Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x13 - Kárhozatra ítélve

2009. november 13. 09:19 - zaphodbb

Pratt és a nője, Bettina lakást néznek, a nő rá akarja beszélni Prattet egy nagy hodályra, mert most már be kéne fektetnie. Jön az ingatlanügynök, rákérdez, hogy házasság-gyerek van-e, amire Pratt olyan tiltakozással reagál, hogy Bettinának lehervad a mosolya. Pratt nem hajlik, nem akar új lakást.

A kórházból Sam jön ki, Tony-val fut össze, aki finoman közli, hogy meghúzta Sam kocsiját és ha már ott járt meg is bütykölte. Pratt és Bettina jön a kórház felé, a nő ki van akadva, amiért Pratt úgy reagált a házasság-gyerek témakörrre, ahogy. Pratt magyarázkodik, hogy neki csak az ingatlanos volt unszimpi, de szerencséjére már kiabálnak is érte a kórház előtt, úgyhogy Bettinát lepattintja, hogy majd később megbeszélik ezt. Bettina be van sértődve.

Chaz, Pratt unokaöccse száll ki a mentőből, idős fickót hoztak, beugrott egy gyerek után a tóba, a baj csak az, hogy tél van ugyebár. A gyereket is hozzák, anya üvöltözik mellőle, hogy ez az idős pali hibája, az meg hajtogatja, hogy mentsék meg a kölköt, különben ő pokolra jut. Nem értünk semmit. Váltunk Neelára: Dubenko, Morris, Harold és kiskopasz jön szembe, Morris ma sebésznek áll, legalábbis végigköveti a betegeit az operatív szakaszon. Ugyanahhoz a beteghez megy a sebészek és az oprtopédusok csapata, egy fiatal srác. Neelának kell beszámolni a beteg állapotáról. Téglafalnak ütközött a srác hómobillal, de ez nem is fontos, inkább az, hogy Morris állandóan cikizi meg hülye vicceket süt el a kárára.

A tóba esett gyerekhez megyünk, anya épp meséli, hogy az öreg, aki a gyerke után ugrott, már többször feltűnt körülöttük, úgy tűnik követi őket. Az öreghez megyünk, kiderül, hogy egy fegyházban volt orvos 12 évig. Érdeklődik a gyerek felől, de nem adnak neki infót. Morris érkezik Neelához, hogy milyen jópofa volt a reggeli vizit és nem érti hogy Neela miért ilyen savanyú. Neela épp válaszolna, mikor az ortopédusok csapata hozzávág egy hokimezt. Morris még poénkodik egy sort, hogy ő meg Neela lefeküdtek meg elkapott tőle valamit, Neela minderre sötét arccal néz.

Tony-ra váltunk: a pultnál Juliába botlik, aki szét van esve teljesen, mert másnap kongresszuson tart előadást arról, hogy az imának gyógyító ereje van. Pratt és Tony kissé hitetlenkedik. Pratt szeretné, ha Julia beszélne a tóba ugrott öreggel, de Juliának rengeteg dolga van, úgyhogy ezt későbbre halasztja. Grady, a gyakornok jön a tavas öreg röntgenjével Pratthez, aki Bettinához szalad, olyan csúnyát lát a felvételen. Bettina közli, hogy ez tüdőmeta, jelentsen ez bármit, és elköszön. Pratt be a tavas öreghez, aki Robert. Tudja, hogy rákos, nem izgatja, szerinte így vezekel, amiért megölte a tóba esett kölök apját.

A tavas gyerekhez ugrunk: egyre jobban hűl ki, Tony ECMO-t akar, ami fertőzésileg és vérzésileg veszélyes, Sam ellentmond - ma már sokadjára - Tony-nak, szájkaratéznak, majd a szőke dokinő az Invasionből eldönti, hogy Samnek van igaza, még az ECMO előtt mással próbálkozzanak. Sam csúnyán és megvetően néz Tony-ra és kimegy. Most mivan, azt senki se érti, legkevésbé Tony, úgyhogy Sam után megy és kikérdezné, hogy mijafasz baja van, de Sam hárít és közli, hogy ő régebb óta van itt mint Tony, és nem fogja azt csinálni amit Tony mond csak azért mert ő orvos és férfi. Ha lehet, Tony még butábban néz, mint előbb.

Prattre és Robertre ugrunk, aki épp meséli, hogy ő adta be a halálraítélteknek azz utolsó injekciót. Így volt a gyerek apjával is, a fiú kétéves korában ő hajtotta végre apán a halálbüntetést. Aztán megváltozott és 5 éve járja azokat a kivégzettek családjait, hogy kárpótolja őket, legalább anyagilag. Ezért kereste fel többször is a kisfiút és az anyját. Átmegyünk a kisfiúhoz, akinek kezd megállni a szíve a kihűléstől. Tony-nak lett igaza, mégiscsak kell az ECMO, amit rögtön Sam orra alá is dörgöl.

Váltunk Neelára: egyre nagyobb aggodalommal nézi a körülötte lévő félmeztelen ortopédusokat, akik épp öltöznek át a hokimeccsre. A kórházban az ECMO hatására melegszik a fiú, de Sam lerombolja az illúziókat és vészmadárkodik egyet anyának, hogy sokáig tartott ez, nem biztos, hogy visszatér a gyerek. Anya erre elmeséli, hogy a gyerek apja milyen bajkeverő volt, meg hogy az anyja kirúgta őt, mikor teherbe esett ettől a faszitól, ezért nem akarja most felhívni. Aztán sír egy sort. Majd mégis megadja anyája számát, hogy Sam hívja oda neki.

A hokisoknál járunk, gyakorol az ortopédusok csapata, persze csak Neela tud gólt lőni. Aztán elsötétül a csarnok és a bemondó felkonferálja az ellenfeleket, akik nem mások, mint a sebészek a kórházból. Bekorcsolyázik Dubenko, kiskopasz, Harold és - parádézva - Morris. Kiskopasz alig áll a korcsolyán, Morrisnak meg nagy a szája, hogy ő most lealázza az ortopédusokat. Nagyon röhögünk, de végre erre már Neelának is mosolyra húzódik a szája.

A kórházban a tavas öreggel Julia beszélget, Robert elmeséli azt a kivégzését, amikor egy rendőrgyilkosnak adta be a méregeket, de annak áteresztett a vénája, ezért a szövetekbe ment a szer, így nem halt meg. Aztán szúrt még egy vénát, amibe már belehalt. Később vallomást tett egy rendőr, hogy ő volt a gyilkos csak rákente erre a palira a gyilkosságot. Ott tört meg az öreg, azt hiszi itt Isten figyelmeztette és ő nem hallgatott rá. Julia szerint nem Isten van ebben a történetben, hanem a pali nem akar megbocsátani magának, mert akkor elvesztené a célját. Az öreg bepöccen és üvöltözni kezd Juliával, hogy hagyja őt békén a new age-es baromságokkal és küldjön maga helyett egy rendes lelkészt, ő meg húzzon a toszba. Julia próbál vele megértő lenni, de a faszi leüvölti, úgyhogy Julia sírva elrohan.

A hokimeccsen egymást szivatják a jónépek: Neela tarol, Morris és kiskopasz lelkiterrorral próbálkozik nála, ez Morrisnak most jobban megy, mint kiskopasznak. Dubenko azzal húzza, hogy nyugodtan üsse csak meg, hisz a főnökét mindenki meg akarja ütni, persze Neela nem meri, amire Dubenko elbízza megát, emiatt viszont az egyik ortopédus felkeni a falra. Durva sport ez. Viszont Morrisnak nem volt nagy a szája, valóban tud játszani. A kórházban Robert bemegy a kisfiúhoz, ahol már anya mellett ott van nagyi is. Az öreg bocsánatot kér minden gondért amit okozott. Nagyi ezt megköszöni és ráveszi a lányát is erre, aki kiviharzik.

Hokihoz vissza: Neela a kapuban, körülötte köröz Morris és mindenfélét kiabál a többieknek, hogy Neela hogy berúgott Karácsonykor, meg hogy a Jumbo Martban volt eladó. Mindenki röhög és még sikerül is a szivatás, mert belövik a gólt neki. Neela agya elborul és nekiugrik Morrisnak azzal a nem titkolt szándékkal, hogy most jól megfojtja. A kórházban Pratt Juliát keresi, a szőke Invasion dokinőt kérdezgeti, majd elmeséli neki, hogy a gyerek apját az öreg végezte ki. Ezt úgy tűnik a gyerek anyja is hallja, aki a közelben telefonál épp és most furcsán néz.

Pratt és Chaz dumálnak a mentők felé haladva és kávézva közben: Pratt meséli, hogy Bettina el akar köteleződni, de ő még így 9 hónap után sem tudja mit akar. Chaz benyögi, hogy neki már egy éve van fiúja, amire Pratt meglepődik és meg szeretné ismerni. Elpoénkodnak egy sort azon, hogy majd Chaz leviszi egy travi klubba. Aztán mentő jön, Pratt balra el. Két külön mentőben jön a két hoki csapat, de kiszállva, félig nyomin is folytatják a vitát és a beszólogatást, majd a pult és Frank lábai előtt Morris nekiugrik az ortopédus csávónak és lesz megint kupac nagy tömegverekedés. Senki sem próbálja őket szétválasztani, csak néznek enyhe érdeklődéssel.

Tony-t és Samet elhívják a mókából: felébredt a tavas kisfiú. Anya az öreghez indul, majd közli vele, hogy sosem fog neki megbocsátani. Pratt kimegy levegőzni, ott találja Juliát. Elmondja neki, hogy segítség kell az öregnek, de Julia maga alatt van. Megingott neki a hite. Pratt próbálja meggyőzni, hogy menjen vissza vele, de Julia hajthatatlan. Bent a hokisok már az ágyakból fújnak egymásra, kiskopasz cikizi Neelát, Harold meg csak kiabál, mert mindenki kiabál. Jön Dubenko és az ortopédus főnök, és mintha mi sem történt volna, kiosztják feladatokat. A kisfiút viszik fel az osztályra, jól lesz, Tony örömködik és elhívja Samet kocsmázni munka után, de az vonakodik.

Roberthez ugrunk, aki képzeletben benéz a börtönajtó rácsán át a kivégzős szobába, ahol épp beadja a mérget a gyerek apjának. A valóságban a saját infúziójába lőne be épp valamit, közben imát mond, nyilván kinyírja magát, Pratt ugrik oda és kapja ki a kezéből az injekciót. Leordítja a haját és helyreteszi az öreget, hogy nincs ilyen, hogy Isten ezt akarná. Az öreg sír, Pratt marad és vigyasztalja.

 

A kocsmában Tony mellé lehuppan Sam, kéreti magát egy kicsit, hogy ő nem tud maradni, de Tony ráveszi és egy vodka-narancs erejéig végül csak leül. Most mi készül ezek között? Ne már! Julia meg ott rí magában? A szőke dokinő és Pratt az orvosiban, a szőke nem akar kocsmázni menni, egyedül szeret egy nehéz nap után lenni. Pratt rákérdez, hogy miért nincs neki féjre, amire megtudjuk, hogy ő bátor, mert kiáll a házasság eszméje ellen. Majd elmegy Dubenkohoz dugni egyet, aki épp a kórház terápiás kádjai közül az egyikben üldögél. A szőke behuppan mellé, vagyis inkább rá, de nem jutnak semeddig, mert Morris, kiskopasz, Harold és az ortopédus is jönnek csobbanni a többi kádba. Meg se lepődnek a szőkén és Dubenkon, mindenki elmerül a saját kis vizében.

Pratt megy Bettinához, bocsnatot kér, amiért úgy reagált reggel, ahogy és akarja az elkötelezettséget, házasságot és gyereket. A nő kisírt szemmel közli, hogy Pratt túl sokat gondolkodott ezen és így már nem lesz ez jó, neki erre nincs ideje. Jesszus. Tony és Sam a kocsma előtt búcsúzkodnak, Sam beismeri, hogy Tony-nak volt igaza a gyereknél, majd Tony elmondja, hogy szeret vele dolgozni, annak ellenére, hogy állandóan basztatja, mire Sam nekiugrik, lecsókolja, majd közli, hogy utálja és bepattan a taxiba. Najóvanmár, most ezt meg miért kellett?

Címkék: vészhelyzet
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.11.13. 09:50:12

"A nő kisírt szemmel közli, hogy Pratt túl sokat gondolkodott ezen" - végülis egész napja szabad volt, hogy szerelmet vallhasson a nőnek személyesen...kicsit elment GA-vonalba az ER, de még mindig több vér fröcsög. :D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.11.13. 11:02:13

@Johnny336: Igazad van, de az is igaz, hogy a GA-ban Julia és a börtönorvos a végén egymás vállán sírt volna... az ER azért még mindig sokkal jobb! (Jó, tudom, már nincs, de akkor is.:D)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.13. 15:36:57

Tüdőmeta: metasztázis: áttét.

Llew 2009.11.13. 16:49:14

Azért Pratt egy ágytállal arcon csaphatta volna az öreget, mikor az leüvöltötte Julia haját. Ez a GA féle mindenki dug mindenkivel vonalat erősítő Tony Sam kapcsolat de nem hiányzott.
süti beállítások módosítása