Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x03 - Angel's Flight

2009. november 21. 10:00 - missparker

San Francisco-ban járunk, Jarod hajnali fél nyolckor egy fagyist vegzál, márpedig ő vaníliafagyit akar enni müzlivel reggelire. A fagyis próbálja megmagyarázni, hogy még nem nyitott ki, hiába. A nyomorult árus Jarod maréknyi készpénze láttán és a fagylalt tápértékének pontos elemzését hallgatva mégiscsak ellátja fagyival. Bölcs döntés, így hamarabb szabadult. Jarod boldogan fagyizva sétálgat tovább, egy plakátot ragasztó öltönyös férfire lesz figyelmes: az eltűnt lánya, Jesse képét plakátolja ki. Néhány óra múlva az öltönyösnek látogatója érkezik, Jarod Waxman nyomozó közli, hogy ő kapta az ügyet, látni akarja a lány szobáját. Az apa hálás, a rendőrség először elzavarta, ha egy tinédzser lány csak 48 órája tűnt el, nem kap prioritást az ügy. Jarod körülnéz a szobában: angyalszobrok, angyalt ábrázoló képek mindenhol, a lány anyja 3 éve halt meg rákban, azóta érdeklődött a téma iránt.

Az 'Angyalok ereje' c. könyvben egy ördögöt ábrázoló kártya, rajta Jesse kézírása: 'A pokol kapui'. Hát, ez kevés lesz nyomnak... Jarod mellékállásban egy viaszmúzeumban is dolgozik, arcnélküli viaszszobrot gyárt, ajándéknak szánja valakinek. A múzeum tulajától kap egy kis osztrigát - a San Francisco-i öbölben honos ritkaság - hálából, amiért segít rendbetenni a kiállítást. Ízlik neki, a levéből pár cseppet az ajándékkísérőre cseppent, az ajándéknak vagy Miss vagy Sydney fog örülni, már sejtjük. Mivel nem tudott mit kezdeni Jesse kártyájával, ötlet híján a tulajbácsinak mutatja, aki kis híján infarktust kap tőle.

Ez egy SS jelképhez hasonlít, a bácsi pedig holokauszt-túlélő, reszketve dadogja: ördögök, démonok... Ha Jesse nyomára akar jutni, valamiféle démoni figurává kell válnia. Megnéz pár képet ilyen alakokról, tükör előtt gyakorol egy keveset, tökéletes az átváltozás, mint mindig.

A mágusgúnyában elindul a Frisco-i éjszakába. A 'Pokol kapui' egy szórakozóhely, tele emós tinédzserekkel, akiket amatőr bűvészek tüzes mutatványaikkal és némi emós-bulis zenével bolondítanak. Jarod kellően megdöbben az ottani fejeket látva, cserébe ő is meghökkenést okoz.

Az egyik agyonpiercingelt csajtól megtudja, hogy a kártyákat valami Hawk osztogatja a kiválasztottjainak, a hátsó szobában megtalálja őket. Hawk léleklátóként hülyíti a kölyköket, mindenki magánéletéből tud egy titkot, az egyik tanítványa halott ikertestvérének neve megjelenik a lány mellkasán a keze nyomán. Hű, de varázslatos. A hívek kérdezik mesterüket az Angyal Repüléséről, a hátuk mögött Jarod kezd el mesélni róla. Az Angyal Repülése Houdini álma/lidércnyomása volt. Azt tartotta, hogy angyalok erejével megszabadulhat a földi korlátaitól, és a mennybe repülhet, akár egy isten. Hawk szerint az Angyal Repülése elérhető állapot. Jarod szigorú tekintetét látva, elhajtja híveit. A kölykök távoznak, közben Jarodról suttogják, 'milyen félelmetes alak'. Jarod előadja, hogy tanulni jött a legjobbtól, bedob pár bűvésztrükköt, hízeleg, hogy Hawk képessége mennyire lenyűgözte. Hawk igent mond, majd távozik. Jarod Hawk segédjét, Kesslert kezdi megdolgozni: 'Nem osztod Hawk nézeteit? Mikor az Angyal Repüléséről beszélt, nagyon feszengtél...' Kessler hallgat.

Broots nagy dobozt cipel a Központ folyosóján, Sydney és Miss kitalálták, hogy Jarod küldhette, de inkább Lyle érdekli őket. Két valaki szivart és pezsgőt hoztak neki, pedig Lyle nem is dohányzik. Szépfiú pedig feltűnően kedves a delegáció távol-keleti hölgytagjával, jó eséllyel ő is ajándék.

Vissza a dobozra, benne Jarod ajándéka, és az üzenet, 'óvakodj az ajándékot hozó idegenektől'. Kezd érdekes lenni a szivaros-pezsgős páros.

Jarod közben a mágiázást tanulja könyvből, ez hatékony módszer, elvégre szívsebész és ejtőernyős is így lett anno. A trükkök jól mennek, irány az éjféli szeánsz. Csak az ajtóból figyeli, ahogyan Hawk komolyan veszi magát, és minden tininél feltár egy-egy fájdalmas titkot. Meghatódás, sírás, taps, hit. Hawk Megváltóként tetszeleg, Jarodnak nem tetszik.

Kessler szólítja meg, neki meg az nem tetszik neki, hogy kívülállóként nézi az előadást [értsd: nem ad támadási felületet]. Jarod most Jesse kártyájával hozza rá a frászt, úgyhogy a kis féreg újra eliszkol a kérdések elől. Hawk közben egy Scott nevű fiút faggat a fájdalmairól, itt egy brutális apát vélelmez, a gyerek homlokán fluoreszkáló festékkel megjelenik a felirat: Apa. Jarod provokál, 'rajtam próbálkozz, Hawk'. Benne van a kihívás, még Sydney sem látott a lelkébe soha, pedig ő nevelte fel. Hawk mellébeszél, 'mindenkinek vannak démonjai, te mit rejtegetsz?' Jarodon most látszik először a kétsége: elég erős-e ahhoz, hogy valaki szembesítse a saját poklával? Hawknak Jarod riadt tekintete elég volt, győztesen távozik. Mi reménykedünk, hogy Hawk csaló, és nem jön rá az igazságra, Jarod a bizonyosság híve. Ha csaló, ő elkapja. Ha nem az, akkor viszont sokat árthat neki. Tehát az ügy mostantól személyes is, nemcsak Jesse-ről szól.

Központ, újabb dobozok érkeznek. Arcrészletek a viaszbábuhoz, Jarod táv-puzzle-t játszik. Üzenetek is vannak, a fül mellé: 'Nem hallom a Gonoszt' és a szem mellé: 'Nem látom a Gonoszt'. Lyle vendégeiről nincs újabb infó.

Jarod közben félredobta amúgy is laza törvénytiszteletét, betört Hawk lakásába. A számítógépén fájlok a hívekről, a sötét titkokat bizony nem különleges képessége révén tudja, mindenkiről aktát vezet. Jesse aktája is előkerül, megjegyzés rajta: 'öngyilkos anya'. A fiók mögött titkos széf, azt sem probléma feltörni: ékszerek, órák, Jesse angyalos medálja. Jarod gyűlölettel néz. Ez most nem az az egyszerű gonosz pillantása, amit  minden alkalommal elsüt. Ez igazi, démoni gyűlölet.

A házból kifelé jövet Hawk és Kessler meglesi, tudják, hogy tudja...! Kessler megkapja a parancsot, ölje meg Jarodot.

Jarod Waxman nyomozó az apának számol be, még dolgozik az ügyön, de muszáj tudnia, hogy halt meg Jesse anyja. Rák vagy öngyilkosság? Beteg volt, de öngyilkos lett: leugrott egy tetőről. Angyal Repülése? Az angyal-medál az övé volt, azt markolta halálában is, ezért lett Jesse az angyalok megszállottja.

A Központban teljes lett a viaszarc, Missék próbálnak rájönni, kit ábrázol. A száj mellé - kitalálhatjuk - ez az üzenet jött: 'Nem beszélek a Gonoszról'. Most tűnik fel Missnek az egyik kártyán a csepp nyoma és szaga. Elemezni őket!

Jarod tanácstalan, a szállásán a piros füzetet töltögeti Jesse ügyéről, semmi ötlete sincs, merre lehet a lány. Újabb könyv kerül a kezébe, a 'Bukott angyalok története'. Angyal Repülése? Az bizony, az ügyben minden a zuhanásról szól: az anya halála, Hawk szektája. Lássuk Hawk házának tetejét! Egy sikátorra néz, ha valaki onnan leugrik... és igen, a sikátor betonján vérnyomokat talál. Az épület pincéjében is vértócsák, patkányok fürdenek benne, nesze neked Pokol kapui. A vérfoltok Jesse koszos rongyokkal letakart, összetört testéhez vezetnek. Kessler most érkezett, Jarod hátába pisztolycsövet nyom, sír, 'Miért nem hagytad, hogy befejezzem?' Hogy mi van?

Kessler toborozta a kölyköket Hawknak: gazdag, de érzelmileg elárvult tiniket, akik sokat ajánlottak Hawknak a megváltásért. A játék utolsó eleme az Angyal Repülése. Hawk őrült, hisz benne, hogy egyszer repülni fog. Jesse meghallotta, amint Hawk és Kessler a csalásról beszél, ledobta a lányt a tetőről. Jarod most világosítja fel a féreg Kesslert, hogy Jesse életben van, kidumálja a kezéből a fegyvert. Aztán a karjaiban viszi ki Jesse-t, majd jön a bosszú előkészítése. Drótsodrony, golyólyuggatta bűvészing, művér. Ledob néhányszor egy kirakati babát a tetőről, méri a zuhanásának idejét.

Broots feltette a Jarod által megküldött parókát is a viaszszoborra, kiderítette az osztrigacseppet, Frisco-ban honos ritkaság, ugye. Jarod azt akarta, hogy megtalálják. A viasz is speciális, csak viaszmúzeumban használják. Broots felhívta a múzeumot, az üzenetrögzítőn Jarod hangja szól: 'Helló, Sydney!' Két dolgot kér a hármastól: ha már a nyomába indulnak, hozzák a viaszfejet, a második, kapcsolják be a biztonsági övet. Este rárontanak a viaszmúzeumra, felfedezik Jarod hűlt helyét, mint mindig. A tulajbácsi Mesélő lesz, Jarod egy művész volt, az angyalok küldték. Tervezett egy speciális tárlatot is, íme. Bizarr vagy, Jarod.

Az ajándék viaszfej helye is megvan. Ahogy a helyére kerül, hármasunk szobrai lefejeződnek. Az üzenet egyértelmű, a figura veszélyes, de még mindig nem tudjuk, kit ábrázol.

Hawk szeánszt tart a tetőn, Angyal Repülése jön, tejeljetek, hívek. A kölykök hoztak minden földi jót, ékszert, órát, készpénzt. Hawk kilép a tető szélére, keresi a biztonsági vonalát, a drótsodronyt. Az nincs, Jarod van. A lelőtt ing a művérrel nem ugyanaz, mint a lelőtt ellenfél. Jarod oktatja a kamumágust: a mágia első törvénye, barátom, sose hidd el, amit látsz. Kiosztja a kölyköknek a kinyomtatott adataikat. Mesél Jesse-ről, Hawk felrángatta a tetőre, és ledobta. Szóval, akarsz repülni, Hawk? Most jön a csoda, Hawk színpadiasan hátradől, lezuhan a tetőről a sötét sikátorba, félúton 3 galambbá változik. Jarod figyelmezteti a szörnyülködő kölyköket a mágia első törvényére: sose hidd el, amit látsz! Reflektorok gyúlnak a sikátorban, Hawk elég prózai módon repül, úgy, mint bárki más: a végén lepotyog. Ha mindezt egy biztonsági matracra teszi, az sem csoda, csak előrelátás.

Központ, Miss utálja elismerni, de Jarod zavarba hozta ezzel a mutatványával. Kell lennie itt valaminek, amit nem látnak. Lyle lép be a laborba, közli, hogy a Triumvirátus úgy döntött, jobban kézbe veszik Jarod ügyét. Egy egyszemélyes belső ügyosztályt hoztak létre. Mr. Cox, a viaszbábu, élőben. Eszerint Jarod hamarabb tudta mindezt, mint maga Lyle.

San Francisco újra, Jesse-t az apja kerekesszékben tolja ki a kórházból, teljesen rendbe fog jönni, hamarosan lábraállhat. Hálásak Jarodnak, a medált Jesse nekiajándékozza. A szokásos záráshoz érkeztünk, Jarod újra egyedül, csak egy jó érzés maradt neki. Csak?

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2009.11.21. 17:55:09

Sziasztok csak jelezni szeretnék a Kaméleon rajongó csapatnak szóval mindenkinek aki itt ezt olvassa hogy holnap este 21:00 perckor a film+ jó voltából le adja a Kaméleon Renegát című filmet úgy hogy ha valakit érdekel az üljön a tv elé és nézze velem minden képen.

kekhalal21 2009.11.22. 15:47:46

Sziasztok van még egy jó hírem jövő hét vasárnap ugyan ott és ugyan abba az időben le adják a másik filmet is A rejtelmek szigete.

nautilus64 2009.11.25. 15:50:59

@kekhalal21: Szia! Most jutottam el idáig, hogy megköszönjem a figyelmeztetést! Láttam az újságban, de nem gondoltam, hogy ez lesz az! Köszi, hogy szóltál! :) Jó volt, de sajnos volt pár dolog amit nem értettünk párommal (aki szintén Kaméleon rajongó), és azt olvastam valahol, hogy a következő nagy filmnél még inkább több kérdésünk lesz. :( De sebaj, Kaméleon és ez a lényeg! :)

A részhez szólva: tetszett a kép a viasz szobrokról! Köszi a hogyvoltot missparker! Csak így tovább!

kekhalal21 2009.11.26. 15:12:27

Persze minden képen szólok ha lesz valami ha van kérdésed akkor nyugaton forduljál felém várom a következő részt.@nautilus64:

Pissta 2009.12.09. 19:12:13

Na, ezt már mondhatjuk egy szokványos résznek, meg van benne minden ami kell! (csak a PEZ hiányzik belőle!) ;)
süti beállítások módosítása