Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gordon Ramsay - A pokol konyhája 6x02

2009. november 18. 10:14 - Póniló

Az előző részben elbúcsúztunk Louie-tól és Melindától, visszatért viszont Robert, így 15 szakács folytatja a versenyt az Araxi konyhafőnöki posztjáért. Új főcímet is kaptunk, Robert fújja a tüzet Dave helyett a végén, Dave meg a főcím közepe táján nem csinál semmit.

Egyébként ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk, a kiszavazás után, Robert jó tanácsokkal látja el a lányokat, a piros csapat egyelőre lelkes, úgy érzik, megfogták az isten lábát, a fiúk viszont nem örülnek a megerősödött ellenfélnek.

Másnapra Gordon garnélapucoló versenyt rendez, mivel ez elég pepecs munka előző nap meg senki sem ügyelt a részletekre. Aki csinálta már, tudja, hogy tényleg elég nagy szívás, először le kell fejezi a rákokat, aztán kioperálni a páncélból, eddig nincs is baj, de ki kell szedni a belüket is, ügyelve arra, nehogy bennmaradjon a bél vége, és annak tartalma. A séfhelyettesek kádnyi garnélát tolnak be, de Gordon szerint nincs elég, így a helyzetet garnélaeső súlyosbítja. Nagyszerű, most minden úszik a rákban, szerintem mindkét csapat érzi, hogy nem szabad elveszíteni ezt a versenyt.

 

A lányok többen vannak, ezért Lovely nem vesz részt a versenyben, de ahelyett, hogy csendben lenne, bárgyún buzdítja a lányokat, mindenkit idegesít. Tíz perc volt a pucolásra, amelyik csapatnak több sikerült, az nyer. A lányok jól kezdenek Sabrina, Amanda, Tek és Ariel sok rákot pucolt meg, Tenille azonban betlizett, bennhagyta a bél egy részét, 1 garnélája jó csak. Suzanne javít, Robert viszont alulteljesített, széttrancsírozta a rákokat a bumszli ujjaival, csak 4 rákkal járult a csapat sikeréhez, összesen 44 jött össze a piros csapatnak.

A fiuknál Andy jól kezdett, elégedett magával, miután kiszámolta, hogy 6-7 rákos átlaggal simán nyernek. Van és Tony szintén jó volt, Joseph azonban csak 5-ig jutott. Dave szintén bénázott, Kevin viszont hozta magát, 43-ra szépített, és még Jim hátra van. Jim első rákja jó, utána viszont sorra jönnek az elfogadhatatlan rákok. A véletlen (?) úgy hozta, hogy az utolsó rák dönt, Gordon elfogadja, ezzel a fiúk nyernek egy nyamvadt rákkal. Tenille szarul érzi magát, nem is csoda, ráadásul Gordon is alátesz neki, így kell ezt.

A büntetés adja magát, a lányoknak meg kell pucolniuk az összes rákot, és a tetejébe citromot is magozniuk kell, hogy ennek mi az értelme nem tudom, mindenesetre nagy szívás. Tenille ahelyett hogy meghúzná magát, ösztönözni próbál, de inkább tűnik diktátornak, ráadásul irritáló is, a vörös csapat nem túl lelkes. A fiúk közben Newportba mennek Gordonnal tengeri herkentyűt falni meg hajókázni. Jól érzik magukat mind, Gordon sztorizik kicsit a karrierjéről, Joseph viszont beleszarik az egészbe, ő nem ebédelni jött, hanem nyerni, meg amúgy is utálja ha leugatják, ettől ő nem lesz jobb szakács. Még ha igaza is van, kérdés, hogy mégis mit várt, elvégre ez már a hatodik évad, akkora meglepetés nem érhette Gordon természetét és habitusát illetően. Gordon nem szól be neki, ezúttal megtartja a véleményét magának, biztos megvan rá az oka. Dave viszont nem ért egyet Josephhel, szerinte a srác egy seggfej, nincs egyedül ezzel a véleménnyel. A desszertet a srácok egy bazi yachton fejezik be, és miután kiszórakozták magukat JP szűk naciján és pulcsiján, kárörvendenek kicsit a piros csapaton is.

A műszak előkészítésekor a Robert áll a vörös hadsereg élére, egész jól haladnak, meglátjuk, meddig tart a lendület. A kékeknél közben Tonynak meggyűlik a baja egy grapefruittal, nem megy neki a filézés, és a levét sem fogja fel. A műszak alatt mindkét csapatból 1 fő az asztalok mellett fog garnélát sütni, Gordon két kiszemeltje Van és Tenille. Tony közben még mindig a grapefruittal szarakszik, Gordon ettől már a nyitás előtt sík ideg, Tony vélhetően nehéz műszak elé néz ma. Van-nek eközben egy konyharuhára van szüksége, és ki tudja milyen indíttatásból Gordontól kér egyet, aki persze elhajtja a francba. Tenille jópofizik a vendégekkel, bár ne tenné, aszondja ő egy Whoopy Goldberg hasonmás, hát ez tényleg baromi vicces. A fiúknál befut az első rendelés, és Tony belecsap a lecsóba, bedobja a fésűkagylókat a serpenyőbe iziben, pedig nem kéne, hisz a többiek még levegőt sem vettek. Lovely közben gáz nélkül próbál főzni, lám csak, JP hiába osztogatott tanácsokat az előző részben. Tony közben tovább szenved, ezúttal nyersek a kagylói, Gordon továbbra is üvölt vele, lehet hogy valaki lassan a 3. szabályt is megszegi? Nem úgy van az, Tony kemény, mint a vídia, bármit meg tud főzni, meglátjuk. Kevin azért beugrik segíteni, így röpke 25 perc elteltével a kék csapat kiküldi az első előételeket.

Robert ezalatt betlizik a rizottóval hiába, ő sem tud mindent, hol van már a tavalyi hó. A piros csapat kezdi úgy érezni, hogy mégsem övék az aranytojást tojó tyúk, olyan béna mint mi, mondja Tenille, csak nagyobb és többet beszél. JP eközben tanácsokat próbál adni Van-nek, de a forrófejű texasi nem hajlandó meghallgatni, pedig jobban tenné, mert átkeveredik a lányok területére, piros asztalt akar kiszolgálni. Pedig két bazi nagy piros tányér van rajta, ember. Gordon nem érti, mi a baja JP-nek Van-nel, JP nyelvi akadályokra hivatkozik. Miről beszélsz, kérdi Gordon, mindketten angolul beszéltek? Igen, de Van texasi akcentussal, hehe. A másik oldalon Tenille le van maradva, pedig a csapata sem a gyorsaságáról volt híres eddig, ráadásul nyers rákot szolgál fel egy terhes nőnek. Van ezalatt szétszórja az összes rákot a földön, majd visszafut a konyhába. A mindig udvarias JP-nél betelik a pohár, elveszti a türelmét, és rákiabál Van-re, a fiúk csak néznek, hátha összejön egy jó kis bunyó. Gordon félrehívja mindkettőt, és kiosztja őket, JP védekezik egy darabig, majd lenyugszik, de egy frappáns „ladies first” kíséretében engedi előre Vant, jelezve neki, ki a főnök. Jean-Phillipe ma nagyon elemében van, ellopja a show-t a belga, szép volt JP, csak így tovább.

Mindeközben Andy a félig sült csirkét feldarabolja, és darabokban próbálja kisütni, mint a csibefalatokat, Gordon azonban nem kér belőle. A lányok sem boldogulnak a csirkével, minden lében Suzanne figyelmezteti is Sabrinát, hogy nyers, de a cicababát nem érdekli, kiadja így is. Gordon nincs elragadtatva, „it’s pinker than your fucking lipstick”, ott a pont. Tony továbbra is ámokfut, nem fűszerezi a halat sütés előtt, Kevin ugrik be újfent. Lovely sem tud halat sütni, először nyers, aztán odakozmál, de szerinte persze tökéletes, inkább Gordonnak kéne szemüveg. Kevin hiába próbálkozik, az ő hala sem arat sikert, nyers az is, most Josephen a sor. Végül az egész kék csapat a hallal szarakszik, amíg Joseph mindenkit el nem küld a francba. Gordon nem hisz a szemének, inkább átnéz a piros konyhára, de a helyzet ott sem jobb, Sabrina ezúttal égett csirkét ad ki. Ramsaynél betelik a pohár véget vett a játéknak, és rákkoktélokat készíttet a csapatokkal (véletlenül épp volt egy tonna pucolt rák raktáron…), mivel azt nem kell főzni. A csapat sikeresen tölti fel a poharakat rákkal, jéggel és ketchuppel, így legalább nem halnak éhen a puccos vendégek.

Gordon kész van, sikerült a lehetetlen, az előző napinál is rosszabb műszak, inkább bezárja a boltot. Nem is hirdet győztest, mindenki béna volt, mindkét csapattól két nevet vár. Tenille úgy érzi, jól teljesített, hogy miből gondolja ezt nem tudni, csak rákot kellett sütnie, de az sem ment, milyen lehet, ha nincs jó napja? A fiúknál Tony vállalja, hogy elviszi a balhét, és szerinte Andynek is ezt kéne tennie. Dave egyetért, szerinte is a hal és húsrészleg főbűnös, Andy azonban nem akarja feláldozni magát. A vörösöknél Suzanne Tenille mellett Lovely-t és Sabrinát jelölné. A fiúknál Jim jelöltje Van, aki nem veszi ezt jó néven, bepipul nagyon, mindjárt lecsap valakit, Robert próbálja lenyugtatni, nem sok sikerrel. Végül a lányok Tenille-t jelölik a nyers garnéla, és Lovely-t az eddigi általános bénasága és tapasztalatlansága miatt.

A fiúknál Gordon Josephhez fordul: első jelölt, és miért. Joseph nem válaszol a kérdésre, azt mondja, mindenki tudja, ki a két jelölt, álljanak ki, és mondják el maguk. Gordon ismét kérdez, első jelölt, és miért, erre Joseph válasza: Tony és Andy. Gordon nem hisz a fülének, de még egész jól bírja, és egy laza hülyézés kíséretében újra kérdez: első jelölt és miért. Pszicho Joseph válasza ezúttal: Tony, és miért, mert így döntöttünk együtt. Gordon már fortyog, repkednek a fuck-ok, ismét kérdez, mire Joseph robban, „nem vagyok senki kutyája” (pfff, de gáz fordítás) „I ain’t no bitch”. A többi szakács nem hisz a fülének néznek nagyokat, meg néznek félre, néhányan próbálják észhez téríteni a volt katonát, én nem tenném, a srác tök para. Jim is hasonlóan vélekedhez, a földet bámulja mereven, és minden bizonyyal azon agyal, hogy melyik a láthatatlanná tévő varázsige. Joseph nem veszi jó néven a tanácsokat, el is küld mindenkit a francba, majd előlép, földhöz vágja a kabátját, Gordon képébe mászik, és kihívja egy meccsre a parkolóba.

Folytatjuk….

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündérke21 2009.11.19. 09:33:05

"Pszicho Joseph", nagyon jó :-))) Úgy örülök, hogy ehhez a sorozathoz is van hogyvolt, teljesen rá vagyok kattanva.

sulyokit 2009.11.19. 13:39:04

Fene tudja miert, de en is rakattantam. Youtube-on neztem meg az elso 3 es fel epizodot (de a hogyvoltot is olvasom), es egyszeruen csak amulok es bamulok: hogyan tudtak ennyi idiotat osszecsoditeni? Talan ketten vannak a ket csapatban osszesen, akik ossze tudnak rakni ket ertelmes mondatot rakeszules nelkul, de azt a kettot persze nem mutatjak. Csak Tenille-t meg Vant, mindkettonek rettenet nagy szaja es pongyolja nyelvezete van, remelem, hamar kiesik mindketto. Nem hittem volna, hogy Lovely-nel idegesitobb lehet valaki.

sulyokit 2009.11.19. 17:00:38

Ja, a masik meg Joseph. Kiderult mar, hogy mire gondolt a tiradaja elott/kozben/utan?

Póniló 2009.11.20. 09:32:27

szerintem ez a legjobb évada a Pokol konyhájának. A többit a viasaton néztem, elvoltam vele. Ennek lemaradtam az első részéről, mert nem fordítottak nagy hangsúlyt a reklámozásra, úgyhogy gyorsan megnéztem eredeti nyelven. Hát meg kell mondjam, teljesen berántott. Eddig nem volt bajom az alámondásos dologgal, de hihetetlen sokat elvesz ahngulatból, zenéből, és néhány karaktert ki is nyír a szinkron :-(
süti beállítások módosítása