Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x13 - Végső megoldás

2009. november 24. 14:00 - Freevo

Nem kell megijedni, nem megy át a sorozat a múltkori sorscsapások után valami náci allegóriába Michaelékkal a főszerepben, csak a magyar címadók szeretnek kreatívkodni. Azért Linc picit bedurvul, de az intelliganciahányadosát figyelembe véve furcsa is lenne, ha nem csapkodná székkel a berendezést, miután cserben hagyta őket Self ügynök. 

A szóban forgó áruló, miután lelőtte Gigacsöcs kisasszonyt, eltakarítja a hulláját, majd felhívja a bajszos felettesét az NBH-nál, és elrebegi, hogy Scofield és Burrows ölték meg a nőt, majd sikoltozva a levegőbe lő párat, és kikapcsolja a mobilját. Ezzel elvarrta a jelenlegi életéhez fűződő szálakat, most pedig T-Baget fenyegeti be, hogy kerítse elő Gretchent. Érthető, hiszen vevőt kell találni a százmilliót érő Scyllára.

Az átvertségből felocsúdni továbbra sem képes Michael (az arckifejezései száma egyre, a szókincse pedig egy időre a "Self" szóra redukálódott) helyét Mahone veszi át. Ideje is volt, hogy csináljon valamit a faszi, akinél nagyobb homloka csak Rihannának van, mert az elmúlt részben nagyon nélkülözték. Meggyőzi a csapatot, hogy nem maradhatnak itt, menekülni kell tovább, mielőtt nyakukon a Cég, az NBH vagy az adóhivatal, hótmindegy, valaki úgyis a nyomukban van már.

A Cégnél az öreg Krantz ezredes a Jockey Ewing-metódust alkalmazva próbálja feldolgozni a bukást, és vedeli a whiskey-t meg poharakat tör, miközben a kopasztesók kárörvendő szavai visszhangzanak a fejében. Lemegy egy meetingre a többi kártyatulajdonossal, de az öreg vietnámi veterán, akinek Sucre meghúzta a feleségét, elkezdi ingerelni, amiért bénázott. Krantz tényleg igazi Sithnek bizonyul, amikor ellenérvek helyett lelövi az öreget, már csak egy I find your lack of faith disturbing beszólás hiányzik a végéről. 

Scofield fogja azt a csipet, amit kioperált a Scyllából az elmúlt rész közepén, majd felidéz egy emléket, amiből kiderül, hogy nem bízott meg Selfben. Vávárj. Nem bízott meg Selfben, de a csontüres papírokat lazán elfogadta tőle? Mindegy, Michael elrejti a csipet a raktárház wc-je fölötti tartályba, aztán összeesik. Sajnos ettől nem ugrik be neki a fluxuskondenzátor, csak Lincoln emlékezteti, hogy kórházban a helye, meg amúgy is ideje menniük.

A csapat tényleg lelép, de megvárják, amíg felbukkan Self főnöke meg pár embere a raktárháznál. Bajusz ügynök, miután a hűlt helyüket találja csak, felhívja Scofieldot, aki tőle tudja meg, hogy Don rájuk akarja kenni a Gigacsöcs kisasszony és a saját meggyilkolását. A vidám fiúk gyorsan elhúznak, majd kitárgyalják, hogy Mexikóba menekülni nem megoldás, most már csak azért is térdre kényszerítik azt a nyomorult Céget. Felveszik a kapcsolatot Gretchennel, hátha ő többet tud, és megbeszélnek egy találkozót.

T-Bag eljuttatja Selfet Gretchen húgához, hogy vele meg a kislányával zsarolják meg a bérgyilkosnőt. Az ötlet működik; Gretchen elárulja nekik, hogy Scofieldék még szabadlábon vannak, és hogy melyik parkban fog találkozni velük. Tesznek egy névtelen feljelentést az NBH-nál, ami azért érdekes, mert a nemzetbiztonságiak épp azon ügyködnek, hogy ne verjék nagydobra a vidám fiúk elleni nyomozást. 

Scofieldék a megbeszélt parkban várják Gretchent, ám helyette a nyomozók érkeznek, úgyhogy menekülni kell. Egyedül Lincet sikerül elkapniuk, és mivel kevés a pénz az új díszletre a sorozatban, a raktárházba viszik kihallgatni. A busafejű főhős türelmesen elmagyarázza Bajusz ügynöknek, hogy semmi érdekük nem fűződik a Scylla elrablásáshoz, lássa mán be, hogy Self verte át mindnyájukat, az istenfáját. 

Az NBH-val vállvetve dolgozó Dallow szenátor és egy szövetségi rendőrbíró kiderítik, hogy Self tényleg sáros volt. Kreált magának egy hamis személyazonosságot és előkészítette a távozását az Államokon kívülre. Természetesen a világnak most nagyobb szüksége van a Vidám fijjugra, mint valaha, ezért nem sétálhatnak el szabadon. Ha a hivatal elkapja Selfet, nekik kell tanúskodniuk ellene, különben börtönbe vonulhatnak ők is (annak ellenére, hogy jelen pillanatban egy kurva vádat se tudnának felmutatni ellenük). Linc felhívja a többieket, hogy jöjjenek be vallomást tenni.

A szenátor és Bajusz ügynök, akik lelkileg támogatták Selfet, amíg ki nem derült az árulása, megbeszélik, hogy nagy szarban vannak, ha ez a ballépésük kitudódik. Kongresszusi engedély nélkül, fű alatt zajlott a Scylla-projekt, és ha kiderül, hogy ők adták rá áldásukat, lecsukják őket. Ezért rövid úton meg kell szabadulniuk a Vidám fiúktól és Selftől egyaránt. 

Májkül megy egyedül a raktárházba, hogy fölvegyék a vallomását, a többieket pedig biztonsági okokból megkéri, hogy pattanjanak buszra, és meg se álljanak Kenya külsőig. Sára ettől nem érzi magát jobban, és bűntudatot beszél Sucre hasába, amiért ők megléptek. Lincoln és Michael hamar átlátnak a szenátorék szitáján, és nem hajlandók tanúskodni, amíg nem lehetnek biztosak a saját felmentésükben. Bajusz ügynök ekkor pisztolyt ránt, a sztoriban eddig jelentéktelen szövetségi rendőrbírót meg kiküldik, ám ő fél perc múlva visszajön, és lelövi az ügynököt. Na nem puszta filantropizmusból, hanem hogy Palpatine császár elé vigye Scofieldékat.

Szerencsére a bűntudat miatt Sucre visszajött, és pont jókor ér ide, hogy lefegyverezze a korrupt rendőrbírót. Lincoln mellkason lövi a fickót, majd a szenátorba is majdnem beleereszt egyet, de ő kimagyarázza magát. Az egész Scylla-akcióról már csak ő és Self tud, utóbbit el fogják kapni, előbbi meg egy szót sem szól az egészről senkinek. Az üggyel kapcsolatos összes aktát rábízza Scofieldékra, ha azokat megsemmisítik, olyan, mintha sosem létezett volna ez a nyomozás. 

Gretchen elviszi Selfet egy ismerőséhez, aki tud szerezni vevőt a Scyllára. Ez a kontakt nem más, mint Jákób a Lostból, és rögtön észreveszi, hogy hiányzik egy darabka a Scyllából. Az üzlet egyelőre nem jön létre. Self dühösen felhívja Michaelt, hogy kéri a darabkáját, de az nagyon tökösen azt válaszolja, hogy jöjjön, és szerezze meg. Scofield mellett továbbra is kitart a bátyja, Sara és Sucre, de Mahone inkább hazament a családjához. 

Címkék: a szökés
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GJ1 2009.11.26. 21:54:29

értelmetlen epizód volt, leszámítva a Scylla-darabka elrejtését (engem meglepett,az előző részben nem figyeltem erre) és a fű alatti projekt megismerését
süti beállítások módosítása