Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x13 - Kétségek között

2009. november 12. 09:00 - Hoppancs

Addison dicsőséges arcával indítunk, aláfestésként a heti okossággal, ami szóra sem érdemes. Ekkor még él a remény, hogy a régi ismerős felbukkanása majd némi izgalmat hoz a cselekménybe, de mint később kiderül, ezt hiába várjuk. Elszánt menetelését a kórház felé egy mélyről jövő hang szakítja meg, ami Bailey-hez tartozik. Addison bőszen hangoztatja, hogy csak egy műtét miatt van itt, de hiába, mindenki nagy visszatérőként üdvözli. Hahn és Torres továbbra is elválaszthatatlanok, jógáról folytatott csevegésüket a levakarhatatlan Yang szakítja meg, aki szeretne bemosakodni a nap nagy műtétjére. Hahn továbbra is úgy kezeli, mint a Phoebe által megénekelt büdös macskát, olyan természetességel, hogy már kezdjük sajnálni.

Meredith teljes erőbedobással veti magát az általa kezdeményezett kísérletbe, a többiek meg csúnyán néznek, mert nem nekik jutott az eszükbe a dolog. Christina agya csak a Hahn-féle műtéten kattog, annyira, hogy nem is ér rá irigykedni a magára roppant büszke Meredith-re. A kísérlet első alanya Mr. Phillip Robinson, a medvebocsok nagy barátja, akinek igen rosszul áll a szénája. Derek nem szeretné, ha Meredith, az áldott jó lélek érzelmileg bevonódna az ügybe, vagy túlzott reményeket táplálna. ÁÁÁ, nem fogok, szól Meredith, majd kollegiális kézrázás következik, ami közben csak úgy izzik a levegő a sebzett szívű szerelmesek között. (Most ugye mindenki észrevette, hogy vicceltem? )

Addisonnak sem tűnik fel, hogy másképp viselkednének, mint románcuk hajnalán, így széles- de annál természetellenesebb – vigyorral veti magát a párra. Meredith-t olyan hevesen ölelgeti, hogy már mi érezzük rosszul magukat. L.A. király, süt a nap, az emberek agyvize felforr, valószínűleg ezért lett ott Addison is olyan fura, mindenesetre össze-vissza hadovál, aminek a lényege, hogy naaagyon örül Derekék boldogságának. Szegény még nem sejti, hogy tök felesleges a jópofizás. Addison Sloannal folytatja egykori munkatársainak zaklatását, aki szívesen elkapná őt pár percre, de fájó elutasításra talál.

Izzie a rosszcsont gyakornokokat fegyelmezi, majd egy fiatal párt kérdez ki, akik arra gyanakszanak, hogy az asszony terhes. Közben kiderül, hogy a tanítványok azért kedvetlenek, mert csúnyán berúgtak előző este. Na kinél? A szuperlaza partikirálynál, aki nem más, mint…most figyelj…George O’Malley!!! Ha mindenki kiröhögte magát, akkor folytatom. Meredith saját gyakornokai előtt zengedez ódákat az új, korszakalkotó kísérletről, majd jön Derek, és felvilágosítja a hallgatóságot, hogy szegény páciens reakciói kissé oda nem illőek, ezért ne vegyék sértésnek, ha jól leordítja a fejüket.Ennek jegyében Mr. Robinson nagyokat nevet, miközben Meredith a nem túl szívderítő műtétjét magyarázza.

Két kacaj közt a pasi legfőbb célja, hogy feleségének új férjet találjon, ezért számba veszi a jelölteket, minek során kin akad meg először a szeme? Hát persze, hogy George-on, hisz közel s távol nincsen vonzóbb férfi nála. A megviselt feleséggel meg nagyokat ordít, szegény nő csak a rég betanult „Csak a tumor beszél belőle” szöveget bírja ismételgetni. Szar lehet, hogy közben még a medikusok is az arcába bámulnak.

Addison épp Karevnek osztja ki az ingyen ölelést, mikor megjelenik a rég látott Rebecca (korábban Ava, még korábban Ismeretlen Roncsolt Arcú Nő), és közli, hogy terhes. Alex ridegen veszi tudomásul, aztán jól ott is hagyja. A nap fő műtétje szintén egy várandós nő, illetve annak gyereke köré szerveződik. A kissrác szíve a testén kívül fejlődik, ezért bonyolult és összetett beavatkozást kell rajta végezni, ami alatt majd lehet megható(nak szánt) zenét játszani, ami a komplikáció alatt felerősödik.. Izzie összefut a kórház legnépszerűbb csávójával, a jópofa Georgie-val, és nehezményezi, hogy őt kihagyták a legendás buliból. Sajnáljuk Izzie-t, amiért olyan kétségbeesett, hogy George-ékkal szeretne mulatni, de hamar kiderül, hogy még van remény, ugyanis aznap este meg darts versenyt tervez a társaság, amire mostmár őt is kénytelenek meghívni, olyan szánalmasan nyomul.

Addison szerint egykori munkahelyén minden a régi, de Bailey elkezdi sorolni a változásokat, köztük Meredith és Shep szakítását, ami sokkolja szegény nőt, mivel rájön, hogy nem volt semmi értelme az erőltetett haverkodásának. Még meg is ölelte Meredith-t, ami valóban szörnyű lehetett. Reméljük, azért kiheveri. Ezután megismerjük a fiatalt párt, akik a problémás gyermeket várják. Az orvos csapat a műtét részleteit ecseteli, közben az apuka meg hittérítőkre jellemző üdvözült arckifejezéssel beszél arról, hogy a gyerek milyen különleges attól, hogy kívül viseli a szívét. Szóba kerülnek a lehetséges egyéb komplikációk is, de apuka szerint nem lesz semmi baj, a babát mindentől megvédi az ő nagy-nagy szeretetük. Karev fejeket vág, amit megértünk, de legalább az asszonyka kevésbé lesz betojva.

Yang újabb sikeres lepattintása után Addison elbeszélget a Hahn-Torres párossal, akik újabb infókkal bombázzák. Megtudja, hogy George és Callie is elvált, de semmi gond, hisz Callie remekül van, sőt furán jól érzi magát újdonsült barátnőjével. Szegény Mr. Robinson már nagyon az utolsókat rúgja, de továbbra is fáradhatatlanul dolgozik a felesége jövőjén, aki szerinte remekül kihasználhatná hátsóját a férjfogás érdekében. Mellesleg hirtelen megvakul, ami nem jó jel. Úgy tűnik, előre kell hozni a műtétjét. Még emlékszik, hogy Derek jócsávó, ezért ő lesz az új jelölt, akivel összehozná nejét. Meredith-t meg szexinek nevezi, szerintem ezt is fogjuk a daganatra.

Jennifer érthetően szenved ura viselkedésétől, kis is megy sírni, mire Meredith ismét kifejezéstelenül néz, ami azt jelenti, nagyon megérti. Dereknek is feltűnik a nagy vigasztalás, de Meredith megnyugtatja, hogy nem vonódott be, és nem is reménykedik túlzottan. Izzie találkozik Rebeccával, aki Alex után érdeklődik, Addison meg kérdőre vonja Dereket Meredith ügyben. A pasi közli, hogy mással jár, viszont a kísérleten közösen dolgozik exével. Rebecca szeretne beszélni Alex-szel a közös porontyról, de a férfi láthatólag eléggé kiakadt, és nem akar ezzel foglalkozni. A felgyülemlett feszültséget a hitgyülis arcú apukán vezeti le, aki csak azt bírja hajtogatni, milyen erős és egészséges lesz majd az ő gyermeke.

Cristina kiakad, közli Callie-val, hogy nem akarja, hogy Hahn állandóan náluk lógjon, miközben őt úgy kezeli, ahogy. Callie megvédi barátnőjét, akinek szerinte áldott jó szíve van. Addison a jelenet után elkezd arra célozgatni, hogy Hahn és Torres úgy viselkedik, mint egy pár. Torres olyan hevesen tiltakozik az ötlet ellen („Én szeretem a péniszt!”), hogy az több, mint gyanús. Lexi közli Georgie-val, hogy a többiek nem akarnak a főnökükkel bulizni (ez lenne Izzie). Yang megpróbál normálisan beszélgetni a barátaival, de még komoly gyakorlásra szorul. Callie aggódik, amiért leszbinek nézték, ezért Meredith-t és Cristinát faggatja arról, róluk hitték-e már, hogy együtt járnak. „Neeem, mert mi ribancok vagyunk”, mondják, ami igaz is.

Izzie vidáman közli az általa kezelt párral, hogy a nő gyermeket vár, de ők nagyon nem örülnek, sőt, azonnal az abortuszról érdeklődnek. Ennek oka, hogy az asszony HIV pozitív, és nem szeretné átadni a betegséget a babának. Izzie ekkor borzalmas bénázásba kezd, ami előtt még a korábbi húzásait ismerve is értetlenül állunk. Callie megkéri Hahn-t, hogy nyomja be Cristinát a műtétre, a nő meg azonnal belemegy, ami már Callie-nak is gyanús. Izzie chipset töm a fejébe, és közben elsírja Addisonnak, hogy el kéne mondani a betegének, hogy nyugodtan szülhet, de ő az ilyesmiben nem elég jó. Addison nem veszi át a feladatot, mert ő már nem dolgozik a kórházban, aztán össze-vissza hablatyol Derekről, meg egyéb oda nem illő dolgokról. Végül Gandhi-t idézi, nehogy elfelejtsük, hogy L.A-ből jött.

Alex kénytelen végighallgatni az átszellemült fejű apa beszédét arról, hogy lehet a rossz dolgokra is koncentrálni, de mindig ott van a REMÉNY. Eközben bevágnak egy képet az angyali arccal alvó kis feleségről, ha esetleg nem értenénk a mondanivalót. Ezen Karev is elgondolkodik, pedig én továbbra is a pasas felpofozása mellett voksolnék. Mr. Robinsonnak van egy tiszta pillanata, minek során elmondja Dereknek, mennyire szeretné, ha Jenniferrel minden rendben lenne az ő halála után, és nem akarja, hogy egyedül maradjon. Közben egyszer sem vihog, Shep pedig azt javasolja, mondja el ugyanezt a nőnek is.

A megindító jelenetet látva Meredith rohan is a pszichiáteréhez, hogy közölje, nem is ő vonódik be érzelmileg, hanem Derek, és különben is, hogy gondolja az a szemét, hogy ilyesmivel gyanúsítja őt, aki teljesen racionális, és nem reménykedik semmiben. Addison műtét közben megismerkedik Rose-zal, ezen is túlestünk. Izzie szerencsétlenkedését rossz nézni. Még mindig nem képes rendesen elmagyarázni a HIV-es nőnek, hogy mi a helyzet a gyerek esélyeivel, úgyhogy annak elege is lesz, és jól elzavarja azzal az utasítással, hogy jegyezze elő abortuszra. Ja, és mellesleg másik orvost szeretne, amivel nem tudunk nem egyetérteni.

Robinsont a műtőbe tolják, és miután Derek emlékezteti a korábbi beszélgetésükre, egyetlen drámai, lágy dallamokkal kísért pillanatra megint magához tér, és elbúcsúzik Jennifertől. Ezután hisztérikus vihogás közepette elindul végzete felé. A másik műtét már javában zajlik, a gyereket kiveszik, az anyánál némi komplikáció lép fel, de azért nagyon nem kell aggódni .Izzie a George-dzsal folytatott rövid párbeszéd után rádöbben, hogy ő valójában FŐNÖK, és ideje abbahagynia a nyekergést és végre tenni valamit. Ez annyit jelent, hogy az epizód végére eljut a felismerésig, hogy ha elmondja a várandós asszonynak, hogy 98% esélye van arra, hogy a baba teljesen egészséges lesz, akkor a nő talán lemond az abortuszról.

Igen, emberek, jól látjátok. Izzie annyira gyökér, hogy egészen idáig nem bírta kinyögni ezt a mágikus számot, hanem inkább folyamatosan az agyára ment annak a boldogtalan párnak, amit a sors az útjába sodort. Most viszont nagy az öröm, de azért szerintem Izzie-nek túlzás megköszönni a dolgot. Új dal kezdődik, de ezt csak azért vesszük észre, mert ezúttal egy nő énekel. Műtét itt, műtét ott, Hahn bunkó Yanggal, a baba és az anya megússza, Robinson meg csendben megboldogul. Ez egy jó kis nap volt, mondja Bailey, de közben totál depi. Addison rákérdez,miért, de ő inkább nem akar róla hosszasan beszélni, mert akkor összeomlana.

Meredith és Derek ismét kezet fog, most talán egy kis érzelem is látszik az arcukon. Addison nem akar visszajönni, kéri a Főnököt, hogy keressen mást a helyére. Shep, Meredith és Rose egy liftben utazik, Sloan meg jól mulat a szitun. Hahn érzékien nyúlkál Torres arcához, úgy tűnik, tévedtem a Sloan-hoz fűződő érzelmeivel kapcsolatban. Callie el is menekül demonstratíve táncolni egy FÉRFIVAL, Hahn meg vágyakozva nézi. Közben az is kiderül, hogy Cristinát azért utálja, mert egykori önmagára emlékezteti. Szegény Yang ezentúl sem számíthat többre, csak „intelligens lekezelésre”. Ciki. George mostmár az új barátaival bulizik, de azért hiányzik neki Izzie, aki megkapja Rebecca leletét, aki úgy tűnik, mégsem terhes. Ajaj, mi lesz itt…

Címkék: grace klinika
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.11.12. 09:54:07

Nekem tetszett:)
Kicsi pontosítás: Callie azért nyomta be Jangot a műtétre, mert megfenyegette, hogy kirúgja a lakásból, ha nem segít neki, semmi önzetlenség nem volt egyik részről sem:)

Vinie 2009.11.12. 10:05:27

Szereplőválogatáskor azért arra ügyelhettek volna, hogy Meredith évekkel idősebbnek néz ki, mint Addison és Addison elvileg x éve profi a maga szakterületén, Meredith meg medika korában is éveket várt rá kinézetre, a szottyadt kinézetével...bár gondolom úgy voltak vele, hogy egy hiteltelenebb mozzanattal több vagy kevesebb, itt már nem számít...

Johnny336 2009.11.12. 10:07:09

Meredith-t én sem ölelgetném...
A mai napig nem értem, hogy az írók-castingolók, és társai hogy a rákba találták ki, hogy az ondolált hajú szépfiú ott hagyja a fullos, épeszű feleségét egy ilyen szottyadék, agyilag zokni hisztérikáért.

Vinie 2009.11.12. 10:07:26

Én meg írni nem tudok már...tehát Meredith már medika korában is éveket vert rá, a szottyadt kinézetével...ez akartam volna eredetileg írni, csak nem sikerült... :D

Johnny336 2009.11.12. 10:08:09

@Vinie: érdekes, hogy neked is a "szottyadt" kifejezés jutott eszedbe Mer-ről :D

Vinie 2009.11.12. 10:10:33

Johnny336, szerintem ez annak a lángésznek az ötlete volt, aki előállt azzal is, hogy George legyen a sorozat szívtiprója...

Vinie 2009.11.12. 10:14:04

@Johnny336: hát csak rá kell nézni szerencsétlenre...mindig úgy néz ki, mint akibe hálni (se) jár a lélek... :D

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.11.12. 10:20:24

Istenkirály volt a hogyvolt..
Vigyorogtam folyamatosan

Legjobban az a jelenet tetszett ammikor Sloan belép a liftbe, ahol ottvan Derek és az összes ex, illetve a jelenlegi ...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.12. 12:19:28

A liftes képről hiányzik Meredith BTW...

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.11.13. 11:46:57

@Acron: Ja, igen, ezt kihagytam, bocsi!
Kösz az észrevételt!:-)

Johnny336 2009.11.13. 12:00:35

@kekecke: Nekem aztán nem hiányzik egyáltalán :)
süti beállítások módosítása