Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x02 - Abby újra köztünk

2009. november 04. 13:12 - zaphodbb

Abby-s rész lesz, újra a kórházban, harminc nap elvonó után, a nagy igazgatósági tanács megengedi neki, hogy munkába álljon. Abby még kér pár hetet, hogy Horvátországba menjen Kovachoz és a fiához. Neela ébred otthon, beszalad pisilni a fürdőbe, ahol Jazz fürdik épp. Kérdezgeti, hogy hol volt este, Jazz nem válaszol, majd bejön a fürdőbe, miközben folyik a zuhanyban a víz. A zuhany alatt nem más áll, mint Harold, csini kis fürdősapkában, hogy egyem a szivét. Neela helytelenít és néz.

A kórházban egy idős nőhöz megy Tony, a néni nem tud aludni hetek óta, mert a halott férje zaklatja. Tony a káplánt is hivatja hozzá a pszichológuson túl. A pultnál az egyik ágyon Morris hány sugárban, ételmérgezése van, úgyhogy sürgősen haza akarják paterolni. Tony idegbeteg, mert egyedül kell helytállnia, és különben is, mindjárt bekávézik. És ha már ennyire kávézhatnékja van, mindenki leadja neki a rendelését. Tony indulna is, de a váróban épp befut egy félholtra vert nővel egy faszi, aki elmondja, hogy a nő pasija verte ennyire meg, ő menekítette ki a lakásból, mikor hallotta a balhét.

Pratt és Abby az orvosiban: Abby meglepődik, hogy mindenki azt hiszi, hogy Horvátországban volt az elvonó helyett. Májfoltozás és önsajnálat-folyam következik, ugorjunk. Szerencsére Haleh közbejön, hogy Pratt húzzon melózni. Erre Abby is felajánlja magát, beugorhatna ő is mára. Neela és Harold tartanak a kórház felé, Harold teljesen kivirult. Neela húzza a száját. A kórháznál összefutnak Morrisékkal, csatlakozik Abby is. Mentő jön, két kisgyereket hoznak, kigyulladt a lakásuk, a kisfiú csúnyán megsérült, de a kislánynak csak füstmérgezése van. A következő mentő hozza a tűzoltót, aki 5 métert zuhant, nem mozog a lába.

Tony a káplánnal cseveg, épp elemzi a nő, hogy milyen lesz a bigott katolikus milliomos testvérével és annak feleségével együtt vacsorázni. Tony nem biztos, hogy akar menni, rákeni a sok munkára persze. Bemegy a megvert nőhöz, aki még mindig eszméletlen. Az a pasi is ott van, aki behozta, vérzik a feje. Mikor leveszi a fejéről a kapucniját, látjuk, hogy a fél arca meg van égve. Elmeséli, hogy általános iskolai zenetanár volt, de volt egy autóbalesete, és a sérülése miatt nem taníthatott tovább, mert megijedtek tőle a gyerekek. Neela és Harold mennek fel az ortopédiára, ahol a jóképű doki meghívásának eleget téve, Neela kezdi a gyakorlatát. Haroldot fejbelövik egy hokikoronggal, ugyanis az ortopédus palik ilyen lazák, hokiznak munkaidőben. Bár, kinek a hoki, kinek a KMK, ugyebár. Neela is hokizott régen, ezt be is mutatja és ezzel beépül a rendszerbe.

Abby a füstmérhezéses kislányt vizsgálja, ő jól van, a másik gyerkőc viszont rossz bőrben van. Nevelőszülőknél vannak a kölkök elhelyezve, jön a nevelőanya egy nagyobb lánnyal, aki lekishülyézi gyorsan a kislányt - aki Kayla - hogy biztos megint égve hagyta a sütőt. Abby átmegy Pratthez, aki a tűzoltót menti. Mielőtt belekezdhetne a centrál szúrásába, elkezd csipogni minden a kisfiúnál, úgyhogy Pratt visszaküldi oda segíteni. Kayla is bemegy a kisfiúhoz, ott a nagyobb lány megint elkezdi szidni, mire Kayla elszalad, Abby utána, ennek az a vége, hogy a kislány elesik. Közben esküdözik, hogy ő hozzá sem nyúlt a sütőhöz. Abby vizsgálja meg Kaylát az esése után, észreveszi, hogy nincs rendben a kislány szeme, Kayla elmondja, hogy mindig is így látott, hogy középen egy nagy folt van, de titokban tartja, hogy ne utálják még jobban a befogadó családjai. Abby kicsit rendbe teszi a lelkét, hogy senki sem utálja.

Az ortopédus jön Neelával Tonyhoz, aki a megvert nőhöz kért konzultációt. Jól meglepődnek Sammel együtt, hogy Neela az ortopédián van. Ugrunk: a kisfiún már Morris is dolgozik, megérkeznek a sebészek is: kiskopasz és Harold nagy mellénnyel lenyomja Morrist, helyette szúrnak centrált. Morris ideges és mikor kitolják a fiút, dühöng egy sort Abby-nek. Majd kikönyörög magának egy szurit az ételmérgezésére, amit senki sem hajlandó beadni neki a fenekébe a csajok közül, csak a gyakornok srác. A folyosón Abby összefut Tony-val, Sammel, Neelával és az ortopédus palival. Egy kis jópofizás közben Abby elárulja, hogy még nem volt Horvátországban, holnap megy csak. Ezen mindenki jól meglepődik. Neela meg neheztel rá még mindig. Tony megy az idős nőhöz, akit a halott férj zaklat, vele van a káplán csaj is, aki elmeséli, hogy a néni nem hívő, de gyászol és magányos, úgyhogy jó, hogy beszélgetett vele egy kicsit. Majd még egyszer megemlíti a vacsorát, Tony már lágyul.

Sam, Morris és Csuni találgatják, hogy most Abby-ék válnak-e. A háttérben a kisfiút tolják vissza a vizsgálóba, nem tudják, honnan vérzik. Abby és kiskopasz összekülönböznek, de Pratt Abby mellé áll és ad az ő hipotézisének egy esélyt és beadják a nemtommilyen gyógyszert a srácnak. Ettől eláll a belső vérzése persze és mehet CT-re, vagdosás elnapolva. A megvert nőt megmentő palihoz megyünk, aki takargatja a kapucnijával az arcát és nagyon menne már haza, várja a tetanusz oltását. A nő nem tért még magához. Elmeséli a pali, hogy egyszer részegen találta a folyosón a nőt, bevitte a lakásába, de a nő halálra rémült tőle, amikor meglátta. Ezért menne már nagyon. Közben a pulthoz egy csapat tűzoltó érkezik, akiktől Javiernek, a pultos meleg fiúnak, nedves lesz a bugyija. Pratt azonban elveszi a kis örömét és saját maga kíséri a tűzoltó haverhez őket.

Abby Kaylánál van, a nevelőanyával beszél. Kayla szeme egy betegség jele, nevelőanya beleegyezik a vizsgálatokba. Tony és Sam a megvert nőnél, aki felébredt és balhézik, hogy haza akar menni, de hirtelen. Tony alig tudja csak visszatartani, majd mikor elmondja a nőnek, hogy a szomszédja mentette meg, az semmi hálát nem mutat, sőt, megvetően csak annyit kérdez, hogy mit avatkozik bele mindenbe. Jól van, okos vagy, haljál meg. Neela az ortopédusokkal vizitel és minden kérdésre tud választ. Ráadásul úgy néz ki, még a hokicsapatba is beveszik. Az autóbalesetes arcúval beszélget Tony, de a gyakornok elhívja, mert az idős néni meghalt, míg a pszichológusra várt.

Abby és Kayla a szemésznél vannak vizsgálaton, valami gépbe kell nézzen a lány. Mivel énekelni szeret, ezért Abby kér egy dalt, hogy ne unják magukat. Kayla elénekli Bette Midler: I'm beautiful számát, amitől a hideg kiráz minket és Abby-t. A pultnál Frank cinkeli Tony-t, hogy megint kinyírt egy beteget, Sam pedig biztosítja Abby-t, hogy ő ott van, ha akar beszélgetni valakivel. Jön a káplán is a tűzoltókkal és elmondja, hogy rendben lesz a kolléga, már mozgatja a lábát. Abby a tűzoltók után megy, hogy kiderítse, mitől lett a tűz. Kaylánál van nevelőanya, nagylány és Abby. Abby felvilágosít mindenkit, hogy nem Kayla és a sütő okozták a tüzet, hanem egy másik lakásban kezdődött az egész. Nagylány némi unszolásra bocsánatot kér, szent a béke. A szembetegsége pedig kezelhető, ettől is megnyugodthatunk, jól van.

A megvert nőt viszik fel az osztályra, a liftnél összefutnak az autóbalesetes arcú palival. A nő leveteti vele a kapucniját és végül megköszöni, hogy segített neki. Mindenki széthatódik, Sam még meg is ölelgeti a kapucnist. Majd elhívja Tony-t és a káplánt moziba, mert Alex otthon van, de Tony úgy dönt, hogy megy a testvéres-kínos vacsira inkább. Neela az ortopédusokkal hokizik görkorcsolyával. Az unokatesója lép ki a liftből, indulni készül, de előtte egy szívességet kér. Váltunk Prattre, aki eligazítást tart, a végén Abby kiáll mindenki elé és bevallja, hogy elvonókúrán volt és bocsánatot kér kollektíve mindenkitől. Sam megvetően néz, mélységes csalódással az arcán.

Tony és Sarah - a káplán - az utcán, a néniről beszélgetnek, Sarah elemzi, hogy milyen szerencsés volt a néni, mert szép és teljes élete lehetett. Aztán közli, hogy sürgős martinizhatnékja támadt a vacsora előtt. Neela magához inti Morrist és Haroldot, és átadja mindkettejüknek Jazz üzenetét, ami ugyanúgy szól: csodás volt az éjszaka velük, soha többé ne hívja egyikük sem. Harold és Morris álla a padlón. Neela kiszúrja a távozóban lévő Abby-t. Odamegy hozzá, elmondja, hogy szerinte milyen jó, hogy Abby elmondta az igazat mindenkinek. Abby bocsánatot kér tőle, amiért genya volt vele, Neela nem haragszik, barátok még mindig, ölelés. Abby el. Közben Kayla énekli az I'm beautiful-t, nekünk meg borsódzik a hátunk.

Címkék: vészhelyzet
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.04. 14:04:44

Lehet, hogy Bette Midler is énekli azt a számot, de mindenki számára Christina Aguilera tette ismertté...

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.11.04. 14:14:33

@kekecke: teljesen igazad van, benéztem ezt a dolgot és jól elasztam. Javítani már csak Sixx tudná, akit ilyennel nem zargatok, úh. marad.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.04. 14:52:49

Nem gáz... :-)
Amúgy nem volt annyira rossz ez a rész. Bár azt nem értettem, hogy Sam mi a frászért volt megsértődve Abby-re..?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.11.04. 15:10:37

nekem kicsit sok volt benne a lelkizés Abby-vel-ről-nek. De a sztori a betegekkel jó volt.

Samet én sem értettem, nem emlékszem, mi történt kettejük között, ha egyáltalán. Lehet, hogy csak simán idióta.:)

eperlekvár 2009.11.04. 15:32:33

Valószínűleg Sam csalódott Abby-ben...
Én is kicsit túlzásnak éreztem a hidegségét.
(majd lesz köztük egy kis párbeszéd pár résszel később de nem spoilerezek.)

viszont a káplán csaj nagyon aranyos volt!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2009.11.04. 15:57:56

Bocs, de Sarah nem az a kislány, akit Tony nevel vagy nevelt? Már nem emlékszem...

Llew 2009.11.04. 16:47:28

Úgy tűnik a hosszú szünet alatt zaphodbb te is kiestél a történetből. Ahogy @PuffCinq: is mondja Sarah Tony nevelt lánya. A Reiko Aylesworth által játszott káplánt Julia Dupreenek hívják. Sam minek is hívná kettőjüket a fiával tervezett mozira?

Sam csak simán hülye szerintem. Először horvátországi útról akar beszélgetni Abbyvel, aztán meg mikor tényleg volna miről, akkor meg lenézi. Neela hogy megleste Haroldot a zuhany alatt. Remélem nem hozzák össze őket. Már így is kezd sok lenni a srácból. Egy Morris elég a sorozatba. Nem kéne fokozni.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.11.04. 18:39:27

hát igen kiestem a sztoriból, de ez a Sarah nekem is gyanús név volt. hát a tökért nem szólítják ezek a nevükön egymást?:)) akkor nem lenne gondom:))

Messzenéző Minyon 2009.11.04. 19:42:52

Én úgy vettem észre, hogy azért rágott be Sam, mert Abby akkor is ivott, amikor dolgozott. Vagy bepiálva ment dolgozni. És ha jól emlékszem, volt is olyan, hogy a munkája rovására ment a pia, nem?

~Moi~ 2009.11.04. 21:10:41

Jaa,vami olyasni volt,hogy a munkarovására ment az ivás..! De lehet,hogy csak úgy simán csalódott benne,meghát,hogy Luka ő helyette egy alkeszt választott [bár én Lubby fanvok ;] EGyébként a 14.évadhoz képest egész jó rész volt =)

SANNA 2009.11.05. 09:50:26

Igazából én nem emlékszem már, hogy mi volt korábban, hogy Abby ivott-e munkában, mert túl nagy volt a hézag az rtl jóvoltából, de szerintem Samnek nem kellene így viselkednie, még akkor sem ha igaz, hiszen az ő életében is van egy komoly fekete folt. Abbyt kedvelem a legjobban a gárda közül, míg engem Sam sokszor irritál(t).

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.11.05. 12:47:21

@Messzenéző Minyon: ja, mert amikor Sam idióta kölyke csinált hülyeségeket és miatta Sam ki-be járkált a munkahelyére, zéró odafigyeléssel, az rendben volt, mi?

eperlekvár 2009.11.06. 10:03:53

Lehet, hogy az Sam baja, hogy úgy érzi Abby-nek nem lett volna "joga" inni, elkeseredni, hisz megvolt mindene: férj, munka, gyerek és mindenből a legjava!!!

Míg ő egyedül volt a 'nehézeset' fiával, ápolónői fizuból, idióta-börtönviselt férjjel...

Ami persze még nem jogosítaná fel így arrogánskodni de hát emberek vagyunk...
Hm?
süti beállítások módosítása