Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x14 - Az igazság órája

2009. november 18. 11:04 - Hoppancs

A kisfiát sétáltató Dr. Bailey-vel nyitunk, és szerencsére a baba elég cuki ahhoz, hogy elterelje a figyelmünket Meredith (túl) hangos gondolatairól. A Főnök valami érdekeset mutat a Nácinak, olyasmit, ami nagy eséllyel felzaklathatja Yang-ot. (Nem, nem a péniszét, bár gondolom, azon nem csak Yang lepődne meg.) Meredith eközben pszichiáterével tárgyal, a tőle megszokott átéléssel és gazdag arcjátékkal részletezve Derek iránti bűnös vágyait. Szegény képtelen koncentrálni, műtét közben is csak a bodros hajú szívtipró csókja jár az eszében, majd szétveti a vágy, hogy leborítsa az asztalról az amúgy is halálra ítélt pácienst és ott, helyben újraegyesüljön szerelmével. (Oké, ezt kicsit kiszíneztem.) Kéri a dokit, hogy segítsen neki továbblépni, de a lélekbúvár tudja, hogy valójában nem ezt akarja, meg mi is.

Arról is értesülünk, hogy Miss Grey világmegváltó kísérletének köszönhetően eddig négy embert segítettek sikeresen a másvilágra, de nem kívánnak itt megállni, még ennél is komolyabb eredményeket szeretnének elérni. Ehhez viszont lélekjelenlét kell, nem lehet utat engedni a piszkos fantáziának. Az agyturkász azt javasolja kedvenc hősnőnknek, hogy fókuszáljon a valóságra, ami bizony jelenleg az a rideg tény, hogy Derek Rose nővérrel jár. Meredith el is kezdi hajtogatni magában a nagy igazságot, és lám, máris magabiztosabban áll a következő hullajelölt elé. A beteg egy szimpatikus ex-katona, aki egyelőre nagyon pozitívan áll a dolgokhoz. Ebben segíti jóbarátja és katonatársa, aki ragyogó szemmel mondja, „túl fogja élni”, és ezalatt olyan zene szól, amiből azonnal rájövünk, hogy ezek ketten nagy eséllyel melegek.

Torres és Sloan valamelyik orvosi szobában szereti egymást, a latin csajszi nagyon szeretné elhinni magáról, hogy csak a pasikhoz vonzódik. Ennek Sloan örül, ő szívesen helyreállítja a bizonytalan nők nemi identitását. Bailey kicsit zavarja őket, ahogy megpróbál műtétekről, meg egyéb kevésbé fontos témákról beszélni, de megoldják. A babuci persze nem érti, miről van szó. Izzie nem szeretné, ha Yang meglátná a hirdetőtáblán a Burke kitüntetéséről szóló cikket (bizony, ezt mutatta a Főnök Bailey-nek az elején), ezért látványosan takargatni kezdi a kritikus részt, amivel sikeresen rá is irányítja Cristina figyelmét. Ő egyelőre visszafogottan reagál, de lesz ez még rosszabb.

Alex be akarja költöztetni Rebeccát Meredith-hez, Izzie meg kétségbeesetten néz, de nem mondhatja el, hogy mit tudott meg a nőről.Yang olyan feltűnően megnémult a Burke-ügy hatására, hogy az még az őt egyébként levegőnek néző Hahn-nak is szemet szúr. Megfenyegeti, hogy ha nem aktivizálja magát, mehet a hullaházba szíveket kiszedni, amibe Yang rezignáltan beleegyezik. Itt a világvége, Cristinát nem érdekli az izgis műtét! Lexi követi rezidensét, a többieket pedig Hahn elvezeti az operálandó asszonyhoz, aki már nagyon kimenne a burokból, ahol nyolc hete tartják. Már rég szívet kellett volna kapnia, de a dolog elhúzódik, ő meg ott ragadt a steril környezetben, elzárva szeretteitől. A bömbölő asszonyt gyorsan megnyugtatják, mert már meg is van a szerv, ami kiszabadíthatja rabságából. Szerencse, mert ellenkező esetben max baseballütővel lehetett volna elhallgattatni.

Hogy kicsit lazítsunk, lassan elkezd kibontakozni az epizód komikus szála. Sloan műtétjeit bojkottálják a nővérek, mert bár nem tett ellenük semmi rosszat, utána nem hívta fel őket. Ezért eljött az ápolónők szakszervezeti vezetője, aki hoppá, nem más, mint a Főnök felesége. Az asszony kimondja az igen erőltetett ítéletet, ami szerint ezentúl minden kórházon belüli szexuális kapcsolatot regisztrálni kell. Tehát Sloan miatt most nagyon csúnyán bele fognak mászni a dolgozók intim szférájába, nekünk meg ezen jókat kéne mulatnunk. Kár, hogy nem vicces.

„Jól van, Dr. Yang?”, érdeklődik Lexi, bár eléggé látszik, hogy erre csak nem lehet a válasz. Mivel Cristina nem szeretne beszélgetni, inkább dalra fakad, szegény Lexi meg hiába keresi a kandi kamerát, nem fogja megtalálni. Ez azért jópofa jelenet, főleg, hogy Yang egész jól énekli a Like a Virgin-t, és van egy állati hatásos nézése, amit nem fél használni, mikor Lexi segítő célzattal csatlakozik hozzá. Az eszelős szemvillanás azonban elhallgattatja a kiscsajt, aki jobb, ha vigyáz, mert bekattant, szikével hadonászó Cristina mellett állni a népi hiedelem szerint rosszat jelent. El is húz, amíg teheti.

A Főnök azt bizonygatja nejének, hogy ő megváltozott, már nem olyan munkamániás, sőt, megbízott egy gyakornokot, hogy segítsen neki. Ez persze nem igaz, így gyorsan találni kell valakit a frissen kreált pozícióra, és hogy George-nak is jusson egy kis szerep ebben a részben, őt éri a megtiszteltetés, hogy a „Főnök Gyakornoka” legyen. Hogy azt higgye, ez valami komoly dolog, a Főnök egy igen kínos beszéddel igyekszik meggyőzni a változatlanul bambatekintetű O’Malley-t, hogy a magafajta fickónak kihívásra van szüksége. (Szerintem inkább kiírásra, a sorozatból.)

Vissza Derek és Meredith közös projektjéhez, aminek során a vírust két oldalról kellene a tumorba fecskendezni, méghozzá tökéletesen egyszerre. Ez tuti menni fog, hisz nekik a szívük is egyszerre dobban, höhö. Meredith megint kezd izgalomba jönni, amire abból következtetünk, hogy megint a „Rose-zal van” szöveget mantrázza. Izzie erkölcsi dilemma előtt áll, mert nem tudja elérni Rebeccát, Alexnek meg nem mondhatja el, mi lett a teszt eredménye. Szegény Karev pedig már kezdi beleélni magát az apaságba. George barátunk körbejár a kérdőívvel, ami a kollégák nemi életét feszegeti, közben fontosnak érzi magát, amitől még bénább lesz. Bailey mentességet kap a kitöltés alól, de nem örül neki.

Rose kimaradt biosz óráról, mert rákérdez, hogy „mit értenek szexuális kapcsolat alatt”. Na jó, igazából ennyire nem súlyos a helyzet, csak tudni szeretné, az intimitás mely szintjéről kell beszámolni. Hát a legmagasabbról, szól George zavartan, erre Rose visszaadja a lapot. Hm, hm…szóval ő és Shep még mindig nem??? „Ez azért van, mert nincs péniszem?”, kérdi Hahn, Torres meg majd’ elájul, de aztán leesik neki, hogy barátnője a díjról beszél, amit szerinte ő jobban megérdemelt volna, mint Burke. Callie visszautasítja Hahn ajánlatát, hogy igyanak együtt Joe-nál és szidják a pasikat. Sloan emberesen Callie fenekére csap, Erica megsértődik, majd a pár ismét szexelni indul, hisz Torres megint kicsit elbizonytalanodott.

Meredith tanúja lesz a meleg pár szerelmi jelenetének, amihez nagyon komoly csók is tartozik zenével, de az ő gyomorbajos arckifejezésén ez sem tud változtatni. A beteg apja viszont kevésbé közömbös, úgy tűnik, otthon még nem volt meg a coming-out, úgyhogy ki is zavarja fia barátját, ne b*zuljanak már ott az orra előtt. Sloan összeütközésbe kerül Rose-zal, mert az nem hajlandó őt fényezni a nővérek előtt, de rögtön vissza is kanyarodunk a kivégzésre váró meleg fiúhoz, aki annyi szép gondolattal bombázza Meredith-t a munka és magánélet keveredéséről, meg a szerelemről, hogy annak már majdnem megrebben a szempillája, de aztán mégsem. Szeretné odahívni a csávó szerelmét, de ő ezt nem akarja, mert apu dühös lenne.

Rose Meredith előtt közli, hogy mégiscsak kell neki az űrlap, kicsit érzéketlen a csaj, de legalább mindenki zavartan nézhet. Meredith azonban jól van, amit alátámasztandó megjegyzi, hogy „Derek Rose-zal van”. Alex meg elfelejtette, hogy Lexivel is lefeküdt, de legyünk vele elnézőek, most nehéz időket él. Meredith azonnal a hullaházba rohan, ahogy megtudja, hogy Cristina ÉNEKEL, és egyedül azzal bírja leállítani a bolond nőt, hogy elmondja, terápiára jár Derek miatt, és az élete szar. A Főnök hülye, és nem érti, miért esik rosszul Bailey-nek, hogy őt meg sem kérdezik a szexuális életéről. Alex kicsit lázas, ezért nem mehet többé a szívbeteg nő közelébe, a gyerekeit viszont pesztrálhatja.

Meredith rá akarja venni betegét, hogy búcsúzzon el a barátjától, utóbbi szintén nagyon szeretné ezt, de ott a papa, aki mindent lát, így a fiú nemet mond. Meredith szomorú, talán sejti, hogy őt is ki fogják csinálni. (Azt ugye nem kell mondanom, hogy a pácienst zenére tolják a műtőbe? ) Hahn végre beszélgetni akar Cristinával most, hogy Burke személyében találtak egy közös ellenséget, de Yang most autistát játszik, és nem reagál. Derek és Meredith tökéletes összhangban juttatják a vírust a tumorba, itt meg kéne hatódni, mert közben nagyon néznek egymásra. Bailey jópofán üvöltözik a Főnökkel, aki nem feltételezte róla, hogy újdonsült szingli nőként érdeklődhet a másik nem iránt. A helyében mi pofán is vágnánk a galádot, de ő megkegyelmez, és szimplán elviharzik.

Alex és Izzie nem értik meg egymást Rebecca-ügyben, ami nem csoda, hisz egyikük súlyos információhiányban szenved. Hahn-t bántja, hogy Torres nem szólt neki a Sloan-nal való kapcsolatáról, és kénytelen azt hinni, hogy ő is olyan csaj, aki lerázza a barátait, miután bepasizik. Torres ezen elgondolkodik, talán itt az ideje kibökni, mi baja. Előbb azonban szaladna Sloan-hoz szexelni, ő viszont most kicsit magába fordult és nincs kedve. Szívesen beszélgetne azonban egy kávé mellett, amire viszont Torres nem vevő, hiszen attól nem érzi kevésbé leszbinek magát. Meredith udvariasan átengedi Dereket Rose.nak, pedig a pasi szívesen virrasztana vele a frissen műtött beteg mellett. Hű, de felnőttes!

Már pont megérkezne az új szív, mikor az arra váró nő rosszul lesz, és sajnos csak a fertőzésveszélyes Karev van a közelben, hogy megmentse, de az is több a semminél. Alex a gyerekekkel is nagyon jól bánik a vészhelyzet közben, kár, hogy neki mégsem lesz egy sem. George rájön, hogy a Főnök csak a feleségének akar imponálni az ő ugráltatásával, és hangot ad felháborodásának. (Istenem, de rosszul játszik a csávó, és milyen idegesítően hangsúlyoz!) Aztán persze jön a szokásos zenés szomorkodás a végére: Sloan megzuhanva üldögél, Meredith elveszíti a betegét, akinek szeretője jó érzékkel pont akkor lép be a szobába, mikor Meredith az apával közli a rossz hírt.

A szitu a következő: ott ül a könnyes szemű orvos, aki épp a lehajtott fejű apának magyaráz. Ti mire következtetnétek? Hát, a pasas nem arra, ő azt hiszi, a fiúja még mindig él. Így biztos megrendítőbb, gondolták a készítők. Szerintem inkább ciki, mert a hülye is észrevenné, mi a helyzet, ez meg itt fújja a magáét, hogy „Csak azt akarom tudni, hogy van!” Hát meghalt, bammeg, néz rá a másik kettő. Meredith-t Derek vigasztalja, Yangot meg kérdőre vonja a Főnök, hogy miért nem töltötte ki az űrlapot. Akkor is alá kell írnia ugyanis, ha Dr. Burke már nincs is a kórházban. Anyám, ez a vonal fizikailag fáj! Ezt már Cristina sem bírja tovább, és kiönti a lelkét arról, hogy mennyit segített Burke-nek, mégsem jelent meg a neve a cikkben, és hogy gyakorlatilag egy senki lett belőle, amióta elment, Hahn meg tojik a fejére. Most tényleg együtt lehet érezni vele, ezt azért ő sem érdemli meg.

Bailey frappánsan oldja meg a Sloan-helyzetet, közölve a nővérekkel, hogy mostmár hagyják abba a hisztit, és húzzanak vissza dolgozni. Tudták milyen Sloan, mégis összeálltak vele, szóval ne sírjanak. A szívátültetést el kell halasztani, de az anya legalább ölelgetheti egy kicsit a gyerekeit. Alex megint kajabál Izzie-vel, amiért beleüti az orrát az ő gyerekének dolgába, de a nő hősiesen tartja a száját. A Főnök kibékül a nejével, legalábbis egy éjszakára biztosan. Callie elmondja Ericának, hogy azért kerülte mostanában, mert Addison szerint ők leszbikusok. Ezen állati jót nevetnek, aztán egy pillanatra el is gondolkodnak a dolgon...Derek bevallja Sloan-nak, hogy miközben Rose-zal szeretkezett, végig Meredith-re gondolt. Huh, jaj…Jön a zárójelenet a pszichiáterrel, amiben Dr.Grey–t szembesítik gyávaságával, meg azzal, hogy ha tovább szarozik, ő is magányosan hal meg, mint a szegény meleg betege. Meredith kicsit sipítozik, aztán kirohan, véget vetve az eheti epizódnak.

Címkék: grace klinika
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.11.18. 12:14:02

Miért nem fulladt a tengerbe ez a gyökér némber a kompkatasztrófa után? Még egy jó sorozat is lehetne ebből.

Nálunk már cancel lett a GA sorsa, olyan szinten voltam rosszul tőle...

mustarmag 2009.11.18. 12:31:30

De a HV-k jók!@Hoppancs köszi! Én ugyanis szinte mindig belealszom a filmbe.

khencsi 2009.11.18. 14:39:28

annak a katonának a szebbiknek! aki életben maradt kéne a neve! ha vki tudja! koszike :)
nem mintha surun osszefutnék vele, de tok helyes pasi volt :)
elore is koszi

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.11.18. 15:04:35

@khencsi: IMDB szerint David Giuntoli. Telefonszáma sajna nem ismert.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.18. 15:06:19

Az ugye nem baj, hogy nem T.R. Knight hangsúlyoz rosszul, hanem a magyar hangja?!

Llew 2009.11.18. 15:06:32

@khencsi: imdb-n keresd meg az epizód stáblistáját

Llew 2009.11.18. 15:07:32

@khencsi: na, @Hoppancs: közben megtette neked

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.11.18. 15:17:20

@kekecke: Nem lenne baj, ha igaz lenne. Újabban ugyanis eredeti nyelven nézem.:-)

Bejgli 2009.11.18. 18:37:46

nem vagyok nagyon aggresszív, de Meredith-t simán tudnám ütni, amíg él... még egy ilyen náthásfejű, ostoba tekintetű, tehetségtelen p***át sose láttam :( egy részt megnézek, aztán hármat nem, úgy kiborít :)

~Moi~ 2009.11.18. 19:08:05

jajj FÚJ-FÚJ Meredith! Sztem Derekhez sokkal jobban illik az a másik nővér csajszi! :)

Ditti82 2009.11.18. 19:44:57

@khencsi: Azért a másik katonára sem mondanám, hogy csúnya lenne... ;)

Ainult Mina 2009.11.20. 14:23:27

most megy Magyarországon a negyedik évad?

mea 2009.11.20. 16:51:06

Nem tudom, hogy mikor csúszott mellé ez a sorozat, de az már tényleg fáj!! Hogy lehet az, hogy Derekék már 4 embert meggyilkoltak az előző részben felfedezett ritka betegségben szenvedők csodás műtéti technikájával, míg Izzy még mindig nem tudta elmondani Rebeccának, hogy nem terhes??? Ennyi idő alatt már meg is kellett volna szülnie... Egyetlen jó jelenet volt a filmben, mikor a pszichiáter jól beolvasott Meredithnek!!! Tényleg az ember legszívesebben jól behúzna ennek a nőnek, hogy legyen miért oka szenvedni!!!
süti beállítások módosítása