Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x12 - Tiszta lappal

2009. november 17. 13:00 - Freevo

Naszóval, Michael Scofield és barátai végre eljutottak a Scyllához, el se hiszem, hogy ez a harmadik rész, hogy a Cég alagsorában koslatnak, és Miska még csak most állt neki szúrós tekintettel simogatni az ominózus fekete számítógépet. Palpatine és két rohamosztagosa ezt nem tűrhetik, ezért liften mennek elébe a hívatlan vendégnek. Mielőtt azonban a két keménylegény lelőhetné Scofieldot, megjelenik Alex, Lincoln és Sucre csupa fegyverben, és dupla mexican standoffosat játszanak, amelynek az egyik tuti áldozata a tábornok, a másik meg a Scylla.

Palpatine a vesztes pozícióban is próbálja becsmérelni a kopasz Luke Skywalkert és szánalmas kis bandáját, de mindjárt kiderül, hogy valójában ki a hunyó: Scofield szépen elkéri a tábornoktól a nála lévő memóriakártyát. Hoppá, ez a srác tényleg tud valamit, direkt indította be a riasztót, hogy Krantz papi gyanútlanul idegyöjjön (most már azt is tudom, miért csinálták ezt ilyen óvatosan). A császár döbbent arckifejezése mindent elárul, amikor meglátja a másik öt kártyát, amelyeket korábban sikerült lemásolniuk.

Don Self és a partnere, Gigacsöcs kisasszony a múlt héten alaposan tőrbe lettek csalva, Gretchen egyenesen Feng és a japcsi maffiózók karmai közé küldte őket. Most ott ülnek megbéklyózva a találka helyén, mert Fengék olyan jó fejek, hogy életben hagyják őket, amíg a sorozat készítői a sikertelenül végződött brainstorming végén úgy nem döntenek, hogy egyszerűen beleírnak Self kezébe egy kulcsot, amivel ki tudja nyitni a kezén lévő bilincset. Ennél is nagyobb meglepetés, hogy Donról kiderül, nem is az a csigatestű puhapöcs, akinek gondoltuk, hanem olyan tökös gyerek, hogy majdnem egyedül kivégzi az összes yakuzát, kivéve az utolsót, mert azt a pihegő Gigacsöcs kisasszony lövi le az utolsó pillanatban, ahogy kell.

T-Bag és Gretchen eközben a Gate-beli irodában idegeskednek, hogy mi a szart csinálnak ennyi ideig Scofieldék. A nő megnyugtatóan elárulja, hogy semmi ok az aggodalomra, amint megjönnek a fiúk a Scyllával, kinyírják őket két hangtompítós géppisztollyal. A helyzet bonyolításaképpen beteszi a lábát az irodába a T-Bag-alteregó Kúl Fejfa főnöke, és megpillantja a géppityukat, majd elmegy hívni a rendőrséget. Gretchennek feltűnik, hogy a főnök kissé zavart állapotba kerül, ezért változtat a terven, és villámgyorsan túszul ejti a teljes céget. 

Scofield a hat kártya segítségével kinyitja a fekete kütyüt, ami valójában csak tárolja a Scyllát, mert a Scylla az valami egzotikus adathordozó, se nem flashkártya, se nem merevlemez, de valami a kettő között. Ez után fölmennek Palpatine irodájába, hagyják, hogy az egyik őr értesítse a biztonságiakat, és bezárkóznak. Michael kivesz egy fontos alkatrészt a Scyllából, jó lesz az még valamire. A császár megpróbálja a csapat tagjait egyesével átállítani a sötét oldalra, meg sem lepődünk azon, hogy Scofieldék faterjáról kiderül, nem sima elemzőként dolgozott a Cégnél, hanem kivégzőtiszt volt.

Michaelék azért ücsörögnek ilyen tétlenül az irodában, mert Sarára várnak, aki odakint maradt, és követte Krantz idősebbik lányát, gagyi Michelle Forbest. A nő a szokásos rendőrségi fogadáson van, ahol a legutóbb sikerült a vidám fiúknak lemásolni a kártyáját. A pincér véletlenül ráborítja az ebédjét, úgyhogy ki kell mennie a mosdóba, ahol a fegyveres Sára már várja. Rácsörögnek Michaelre, aki átadja a telefont a tábornoknak. Most már van mivel zsarolni a vén teknősbékát, úgyhogy nem tud mit tenni, kijuttatja a Cég épületéből a vidám fiúkat.

Gretchenék túszejtési kísérlete balul sül el, amikor Gigacsöcs kisasszony megérkezik. Kúl Fejfa főnökét lelövik, elmenekülnek a helyszínről, ám az NBH-s ügynöknő utoléri őket, mielőtt Gretchen kivégezhetné a hasznavehetetlenné vált T-Baget. A bérgyilkosnőnek sikerül elmenekülnie, de T-Bag Gigacsöcs fogságába esik.

Michael és csapata egy jó nagy kocsiban szöktetik meg a Scyllát, nem is tart sokáig, amíg a Cég katonái utolérik őket egy reptéren. A busafejű fő rohamosztagos elveszi Scofieldtól a hátitáskáját, és amekkora barom, eszébe se jut belenézni, hogy tényleg benne van-e a Scylla, ilyen nincsen, komolyan, nézőt ennyire még nem akartak palira venni. Ekkor megjelenik a reptér biztonsági szolgálata, akiket Mahone hívott ki, és feltartják a céges embereket, amíg Michael és Lincoln meglépnek. A hátitáskában csodák csodájára tényleg nincs benne a Scylla, helyette a Minden jó, ha a vége jó című színdarab szövegkönyvét kapta a busafejű zsoldos, muhaha, nekem is biztos ez lett volna a legfontosabb dolgom, amikor fél napom van kieszelni egy tervet a világ legjobban őrzött winchesterének elrablására. 

Amilyen szerencsétlen balfácánok ezek a céges katonák, Mahone-t és Sucrét egyikük sem követte, amikor leszakadtak Michaeltől és Lincolntól a reptéren, pedig kurvára kézenfekvő, hogy náluk van a Scylla. Mindegy, örüljünk, hogy egy ilyen nagyszabású vállalatnál is dolgoznak düddők, végül is előfordul, Steve Ballmer is a Microsoft CEO-ja lett valahogy. Miután a csapat lerázta a rosszfiúkat, találkoznak egy előre megbeszélt helyen Selffel.

Az ügynök átveszi tőlük a Scyllát, majd odaadja nekik a papírjaikat, ami biztosítja a szabad távozásukat. Megköszöngetik egymásnak, amit tettek, közben magasztos zene szól, és belefért a képbe egy amerikai zászló is. A srácok ezután lelépnek, és nagyokat sóhajtozva úgy tesznek, mintha ez lenne a sorozat vége. Self találkozik Gigacsöcs kisasszonnyal, aki magával hozta T-Baget is. Itt is elhangzik némi verbális vállonveregetés, aztán, aztakurvapicsafasz! Self hason lövi Gigacsöcs kisasszonyt, hidegvérrel.

Amíg én T-Baggel versenyt kamillázok, Scofieldék már egy órája várnak a fuvarra, de az csak nem jön, úgyhogy felhívják az ügynököt. Self telefonszáma hirtelen megszűnt létezni, úgyhogy Michael a szúrós szemét elővéve kinyitja a borítékot a szabadulási papírjaikkal, amelyeken egy büdös légypiszok sincsen, annyira üresek. Rábasztatok, fiaim, mint kovács a faszára.

Címkék: a szökés
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.11.17. 15:05:36

Ezek átadták a Scyllát, anélkül, hogy megnéznék vajon tényleg szabaduló papírok vannak benne, vagy a Choi Feng Chin kínai étterem novemberi akciós étlapja?

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.11.17. 15:22:06

@T. Norbert: Köszi! Sixx már javította is.

@Johnny336:
milyen igaz. Úgy tűnik, erre az 1 órára nagyon sok szereplő megbutult.

teardrops 2009.11.17. 15:30:50

"Michael kivesz egy fontos alkatrészt a Scyllából, jó lesz az még valamire."

Ezt jól 'elspoilerezted'!:-S

Johnny336 2009.11.17. 17:23:07

@Freevo: az lenne az érdekes, ha hirtelen lenne eszük, és nem csinálnának folyton-folyvást hülyeséget...

xido 2009.11.17. 17:23:46

Gigacsöcs,Palpatine..szakadok a röhögéstől,annyira durván szórakoztatóan írod meg az epizód kritikáidat:))

xido 2009.11.17. 17:24:42

@teardrops: elspoilerezni..tényleg van olyan sorozat-fan,aki a magyar tévé heti adásai alapján követ bármilyen nevesebb sorozatot?:)

teardrops 2009.11.17. 21:08:02

@xido: gondoltam, hogy valaki előjön ezzel...
Igen, tényleg van olyan, aki tévén követi. Mint pl. én is az összes többi sorozatot.:-P:-) ...és ezt is úgy kezdtem;-)
Az persze lehet, hogy akkor én -a Te fogalmaid szerint- nem vagyok 'sorozat-fan', de ettől függetlenül és éppen azért tettem szóvá, mert úgy tudtam/eddig is úgy működött, hogy a 'hogyvolt'-ok nem feltétlenül csak azoknak szólnak, akik már látták* - ...és EZ a részlet éppenséggel elég nagy csavarnak számított a későbbiekben.

* sőt... különben miért is a magyar vetítést követi a hogyvolt?! Ugye!:-)

Johnny336 2009.11.17. 21:08:13

@xido: nagyon sokan úgy vannak vele, hogy nem akarják angolul, felirattal nézni, mert az szerintük nem jó.
És van aki kíváncsi :D

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.11.17. 21:17:21

Hát tényleg mellényúltam kicsit, de kivételesen mondhatom mentségként azt, hogy az ominózus részek már a tévében is lementek, szóval nem akkora a gond. Amúgy ebben a jelentben csak annyi látszott, hogy bazerálja a Scyllát, és kivesz belőle egy csipet, majd hogy mi történik, az nem. Szóval tudni lehet, hogy mi van, csak mire előveszik ezt a fordulatot, addigra az ember el is felejti, hogy ez a csip Scofieldnél van. Persze most, hogy ennyit beszéltünk róla, már teljesen elveszett a hatása. :)

teardrops 2009.11.17. 22:49:02

@Freevo: Ha kiveszed azt a mondatot, vagy egy képet beteszel a jelenetről*, és törlöd az erre vonatkozó hsz-okat - mintha meg se' történt volna;-D

De ha már itt tartunk, azért még pontosítanék: épp az a lényeg, hogy Michael CSAK nézegeti a szerkentyűt, nem látszik, hogy bármit is kivenne.
:-)

...és akkor részemről erről ennyit;-)

*
prisonbreakfan.freeblog.hu/files/y/412_60.jpg

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.11.17. 22:50:42

Most már nem tudok belenyúlni, de szerintem ezen nem fog múlni senkinek a szórakozása. Legközelebb meg majd jobban figyelek. :)

GJ1 2009.11.18. 22:32:58

nekem nagyon teszett ez az epizód. sajnos számomra ezután zuhanórepülés következik jópár részen át (kivéve a 14. rész)
süti beállítások módosítása