Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 3x17 - In Heat

2009. november 17. 10:00 - hex.kelly

Elég cifra ügy lesz a mostani, sok magánélettel, és tekintve, hogy a GPS-technológia kulcsszerepet kap ebben a részben, az epizód címe az is lehetett volna, hogy Újratervezés.

Éjszaka Miamiban, ritmusos latin muzsika szól, egy bárban emberek táncolnak, ringanak a csípők, repülnek a fürtök. A pultos macsóhoz odalép egy középkorú nő, eljátssza a szívószálas flörtöt, tesz egy ledér ajánlatot és távozik, a pasi pedig elégedetten vigyorog bele az éjszakába. Majd Garciát látjuk hazatérni, a lakás sötét, a villanykapcsoló nem reagál, ez nem néz ki túl jól, bár JJ lelőtte Rohadékot, azért én kezdek aggódni. Ő is megijed, ám csak Kevin az, gyertyát gyújt éppen. Romantikus szándékra (természetesen) letolás a válasz, mert a frászt hozta Garciára. De Kevin vacsit hozott meg epret és tejszínhabot, Garcia végülis kapható a huncutságra. Ledérség történik egy jacht fedélzetén is Miamiban, a nő a bárból meg a pultos macsó éppen a nő házasságát igyekszik törni, de ekkor a tenger sötétjéből diszkréten a felszínre emelkedik egy nyitott szemű hulla, a nő meg kiborul, biztos nem szereti, ha nézik szex közben.

Charles Luvet a hulla neve, ezt már JJ-től tudja meg a csapat Quantico-ban. Két hónap alatt ő a harmadik fiatal férfi, akit Miamiba utazása során holtan találtak. Rossi máris mintát lát, Morgan leginkább sima rablást. Garcia fut be, nagyon elkésett, nagyon letolják. A boncolási jegyzőkönyvet olvassák, Reid szerint ezek a srácok nagyok és fittek voltak (haha, dokikám, ez történik, ha valaki sportol), nem volt könnyű megölni őket. A hulláktól random módon szabadult meg a gyilkos, Luvet-et a vízben, a másikat kukában, harmadikat a strandon hagyta. Valamint 4 további fiatalember van, akiket eltűntként keres a rendőrség. És ha ez nem lenne elég, kiderül: Luvet otthon rendőrként dolgozott. Főcím és idézet JJ-től: Semmit sem lehet úgy titokban tartani, mint azt, amit mindenki sejt. - There are no secrets better kept than the secrets that everybody guesses. G. B. Shaw

Csapat megérkezik Miamiba, kocsiból kiszállva Reid kérdi, itt mindig ekkora a forróság? Morgan az elsétáló miniszoknyás nők után fordul, és válaszol: minden nap, egész nap. Persze, Reid nem úgy gondolta, de hát ez South Beach. Lopez nyomozónő érkezik (Ed Bernero átmentette Tia Mindignyitvavanaszám Texada-t a Harmadik műszakból), és Morgan lelkesen bemutatkozik neki, egyúttal keresztnevet is cserélnek (nem úgy). JJ gyorsan bemutatja a társaságot (Hotchner, Prentiss, Rossi, DEREK, Dr. Reid), és feltűnik Will Lamontagne nyomozó is, New Orleans-ból, nocsak.

Az ő kollégája volt Luvet, azért jött, hogy azonosítsa. Kínos pillanatok következnek, JJ nagyon pillog a pasira, az egy évvel ezelőtti SZAKMAI ismeretségüket magyarázzák. Luvet nősülni készült, és barátokkal vitorlázni jött Miamiba, egyedül. Hayes, a kukába dobott pasi üzleti ügyben, Daniel Brown, a strandon megtalált pedig szörfözni jött Miamiba, semmi közös nincs bennük. A társaság bevonul az őrsre, Will hátramarad JJ-jel, és besértődik, hogy JJ letagadta a többiek előtt, szégyelli tán? JJ próbálja megértetni vele, hogy ebben a csapatban nincs se titok, se magánélet, márpedig ő ragaszkodik hozzá, hogy neki legyen, punktum. Will durcásan el. Lopez átadja Rossinak és Prentissnek Hayes szállodai holmiját, és kifelé menet szól, hogy ő most elviszi a girnyó srácot meg DEREK-et a helyszínekre. Rossi szerint Lopeznek tényleg rossz a névmemóriája (bemutatkozáskor mentegetőzött is), ha csak DEREK nevére emlékszik. (Höhö.) Prentiss furcsállja, hogy a PDA-ban be van táblázva a következő 6 hónap, de a miami útról egy betű sincs, Rossinak meg feltűnik, hogy az üzleti útra érkezett Hayes ki se bontotta az öltönyét, és úgy ment el kocogni, hogy előtte levette a jegygyűrűjét. Hoppácska. Hotch és JJ kíséretében Will azonosítja a kollégáját a hullaházban, és feldúltan távozik, JJ kistányérnyi szemekkel bámul utána, de nem mozdul.

Lopez, Morgan és Reid a zsúfolt strandon van, itt a kuka, amiben Hayes-t megtalálták. Reid szerint az áldozat ismerte a tettest, aki helyi lehet, de túl nagy itt a tömeg ahhoz, hogy feltűnés nélkül ide lehessen cipelni egy hullát, tehát együtt jöttek ide. Hotchék Luvet hotelszobájában kutakodnak, Will a srác jelvényét keresi, hogy a menyasszony kaphasson valami emléket. Hotch szerint Luvet magától ment el onnan, és a bérelt kocsija nincs meg, talán Garcia megtalálja, mivel a kocsikban szokott lenni nyomkövető. JJ rászól Willre, hogy ne érjen hozzá, szegény srác megint kiakad, de talál valami sorszámozott belépő-karszalagot, aztán JJ már hiába kér bocsánatot, otthagyja.

Garcia és Kevin nyelvet tanulnak, vagyis Garcia tanul olaszul, és persze valami szamárságot mond. Hotch kéri, hogy keresse meg a bérelt kocsit. Megvan, és Morgan, Reid meg a nyitottszájú már megy is, Lopez puncsolva flörtöl DEREK-kel.

Aki gyorsan elővarázsolja a bérelt kocsi GPS mentéseit, hogy lássuk, merre mozgott Luvet. Eközben Hotchék egy kikötőben beszélnek egy vitorlásklubos pasassal, aki szerint el vannak tévedve, nem lesz semmiféle verseny szeptemberig. És ilyen gagyi karszalagokat sem használnak, tekintve, hogy náluk a beugró 10,000 dollár. Zsákutca, de Will nem érti, hiszen Luvet minden évben idejött és azt mondta, vitorlázik. Morgan hívja Hotch-ot, a GPS szerint az utolsó úticélja Luvetnek egy melegbár volt, onnan van a karszalag is, szóval nem valószínű, hogy a vitorlázás volt Luvet szeretett hobbija. Újra kell kezdeni az áldozatok elemzését... Jó lenne, ha sietnének, mert egy medenceparti bárpultnál üldögél egy szalmakalapos férfi, odamegy hozzá egy srác, egyenesen a medencéből, hátán Veritas-hímzéssel. Kis flörtölés közben kiderül, hogy a kalapos Texasból jött egyedül, a másik meg azt mondja, ő rendőr, Charlie, Charlie Luvet. De mivel mi tudjuk, hogy az igazi Charlie Luvet meghalt, ez a pasi csakis a gyilkosa lehet, a texasi pedig a következő áldozat? Jajj.

Rendőrség, és dögmeleg, JJ egy üveg vízzel lepi meg Prentisst, aki (szerintem) szívatni kezdi, hogy milyen jó pasi ez a Will Lamontagne, hm, nyami. JJ meg ledöbben, és próbál érdektelen maradni. Hotch odamegy Willhez, aki nem érti, hogyhogy nem mondta el neki Luvet, hogy meleg. Hotch szerint azért, mert nem akarta, hogy másként nézzen rá Will, viszont a menyasszonynak illene megmondani az igazat. Lopez összetrombitálja a rendőröket, mert elkészült az előzetes profil. Garcia kezdi, a még 4 eltűnt pasiból kettő két hónappal korábban ugyanazon a napon tűnt el, a másik kettő pedig az elmúlt 4 hét során. Kettő a négyből nyíltan meleg volt.

Az elkövető feltételezhetően hetente gyilkol, ami azt jelenti, hogy talán már kiválasztotta a következő áldozatát (de ki ám!). Valószínűleg ő maga is 25-30 közötti lehet, olyan helyekre jár, ahol lehet férfiakkal ismerkedni, helyismeretét segítségül ajánlja a célpontjainak. Kifigyeli az áldozatok szokásait, hogy hogyan férkőzzön a bizalmukba. Megnyerő külsejű, karizmatikus, intelligens. Harcművészetekben jártas, talán fegyveres testületnél szolgált, és leszerelt. Ellopja az áldozatok személyes tárgyait, és mivel meleg férfiak az áldozatai, feltételezhető, hogy gyűlöletből öl és/vagy a homoszexualitással van baja. Este van. Ál-Luvet egy (meleg) biliárdklubban van, zavartan hárítja texasi a közeledését, majd mégis elfogadja, és viszonozza is. A rendőrség épülete előtt meg Will telefonál Luvet menyasszonyával, de csak annyit mond neki, hogy Luvet szerette. JJ érkezik, bűntudattal az arcán, van is miért. Újabb vekengés kezdődik a miért titkolsz engem-témában, végül kiderül, hogy JJ szakítani akar, mivel nem élet minden hétvégén egymáshoz röpködni, hiszen Will sem adná fel a new orleans-i állását, hogy Quantico-ba költözzön, ugyebár? Erre Will azt mondja, hogy ez nem biztos, legalább eljuthattak volna odáig, hogy ez felmerüljön. De JJ miért is nem akarja felvállalni őt a többiek előtt? Mert ez csak az én dolgom - hangzik a válasz. - Miért olyan fontos ez neked? -kérdi, de Will csak jó éjszakát kíván, és otthagyja. A kalapos texasi a gyilkossal a parkolóban van, a texasi füvet szív, és kedve támad egy kis rosszasághoz, és már térdel is az ál-Luvet elé, nyitná a sliccét, de az lekever neki egy irdatlan sallert (repül a kalap is), és ordít neki, hogy mocskos vagy, undorító, majd rögtön sajnálkozik, hogy nem akarta bántani, ne haragudjon. Ezalatt JJ visszamegy az őrsre, Hotchnak mondja, mi van akkor, ha a gyilkos az áldozatokban a saját szabadságát véli megtalálni, mert végre önmaga akar lenni? Közben a parkolóban a texasi feltápászkodik, ál-Luvet pedig bekattanhatott, mert a texasi mondatait ismétli, majd újfent bocsánatot kér, és hátulról megfojtja.

Másnap a csapat a helyszínen, a texasi hullája fölött. Van egy szemtanú, aki elmondja, hogy a gyilkos Luvet-nek adta ki magát. Szóval azonosul az áldozataival, ez beteg dolog. A texasinál nincsenek iratok, Garcia hozza a megoldást: Deacon Rogers az, hitelkártya-adatai alapján a csapat már ront is be a szállodai szobába, sehol senki, a gyilkos sietve távozott, immár Rogers identitásával. És valóban, egy kocsiban ül, és éppen felvesz egy német stoppos srácot. Eközben Reid és Morgan rájön, hogy a menekülés oka az, hogy egy szemtanú meglátta, tehát ezért biztos hamarosan újra identitást kell cserélnie (anyám, lesz még egy hulla?), és az első két eltűnt srácnak talán hasonló okból veszett nyoma egy azon napon. Vissza az első eltűntek ügyeihez. Hotch és Rossi Stephen Fitzgerald apjához megy, aki szerint a fiának voltak konfliktusai a saját nemi identitásával, meg vele is miatta, mivel ő aztán nagyon hisz Istenben (te jó ég, egy bigott homofób apa). Stephen húga a ház előtt Morgannak és Prentissnek elmondja, hogy a tesója boldog volt, hogy Miamiba utazik. Az apjuk börtönőr, és meggyőződése, hogy a fia csak azért meleg, hogy őt bosszantsa. (WTF???) Hugi adott pénzt Stephennek, hogy elmehessen végre, mert homofób faterral egy fedél alatt a meleg srác nem volt boldog, tiszta sor. Odabent a házban Rossi az apát kérdezi, hogy tán azt hitte, veréssel kigyógyítja a fiát a melegségből? Nem, ő csak férfias dolgokra tanította, pl. önvédelemre. Hotch helyesbít, hogy inkább emberölés az, mint önvédelem. Stephen nem eltűnt, hanem ő maga a gyilkos.

Hamarosan újabb nyom és talán újabb személyazonosság: Michael Aldridge. Csapat kétfelé válik, két városrész felé veszik az irányt. Morgan és Lopez megtalálják az ifjúsági szállót, ahová Michael 1 órája bejelentkezett. Lopez nekilódul, Morgan megvárná az erősítést, de a nő hajthatatlan, Morgan utána. A társalgóban közli, hogy FBI, és Stephen Fitzgeraldot keresik. Egyesével mindenkit kitessékelnek, csak egy srác marad egy asztalnál ülve, háttal. Szólongatják, hogy Stephen, de meg se moccan. A Michael-re viszont már reagál, és a német srác akcentusával bizonygatja egyre hisztérikusabban, hogy nem tudja, ki az a Stephen, aki mocskos, undorító. Morgan ráordít, hogy "Figyelj rám, nincs veled semmi baj!" - majd elteszi a fegyverét (Lopez aggódik: Derek, Derek), aztán kis lelkifröccs, a srác kiborul, elengedi a táskáját, Morgan megbilincseli, a srác meg kéri, hogy mondja meg az apjának, hogy ő soha semmit nem csinált azokkal a fiúkkal. Morgan megígéri, majd bezsuppolja egy rendőrautóba, Lopez pedig egy pisztolyt talál a srác táskájában, hát, ez minden tekintetben meleg helyzet volt.

Gitár húrja pendül, a mélyen dekoltált, férfiarcú Lopez flörtölni kezd Morgannel, esetleg megmutatná neki a helyi nevezetességeket is - bammeg, a gyilkosságsorozat is így kezdődött -, aztán riszálva távozik. Hotch érkezik dühösen, Morgan szerint nem lehetett tovább várni, be kellett menni a srácért. Hotch feldúltan el.

JJ az őrsön Luvet jelvényét adja oda Willnek, aki még mindig nem tudja elhinni, hogy a srác nem bízott meg benne. Mert hiszen a barátja volt, szerette, és azt akarta, hogy boldog legyen (hopp, ez mintha már nem is Charlie Luvet-ről szólna...) Majd veszi a cuccát, elköszön JJ-től, és elmegy. Prentiss JJ mellé lép és azt mondja: Utána kéne menned. JJ adja az értetlent, Emily meg közli, hogy szép pár vagytok. Mire JJ futásnak ered, utoléri Willt, próbál magyarázkodni, hogy miért titkolózott, de őt most már nem akarja titkolni, ekkor Will kéri, hogy fogja már be, majd megcsókolja. Prentiss nézi őket, Morgan és Reid is érkezik.

Morgan mondja: Na végre már. Prentiss mondja: Azt hittem, már sose vállalja fel. Reid mondja: Mióta is tart, egy éve? Morgan mondja: Úgy valahogy. Majd mind lelépnek, otthagyják a gerlepárt.

Záró idézet JJ-től: Ha tudnánk egymás titkait, micsoda békére lelnénk. - If we knew each other's secrets, what comforts we should find. John Churton Collins

Címkék: gyilkos elmék
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.11.17. 10:26:37

Az a vicces, hogy a férfiarcú Lopezt eddig csak ilyen fülledten erotikusnak beállított szerepben láttam. Csak értetlenkedni tudok :D
Ez a JJ-zárójelenet meg annyira aranyos volt, olyan jófej az egész banda.

hex.kelly 2009.11.17. 10:47:20

@lunanyuszi: Hát, mivel az arca a lágy, loknis-fodrosbodros romantikához nem passzol, ezért a végzetasszony-fazont erőltetik rá. A gond az, hogy csak erőltetik. Nincs egy íves mozdulata sem. Az irodaházban, ahol dolgozom, van egy nő, aki hihetetlenül dögösen öltözik, csinos, szép göndör szőke a haja, a pasik elalélnak, ha ránéznek, de olyan terminátorléptei vannak, meg robotzsaru-kisugárzása, hogy rossz nézni. A pasiknak is. Na, ezt csak azért mondtam el, mert ha a saját szememmel nem látnám, nem hinném el, hogy van ilyen.

Igen, nagyon édesek, de már az elején, mikor Will megérkezett, látszik Emily-n, hogy mindjárt elröhögi magát, hogy JJ mit össze titkolózik.

piszy 2009.11.17. 13:38:09

Nagyon jó hv és nagyon jó, izgis rész volt!
Azon csodálkoztam, hogy általában ha már megismerünk egy áldozatot, azt a csapat meg szokta menteni, itt viszont a texasit a szemünk láttára öli meg, én ezen elég rendesen kibuktam...
JJ tudhatná, hogy profilozókkal dolgozik együtt és azok a legkisebb rezdüléséből is tudják, ha valamit titkol. :)

piszy 2009.11.17. 13:46:32

Ez nagyon jó rész volt, jó kis hogyvolt!
Csodálkoztam, mert elvileg a már megismert áldozatot (itt a texasit) a csapat szinte mindig meg tudja menteni, itt viszont brutális kivégzés volt az orrunk előtt.

piszy 2009.11.17. 13:47:37

Bocs az ismétlésért, azt hittem, nem sikerült az első bejegyzésem.
Ja igen, és a VERITAS tetkó jelent valamit a történet szempontjából?

hex.kelly 2009.11.17. 14:08:44

@piszy: Semmi gond.

Igen, szerintem igen. A tetkó afféle picológiai "trikófeliratnak" felel meg. A Veritas ugyebár Igazság-ot jelent, és a srác az apja miatt próbálta elnyomni valós énjét, a homoszexualitását, és azért ment Miamiba, hogy végre önmaga lehessen. A felirat alatt egy emberarcú szárnyas, szóval az egész tetkó a szabadság és az önmaga-ság utáni vágyát jelzi.

ebilafan 2009.11.17. 14:11:53

Élvezetes HV, mint mindig. Egyébként talán nem volt még egy rész (Jó, a True Night-ot leszámítva), ahol ennyire sajnáltam volna a gyilkost(meg persze az áldozatait.) Nem is számoltam, hányszor szentségeltem az a jelenet alatt, míg a drága apukája előadta a mély vallásos hittel megtámogatott baromságait. Erről nem is mondok többet, nehogy megsértsek bárkit, mert esetleg csak billentyűzetet nem tűrő kijelentéseket tudnék tenni. :(

hex.kelly 2009.11.17. 14:32:36

@ebilafan: Hát, köszönöm.

Most elárulom, hogy ez volt a próbamunkám, amivel Sixxnél jelentkeztem, hogy hadd írjam tovább én a hogyvoltot.

A homofób börtönőr fater engem is szentségelésre késztetett :-S Mondjuk, én ilyenkor mindig emlékeztetem magam arra, hogy a sorozat sokadik érdeme, hogy az epizódszereplők is teljesen hiteles alakításokat nyújtanak. Ebben az esetben James Martin Kelly.

Johnny336 2009.11.17. 15:07:45

@hex.kelly: a börtönőr faterról jutott eszembe egy másik film. Szörnyek keringője. Ha nem láttátok, nézzétek meg, érdemes. Kicsit elvont, kicsit beteg, de jó.

hex.kelly 2009.11.17. 21:21:44

@Johnny336: Köszi a tippet, majd felhajtom, és megnézem.

Matthew Gray Gubler a napokban csiripelte a Twitteren, hogy hamarosan elkészül a Criminal minds PC-játék. El nem tudom képzelni, hogy milyen lehet, azon kívül, hogy Morgan berugja az ajtót, Rossi beront, és Morgan ráugrik az UNSUB-ra :-)))

hex.kelly 2009.11.17. 21:22:28

@hex.kelly: természetesen hosszú Ú-val rúgja be azt az ajtót...

piszy 2009.11.18. 08:25:32

@hex.kelly: Én inkább abban bízom, hogy a nyomozós részre lesz inkább kihegyezve és a nyomok alapján nekem kell felállítani a profilt és elkapni a sorozatgyilkost... :)

hex.kelly 2009.11.18. 19:33:00

@piszy: azóta valahol olvastam róla, azt írták, hogy a nyomok alapján kell majd eljutni a tettesig. De MGG azt írta valaki kérdésére, hogy nem csináltak hangfelvételeket külön a játékhoz, valószínűleg a sorozatból vágnak ki mondatokat a szereplőktől. nekem ez kicsit low-budget fércmunkának hangzik, de majd kiderül.

Johnny336 2009.11.19. 11:57:32

@hex.kelly: az első CSI-játék még tetszett is, de a későbbiek nem.
Kíváncsi vagyok, ebből mit hoznak ki.

hex.kelly 2009.11.19. 12:46:34

@Johnny336: Hát, nem tudom, én nem vagyok játékozós típus, majd meglátom. Valahogy majd kipróbálom, aztán értekezünk.

kaltenem 2009.12.04. 14:21:44

Köszi a hogyvoltokat, nagyon jók.

Egyébként Will már a nézők számára is ismert volt, vagy csak a csapat tudta, hogy együtt vannak JJ-vel?
Sajnos az első évadokból csak pár részt láttam, így elég hiányos a tudásom a csapattagok magánéletével kapcsolatban.

Csak most kezdtem el nézni a sorozatot, mert minden nap megy az AXN-en 20.00-tól (a digisen) és nagyon megszerettem.
Az első évadokból is lesz hogyvolt?

Bütyispy 2011.03.11. 20:44:30

@hex.kelly: Hali annyira tettszenek az írásaid,most olvasom másodjára az összes hogyvoltodat(na jó van amelyiket már harmadjára):)
Igazából mindhez akartam írni,de nem tudtam melyikhez,mert csak ugyanazt tudnám mindenhova,mármint,hogy fantasztikusak:)
A Willt játszó pali is a harmadik műszakban volt,nem?

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.07.04. 16:59:10

@kaltenem: igen, egy korábbi epizódban fontos szerepet játszott - min nyomozó -, de talán további alkalmakkor is felbukkant még később, ebben nem vagyok biztos
süti beállítások módosítása