Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x09 - Félelem

2009. november 25. 14:00 - leeann

Mindjárt az elején menjünk egy kört, mert érdemes. Buffy és Dawn anyucinál tölti az idejét a kórházban, akit hamarosan újra műtenek. Will, Giles és Xander a temetőben próbálnak elbánni 2-3 megtermett vámpírral. Mondanom se kell, hogy Buffy azt hiszi, hogy Riley is velük van és segít nekik, de nem nincs ott, sőt komoly gondjai vannak. Nem csak, hogy nem segít a csapatnak vámpírt ölni, de ő lett egymaga a vámpír étkeztető vállalat. Riley Finn vámpírokkal harapdáltatja magát, és ezt élvezi, mint egy igazi mazó. Fizikai fájdalommal és ebből fakadó kisebb delíriummal a lelki fájdalom ellen. Amíg Riley vacsorának képzeli magát, Joyce furákat beszél, amivel megijeszti Dawnt.

Mivel a kórházban a diliosztály is tömve van, találkoznak a lányok egy másik furákat beszélő idegennel is. Oké, mondjuk, hogy dilis, de az a fickó volt az egyik őr, akinek Glory majdnem vagy teljesen kisütötte az agyát, amikor a papot kínozta. Vagyis emberünk Glory keze által lett őrült, és nem biztos, hogy a diliosztályon a teltház nem az ő keze munkáját dicséri. Később Will és Tara, miközben csillagokat nézegetnek, szemtanúi lesznek, ahogy egy hatalmas meteorit lezuhan a közelben. A meteoritból valami lény mászik elő, ami megtámadja a nemrég látott őrült férfit, aki elkódorgott az erdőben. A lény hamarosan a kórházban jelenik meg, ahol Buffy, Dawn és Joyce harcol a betegség ellen.

Joyce nagyon nincs jól, marhaságokat beszél, folyamatosan fáj a feje és még két napot várnia kell a műtétre. Miközben a kis csúszó-mászó rondaság a kórházban van, Will, Tara, Anya, Giles, Xander és meglepetésre Riley megkeresik a meteoritot. A csapat is rájön, hogy az üreges meteoritban egy gonosz érkezett, és hamarosan meg is találják az őrült fickót, aki a lény első áldozata. A csapat elindul felderíteni, miközben Riley vállalja azt, hogy még vizsgálgatja a holttestet. Persze miután a csapat elment, Riley azonnal jelenti az eseményt a régi katonacimbiknek.

Közben a lény megjelenik az idegosztályon, ahol egy-két esti üvöltözés fel sem tűnik senkinek. Estére a lányok hazavihetik Joyce-t, aki a daganat miatt még mindig olyanokat mond, amire 2 perccel később már nem is emlékszik. Közben a katonák azonnal a helyszínre mennek, és Riley helyzetjelentést ad nekik, mint régen. A lény hazáig ment a lányokkal, és most az is ott van velük a lakásban. Egyelőre nem bántott még senkit, de ezek a lények nem arról híresek, hogy üldögélnek egyhelyben, úgyhogy hamarosan valami galiba várható.

Közben Joyce felébred és őrültebb, mint valaha, úgyhogy sok-sok türelem kell most hozzá a lányok részéről. Dawn viszont nagyon elgondolkodik, hiszen amikor belebotlik egy őrültbe, az mindig izének vagy valótlannak nevezi őt, ahogy most anyuci is, meg az őrült őr is. Buffy szerint ez nem ellene irányul, csak rosszkor van rossz helyen, de azért ezt ő sem gondolja komolyan. Buffy és mi is tudjuk, hogy Dawn egy emberré tett dolog, ahogy azt az őrültek megfogalmazzák részről részre, de egyelőre meg kell őt védeni, és jelenleg ember, vagyis érez, él, és meg kell őt óvni bármi áron.

Ő most nem dolog, csak egy Dawn nevű rémült tinilány. Közben kiderül, hogy a démon egy őrülteket eltakarító dögevő, vagyis egy fojtó démon, ami megfojtja az őrülteket. Olyan, mintha Glory azért idézte volna meg, hogy akiket ő őrültté tesz, azokat ez a démon elpucolja. Közben Riley és csapata kideríti, hogy a Sunnydale-i kórházban már 5 hasonló eset történt, és mind őrültek voltak. Will megmondja Rileynak, hogy Joyce sincs valami fényesen agyilag, de Riley megtudta, hogy őt már hazavitték a lányok. Joyce otthon sincs jól, folyamatosan marhaságokat dumál és a lányok is kezdenek ettől kiborulni.

Dawn a fejére húzza a párnát, Buffy pedig bekapcsolja a rádiót, de egyik sem segít egyik lánynak sem. Kiderül, hogy Joyce ugyan teljesen őrült, de amiket kiabál, az nem az őrültség része, hanem látja a fojtó lényt, és nem tudja felmérni, hogy igazi, amit lát, vagy hallucinál. Közben a katonák a kórház parkolójában elveszítik a lény nyomát és rájönnek, hogy egy őrültet hazaengedtek, akivel elmehetett. Rileynak azonnal eszébe jut, hogy a majdnem anyósa nemrég ment haza, és agyilag most eléggé nulla ahhoz, hogy a lény kipécézze magának. A lény hamarosan meg is támadja Joyce-t, aki egy hatalmasat sikít, Dawn azonnal berohan hozzá és a lényt leüti egy állófogassal.

A lény már teleköpte Joyce-t azzal a masszával, amivel általában megfojtja az áldozatokat, de Dawn gyors lépése miatt Joyce kiszabadul a masszából és nem fullad meg. A lény most Dawnt kezdi üldözni, aki a szobájába menekül be. Mivel minden szoba összenyílik, Dawn átszalad az anyja szobájába és eltorlaszolja az ajtókat, majd Buffyért kiált, de a vadász nem hallja meg őt, csak másodszorra. Buffy, anyu és tesó lelkére köti, hogy ne hagyják el a szobát, és mikor kilép onnan, a lény őt támadja meg. Buffy és a lény lehempergőznek a lépcsőn, és a lény gyorsan eltűnik a sötét lakásban.

Buffy vadászni indul az otthonában. Buffy először is Spikeba botlik, aki nem igazán tudja megmagyarázni, hogy miért van itt. A fura találkozást a lény felbukkanása teszi tönkre, először Spike-ra ugrik, majd Buffyra. Buffynak sikerül a lényt leszúrnia, majd mikor Spike felsegíti a vadászt a harc után, betörnek a katonák a házba. Miután vége van a murinak, Buffy felszalad a Joycehoz és Dawnhoz, akik örülnek. Buffy kinyírta a lényt. Kiderül, hogy a lényt nem Glory idézte meg, hanem a kedves Ben doki, akiről eddig azt hittük, hogy csak jófej, de úgy tűnik, több köze van Gloryhoz, mint hittük.

Az egyértelmű volt, hogy ez a lény Glory mocskát hivatott eltakarítani, csak a megidéző személye volt kérdéses. Elérkezik Joyce műtétjének a napja. Buffy ott van vele, amikor anyuci az őrület határán megvilágosodik egy pillanatra és rájön, hogy Dawn nem az ő lánya, de érzi, hogy fontos a világnak. Buffy elismeri, hogy ez így igaz, és ígéretet tesz az anyjának, hogy mindig vigyázni fog Dawnra. A mamát hamarosan betolják a műtőbe, és a lányok remélik, hogy minden rendben lesz. Persze az egész csapat ott van a kórházban és együtt izgulnak Joyce-ért.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása