Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x08 - Árnyak

2009. november 18. 14:00 - leeann

A csapat az ideje nagy részét a varázsboltban tölti, és próbálnak a titokzatos démonnő nyomára bukkanni, de ez nem igazán megy. Közben Buffy és Dawn a kórházban vannak, mert Joyce CT vizsgálaton van, hogy kiderítsék végre, mi a baja. Tehát mindenki csinál ezt-azt, de a gonosz vörös ruhás nő - aki Glory néven vonul majd be a Buffy sorozat történetébe - már megint valami olyanban sántikál, ami nem lesz jó hatással a társaság hétköznapjaira. Amíg Buffy, Dawn és Joyce a korházban vannak, Riley rajtakapja Spike-ot, amint az Buffy szobájában ólálkodik.

Nem csak, hogy ólálkodik a vámpír, de Buffy ruháit szagolgatja. Mindamellett, hogy Spike marha nevetséges, elég pervi szokást készül felvenni. Riley is hasonlóan gondolja, mert némi szóváltás után majdnem megsüti Spike-ot a nappali fényben. Cserébe a vámpír vissza is él a tudásával és elmondja Rileynak, hogy Buffy hol van és mit csinál éppen. Riley, miután kidobta Spike-ot, a kórházba siet. Sajnos nincsenek jó hírek, mert Joyce agyában találtak egy árnyékot, amit azonnal meg kell nézni közelebbről, és éppen akad egy szabad műtő is.

Közben a csapat nem halad sehova a gonosz keresésével, de mindig előkerül egy ötlet vagy maga a gonosz, és már nem is kell tovább keresni. Most is ez a helyzet, sőt ötlet is akadt Tarától, gonosz pedig teljesen magától. Vagyis Tara felvetette, hogy ha valami olyan ősit keresnek, ami még a könyveket is megelőzte, akkor időpocsékolás az olvasgatás. És ha már az ötlet tetszett mindenkinek, Glory is megjelenik, vesz ezt-azt, és el is megy majdnem Giles szemeivel együtt, hisz a nőre tapadtak rendesen.

Tehát Glory járt a boltban anélkül, hogy bárki gyanakodott volna rá, viszont a kórházban is hírek vannak. Joyce-nak tumora van, úgyhogy az árnyék nem képhiba volt. Az orvos azt mondja, hogy nincsenek rossz kilátások, de hamarosan várhatóak a tumorral járó tünetek is, és azt tudni kell kezelni lelkileg mindenkinek a családban. A doki még elmondja, hogy ha nem is operálható a tumor, attól még van esély a felgyógyulásra, de Buffyra ez most olyan súllyal nehezedik, hogy még gondolkodnia is nehéz és nagyon meg van ijedve.

Ben, a fiatal orvos látva Buffy ijedtségét megmenti a doki kérdéseitől, de a hallottak feldolgozása még eltarthat egy ideig. Buffy úgy dönt, hogy a varázsigét hívja segítségül az anyja betegsége elleni harcban, hisz mindjárt 2 boszi állna neki kotyvasztani, ha Buffy kiadná rá a parancsot. Amíg Buffy intézkedik, Rileyból, a vadász pasijából 2 perc alatt Dawn pesztonkájává válik. Közben Anya a boltban észreveszi, hogy Giles két olyan tárgyat adott el együtt, ami nagyon nagy gonoszságra képes. És vajon ki vette meg a két tárgyat? Persze, hogy Glory, ki más?

Giles rájön, hogy a nagyon csinos nő lesz a gonosz. Miközben Buffy már a boltban próbál a csapat lelkére beszélni, hogy némi varázslat jól jönne, Dawn Rileynak meséli a fiktív családi emlékeit. Dawn jót akar, de Riley néhány elejtett mondatból azt szűri le, hogy őt sosem fogja úgy szeretni a vadász, mint Angelt. Közben a boltban a csapat megpróbálja lebeszélni Buffyt a varázslatról, mert az ilyen jellegű varázslatok mindig rosszul sülnek el. Persze azt is elfecsegi kedvenc ex-démonunk, hogy Giles készséggel kiszolgálta néhány varázscuccal a gonoszt, úgyhogy már nem csak anyu van a napirenden.

Mielőtt Buffy elszaladna démont ölni, Anya elmeséli, hogy Glory a varázseszközökkel egy hüllő átváltoztató varázslatot hozhat létre, amivel valami nagyon gonosz célja lesz. Na, hol találunk néhány hüllőt, így napközben? Az állatkertben, bizony, ahol Glory már éppen nyakon is ragadott egy kobrát. Glorynak van egy nagyon rusnya segédje is, és már kezdik is a varázslatot, amikor Buffy fut be nagy sebbel-lobbal. Miközben a csajok bunyóznak, a rusnya segéd a varázslathoz szükséges igét mormolja, hogy haladjon a dolog.

Buffy ismét kikap Glorytól, így már 2:0 a javára és még a varázslata is sikerült, ami a nagyobb baj minthogy vezet. Glory kis kígyóból nagy kígyót csinált, és szeretné, ha a nagy kígyó megtalálná neki a kulcsot. Riley egyre nehezebben viseli, hogy mellőzve van, és azt, hogy ő már nem a szuperkatona, aki Buffy oldalán harcol a gonosz ellen, így ma este is inni megy démon bárba, Buffy a kórházba megy, ahol anyu lassan felébred a műtét utáni altatásból. Persze Buffy elmondja Gilesnak telefonon, hogy Glory egy bazinagy kígyót hozott létre, és biztos nem azért tette, mert kutyát tartani idejét múlt és unalmas.

Miközben a kígyó rója Sunnydale utcáit, Joyce megtudja, hogy mi az árnyék, Dawn csak kicsi, de nem hülye, és sejti, hogy anyuci nagyon beteg, Riley pedig a nagy lelki kavalkádját alkoholba és egy vámpír csaj harapásába folytja. A kígyó tulajdonképpen Dawn-t keresi és szagot is fogott, ami nem könnyíti meg a csapat dolgát. A hüllő hamarosan meg is találja, amit keres, de nem bánt senkit, hisz nem az volt a dolga, csak meg kellett találnia a kulcsot, és elmondani ezt Glorynak. Dawn hatalmas sikítással jelzi, hogy megijedt, és a kígyó, mint aki jól végezte dolgát csúszik is a gazdájához.

Buffy és Giles rohannak a hüllő után, hogy az nehogy elmondhassa azt, amit kiszagolt. Miközben Buffy és Giles üldözik a városon át a dögöt, Glory elég türelmetlennek tűnik, amit kiabálással és tombolással vezet le. Mivel Buffy utóléri a hüllőt, mielőtt az elérné végcélját, és megfolytja, Glory hiába várja a küldöncöt a hírrel. Persze a kígyó feltámad még egy rövid időre, de Buffy kipofozza belőle a szuszt, úgyhogy a bazinagy kígyó végre kileheli a lelkét. Később Riley bemegy a kórházba, de most sem tudja megvigasztalni a barátnőjét, mert a vadász még mindig nem az ő vállát választja, ami nem teszi helyre a katona lelkivilágát, sőt ha lehet, még ront rajta. Innen folytatjuk jövő héten.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostly Harmless 2009.11.20. 13:32:27

"utóléri"... "megfolytja"...
süti beállítások módosítása