Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 5x06 - Család

2009. november 05. 14:00 - leeann

Buffy nagyon fontos információkat tudott meg az előző részben, amit most megoszt Giles-szal is. Még mindig megvannak a fantom emlékei olyan dolgokról, amelyek igazából meg sem történtek. Nehéz kettőség ez. Mivel az még mindig nem derült ki, hogy Joyce mitől beteg, Buffy hazaköltözik a kollégiumból. Egy estére azért majd félre kell rakni a szörnyeket, mert Will szülinapi bulit szervez Tarának a Bronze-ban. Közben a kórházban is zajlanak az események, mert folyamatosan szállítják be az őrülteket, akiknek eddig soha semmi mentális gondjuk nem volt.

Joyce orvosa, miután ellátta az utolsó betegét, elindul az öltözőbe, ahol egy nagyon ocsmány lény közelít felé, de a gonosz vörös ruhás némber elkapja a lényt, mielőtt bármit tenne a dokival. Közben a csapat a varázsboltban kutat a vörös ruhás démonnő után, de elég kevés sikerrel. Ugyanez az eredményesség mondható el a „Mit vegyünk Tarának a szülinapjára?” kérdéskörben is. Mialatt a csapat kutat, Spike Harmonyval szexszel, de közben a vadász jár a fejében. Giles nem is érti, hogy Buffy és Xander hogy lehet olyan béna, hogy a varázsboltban ülve nem tudnak kitalálni valami ajándékot egy boszinak.

Közben egy elég dinka pasi keres varázskönyvet, de kiderül róla pár pillanattal később, hogy ő Tara bátyja. Tara nem nagyon örül sem a testvérnek, sem a kicsit később megjelenő apucinak. Ilyenkor már sejthető, hogy valami nincs rendben Tara körül. Buffy annyira hazaköltözött, hogy már igazi nagytestvér módjára vigyáz a húgára. Dawn ezt azért viseli nehezen, mert Buffy már a házból sem engedi ki. Riley sem érti Buffy túlzott óvatosságát. Közben kiderül, hogy Tarát az apja haza akarja vinni, mert a 20. szülinapján gonosszá válik, ahogy az anyja is, így muszáj itt hagynia mindent és hazamenni a családdal.

Természetesen Tara azt gondolja, hogy ő nem gonosz és nincs benne semmi gonosz érzés, de ha ez csak a 20. szülinapján jön elő, akkor még nem is érezheti. Miközben Tara szomorkodik és fogalma sincs, hogy mi a fenét tegyen, a démonnő megbízza az elkapott szörnyet a vámpírvadász megölésével. Will megpróbálja rábeszélni Tarát egy kis gonoszkereső varázslatra, de azt már előző alkalommal is megfúrta a démonlány, most sem örülne túlzottan, ha a varázslat rámutatna, így kivágja magát a dologból fáradtságra hivatkozva. Persze miután Will elmegy, Tara egy könyvben kezd keresgélni, mint aki hirtelen jó ötletet kapott.

A csapat a varázsboltban próbálja összeszedni, hogy mit is tudnak eddig a démonnőről. Közben Tara elvarázsolja a társaságot. Riley sem érzi jól magát, sőt a démon bárban iszogat és ki is kezd vele egy vámpírlány. Riley visszautasítja a lányt. Spike sincs jó formában a fura érzései miatt, de Harmonytól megtudja, hogy toborzást tartanak egy elit vámpírkommandó létrehozására, ami majd a vámpírvadász megölésére lesz hivatott. Spike-nak több se kell, veszi a kabátját és elrohan. Este Tara összefut az unokatestvérével, akinek elmondja, hogy nem megy haza, sőt azt is, hogy a barátait elvarázsolta, hogy ne lássák a démoni oldalát.

Közben az ocsmány vámpírok megjelennek a varázsbolt ajtajában, de Will nem látja őket Tara varázslatának köszönhetően. Tara úgy gondolja, hogy ez ártalmatlan varázslat, de most az egész csapat élete legnagyobb veszélyében van. Tara a saját csapdájába kezd beleesni, mert nem elég, hogy a barátait hatalmas veszélybe sodorta, de még a családdal sem tud zöldágra vergődni. A csapat egyik tagja sem látja a vámpírokat, pedig már az üzletben vannak, és nem is kevesen. Buffy se látja őket, de az egyik elmordul, így Buffy szembe tud szállni a mordulóval.

Spike az első sorból akarja végignézni Buffy halálát, de nem képes erre és besegít a vadásznak. A vicces csak az, hogy Buffy Spike-ot se látja, és azt sem, hogy segített neki. Tara éppen időben érkezik és látja, hogy a varázslata mégsem volt ártatlan, így azonnal megtöri a varázslatot, és Buffy már vidáman tud vámpírt püfölni. Tara elmondja, hogy ő ködösített, hogy ne lássák, ki ő. Az apja el is mondja, hogy Tara hordozza a gonoszt, és a család azért jött, hogy hazavigye, mielőtt kárt tenne valakiben. Will nem akarja, hogy Tara elmenjen, így megpróbálja megmenteni barátnőjét.

Buffy is kedveli Tarát, és nem adja oda a családnak csak úgy harc nélkül, hisz ha Spike a csapat tagja lehet olykor-olykor, akkor Tara miért ne? Természetesen az egész csapat felsorakozik Buffy mögé. Spike persze nem, és simán orrba vágja Tarát, de mivel a chipje berezonál, kiderül, hogy a démonlány csak családi legenda, ugyanis ha gonosz lenne, Spike chipje nem lép működésbe. A család nagyon zokon veszi, hogy Tara nem megy velük, de látszólag belenyugszanak. Elérkezik Tara bulijának estéje, mindenki jól mulat és minden rendeződik is. Will még az eddigieknél is jobban szereti Tarát, aki most már teljes jogú csapattag.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása