Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x03

2009. november 21. 15:01 - Póniló

Nos, kedves mindenki, a Pokol konyhája előző része rendhagyó módon cliffhanger-rel zárult. A mai rész elején kapunk visszatekintést, előretekintést, főcímet, utána pedig újra megnézhetjük Joseph és Gordon „párbeszédét” egész az elejétől addig, míg Joseph bekattan. Ne már, tűkön ültünk, popcorn, kóla bekészítve, jöjjön a Gordon-Joseph boxmeccs. Sajnos erre hiába várunk, bunyó nem lesz itt, érkezik két marcona biztonsági őr, a zene elhallgat, sőt, néhány pillanatra az operatőrök is feltűnnek, bizony, az élet itt átírta a forgatókönyvet.

Gordon teljesen nyugodt, Joseph fortyog a dühtől, és csak olaj a tűzre, hogy Gordon teljesen higgadt hangon felvilágosítja arról, hogy totál leégeti magát, és épp milliók előtt teszi tönkre a karrierjét. Persze kicsit nehéz követni az eseményeket, mert beszéd helyen jóformán csak sípolást hallunk. Joseph felrobbanni készül, nem érdekli már semmi, Gordon távozásra szólítja fel, mire Joseph sok-sok sípszó és néhány félre nem érthető kézmozdulat kíséretében kivonul. Közben majdnem eltaknyol egy lépcsőben, Gordon nem állja meg, hogy figyelmeztesse, nézzen a lába elé. A parkolóban Joseph további sípszókkal körítve elmondja, hogy neki nincs szüksége arra, hogy Gordon (síp-síp) megmondja neki, mit csináljon, inkább hazamegy és dolgozik tovább, bármely étterem örülne, ha nekik dolgoznia. Te tudod, Pszicho, sok sikert mindehhez.

Joseph tehát balra el, Gordon eltakarítja Joseph kabátját az útból, szánakozik egy kicsit, majd visszazökkenünk a műsorba, mivel a kiszavazás még hátravan. Kevin nagyobb nehézség nélkül megteszi, amire Joseph nem volt képes, jelöli a kék csapatból Tony-t és Andy-t kiesésre. A lányok, ugye Tenille-t és Lovely-t jelölték, Gordon a 4 jelölt közül Tony-t küldi haza. Tony sajnálja, hogy nem tudta megmutatni mire képes, de örül, hogy a remek ízérzéke azért még megvan. Mivel a kék csapat 5 fősre fogyatkozott hirtelen, adja magát, hogy Robert mehet vissza a fiúk közé. Robert leszarja hol van, csak legyen valahol, piros, kék, lila csapat, mindegy, még a póló nélküli csapatban is főzne, mi viszont őszintén reméljük, hogy ere nem fog sor kerülni.

A hálókban természetesen mindenki Joseph-ről beszél, szerintem észre sem vette senki, hogy csóri Tony is elment. Miután kitárgyalták a témát, mennek lefeküdni, de sokat nem alhatnak, hajnali kettőkor ugyanis megszólal a tűzjelző, és megjelenik Scott, menekülni kell, mert ég a ház. Nem, nem Joseph gyújtotta fel az éttermet, a tűzriadó csak kamu, a tűzoltók a parkolóban viszont igaziak és sokan vannak. És éhesek. Ez bizony Gordon legújabb kedves meglepetése a csapatoknak, meg kell etetni a bátor tűzoltókat sok-sok tésztával, közben el kell tanulni tőlük, hogy kell csapatban dolgozni. A csapatmunka a kulcs tehát, amelyik csapat hamarabb végez, nyer. A szakácsok felvánszorognak felöltözni (már akinek kell, egyesek tényleg úgy vannak, ahogy kikeltek az ágyból, mások viszont teljesen felöltöztek menekülés előtt a séfkabátjukba, Dave még sapkát is húzott), kitörlik a csipát a szemükből, és hatalmas lelkesedéssel nekilátnak tésztát főzni.

Csirkés és húsgombócos tészta készül, de előtte ki kell küldeni a frissen pirított fokhagymás kenyereket. Andy és Lovely kapja ezt a nagy szaktudást igénylő feladatot, fokhagymás vajjal megkenni vagy 10 bagettet, be a sütőbe amíg meg nem pirul. Sajnos azonban ez sem megy, Lovely mint egy lassított felvétel, inkább aludna még, lehet, hogy úgy nagyobb hasznára lenne a csapatnak. Andy se sokkal jobb, 5 sütőből csak kettőt használ, katasztrófa. Eltelik 20 perc, a tészta már mindkét oldalon al dente, de a kenyér sehol. Ariel közbelép a piros oldalon, mivel Lovely valahol alvajár, a piros konyha végre kezdheti kiküldeni a tésztát. A kékeknél Kevin sürgeti meg Andy-t, minek eredményeként a tűzoltók nagy üdvrivalgás közepette rávethetik magukat a fincsi fokhagymás kenyérre. Mindkét csapat rákapcsol, egész felébredtek, küldik ki a tésztákat sorban. Illetve a lányok csak küldenék, de Gordon nem hagyja, lehet valami igazsága abban, hogy meglett férfiembereknek ne olyan tésztát szolgáljunk fel, amiben egy falatnyi csirke van mindössze.

Mindenesetre ez a kis gikszer csak kicsit veti vissza a piros csapatot, a verseny vége felé ugyanis ő állnak jobban, 4 asztaluk maradt csak, a fiúknak viszont 6. Ekkor azonban visszajön egy piros tányér, Tek húsgombóca sajnos kicsit nyers. A kék csapat viszont nem tud élni a váratlan lehetőséggel, a lányok nyernek egy paraszthajszállal. Örülnek is, mint majom a farkának, a nyereményük egy kis wellness egy csilivili spa-ban, meg egy helikopterút oda. A vesztes csapatra kis takarítás vár, a jóllakott tűzoltók ugyanis hátrahagyták a felszereléseket és a tűzoltóautókat, ki kell waxolni mindent, fényes legyen mint a Salamon töke. És hogy teljes legyen az öröm, utána az étkezőt is ki kell suvickolni JP elvárásainakmegfelelően.

A lányok tehát menne wellnessezni, de mivel ez a legkevésbé sem érdekes, így ezt ennyiben is hagyjuk. Nem mintha a takarítás sokkal érdekesebb lenne, kocsit mosnak, csövet tekernek stb. Dave az egyik autón ügyködik, de beszorul a keze valahová, úgyhogy lazán kirántja. Au, baromira fáj neki, de azt mondja nem súlyos, ezért inkább nem szól senkinek, jobb ha nem tudják meg, gondolja. Nem sokkal később Kevin is megsérül, ahogy megy fel a lépcsőn kificamítja mindkét bokáját. Ő nem titkolja el, húz az orvoshoz nyomban. Dave is jobb belátásra kér, belopakodik az orvoshoz, és érdeklődik, hogy volna-e esetleg egy kis jég. Mondjuk egy csuklóra való. Merthogy már nem érzi az ujjbegyeit, és olyan, mintha a csont belülről szúrná a bőrét. Juj. Mindketten elmennek röntgenre, kiderül, hogy Kevin egyik bokájában meghúzódott egy szalag, a másik meg kificamodott, Dave csuklójában viszont elszakad egy szalag, ráadásul a csont is lehet, hogy megrepedt. Kicsit aggódnak mindketten, joggal, hasonló (sőt kevésbé súlyos) sérülés miatt is voltak, aki idő előtt elhagyták a konyhát. Egyelőre azonban pozitívan állnak a helyzethez, egyikük sem akar hazamenni, inkább vállalják a fájdalmakat.

Másnap a csapatok az esti műszakra készülnek elő, Ariel örül, hogy vezetheti a piros csapatot, ragyogni akar. Ragyognia is kell, hogy ezt a sok szerencsétlent elvezesse, mindenesetre Gordon azt várja tőlük, hogy legalább úgy muzsikáljanak, mint a kihívás alatt. A fiúk közben aggódnak, a legjobbjaik közül kettő sérült, ráadásul eggyel kevesebben is vannak, mint a lányok. Az esti műszakban 1-1 fő pincérként fog dolgozni, hogy lássák, milyen fontos az együttműködés a konyha és az étkező személyzete közt. A fiúktól Dave egyből jelentkezik, nem akarja hátráltatni a csapatot a sérülésével. Gordon meglepődi eléggé, nem Dave-re gondolt, de belemegy. Félkarú rablónak (one arm bandit) hívja Dave-et, szerintem, nem gúnyolni akarta, inkább viccnek szánta, Dave viszont láthatóan megijed, és gyorsan felvilágosítja a főnököt, hogy nincs baja, mindkét kezét használni tudja. A piros csapatból Lovely lesz pincér, megértem, jobb, ha ez a nő nem került a konyha közelébe.

JP kinyitja az éttermet, indul a műszak, Gordon reméli, hogy ezúttal nem ér véget idő előtt. Dave és Lovely elkezdik begyűjteni a rendeléseket, és igyekeznek jó benyomást tenni a vendégekre. Gordon az első rendelés leadásakor buzdítja a fiúkat, hogy álljanak a sarkukra (on your toes) – kivéve persze Kevin. Kevin se nagyon veszi a lapot, látszik, hogy mindkét sérült nagyon komolyan veszi ezt a versenyt. Robert és Van dolgoznak az előételen, Van harsány természete és kiabálása nem nyűgözi le Gordont, a rizottója viszont igen, hála a texasinak, a kékek jól kezdenek. A lányok nem annyira, Tenille kagylói tocsognak az olajban, Suzanne próbálja figyelmeztetni, de nem hallgat rá. Eléri ezzel, hogy Gordon is észreveszi a bénázását, rá talán hallgat majd. A fiúknál is gyűlnek a viharfelhők, Robert ideges, kiabál, fel alá rohangál, majdnem leveri a serpenyőket, Gordon figyelmezteti is, hogy nem szerencsés, ha ő fut, úgyhogy inkább ne tegye. Pont az ilyen finomságokért imádom ezt a műsort. Andy közben egy halom fésűkagylót próbál bezsúfolni egy mini serpenyőbe, de emiatt Robert kerül bajba, aki nem veszi jó néven az újabb letolást, a belét kihajtja Gordonért. Gordon felvilágosítja, hogy ne érte hajtson, hanem saját magáért. Ez használ, a kék csapat előételei gyorsan készülnek.

Ugrunk a piros konyhára, Tenille úgy látszik, Gordonra sem hallgatott, még mindig túl sok olajat használ, ezért a kagylói inkább főnk, mint pirulnak, az eredmény gumi. A többi lány kiabálni kezd vele, hogy öntsön már le az olajból, természetesen mindez oda vezet, hogy az olaj a tűzhelyre ömlik, és meggyullad. Gordon helyreteszi Tenille-t, hátha végre összeszedi magát, a hatás nem marad el, miután Tenille levakarja a hátáról a többieket, végre sikerül kiadnia néhány előételt. Kár, hogy ezalatt a fiúk már az összeset kiküldték, és léptek a főfogásokra. Rég láttuk Lovely-t, de sajnos csak eddig. Pincérnek sem jobb mint szakácsnak, épp a rendeléseket ellenőrzi mert összekutyulta őket. Jean-Phillipe felküldi valami menő borért az irodába, Lovely puffog, hogy még ezt is neki kell csinálnia, amikor el van maradva. A palackot azért megtalálja, sajnos közben a rendelések nála maradtak, volt köztük olyan, ami cirka 42 perc alatt jutott el a konyháig, nem semmi.

A piros csapat az összeomlás szélén áll, ezúttal Amanda rúg bele egy nagyot a csapatba a birkasültjével, 3 adaghoz csak 8 szeletet hoz, egy tányérra ugye 3 kerülne elvben. Gordon kicsit vizsgáztatja alapfokú matematikából, de rögtön megbánja, Amanda ugyanis a mennyi 3 * 3 kérdésre csak harmadik nekifutásra tudja megadni a helyes választ. Nice. A Kék csapat közben a célegyenesben van, hála Kevinnek, aki lót fut a konyhában, mit neki két sérült boka. A vörös oldalon Ariel sikeresen korrigálja Amanda bárányszeleteit, felzárkóznak a lányok. A fiúk az utolsó asztalnál tartanak már, azonban Robert sziklát gördít a robogó vonat elé. Elfelejtette ugyanis a lazacot, ami sajnos a hűtőben lapul, ahelyett, hogy a sütőben pirulna. A fiúk kénytelenek 12 percet várni a lazacra, Kevin mérges, főleg hogy közben a lányok egy erőssel finissel megelőzik őket, és kiadják az utolsó rendelést is.

Az erős befejezés ellenére a piros csapat veszít, a kék csapat ételeit ugyanis a vendégek jobbnak ítélték. Gordon viszont látott valakit a piros csapatban, aki kiemelkedően teljesített, Suzanne mosolyog, azt hiszi ő az. Hát nem, Gordon Arielt nevezi a vesztesek legjobbjának, és őt kéri fel, hogy nevezze két csapattársát kiesésre. Ariel az emeleten számba veszi a lehetőségeket (van miből választania, az fix), végül Tenille-t és Lovely-t jelöli újfent. Gordon úgy gondolja, egyik lány sem lesz képes megnyerni a versenyt, azonban senkit nem küld haza, mivel Joseph kilépett a játékból. Basszus, hihetetlen, hogy Lovely még mindig itt van inkább maradt volna Tony.

Gordon aludni küldi a népet, de előtte – Joseph után szabadon – felhívja a csapat figyelmét arra, hogy ő bizony senkinek sem a kutyája (I’m nobody’s bitch), csak nekem van olyan érzésem, hogy nem utoljára hallottuk ezt a mondatot? A konyhafőnök jelöltek vidáman távoznak, de Gordon még odaszól Amandának, mennyi 3 * 12? A kattant lány válasza sajnos 9, és bár gyorsan korrigál, elérte, hogy a csapat még vidámabban megy aludni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesés vesés 2009.11.21. 19:33:04

Hell
Az hol a getvába megy,mert a viasaton nem, az tuti.

Póniló 2009.11.21. 19:52:11

@mesés vesés:
pedig ott megy, vasárnaponként este 9 tájban (plusz/minusz fél óra)

kathleen 2009.11.24. 11:02:19

Elég barom húzás volt a viasat részéről....
Egyik legnézettebb műsorát nem is promózta..eh...

Póniló 2009.11.24. 13:42:46

@kathleen:
igen, elég érthetetlen, hogy egyáltaln nem pőromozták, pedig az amerikai évadzáro után hetekkel már el is kezdték. Még nagyobb baj, hogy közben még ment napiban az 5. évad, így aki véletlenül elkapta vasárnap este a hatost, az jól megtudta, hogy Robert kiesik majd betegség miatt.

kaltenem 2009.11.26. 13:15:33

Üdv!

Köszi a hogyvoltot, a Viasat baromsága miatt én is jól lemaradtam a 6. évadról. A youtube-on fent van az egész 6. évad, mert így heti bontásban nézni igen szar.

kathleen 2009.11.27. 17:14:00

Nem lehet így követni, hogy ki kicsoda, azért is rossz a heti bontás.
Szerintem az egyik legjobb évad! Kár, hogy "eldugták".
süti beállítások módosítása