egy kis gondolkodás után úgy dönt, hogy Damien ötlete az ő fejéből pattant ki, és mi lenne, ha megvalósítanák. A többiek lelkesen helyeselnek, és csapkodják Mikey vállát, hogy dejó ötlet már főnök, nem semmi, ő meg örül a fejének. Tommy is eljött megnézni a bandát, majd felhörpint útravalónak egy pohárkával, és távozik. Mikey meg odasúgja Damien-nek, hogy látod, én megmondtam, hogy tudja kontrollálni a piázását.

Végül zenei betéttel zárunk, amelyben a kontroll csak az első kocsmáig tart, ahova is Tommy-nak be kell térnie még egy útravalóért, látjuk Lou-t is hazaindulni a munkából, ahol Candy még mindig a laktanya előtt szobrozik, ám Lou szíve nem enyhül, elhajt a lány mellett. Látjuk Sean-t is, aki már mélyen alszik, az anyja pedig csókot lehel a homlokára, majd hogy keretbe legyen foglalva a történet, végezetül ismét Tommy-t látjuk, aki már otthon van, alváshoz készül, de egy üveg bor csábítja addig-addig, amíg a felét el nem tünteti, csak hogy szép álmai legyenek. Ennyit az önuralomról.

Címkék: ments meg
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.11.26. 18:49:37

Ez megint egy jó kis rész volt:D
Lou for president!!!
Köszi a hv-t!!!

zenoli 2009.11.26. 20:06:59

@makepeace: Szívesen!

Én amúgy Lou-t bírom a legjobban, ő mondd olyanokat rendszeresen, amiktől megfekszem:)
süti beállítások módosítása