Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A pokol konyhája 6x01

2009. november 16. 09:00 - Póniló

Immár hatodszor nyitja meg a skót Michelin csillagos szakács, Gordon Ramsay a Pokol Konyháját Los Angelesben. A show lényege, hogy adott az F betűs szót előszeretettel használó szakács, aki tizenx jelöltből kiválasztja azt az egyet, aki a műsor végén konyhafőnöki posztot nyer egy puccos étteremben, negyedmillió dolláros éves fizetéssel. A recept egyszerű, két csapatra oszlik a nép, lenyomnak egy műszakot a konyhában, a gyengébbik csapatból pedig minden műszak után valaki hazamegy. Persze Gordon nem mindig követi a receptet, ezért szeretjük.

Az idei évad 16 versenyzővel startol, Jean-Phillipe a Maitre d’ (aki tulajdonképpen az étterem étkező részéért felel, magyarul fogalmam sincs mi a poszt elnevezése, aki tudja, nem tartsa magában) fogadja a jelölteket, és tanulva a korábbi évadok szívásaiból, úgy dönt, ellátja őket néhány tanáccsal. Ezeket korábbi versenyzők szállítják, olyan fontos dolgokra hívják fel a figyelmet, mint hogy kapcsolják be a gázt, mielőtt főzni kezdenek, vagy kóstolják meg a kaját (egy Joseph nevű arc reméli, cipőfűzőt kötni is megtanulhat végre), a legjobb tanács viszont Aarontól jön, a 3. évadból: sose sírj a Pokol Konyháján. Ezt tényleg érdemes megfogadni. A hasznos tanácsok pár perce után jelenik meg Gordon, aki nem szarozik, egyből elküldi a szakácsokat bemutató kajákat főzni. Amelyek jó 80%-a a kukában végzi általában. Idén azonban csavar van a dologban, a nőket tömörítő piros, és a férfiakból álló kék csapat már a bemutatkozó kajákkal összecsap. Előtte azonban megtudjuk, hogy az idei győztes Kanadába mehet, a téli olimpia egyik színhelyére, Whistlerbe, ahol az Araxi étterem konyhavezetője lesz. Sárga vagyok az irigységtől, komolyan.

Az első ételt Suzanne hozza, rizottót csinált, Gordon egy pillantásból megállapítja, hogy a rizs nem főtt meg rendesen. A csaj nem ért egyet, ez nem jó politika. Kóstolás után Gordon a kanalat az ellenfélnek nyújtja. Sapkás srác szerint nem valami jó a kaja, Gordon egyetért, ki is köpi a maradékot. Jó kezdés, Suzanne nem túl boldog. A sapkás srác Dave, a beszéde kissé (na jó, nagyon) monoton, mintha a telefonkönyvet olvasná fel éppen, de azért szimpi. Jól kezd, a hús (strucc?) tökéletes és jól fűszerezett, a kelbimbó (fúj) viszont nem főtt meg. Szívás, 0-0 az első pár után.

Következő pár, a hölgyektől a munkanélküli Tek, rákot csinált, valami sárga mézes-paprikás szószban jól néz ki, finom is, Tek vállon is veregeti magát érte. Az uraktól Louie érkezik, aki kifőzdét vezet. Előre félek, nem alaptalanul, Gordon el is ereszti az első fuck-ot a kaja láttán. Valami kolbászos szósz kétszersülttel, a kifőzde vendégeinek nagy kedvence, bárki megkapja 4.75-ért, kávéval. Gordon miután megbizonyosodott róla, hogy a kifőzde nem disznóknak, hanem embereknek főz, megkóstolja a szmötyit, de ki is köpi menten, ez bizony nem csak kinézetre szar barátom, akár hiszed, akár nem, 1-0 a lányoknak.

Lépjünk, érkezik Joseph, a korábbi tengerészgyalogos, nagyon elszánt. A borjú finom, de sajna a kelbimbója (fúj még mindig, és ilyen nehéz megfőzni?) neki sem nyerő, Gordon félretesz neki egy darabot, hogy kóstolja meg. Joseph villát kér, Ramsay furcsán néz, ott a kezed nagyfiú, használd bátran. Joseph nem kér belőle, nem vagyok én állat, hogy kézzel egyek, sőt ősember sem, lenyomlak Gordon, én vagyok itt az alfa hím. Sajnos ezért pont nem jár, csak jótanács, nyugi van haver, nem ég a ház. A lányoktól Tenille bárányt hozott, Gordonnak bejön, 2-0.

A következő pár első tagja Amanda, aki a kaja mellé tequilat is szervíroz. Gordon láthatólag azon agyal, melyik diliházból szökött a csaj, főleg miután közli, hogy a pia mellé bundáskenyér jár. Gordon reméli, csak vicc, de nem, a csaj tényleg bundáskenyeret készített. 45 perc alatt. A tequilat azért lehúzza Amanda, végül is hülyébb már nem lesz tőle, jól teszi. A bundáskenyér nagyon gáz, Ramsay nem is bajlódik a kóstolással, inkább Tonyhoz fordul. Ő nem szakács, csak úgy főz otthon. Kagylót csinált chorizo-val, ránézésre nem valami étvágygerjesztő, de Gordon lát benne fantáziát, szépítettek a fiúk, 2-1.

Jön Melinda, a haját dobálja, nyelvét nyújtogatja, szempilláit rebegteti, ijesztő. Még egy bolond, gondolja Gordon, biztos együtt szöktek Amandával, de sebaj, lássuk a rákot, amit főzött. Sajnos Melinda nem szolgálta fel a rák farkát, pedig az a lényege az egész kajának, ráadásul ami megmaradt a rákból, az is fel van trancsírozva. Kuka. Jim a következő, kabátban, kezdjük azzal, hogy leveszed, OK? A tonhal viszont jól is néz ki, finom is, 2-2.

Kevin és Ariel érkezik, de az egyik kávét öntött a kajára, a másiké meg nyers, nincs pont. Lovely (tényleg ez a neve) és Andy is pont nélkül távozik, jön a rájátszás, Sabrina, a cicababa 10 centis sarkakon, kikenve, kifenve, és Van, a texasi country boy. Sabrina szűzérméket csinált, de sajna az öntetet telenyomta chilivel, éget mint a tűz (Tüzes mint én, mondja Sabrina, no comment), Van kajája viszont finom, nyertek a fiúk: 2-3. A győzelemért kaját kapnak Gordon étterméből, a London West Hollywood-ból, miközben a lányok kitakarítják a konyhában hagyott disznóólat. Vacsira meg kapnak valami parizeres szendvics félét a séfhelyettestől, Heather-től (aki mellesleg a második évad győztese). A másik séfhelyettes egyébként továbbra is Scott. A fiúk esznek, isznak, ünnepelnek, elvannak mint a befőtt. A jó hangulat estig kitart, végülis valakinek a jacuzzi-t is fel kell avatnia, folyik a pezsgő a kék térfélen, miközben a lányok a recepteket tanulják alvás helyett.

Az esti tivornya levét másnap isszák meg a fiúk, nagyon lassan haladnak az előkészítéssel. De nem kell aggódniuk, amíg a lányoknál olyan hülyék is akadnak, akik előre megsütik az összes szuflét vagy mit. Új csúcs ez kérem szépen, Lovely elcseszte, mielőtt elkezdte volna. A fiúk sem kezdenek jól, láthatóan lövésük sincs a receptekről, és mikor Gordon felolvassa az első rendelést, csak állnak kukán, mint sok rakás szerencsétlenség. A folytatás sem jobb, Jimnek kimaradt az általános, 4 fésűkagylót hoz 6 helyett, de legalább tett mellé egy bacont. A fésűkagyló Teknek is sok, nyers maradt. Nem úgy a tészta, amit Lovely túlfőzött ugyan, de kevergeti tovább amíg Gordon le nem üvölti a haját.

A fiúk második nekifutásra sikerrel járnak, kimennek az első előételek, és mindehhez csak 42 perc kellett. Ismerős arc érkezik, Robert, akinek szívproblémák miatt el kellett hagynia a konyhát az előző évadban. Gordonnak azonban tervei vannak a nagyfiúval idénre is. A lányok még mindig az első rendeléssel vannak elfoglalva, de csak golflabdákat gyártanak kagylóból, és a kukát etetik tésztával. A fiúk viszont lépnek a főfogásokra, kifőzdés Louie azonban fűszerezés, elősütés nélkül küldi a bárányt a sütőbe. A vörös konyhában a helyzet változatlan. Dilinyós Melinda, riadt őzike szemekkel újabb fél kilónyi félkész tésztát dob a szemétbe, holott csak tovább kéne főznie. Gordon bele is kukkant a kukába, és annyi tésztát szed elő, amennyiből egy kisebb falu egy hétig jóllakna. Közben a feje egyre nagyobb és vörösebb, a hangja meg már az eunuch szintet súrolja, leírhatatlan, baj lesz ebből még, én mondom. Melinda csak néz bután, nem szól semmit, de valószínűleg jobb is így mindenkinek.

A kék konyhában Louie úgy érzi, elbír ő a hússal és a körettel is, lenyúlja Joseph részlegét, és spenótot párol. Gordon üvölt, Joseph pozíciót váltana, ugrana a húsrészlegre, de Gordon elküldi a francba. Lovely eközben lelép, rosszul van, fáj a haja, megerőltető nyilván annyi kaját a kukába dobni. 4 üveg víz és 3/4 óra után hősiesen visszatér, de közben lemarad róla, hogy a másik hülye, „bundáskenyér” Amanda sikeresen a mélyhűtőbe tette a lazacot a hűtő helyett. Gordon szerint úgy néz ki a tésztába csavart fagyott lazac, mint egy bölény farka, egyet is kell értsek ezzel. Jól megy ez a lányoknak, a desszerteket még a műszak előtt bukták, a főfogást szintúgy, kész anyagi csőd, szerencsére más nem maradt, amit tönkretehetnének.

A fiúknál Louie bárányt küldene ki, sajnos úgy néz ki, mintha valaki már megrágta volna. Gordon szemlét tart a húsrészlegen, és észleli, hogy a srác már egy egész nyájat feltrancsírozott, ezért sűrű bazmegolások közepette kihajítja, mint a macskát szarni. Egy emberrel máris kevesebb, ráadásul Ramsay véget vet a műszaknak, ma nem sokan laktak jól a Pokol Konyháján. De hogy jó hírt is mondjunk, (legalábbis Robertnek jó) Gordon újabb lehetőséget ajánl fel Robertnek, visszahívja a Pokol Konyhájára. Ezzel kapcsolatban nem látom az őszinte örömöt a 15 megmaradt szakács arcán, meg is értem, Robert erős versenyző volt, messzire jutott az előző évadban. De hogy neki se legyen felhőtlen az öröme, Gordon azért közli vele, hogy tiszta lappal, a nulláról indul ő is.

A ritka elcseszett műszak után a lányok a vesztesek, mert egyetlen főfogást sem tudtak kiküldeni, Gordon két nevet vár tőlük. Suzanne a hangadó, egyből Melindára támad, egyet kell értsek vele, a csaj ijesztő. Tenille és Suzanne Lovely és Amanda nevét veti még fel, teljes joggal. A lányok végül Melindát és Amandát jelölik, Amanda viszont inkább Lovely-t állítaná elő. Melinda nagyon akar maradni, Amanda még egy esélyt kér, tud ő jobbat is. Hja, mondja Gordon, ennél rosszabb már nem lehetsz.

A két dilis közül végül Melinda megy haza a szülőbolygójára, helyette a lányok megkapják Robertet a vörös csapatba. Egyelőre örülnek neki, meglátjuk meddig.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.16. 10:19:33

Jean-Philippe a főúr.
Ezt az évadot a youtube-on néztem-nézem, valaki felpakolta az új részeket teljes egészében, nagyon izgalmas, nem lehet heteket várni a fejleményekre :)

TGV 2009.11.16. 10:48:55

En is vegigneztem mar, nem is mondom el nektek, hogy ki nyert.
Jo volt, fordulatos.

kurta karalábé 2009.11.16. 10:56:44

még nem láttam ezt az évadot, így nem tudom, hogy mi a végkimenetele, de számomra gordon akkor lenne korrekt, ha a bokaficamos lányt is visszahívná. igaz, ő jóval hamarabb távozott, mint robert, de előtte nagyon dicsérték.

nadivereb 2009.11.16. 11:07:29

@kurta karalábé: Majdnem minden évadban volt olyan, aki valami betegség vagy baleset miatt esett ki. Ha mindet visszahívnák, komolytalan lenne az egész. Robert nyilván azért kapott még egy lehetőséget, mert az előző évadban nagyon későn (talán a legjobb öt között?) esett ki, és simán esélyes volt a győzelemre is.

Póniló 2009.11.16. 11:22:17

@Rékuc: Főúr, igazad lehet. A hogyvoltban mindenesetre marad JP.
Gondolom, hogy sokan látták már az évadot, én még nem láttam végig, de előbbrejárok, mint a Viasat. A hogyvltok mindenesetre a viasatot fogják követni, feltéve, ha sikerül utólérni magam.
@kurta karalábé: azt gondolom, amit nádiveréb, Robert nagyon későn esett ki, szerintem ezért kapott még egy lehetőséget. Sokan voltak, akik kiestek sérülés miatt, de viszonylag az elején...

marcilu 2009.11.16. 11:40:35

Jajj, de jó! A Hell's Kitchen legjobb évada!
Őszintén én azért nem értettem egyet Robert visszahívásával, mert a többi versenyzőt igenis hátrányos helyzetbe juttatja az, hogy ő korábban már heteket dolgozott együtt GR-rel. Ő már ismeri a forgatási szokásokat, a menüt (mert nem sokat szoktak változtatni évadról évadra), Scottot, stb. És különben sem szimpatikus :)
Nekem is a bokaficamos lány jutott eszembe, aki megérdemelte volna a visszahívást. Más nem.

A lényegre térve: Nagyon jó a hogyvolt, várni fogom minden héten...

gmarisk 2009.11.16. 12:44:21

mondja már meg valaki, hogy az előző évadban ki nyert? vagy ez még Spoiler? tudom, h ma lesz a viasat-on, csak nem tudom ma megnézni. A lány vagy a srác nyer? Azt se tudom, melyiulnek drukkolnék, mert mindkettő tök ügyes.

klingon 2009.11.16. 12:56:25

scallop = fesoukagyo? ma is tanultam valamit.

szamomra hihetetlen, hogy a tobbseg kepzett szakacs, de meg a tesztafozessel is gondok vannak, pedig az meg nekem is megy.

nadivereb 2009.11.16. 16:27:59

@gmarisk: Ahogy vége a viasatos műsornak, beírom. Addig nem, mert elkezdenek anyázni:)

banyanyanya 2009.11.16. 18:21:58

Scott az egyik al-séf (vagymi) nagyon jó arc sztem, több szerephez kéne juttatni :D
nem szerettem Robert-et az előző évadban sem, midnig nyavajog. És ezt a szokását továbbviszi sajnos...

Petta 2009.11.19. 14:01:25

Remek a post, meg se kell neznem az adast! Gratula! :)
süti beállítások módosítása